- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
feket663
tag
Sziasztok, notebook vásárlás előtt állok.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában, 1-2 hónapon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 250-270 eFt
(3) Felhasználási kör? (kicsi játék, filmek vágása, netezés)
(4) Játékra használnád-e? Alapszintű játékok illetve Phoenix RC szimulátor lehetőleg full HD-ben, bár ezt a mostani gépem is majdnem tudja
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? mindkettő
(6) Szeretnél bele SSD-t? Igen, de már megvan, így nem létkérdés, hogy legyen benne alapból
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? full HD, mindegy, hogy matt vagy fényes
(8) Notebook tömege? 3 kiló alatt legyen
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nélküle is jó
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége: lényegtelen
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) szeretnék megvilágított billenytyűzetet
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem tudom
(13) Eddig kinézett notebookok? [link]
[link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? újat szeretnékJelenleg egy Asus C90-S notebookot használok asztali gépbe való E6600 core2duo processzorral, nvidia 8600GT M videokártyával. Szeretnék egy olyan gépet, amivel a mostanitól lényegesen gyorsabban tudom a fullHD videoimat vagdosni, mert most egy 15-20 perces filmecske vágása akár 1,5 óráig is eltart, emellett a sok flash-t tartalmazó netes oldalak nagyon igénybe veszik a processzort, olyankor eléggé beindul a hűtőventillátor. Eléggé le is van már lakva a gépem, az akku is 0 perces, megfelelő driverek keresése se egyszerű hozzá. Ezért szeretnék egy olyan gépet, ami legalább addig kibírja, mint ez (2008-ban vettem).
Nézegettem a Lenovo y510p-ket, de elég sok rosszat hallottam róluk. Lenne még az MSI GE-60, core i7 processzorral, gt750M videokártyával, amit esetleg külföldről 700 euro környékén be tudnék szerezni, ez is megfelelne, csak a billentyűzet világítás hiányzik belőle.
Esetlegesen tudnátok véleményt mondani ezekről a gépekről, esetlegesen hasonló árban alternatívákat ajánlani?Köszönettel: István
[ Szerkesztve ]
-
feket663
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? nem vagyok időhöz kötve
(2) A gépre szánt összeg forintban? kb. 30 ezer forint
(3) Felhasználás? kizárólag internetezés, a parlamenti közvetítések nézése stream-en
(4) nem használnánk játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? lényegtelen, működjön
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Semennyit, ha 0 perces az akkumulátor, az se baj
(7) Operációs rendszer? valami windows-ot tennék rá
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Lényegtelen, egy 64 gigás SSD-t tennék bele, optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Hangszóró legyen rajta, és legyen viszonylag hangos.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Természetesen használtban gondolkodom, a 82 éves édesapámnak kellene, így ha egy mód van rá, akkor 15 hüvelykes gépben gondolkodnék, ha lehet, valami kétmagos processzorral.Köszönöm a segítséget előre is!
-
feket663
tag
válasz MineFox54 #105479 üzenetére
MineFox54! Köszönöm szépen! Tetszik! Esetleg ez nem lenne jobb? [link]
Szabonagyur! Igazándiból nem az a lényeg, hogy teljesen folyamatos legyen a kép, mert nem annyira lényeges, hogy a politikusainkban gyönyörködjön a fater, jelenleg egy kb 5 éves Intel Atomos Compaq netbookot használ, ez is majdnem megfelel neki (bár nekem irtózatosan lassú) csak kicsikét kicsi a kijelző, meg halkan szól, külső hangszóróval meg nem akarnám, hogy bajoljon...
-
feket663
tag
Sziasztok! egy LENOVO IDEAPAD L340 gépet néztem ki, Intel Core i7-9750H processzorral, NVIDIA GeForce GTX 1650 videókártyával. Valakinek van tapasztalata hasonló géppel? Nem high end játékok futtatására használnám, inkább videó szerkesztésre, netezésre, ilyesmik. De mindig szerettem viszonylag jó processzorral és videókártyával rendelkező gépeket venni ( a mostani gépem egy MSI GP60, ami már 6 éves, és eddig inkább csak mechanikai gondjai voltak, de mostanra már a billentyűzet és az egér is kontaktos néha, mintha a kijelző is szaggatna néha, de sokat nem akarnék már bajolni vele), ezért tetszene ez a gép. Lenovo géppel még nem találkoztam eddig, nem ismerem sem a megbízhatóságukat, sem a szervizhátteret. Esetlegesen még az MSI GF63 Thin jöhetne szóba, annak egyedül a piros háttérvilágítású gombjai nem tetszenek annyira... Persze, ha 300 ezer alatt van más opció, azt is leírhatjátok. Ha tudtok, segítsetek a választásban! Köszi előre is!
-
feket663
tag
válasz feket663 #162999 üzenetére
Az előző hozzászólásomhoz képest annyiban változott a helyzet, hogy képbe kerültek Ryzen processzoros gépek is. Szerintetek 300ezres értékhatárig érdemes ilyesmikkel foglalkozni?
[link]
közben rájöttem még egy dologra: jó lenne, ha SSD mellett lenne benne HDD ism ennek tükrében van ennek a gépnek alternatívája?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest