Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Poco F7 – bajnokesélyes
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Apple Watch
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scansat
tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Ezt remélem nem gondoltad komolyan.
Normális esetben (sok hálózati eszközt tartalmazó, és folyamatosan bővülő LAN eszköztár esetén) szétfurkálhatod a házat és megy a millió kábel a nappaliból mindenhova...kültéri kameráknak, kaputelefon,...vagy, telerakhatod a házad WiFi AP-kkel és ha szerencséd van még a fogtöméseden is jön a net....míg a szomszéd is ugyanezt nem teszi. Mert ha 2 szomszédod ugyanezt teszi lesz olyan katyvasz, hogy a térerő az egekben lesz, de sebesség egyre kevesebb! Pár éve ugyanezt az utat járták a Warez Pistikék az Open Source firmware-es (2,4GHz) routereikkel mert lusták voltak kábelezni. A vége az volt hogy a tuningolt, egymást "túlharsogni" akaró routerek csináltak akkora zajt a 2,4GHz-es sávban, hogy helyenként élhetetlen lett. A fórumok meg megteltek panaszkodókkal, hogy a térerő az egekben, de sebesség egyre kevesebb.
-Padláson Vateráról használt Rack szekrény ahogy illik. Benne AliExpress-ről rendelt Cat7 Patch panel amire szépen kötögetheted a bővülő eszköztárak ma már 10G kábeleit. Szolgáltatói modem, és egy normális Mikrotik router 10-24 kimenettel. Ha meg kell Wifi, mehet a mennyezetre és csak fel kell fúrni a padlásra a LAN kábelt.
És igen, van ahol már optika megy be de van ahol még koax...és a villámvédelem is jobb helyeken a padláson van megoldva, s nem beeresztve a nappaliig koaxon.
Na, de kinek a pap...kinek a papné. Láttam én már nem kevés házat ahol a villamos elosztószekrény is a nappaliban volt.
-
G-lader
tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Az előző tulaj szerintem szándékosan vitte fel az optikát a padlásra, mert igazából a garázsnál jön be az optika a házba, és ott van felvezetve a padlásra. Azt gondolom szándékosan oda vitte fel mert az összes TV koax, a kamerák kábelei, minden oda van közösítve.
DE ma beüzemeltem a AX5400-at a nappaliban és
A házban mindenhol OK a net, gyakorlatilag a ház 3 sarkában 150Mbps felett van a letöltés ( többségében ennél jóval magasabb), a maradék egy sarok a garázs sarka ahová hogy eljusson a teljes gépészeten át kellene hatolnia a WiFi jelnek, így bár még annak a sarkában is van használható net, de ott azért jóval gyengébb.
Nem vagyok egy Mbps fetisiszta, szóval én 100%-ban elégedett vagyok az eredménnyel, főleg úgy hogy a házban falfűtés is van, szóval a falban keringő víz sem segíti a bitek áramlását
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Robotporszívók
- Windows 11
- Le Mans Ultimate
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 10 46mm GPS fekete gyönyörű, 100% akkumlátor! December 18-ig Apple garancia!
- UTOLSÓ A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black -
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG OLED & OLED evo Televíziók: BLACK NOVEMBER -30%
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX