- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #14570 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy milyen processzort kap majd. Az órajel önmagában nem jelent semmit... Az 1GB memó meg csak arra jó (soho kategóriában), hogy szép nagy számokat lehessen a dobozra írni...
Egy gyártó elkezdhetne már atommal szerelt routereket árulni nagyban. Vegyenek rá egy dd-wrt-t, hogy még a szoftverrel se kelljen törődniük és kész az ultimate solution mindenkinek. Kanyarban nem lenne egyik soho router sem teljesítményben. -
Beri
addikt
válasz
Balázs0916 #14567 üzenetére
Én a WNDR3700-ra szavazok. A plusz kraft a processzorban számomra többet ér, mint az N16 128MB memóriája.
-
Beri
addikt
Első hozzászólás, utolsó kategória.
fsb1000: Az alaplapi hálókártyád nem fog hátráltatni, a kisebb lag-et, amit egy gémer kártya nyújt, még megmérni is nehéz, nemhogy érezni.
Egyébként neked is az első hozzászólásban felsorolt modelleket ajánlom, a 1043ND még belefér a keretbe, a többiek már fölötte vannak. -
Beri
addikt
válasz
bedohazi #14428 üzenetére
100Mbitet wifin áttolni merész vállalkozás, válogass a MIMO-s modellek közül, azokkal kerülhetsz hozzá a legközelebb.
XGame: A MIMO-s routerek antennáit nem választhatod külön (tehát nincs olyan, hogy egyik helyére rácsavarsz egy nagy kültérit, aztán azt kirakod). Kis beltéri botantennákkal meg nem lövöd át azt a hét emeletet a szobából, teljesen esélytelen.
A megoldás egy AP (vagy egy második router), amire rászúrsz egy nagyobbacska kültérit. -
Beri
addikt
válasz
tejeskifly #14425 üzenetére
TP-Link MR3420 vagy 3220. A támogatott eszközök listáját itt találod.
-
Beri
addikt
válasz
Balázs0916 #14348 üzenetére
Az E2000 teljesen ugyanaz, mint a 320N, még a szoftverét is fel tudod rakni a régebbi modellre, ha úgy tartja kedved. Nincs semmi új, amiről tapasztalatot lehetne szerezni.
-
Beri
addikt
válasz
Iginotus #14316 üzenetére
ennek 600 mbit ha jol értem a belsö lanos sebessége
Nem, WAN to LAN tud annyit. LAN-on belül 900+ Mbit átfér rajta (ugyanaz a switch van benne egyébként, mint a 1043ND-ben).A DIR-825 és a wndr3700 ugyanarra a cpu-ra épül, a d-link viszont drágább és kakibb a gyári szoftver. Az esr9850 nem támogatott linux-alapú szoftverek által és a chipset miatt nagy valószínűséggel nem is lesz. A másik kettőre van dd-wrt.
-
Beri
addikt
válasz
Pityke78 #14297 üzenetére
40/20 átfér egy 741-en is kábelen, a 941ND wifije meg egy az egyben a 1043-é, ha ez számít. De ezt nyilván tudod, mert elolvastad az első hozzászólást (ugye?).
Edenyke: Nincs júpíszís LAN, meg digis LAN, meg tékomos LAN, csak egyféle van. A routernek nem lehet problémája semmivel. Egyébként még másik szoftverhez sem kell hozzászoknod, van dd-wrt 1043ND-re is.
-
Beri
addikt
válasz
hackman27697 #14275 üzenetére
Az azonos felépítésű routerek között nagyságrendi különbség hatótávban nincs. A beépített antennás megoldásokkal annyi lehet a baj, hogy nem tudsz nagyobb botokat rájuk tekerni, ha esetleg kevés lenne a jelszint.
-
Beri
addikt
válasz
molnarpeter #14266 üzenetére
Bár lehet, hogy csak a vinyóid nem tudnak többet. Mérj iperffel, az a tuti
-
Beri
addikt
válasz
copperhead #14241 üzenetére
Ha csak azon a gépen hal össze a hálózat, akkor bizony azzal a kliensgéppel van gond, nem a routerrel. A torrentkliensed helyes beállításáról ITT tudsz információkat szerezni.
-
Beri
addikt
válasz
hoffman_ #14236 üzenetére
Elég a cat5e. Ez épp eléggé meghatározza a kábel minőségét ahhoz, hogy mással ne kelljen törődnöd. Mindenféle színben kapható ilyen madzag, nézz szét még egy csöppet.
A hosszról pedig az a véleményem, hogy inkább legyen több, mint kevesebb. Én a 15 méteres megoldásra szavazok, vagy valamelyik számtechboltban csináltass magadnak méretre. -
-
Beri
addikt
válasz
Tutivesztes #14156 üzenetére
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #14095 üzenetére
6-7MBps körül olvas és 3 körül ír.
-
Beri
addikt
válasz
copperhead #14090 üzenetére
Tehát a port ki van forwardolva, a utorrent szerint is nyitva van, tehát minden rendben.
-
Beri
addikt
válasz
csongi #14066 üzenetére
Lehet, hogy igen, de még valószínűbb, hogy nem. Ha csak az egyik oldalt erősíted, az úgyis csak félmegoldás.
jozsi: Én voltam. Az egy 2005-ös router, amivel egyébként nem is lenne semmi baj, csak túl sokba kerül ahhoz képest, hogy mi van a dobozban.
Tocika: Ha valaki csinál neked egy bin-t, amibe beforgat mindent, amit szeretnél, akkor könnyebb lehet az élet.
-
Beri
addikt
válasz
tejeskifly #13997 üzenetére
Olvastad az első hozzászólást? 1043ND.
-
Beri
addikt
válasz
Claude Leon #13990 üzenetére
Teljesen ugyanaz a vas a kettő, csak a szoftverben különböznek. Bár a 741 szoftverét két kattintással ráflashelni nem tudnád.
-
Beri
addikt
1. Az, hogy a driver hulladék, nem a win7 hibája. A gyártó nem készített megfelelőt. Az imént pedig routerről volt szó, amihez nem kell drivert telepítened.
2. A PH-n nem szokás szarozni, faszázni, ez nem a csetponthu, vagy a helyi vendéglátóipari egység.
3. A hozzászólásodat 5 percen belül tudod szerkeszteni. Ezen az időn belül újat kezdeni szabálytalan. -
Beri
addikt
válasz
Joe bácsi #13938 üzenetére
MIMO = Multiple Input Multiple Output. Több szálon folyik adat egy klienshez.
Az meg, hogy a vindózhét miatt szakad valami, szimplán hülyeség.Insolent: Oké, neked is bemásolom:
"A wifin egységnyi idő alatt átvihető adatmennyiség a használt szabványtól függ, az azonos felépítésű routerek között nagyságrendi különbség nincs. A hatótávolságokra ugyanez igaz. Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik)." -
Beri
addikt
válasz
Joe bácsi #13932 üzenetére
"A wifin egységnyi idő alatt átvihető adatmennyiség a használt szabványtól függ, az azonos felépítésű routerek között nagyságrendi különbség nincs. A hatótávolságokra ugyanez igaz. Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik)."
Minden attól függ, hogy milyen hálókártyával csatlakozol az eszközre. Hiába veszel n-es 3xMIMO-s routert, ha a másik oldalon egy g-s kliens lesz...
-
Beri
addikt
A 37AV ugyanaz, mint a 3700. Ugyanaz a bél, ugyanaz a szoftver, csak a dobozon van más felirat. A dualband meg azt jelenti, hogy tud az 5GHz-es sávon is kommunikálni, de ha nincs olyan vezeték nélküli hálókártyád, ami ezt szintén támogatja, akkor semmire sem mész vele.
A cat5e és a cat6 kábelek között pedig az árnyékolásban és a csavarások számában van különbség a cat6 javára. -
Beri
addikt
válasz
cellpeti #13877 üzenetére
Ha a vindózba belepiszkál és valamit összebarmol, max újrahúzzák az egészet.
Ha brickeli a routert, mert ő akkora póverjúzer, akkor dobhatja ki az eszköz árát az ablakon. Esetleg valaki feltol rá egy szoftvert neki serialon, de ahhoz meg meg kell bontani a routert.Másrészt a gyári fw-hez kap manualt, egymillió guide-ot, sokszor mégsem sikerül tisztességesen üzemeltetniük az adott eszközt. DD-hez meg ott a vagon leírás, amik között vadásznia kell a neki megfelelőre, meg inglisül kell írni a fórumba, ha gáz van. Esetleg próbálkozhat itt a ph-n, de ez ugye nem ofisöl.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #13875 üzenetére
Nem mondta, épp ezért az az alapállás. Nem várhatod el a júzertől, hogy gyáritól eltérő szoftvert használjon.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #13873 üzenetére
A 1043ND nem tud nyomtatómegosztást alapból, tehát nem játszik eleve.
nevembalint: Gondolom láttad a listámat... ASUS N13U a neked való.
-
Beri
addikt
válasz
fatallerror #13809 üzenetére
Válogass a listáról nyugodtan. Ha MIMO-s hálókártya van a notiban, akkor mindenképp olyan routert válassz.
Esetleg megtarthatod az R860-at és vehetsz mellé valami olcsót, pl. 741ND, azt meg oda teszed, ahová akarod, hogy legyen jel a teraszon meg a hintában.janeska65: 1043ND, vagy felfelé.
-
Beri
addikt
válasz
NoMagix #13803 üzenetére
A régió beállításai a használt frekvenciatartományokban különböznek. Az amcsi szabvány szerint pl. nincs 13 csatorna.
Ha g szabványú eszközzel csatlakozol a routerre, ne várj többet tőle, mint egy sima g-s routertől. Ha az USB vevő MIMO-s, azzal láthatsz javulást.
Beállításokról: [link] -
Beri
addikt
válasz
Andrewhouse #13781 üzenetére
Olvasd el az első hozzászólást...
-
Beri
addikt
válasz
bithunter2 #13750 üzenetére
Továbbra sem lehet megtippelni, meddig ér majd el egy wifi háló, hiába kérdezitek meg ezredszerre is. A 320N és az E2000 teljesen ugyanaz a vas, mindegy melyiket választod.
-
Beri
addikt
válasz
bithunter2 #13747 üzenetére
A 320N nem jeleskedik a wifi jelerősségben, ezért én inkább mást választanék. Az E2000 ugyanaz a vas, valószínűleg ugyanez igaz őrá is.
-
Beri
addikt
válasz
Stockbauer #13742 üzenetére
Oké, akkor mehet a 1043ND, csak majd be kell lőnöd, hogy melyik rádiót használja a háromból (gondolom nem MIMO-s antennából jön a delej). A 160NL ugyanarra a chipre épül, mint a 1043ND, csak többe kerül, meg 100-as switch-e van, nem gigabites.
kangoo70: Kérdezz rá dd fórumban, nem tudok jobbat mondani.
-
Beri
addikt
válasz
Stockbauer #13739 üzenetére
- A külső antennát közvetlenül a routerre akarod tekerni?
- Gyári torrentklienst szeretnél, vagy telepítenél sajátot?
- A kapcsolatot csak kábelen, vagy wifin is meg akarod osztani?
- Szeretnél gigabites LAN-t? -
Beri
addikt
válasz
bithunter2 #13734 üzenetére
A kategória többi tagja magasabb jelszintet produkál, ennyi az egész.
Zsotie: Sehogy sem tudja, az egy 2.4-es router.
-
Beri
addikt
válasz
bithunter2 #13732 üzenetére
Mert az. Tegyél a helyére egy külső antennás MIMO-s routert, messzebbre fog érni a jele.
-
Beri
addikt
válasz
Zsotie #13730 üzenetére
A 320N sikerült gyengécskére, az az ő egyéni problémája. A netgear semmivel sem teljesít rosszabbul a többieknél.
Az 54GL helyén ha 5GHz-es eszközöket akarsz használni, akkor szimultán dualband kell, nincs mese. Vagy maradnak a 2.4-esek. Ha nem akarsz tp-linket, akkor vehetsz mondjuk linksys wrt160nl-t (1043ND bél, csak gigabites switch nélkül, drágábban), esetleg asus n13-at. -
Beri
addikt
válasz
blueMerle #13726 üzenetére
Át lehet lőni 50-et 150-es eszközökkel, a listám végén is leírtam. Viszont az nagyjából a plafon, így erre nem építünk. Ha egy kicsit is gyengül a jel, vagy van némi zaj, kevesebbet kapsz egyből, míg egy 300-as eszköz még mindig áttolná az 50-et ugyanolyan környezetben.
-
Beri
addikt
válasz
Zsotie #13719 üzenetére
A WNDR3700-nak nem külső antennái vannak, nálad pedig ez szempont (legalábbis az elején ezt írtad). Ugyanarra a chipre épül, mint a DIR-825, a szoftvere is összeszedettebb, tehát ha nem probléma a beépített antenna, egyértelműen jobb vétel, pláne mióta olcsóbb a D-Linknél. A jelerőssége teljesen rendben van, több klienssel egészen kimagasló összsebességeket tud.
A wrt320n már megvan, gondolom nincs rá panasz, tehát az a hely már oké.
A wrt54gl helyére ha dualband-et akarsz, akkor oda szimultán dualband kell a g-s kliensek miatt, ami azt jelenti, hogy egy wndr3700 alá nem igazán tudsz menni árban. Ha nem kell az 5GHz, akkor sokkal kevesebből megoldható az egész, egy tp-link 941ND, vagy egy 1043ND is teljesen megfelelne.
-
Beri
addikt
válasz
NoMagix #13709 üzenetére
A wrt320n teljesen rendben van (a wifi jelerősségét leszámítva, az a beépített antennák miatt nincs a toppon), viszont a modemmel egybeépített megoldásokat nem szoktuk javasolni. Ha valami gond van a vonallal, a szolgáltató egyből a saját modemedre fogja kenni. Én annak a híve vagyok, hogy a modemet adja csak a szolgáltató egyforintért.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #13703 üzenetére
Ha szükség van a plusz funcióira, én is ajánlani szoktam, nyugodtan visszaolvashatsz. De ha semmi nem kell, csak egy router internetet osztani, akkor nincs értelme 30ezret kiadni érte.
-
Beri
addikt
válasz
dezs520 #13701 üzenetére
Valamivel gyengébb? Egy WNDR3700 pl. (pont most került szóba) több mint a dupláját tudja WAN to LAN. Amivel az ASUS többet nyújt, az a 128MB memória és a letöltőkliens, amit az n13u is megkapott. Az N16 nem a kategória etalonja és soha nem is volt az. Csak annak szánták, de nem sikerült összehozniuk.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #13698 üzenetére
Nekem 5 volt. Akkor nyertem?
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #13694 üzenetére
és kezeskedem az RT-N16-ért is
Látatlanban, egy szakmai fórumon...sunpower: Ha az n16 alternatíva, akkor a wndr3700 is belefér.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #13691 üzenetére
Mert tízből kilenc ember tp-linket vesz.
Egyébként abból hogyan lehet bárminemű információt leszűrni a gyári szoftver megbízhatóságát illetően, hogy belinkelsz egy szimulátort? Soha egy percig sem használtad az eszközt azzal a firmware-rel, de bátran ajánlod...
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #13684 üzenetére
Juteszembe, az N16 gyári szoftveréről írnál pár sort?
sunpower: Ha meg tényleg nem számít, hogy ~30ezret ki kell adnod egy routerért, akkor a netgear wndr3700 a neked való. Tényleg gyors (több mint a dupláját tudja az N16-nak WAN to LAN) és stabilitását talán még Intruder2k5 sem vitatja
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #13684 üzenetére
Akkor mi a konklúzió? Ha meglátsz egy 1043ND-t, fuss az életedért?
Tőlem nyugodtan vehet mindenki N16-ot, én is vártam, mint a messiást. Aztán asuséknak valahogy mégsem sikerült összehozniuk azt, amit reklámoztak (300000 kapcsolat, brutális wan to lan sebesség), így nem kértem belőle. Számomra (és sunpower számára) semmivel nem nyújtana többet egy N16 a 1043ND-nél. Semmivel.
De ha már a tp-link megbízhatatlansága szóba került, azt magyarázd már el nekem, hogy nálam mért nem akar megfeküdni egyik sem? (Amelyiken gyári szoftver fut, annak minden beállítása defaulton van, nem lőttem le a tűzfalát.) Valamilyen mágikus erővel bírok valószínűlegMúltkor is a QSS gombos wifi ki/bekapcs nálam gond nélkül működött, tettem is fel róla videót a jutúbra, hogy elhiggyétek
-
Beri
addikt
válasz
sunpower #13680 üzenetére
Miért kell kilőni a dos védelmet és a spi tűzfalat?
A flood védelem torrentezés közben a regeteg kapcsolatot hajlamos támadásnak vélni. A tűzfalnak meg csak simán nem látom értelmét.Intruder2k5: Nem KELL kikapcsolni semmit a flood védelmen kívül, csak annak nem látom értelmét, hogy valaki bekapcsolva hagyjon egy konfigurálhatatlan (SOHO kategóriában csak annyit kapsz, hogy SPI firewall ON/OFF) tűzfalat. Az meg egyáltalán nem tp-link sajátosság, hogy a flood védelem megfogja a torrentező kliensgépet. És nem, nem fagynak csonttá reggelre, direkt belinkeltem egy screenshotot 31 nap uptime-ról.
A 1043ND gyári szoftverével semmi baj nincs. Négyet vettem át belőle a megjelenés napján, azóta jött még egy ötödik (ver. 1.4), mindegyik köszöni szépen, jól van. Egyre került dd, egyre openwrt, a többi a gyárival él együtt az első naptól fogva. Van, amelyik 60-as fájberpajjert oszt, van, amelyik 50/25 PPPoE-t. Egyik sem seggelt le soha az általad leírt módon.
-
Beri
addikt
válasz
dezs520 #13672 üzenetére
Etalon? Nem és soha nem is volt. Route-olási teljesítményben semmiképp.
nekdolan: Szokásos: lődd le a tűzfalát, mindenféle védelmét, aztán ha még mindig fennáll a probléma, fáradj át a "router gondok" topicba. Vagy válassz az első hozzászólásból kedvedre valót. A kapcsolatoddal bőven elbír bármelyik.
-
Beri
addikt
-
Beri
addikt
válasz
Motion_Blur #13664 üzenetére
-
Beri
addikt
válasz
Ace Ventura #13662 üzenetére
Még mindig azért akarsz routert venni, mert nem sikerült automatikusan betárcsázni, vagy már tényleg meg akarod osztani a kapcsolatodat?
Az egybeépített modelleket nem szoktam javasolni, mivel bármilyen gond lesz a vonallal valaha, a szolgáltató egyből arra fogja kenni, hogy a te magánakcióként vásárolt hálózati eszközöddel van a baj. A modemet adja csak a szolgáltató egyforintért, azért van.
A wifi hatótávról is leírtam már ezerszer, hogy míg az adott környezetben nem mérte meg az ember, mennyire sok az interferencia, meg a falak mennyire állják útját a jelnek, addig még tippelni sem érdemes. -
Beri
addikt
válasz
kangoo70 #13650 üzenetére
Csak flasheld rá és válaszd a reset to default-ot.
Ftomm: Hiába írod le, min kéne átmennie a jelnek, nem segít semmit. Mérni kell, aztán okosabb az ember. Kábelt mindenképp értelmesebb dolog lehúzni, ha van rá lehetőség, tedd meg. Wifi nélkül csak ultra-low-end routereket találsz, aztán pár routerboard-ot házba szerelve, meg soktízezerért olyanokat, amelyek már nem otthoni használatra valók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Canon ImagePrograf PRO-6100S Plotter, kevés nyomat, kitűnő állapot
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest