Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
OK, még egy gondolat (pontosítás) amit az előbb kihagytam (aztán vsz én hagyom is ezt a témát).
Azt írtad:
az szoftveres tudásban nem igazán tudott többet, mint amit egy openwrt-s router tudhat...HW-es megoldásokat nem a flexibilitásuk (azaz tudásuk), hanem a gyorsaságuk miatt szokás használni.
Egyébként ha valakit érdekel a téma nagyon jó előadásokat lehet letölteni, magyarul, Link. Itt szó van hamis biztonság érzésről is (ha jól emlékszem, nem most láttam).
Egyébként meg nem követem az openWRT miben több mint bármi olyan firmware ami:
1) Linux kernelt/netfiltert használ
2) Forrásból lefordítható (azaz válaszhatók a netfilter modulok)Én Oleg firmware-t használok (csak WL-500-hoz jó, de lesz RT-N16-hoz is) ami tudja a fenti kitételeket (nem kell, csak lehet forrásból fordítani). Per pill. hiányossága, hogy nem 2.6-os kernelt használ. Lévén, hogy az Asus kiadta a teljes forráskódot (és az 2.6-os kernelre alapszik) az is hamarosan meg fog oldódni.
-
törölt tag
hát ja, a leggyengébb láncszem mindig az, aki a monitor előtt ül. katt. next- yes- next- yes. katt.

én továbbra is tartom, a hardveres tűzfal az, amiben valami célhardver figyel, és végzi a különböző policyk alapján a munkáját figyelve a bejövő és a kimenő forgalmat.
a router végül is belefér ebbe a kategóriába.
részemről évek óta elégnek tartom a a router nat + alap tűzfal funkcióját (előző router zyxell volt vmi zy os-al) + a kimenő forgalom kontrollját, óvatosan osztogatva a rendszergazdai jogokat.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iOS alkalmazások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- iPhone Air - 512GB, ASZTROFEKETE, FÜGGETLEN, - 3 ÉV GARI + AJÁNDÉK GYÁRI TOK
- Lenovo Tab P12 tablet és Pes Plus alig használt még 3 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8265U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i7-8565U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA CHIEFTEC 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX