- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
A TX power nem haladhat meg egy értéket, a gyártók nem térhetnek el ettől. Ebből adódik, hogy egyik sem kiabál hangosabban a másiknál. Ahogy az első hozzászólásban is olvashatod, "az azonos felépítésű routerek között nagyságrendi különbség nincs".
1043ND-het milyen a gyárinál nagyobb teljesítményű antennát érdemes vásárolni?
Ezt hogy érted? Bármilyet, hisz nagyobb mint a gyári, nem? -
Beri
addikt
válasz
meszi3 #16861 üzenetére
30-40 torrent futtatására sem vennék routert. Bár akkor, ha kétmegás ADSL van a valagába dugva, akkor csepegtetheti az adatot csendben, de van egy olyan érzésem, hogy valami über-fájber-pajjerrel akarsz így fájlmegosztani. A 30-40 futtatott torrent sem kis elvárás. Kérdezz rá a 1043ND topicban, kinek hány szálon sikerült adatot forgalmaznia tisztességes sebességgel (ami olyan 1-1.5MBps ennél a modellnél).
Egyébként nem a cache mérete a probléma ebben a helyzetben. Lehet 256MB is, ha a vinyót 3MBps körül írja. Max később fog megakadni. Ide processzoridő kéne. Sok. -
Beri
addikt
válasz
meszi3 #16859 üzenetére
Szóval a kérdés: elég-e az a 32 MB mondjuk 30-40 szimultán torrent futtatásához + egy HD film kistreameléséhez? Vagy vegyem inkább a drágábbat több RAM-mal?
Erre nem router való. Teljesen mindegy, mennyi memóriája van, processzorral sem bírná egyik SOHO router sem. Esetleg akkor, ha gyökkettővel szalad a torrent. -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #16833 üzenetére
User error. Ahogy a mellékelt példa mutatja, veled is előfordul.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #16827 üzenetére
Engem meg az tud zavarni, hogy valaki más, a saját véleményét akarja rám erőltetni, ki tudja milyen érdekből...
Nem vélemény, konkrét tény, hogy semmivel sem rosszabb bármelyik másik gyártó cuccánál. Koppra ugyanazt a vasat árulja a linksys is. Ja és ne gyere nekem az érdekekkel. Ha százalékot kapnék minden eladott router után, nem itt népszerűsíteném.ha valaki engem kérdez, továbbra sem fogom ajánlani
Nem az a baj, hogy nem ajánlod. Az a baj, hogy kerek perec leírod, hogy ott a tépélink, ami szar.Ja, és jó lenne ha nem Te mondanád meg, hogy miért is alakult ki a lesújtó véleményem a TP-LINK-ról!
Te magad írtál róla ebben a topicban.Tocika
A kérdésem az, hogy a TV-nek ehez tudnia kell-e a DLNA-t vagy nem?
Igen.wolf881117:
Első hozzászólás. -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #16825 üzenetére
Ha ennyire zavar, hogy hangoztatom a lesújtó véleményem a TP-LINK-ről, akkor az egyesekben csak tovább erősíti majd a hitet, miszerint szponzorálják a fórumot, vagy éppen Te vagy TP-LINK disztribútor, mint az elhangzott itt néhány nappal ezelőtt.
A lesújtó véleményed azért alakult ki, mert nem boldogultál az openwrt-vel. Ami nem a gyártó hibája. Ők is ugyanazt a vasat adják el, amit bárki más. Engem csak az tud zavarni, hogy a tp-link köpködés miatt a júzer drágábban kap kevesebbet. -
Beri
addikt
Nem kell 16ezer hozzászólást végigolvasnod, csak az elsőt. Azért készült.
Egyébként 1043ND és felfelé.hdcsaba87: Gigabiteset, MIMO-sat.
Intruder2k5: Egyébként igazán kinőhetnéd már a mindentépélinkhulladék hozzáállásodat. Neked az openwrt-vel volt bajod (100%-ig user error), rohadtmindegy, milyen vas lett volna alatta. Mondjuk nekem csak jó, ha elrettented a júzereket, mert kevesebb funkcionális analfabéta kezébe jut tp-link router...
-
Beri
addikt
Majd ugyanígy a többségnek ajánlja / biztatja azt minden második ember, hogy álljon neki third-party firmwaret rámodolni a routerjére, amiről a leírás ilyen-olyan wikin van csak fenn, tipikusan nem a legfrissebb infókkal.
Nem jellemző. Legalábbis nálam nem. Csak ha nincs más megoldás és a felhasználó sem akkor látna először hálózatot. Egyébként vannak bőven alternatív megoldások, amiket két kattintással ráflashelhetsz az adott eszközre, aztán egyből van webUI.pocokxx: A maximális adási teljesítménye egységesen korlátozott minden routernek, tehát egyik sem tud nagyságrendekkel többet a másiknál. Tehát a helyedben mindenképpen MIMO-s eszközt (mint az általad választott 941ND) tennék mind a két oldalra (mert ha csak az egyik oldalon van ilyen, azzal nem sokra mész) és reménykednék, hogy elér addig, ameddig szeretnéd. Pontosabbat csak egy helyszínen történő mérés után tudnék mondani.
-
Beri
addikt
Lényeg a lényeg, ha jól látom nem tagadod, hogy mondtam direkt hálózati termékeket gyártó cégektől megfelelő, jó termékeket, amik aránytalanul hanyagolva vannak, amíg más termékeknek (akár mert le van szerződve a gyártó a PH-val) erős hátszelük van.
Én pedig leírtam, hogy mért vannak hanyagolva. A TP-Linknek meg nincs leszerződve a péhával (tudtommal), csak sokkal olcsóbban adják ugyanazt, amit a többiek.Ubi eszközöket könnyen be lehet szerezni bármilyen, kifejezetten hálózati eszközöket forgalmazó cégnél
De ha a júzer bemegy egy random számtechboltba, nem kap.EnGenius meg van szintén van olyan jó, hogy ne csak egy termék legyen tőlük ajánlva véleményem szerint.
Az ajánlott, amelyiket megéri megvenni.Az első hozzászólás az egységsugarú júzerek számára készült, hogy ne kelljen 38456836587szer válaszolni a "mitvegyekafájberpajjerhez" kérdésekre. Akinek több információra van szüksége, úgyis kérdez, erre van a topic.
-
Beri
addikt
"Mennyire aktuális/naprakész a nyitó poszt ?"
Szerintem egyáltalán nem up-to-date. Több olyan márkát is tudok mondani ami remek eszközöket gyárt, mégis többnyire csak a populáris gyártók termékei találhatóak meg benne (több mint 50-70%-ban TP-Linkkel...szponzorálja a topicot/PH-t, vagy mi? (vagy mást nem ismer aki összeírta?))
Az első hozzászóláson max annyit lenne érdemes reszelni, hogy ki kéne dobni a WRTxxx Linksyseket és bepakolni az Exxxx megfelelőjüket, meg kirakni még pár high-end darabot.
Jaés mondj "több olyan márkát" a kedvünkért -
Beri
addikt
válasz
bajtokarpi #16783 üzenetére
A 120N régi, 150-es (sőt, az sem igazán garantált, mert még nem volt lefixálva az n, amikor piacra dobták) és drága.
Az E1000 meg gyakorlatilag egy WRT160N v3, amit átneveztek. Ha a kettő közül kéne választani, inkább ez utóbbit kérném. -
Beri
addikt
válasz
agocsdawid #16662 üzenetére
-
Beri
addikt
válasz
mcroberto #16637 üzenetére
Monitorozni kéne a hálózati forgalmat, aztán figyelni, mikor hal le.
Intruder2k5 #16651:
Kapható készen is, dobozban, szoftverrel. Csak annyi a dolga a felhasználónak, hogy kiveszi a dobozból, beledugja, amije van, konfigurálja és örül. Mint bármelyik routerrel.agocsdawid:
A 8841 router ADSL modemmel, a d-link meg csak modem. -
Beri
addikt
válasz
Attix82 #16606 üzenetére
Volt egy pár ilyen edimax, meg SMC, de alapvetően nem jellemző a gyártókra, hogy wifi ki-bekapcsológombot pakoljanak a routereikre. A legegyszerűbb megoldás továbbra is dd-wrt-vel, tomato-val, esetleg openwrt-vel megoldani a dolgot. Egy plusz gomb már szinte mindegyik típuson van (valamelyik gyártóspecifikus funkcióhoz), amit így használhatsz a wifi engedélyezésére, tiltására is.
Ha megmondod, milyen szolgáltatásokra van szükséged ezen kívül, mennyi a keret, stb., akkor tudunk ajánlani konkrét típusokat.
Laybee: Mivel a gyári szoftverrel nem tudsz 3G modemet használni az USB portján, ezért nem a routerrel való kompatibilitás kérdéses. Ha a szoftver (amelyiket választottad - dd-wrt, openwrt, tomato) tudja kezelni a modemedet, akkor nyertél. A vas nem számít.
-
Beri
addikt
válasz
Geza26 #16599 üzenetére
Ahogy az első hozzászólásban is olvashatod, az azonos felépítésű modellek között sok különbség nincs. A maximális adóteljesítmény egységesen korlátozott, ahogy Intruder2k5 is írta, ezért csak azt tudjuk neked mondani, amit mindenki másnak is. Külső antennás MIMO-s routert és hálókártyát használj, aztán vagy összejön a kívánt jelszint és sebesség, vagy nem. Ha én itthon ugyanazt a párost kipróbálom egy falon át, abból sem tudnál következtetni arra, hogy nálad hogy működnének. Akkor lehetne tanácsot adni afelől, hogy érdemes-e vezeték nélküli hálózatban gondolkodnod, ha nálad lehetne mérni valamivel. A kábel teljesen más.
-
Beri
addikt
Létezik eszköz kifejezetten erre a célra a tp-linktől, a 730RE. Ez egy AP, mely ebben a helyzetben kifejezetten egyszerűen konfigurálható.
erikviking: Az engenius elbír a kapcsolatoddal gond nélkül. Mivel olvastad az első hozzászólást, így már tudod, hogy "az azonos felépítésű routerek között nagyságrendi különbség nincs". Azt pedig továbbra sem mondja meg neked senki látatlanban, hogy egy szinttel lejjebb egyáltalán látszani fog-e a hálózatod.
rayman2006: Neked is az első hozzászólást ajánlom figyelmedbe.
-
Beri
addikt
válasz
SalvadorLynx #16559 üzenetére
Mindegy, min megy ki, kábelen jön be, tehát kell a gigabit. 150-es n mindenképpen kevés, 300-assal van esélyed.
-
Beri
addikt
válasz
Laybee #16487 üzenetére
Mit ajánlotok?
Bármit az első hozzászólásból. 1043ND-ből pedig semmivel sem volt több hibás darab, mint bármi másból, pl. elektromos konzervnyitóból.agemate:
Az egy 3G router, ami arra való, hogy a hátába dugj egy USB-s 3G sticket és abból ossza a delejt (meg az első hozzászólásban sincs említve). Neked (elmondásod alapján) erre semmi szükséged. Persze használható "hagyományos" routerként is. -
Beri
addikt
válasz
Destloler #16476 üzenetére
N56U: gyors, szép, nincs moddolt fw, jaés sima 300-as.
Az E4200 és a WNDR4000 ugyanarra a chipre épül, ugyanannyi memóriával. Válaszd az olcsóbbat, ha legyalulod róla a gyári szoftvert.liqquid:
Rossz mérés, vagy más módszerrel mértek, esetleg csak simán dilettáns barmok teszteltek, ahogy az esetek túlnyomó többségében lenni szokott. -
Beri
addikt
válasz
FireBuddha #16250 üzenetére
Láthatnánk esetleg pár ilyen mérést? Iperf is jóbarát, ingyen van, egyszerűen használható, stb. Hosszabb mérés érdekelne (szerintem nem csak engem), nem csak a fél másodperces tüskék.
-
Beri
addikt
válasz
vargalex #16245 üzenetére
Persze, változtattak 9 év alatt, de ahogy mondtam, leírják minden tesztben, ha valamit máshogy csináltak, mint addig. Viszont azt még mindig tartom, hogy az egyes hálózati eszközöket összehasonlítani még mindig teljesen megfelelő az, amit csinálnak.
FireBuddha: Nem csak szerintem.
-
Beri
addikt
válasz
vargalex #16242 üzenetére
Ugyanazon a helyen mérnek (legalábbis én ugyanazt láttam a tesztekben, bár nem néztem meg mindet). A kapcsolatok számáról nem volt szó, csak a sebességtesztről beszéltem. Ha pedig valami miatt nem a megszokott hálókártyával tesztelnek, leírják (pl. a kétezres netgeart a hozzácsomagolt adapterrel próbálgatták).
Intruder2k5: Persze, változhat sokminden, de ennél megbízhatóbb eredményeket csak úgy lehetne összehozni, ha építenének egy leárnyékolt családi házat a célra. Annak az árát meg nem fogja zsebből kicsapni egyik hasonló csapat sem.
-
Beri
addikt
válasz
FireBuddha #16240 üzenetére
Nem számít, hogy kinél mennyit sikerül mérni. A smallnetbuilderes tesztekben az a pláne, hogy mindig ugyanolyan körülmények között tesztelik a routereket és így gyönyörűen össze tudod hasonlítani őket.
Azt a 170Mbitet wifin sikerült megmérni? Mert ha igen, akkor az egy rossz mérés, vagy csak szeretsz erősen fölfelé kerekíteni. -
Beri
addikt
válasz
vargalex #16186 üzenetére
Persze, van példa 120+Mbitps átvitelre, de nem az a megszokott. Ahol elérhető ilyen internetcsomag (nagyváros), ott úgyis túl sok a zaj. Az 5GHz sokat segít ilyen helyzetben, az igaz, de még így sem lehet garantálni, hogy átfér az a bizonyos 120Mbit.
[amne]:
Hát, megnézed a manualt. Az 5GHz-es sáv pedig csak arra jó, hogy ott kevesebb a zaj, mint 2.4GHz környékén.iknight:
Ilyen szempontból többre képes. -
Beri
addikt
válasz
iknight #16174 üzenetére
Én a WNDR3700-ra szavazok. Több szálon kommunikál a kliensekkel, mint a többi szabványos 300-as router, ha több kliens kapcsolódik rá, wifin az összsebesség a 200Mbitps-et is átlépheti. Egy kliens önmagában a teljes 120Mbitet viszont valószínűleg sosem fogja megkapni.
Winne:
Attól függ, hogy melyik hw verzióról van szó, de alapvetően a 160N gyorsabb vas, plusz 300-as n-et tud, nem csak 150-eset, mint a 120N. A 160N V1, meg a V2 eléggé harmatosra sikerült (a V1 lassú, a V2 nem moddolható ÉS lassú), a V3 viszont teljesen rendben van, nagyságrendi különbség van közte és az előzők között.[amne]:
Ha egyszerre szeretnéd 5-ös és 2.4-es kliensekkel használni a routert, az nem kivitelezhető. Ezt jelenti a nem szimultán dualband. -
Beri
addikt
az menyire jelent problémát a routereknek h a külső vinyóra töltsenek le
Attól függ, milyen gyorsan. 1-1.5-2MB/s a plafon nagyjából. Megint csak azt tudom mondani, hogy erre a feladatra sem router való.ahogy olvastam a tp-linkel nagyon sok tapasztalat van de akad akinek 2 hónapnál nem bírt többet, és olyanok is akiknek sikerült kinyírniuk szegényt véglegesen
User error mindegyik egytől egyig. Ha valaki elcseszi a flasht, azzal nem tud mit kezdeni a router.Ez a 4000 szimpatikusnak tűnik, csak mintha azt olvastam vna h a belső antennás routereknek nem akkora a hatótávolságuk mint a külső antennásoknak.
Vannak jól megtervezett belső antennás modellek, amik semmivel sem nyújtanak kevesebbet külső antennás társaiktól, viszont nem tudsz rájuk nagyobb botokat tekerni, ha kevésnek bizonyulna a kraft.iknight:
120 megás netet kellene elosztani wifi-n
Ambíciózus próbálkozás, zajmentes vákuumban simán megoldható. Máshol eléggé gyanús, hogy nem. -
Beri
addikt
válasz
Interceptor #16051 üzenetére
Bőven elég.
-
Beri
addikt
válasz
szuzi80 #16041 üzenetére
Egy olyan megbízhatót keresek, amit nem kell újraindítani.
Mindegyik ilyen, azért ajánlott.Az "erős antenna" dologról is írtam, "az azonos felépítésű routerek között nagyságrendi különbség nincs". Ha van/vannak MIMO-s hálókártyád/hálókártyáid, akkor olyan routert kell venni, lehetőség szerint cserélhető antennákkal.
-
Beri
addikt
válasz
Interceptor #16039 üzenetére
Routerre van szükséged, meg az első hozzászólásra.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #16023 üzenetére
16018: "a tp-link.com keresője nem ad találatot"
Melyik része nem igaz? -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #16019 üzenetére
A kereső nem ad találatot a 8910-re, próbáld csak ki.
-
Beri
addikt
Ha egy típusra a tp-link.com keresője nem ad találatot, akkor valahogy nem érzek késztetést a vásárlásra
Nameg így elég nehéz megmondani, hogy mi a különbség a kettő között.
01-em már volt, nyugodt szívvel merem ajánlani.
Egyébként ha valahol öt évnél kevesebb garit kapsz egy tp-link routerre, akkor ne ott vedd meg. Nem tudom, milyen jogszabályok érvényesek ilyenkor (szerencsére nem vagyok boltos), de ha megguglizod, láthatod, hogy tisztességes helyeken megkapod a 60 hónapot. -
Beri
addikt
8910 nem létezik, az eleve elírás, a garancia pedig 5 év minden tp-link routerre.
Maksifül:
Szeretnék egy 10e forint körüli, de inkább alatti, WIFI-s routert, amit jó gyors, erős adója van
Az első hozzászólást nézegesd.fasza hardveres tűzfala
Százezer. A router mellé.Egyébként nem mondtad, milyen kapcsolatot akarsz osztani vele, így nem tudom, mit jelent neked a "jó gyors". Ha 10k körül akarsz vásárolni, akkor a 941ND, vagy a 1043ND a neked való.
-
Beri
addikt
válasz
BenJoe80 #15994 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a PC-t hagyományosan kábellel kötném a routerre, míg a laptop wireless csatlakozna, viszont nem tudom, hogy ez megoldható-e, van-e ilyen router és ha igen, akkor mennyire megbízható az ilyen "öszvér" megoldás
Mindegyik wifi routert használhatod kábellel is.mennyire megbízható az ilyen "öszvér" megoldás
Öszvér? Ez az általános.továbbá milyen routert ajánlanátok?
Első hozzászólás.A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ugyan ezt a megoldást esetleg egy switchel meg lehet-e oldani?
A switch nem tud route-olni (tehát önmagában nem tud internetet osztani, konyhanyelven), tehát kell egy eszköz, ami ezt végzi helyette. -
Beri
addikt
válasz
magicnumber #15945 üzenetére
Nagyon egyszerű. Megmondod, mik az elvárások, meg hogy mennyit szánsz rá.
VBrigi90: Dobd ki a routert és vegyél másikat.
-
Beri
addikt
válasz
magicnumber #15940 üzenetére
Megoldható routerrel (olyannal, amelyik tud kliensként csatlakozni wifin) és AP használatával is. Viszont ha a másik oldalon nincs MIMO-s eszköz, ne számíts jobb vételre.
MaciG: A TL-R460-ra gondolsz? Melyik hw verzió?
-
Beri
addikt
válasz
day2day #15733 üzenetére
Ha át tudsz húzni egy kábelt a másik oldalra, akkor a probléma meg van oldva. Rátekersz a végére egy AP-t és használhatod ugyanazt az SSID-t a két oldalon, ugyanazzal a jelszóval.
kali: Összebridgeled a két eszközt és a kliensek még váltanak is a kettő között, ha gyenge az egyik jele és úgy látják jónak. Mindezt úgy, hogy észre sem veszed.
-
Beri
addikt
válasz
Freddy TNT #15644 üzenetére
WOL-nak csak portot kell forwardolni. Csak át kell engednie a magic packetet, azt' kész.
-
Beri
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #15597 üzenetére
Hol is lehet akkor a gond, mit próbáljak meg? Router reseteken már túl vagyok.
Vegyél tisztességes routert.Új vásárlásán is elgondolkoznék, de ezek sem rosszak, és látva, hogy 2-ből 2 nem jó hozzá, szerintem az új is lutri lenne...
Ha hasraütésszerűen választananál, vagy feldobnál egy érmét -
-
Beri
addikt
válasz
Antilhu #15580 üzenetére
ezzel a routerrel megoldódna-e a megy a torrent meglassul a böngésző jelenség
Tessék szépen korlátozni a kapcsolatok számát és a sávszélességet. Mivel protokollszintű priorizálást nem tud gyári szoftver, NINCS olyan SOHO router, amivel egy csapásra megoldódna a "problémád".A #15581 többi része meg nem ide való.
-
Beri
addikt
válasz
Kopperferko #15546 üzenetére
A régiből a v1.5 lassabb volt, a v3-ban ugyanaz a cpu volt, mint a 1043ND-ben, a többi semmivel sem több/kevesebb az ufótól.
-
Beri
addikt
Az 5Ghz-es csannel az amelyik szórakozik.
Az frekvenciatartomány. 2.4-en 13 csatornát tudsz kiválasztani, 5-ön meg 19-et (az európai szabvány szerint).el csak annyi, hogy keresztezi önmagát az Inssiderben a 2Ghzes channellel.
Fizikailag lehetetlen. A program hülye. Próbáltál felcsattani 5GHz-en, hogy ellenőrizd? -
Beri
addikt
válasz
sunahunter #15528 üzenetére
"vista-s, és 7-es gépeken hiba nélkül mennek nagyobb fájlok is kifelé"
Tehát nem a routerrel van a gond.A netszolgáltatós srácot is kérdeztem, ő profi
Szerintem csak akart mondani valamit, hogy ne tűnjön teljesen hülyének.Himym:
nem tudom emlékszel ae kérpe maikor küldtem az InSSiDerképt a routerről
Hátööö... nem.a 2es teljesen jó
Akkor nincs semmi probléma.Lehet csak valami beállítási probléma.
Próbáld ki a többi csatornát is. 5-ösön van belőlük bőven.A CD-n mellékelt progit javasolt felrakni?
Ha már a világon az összes nő megvolt, elfogyott az utolsó csepp benzin is és a géped előtt ülsz unatkozva, akkor felteheted. Egyébként kb. semmi értelme. -
Beri
addikt
válasz
stvnppp #15509 üzenetére
van-e különbség ilyen szempontból az egy és a három antennás modellek között
Igen, van. Ha a kliens is támogatja, a MIMO szignifikáns javulást hoz sebességben és hatótávban is.ilyen antennák felszerelésével arányában mennyivel nőne a hatótáv
A hatótávot méterben megmérni nem lehet. Az az antenna +8dB-t jelent (a gyáriak 2-3-5dB-esek, így ezekhez képest plusz 3-5). Ez méterben a zajtól és a közeg csillapításától függően lehet több, vagy kevesebb.És ha cserélem, akkor összes antennát cserélni kell, vagy elegendő az egyiket?
Mindegyiket.Plusz egy kérdés ()kicsit off): Vannak olyan eszközök, amik ellátják adsl netnél a modem és a router feladatait is? Ilyet tudnátok ajánlani?
Persze. [link]Kopperferko:
A legfrissebb hw verziójú 841 és 941 bele teljesen megegyezik. Az, hogy annyira hihetetlen módon melegedne, nagyon erős túlzás. Gondolj csak bele, 10W alatt marad a fogyasztása, tehát ennyi hőt kell elvezetni. Hidd el, nem nagy feladat. Persze nem kell letakarni nagymamától kapott csipketerítővel, mert bár lehet, hogy megy a színéhez, de nem tesz jót semmilyen elektronikai eszköznek.
Kábelen mind a kettővel simán átfér az a csomag, wifin meg csak a kliensoldali hálókártyától és a környezettől függ minden. -
Beri
addikt
válasz
sti10p #15450 üzenetére
"Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik)."
#15451: Ha már n-lite-os routert választottál, ne vegyél hozzá g szabványú adaptert. Ott a TL-WN781ND apróért.
-
Beri
addikt
válasz
Nova96 #15400 üzenetére
"Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik)."
-
Beri
addikt
válasz
Tappancs2001 #15377 üzenetére
92-93 Mbit körül van a gyakorlati maximális sebessége egy 100-as switchnek, tehát ennél többet nem fogsz tudni átvinni.
-
Beri
addikt
válasz
Tappancs2001 #15375 üzenetére
Fiber power 120 netcsomag megosztásához vettem egy Netgear WNR2000 N300 routert.
100-as router 120-as kapcsolathoz. Hiba volt.ha az asztali gép mellett csatlakozik hozzá egy laptop is, akkor a laptomon kb. milyen sebességű netre számíthatok Mb/sec-ban?
max sebesség laposon = max sebesség általában - aktuális tempó asztalin -
Beri
addikt
válasz
Integra #15372 üzenetére
Lassabb processzor, 32MB RAM. Nagyjából 150Mbitnél van vége, de ezt gondolom tudod, mert elolvastad az első hozzászólást.
Ugyanúgy pakolhatsz rá dd-wrt-t, azzal pedig nem lehet kevésbé stabil, vagy megbízható, mint bármi más. Ha ez számít, ez meg ugyanarra a chipre épül, mint a linksys WRT160NL. -
Beri
addikt
válasz
Integra #15368 üzenetére
Ugyanazt a szoftvert pakolod fel mind a kettőre, tehát ha fenn a dd, semmi különbség nem lesz. A kétszer akkora memóriának én nem sok értelmét látom (persze akkor, ha torrentklienst is futtatsz az eszközön, van hova cache-elni, de szerintem egy router nem erre való), nem az volt a mondandóm lényege. A külső antenna az igazi pluszpont. A router házán belül tekergethetnek pici, rövidke, vékony kis drótokat, sokkal nehezebb külső botokkal megoldhatóhoz hasonló jelerősséget elérni. Meg ha esetleg kevés lenne, a külsőket le tudod cserélni, rá tudsz tekerni bármit.
Több lehetőség + több memória, kevesebb pénzért.Az N16-ot és az E3000 felfúrható falra, viszont az E4200 nem. Az ilyen álló hiperdizájnrouter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest