- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
1. CAT5e már tud gigabites átvitelt. [link] Nekem most is csak ilyenek vannak, sima CAT5 kábeleket kicseréltem.
Azért is érdemes gigabites routert venni és nem is a legolcsóbbat, mert egyre gyorsabb netcsomagokat kínálnak a szolgáltatók. A legtöbb mai router már 10-15Mbitnél sem tud többet a WAN porton! Digi-nél meg már 30Mbit-es net van. Sőt! UPC-ék Hollandiában 120Mbit-es netet kínálnak. 1-2 év és nálunk is lesz már 50-60Mbit vagy még több. Én meg nem akarok évente új routert venni.
A másik meg, hogy tegyük fel veszek egy külső vinyót, amin van hálózati csatlakozó is. Oda is kell a gigabites átvitel...
2. Pedig de. Elég elolvasni a tapasztalatokat. Nem azt mondom, hogy egy 10e forintoson nem lehet torrentezni. Nekem egy SMC WBR14T-G routerem van. Ez is jó, egy ideig, ha nincs nagy terhelés ez is elmegy. Csak amikor megy egyszerre 10-12 torrent, pár száz seeder+leecher, jó sok kapcsolat + mellette emule, ott is jó sok kapcsolat + netezek is + wifin valamelyik családtagom szintén netezik + töltöget, akkor 10 percenként megadja magát.
Egy P3-as gép is jó. Csak az nem éri be 10W-os fogyasztással, meg a hangja se annyi, mint egy routernek...
Tehát itt nem az a kérdés, hogy melyikkel lehet torrentezni, hanem hogy melyikkel lehet úgy, hogy tölthetsz fullon millió kapcsolattal, akkor sem adja meg magát.
Azt ne mond, hogy egy alap router, amiben van mondjuk egy 66MHz-es CPU, annyit tud, mint amiben van egy 500MHz-es vagy még erősebb. És még ezek se elég jók! Ami jó lenne, azok a vállalati Cisco routerek, csak nincs annyi pénzem. Ezek se olcsók...qqtska: Bocs, de én nem ismerem ezeket a routereket. Nem is tudom, hogy USB-s nyomtatásnál mire kell figyelni. Nekem UTP kábelen van rákötve a nyomtató a routerre
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest