- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
World-Soft
senior tag
válasz
Khelben #68670 üzenetére
Köszi.
Most egy Amilo Li 2727 van kicsit turbózva:
2GB RAM-ra
500GB HDD
T7500 (ha jól emlékszem) CPU a Celeron helyett.Költeni már nagyon nem éri már ár tovább...
A tulajdonos olyan 100eFt körül tud rá szánni, és jó lenne a netes játékok a filmnézés és az alap dolgok szépen futnának.
Tehát nem 3D játék, de valóban érezzék, hogy megérte beruházni az új gépbe.
Mit ajánlanátok?
Köszi.Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz
Khelben #68662 üzenetére
Köszi.
Azért kicsit bővebben ki tudnád fejteni?
Ha pl. azért mert nem esetleg a 3D az erőssége, akkor a gép nem 3D játékra lenne használva.
PC-s játékok nincsenek a gépen most sem, csak netes falash és ilyenekkel játszik a kölyök.
Tehát érdekelne, hogy 90eFt-ért (új) ár/érték alapon hol helyezkedik el.
Előre is köszi.
Zoli -
Dhampir
félisten
válasz
Khelben #68637 üzenetére
8 évet kevés felhasználónál fog megérni, de legalább jól járhatnak a használt piac guberálói.
Akkor már inkább Precision, masszívabb szerkezet (legalábbis a korábbiak). Egy konzumert, főleg ha "gamer", úgyis lecserélnek 2 év alatt az újabb fejlesztésű és erősebb teljesítményt igénylő programok miatt. -
frici69
tag
válasz
Khelben #68616 üzenetére
Köszi Khelben a linket! alfa156-nál már én is nézelődtem és már elhatároztam,hogy veszek egy T500-ast de,a mostaniaknak igen kicsi a felbontása. Többet meg 3-4 éves gépért nem szeretnék adni. Ne szóljatok le ezért, én márcsak ilyen vagyok!
Hogyha mégis az említett 3-ból kellene választani melyik lenne? -
kripo
tag
válasz
Khelben #68616 üzenetére
Az ördög nem alszik s elég lenne a 7 félévre... Ilyesmire gondoltál?
-
bandee0817
tag
válasz
Khelben #68528 üzenetére
ez az asus amit kinéztem magamnak:
http://www.expertelectro.hu/Termek/asus-x550cc-xo093d-i5-4-gb-1-tb-geforce-gt720m-15-6-dos-notebook-laptop-p115615.html
ez a dell amit néztem:
http://www.expertelectro.hu/Termek/dell-inspiron-3542-166912-fekete-i5-4210u-4gb-1tb-nvidia-geforce-gt-820m-15-6-led-linux-p145213.html
lenovo (TALÁN):
http://www.expertelectro.hu/Termek/lenovo-g510-59-412603-i5-4200m-radeon-r5-m230-4-gb-1008-gb-15-6-p145795.html
esetleg sony (már a név miatt is):
http://www.expertelectro.hu/Termek/lenovo-g510-59-412603-i5-4200m-radeon-r5-m230-4-gb-1008-gb-15-6-p145795.html
elsősorban asusban gondolkodom, a dell az amit második helyezettként néztem, a 3. meg a lenovo-sony verseny. ár is fontos, bolt az fix (itt tudok részletre venni)
-
bandee0817
tag
válasz
Khelben #68482 üzenetére
öööö, nem user error
kismillió gépet csináltam már meg, egyszerűen szar volt
gyártó honlapjáról se működött a fele driver, semmi driver kereső, ilyesmi, egy napig ültem előtte, 3x is teljesen lepucoltam és más driverekkel is próbálkoztam. egyszerűen hibás volt a gép, nem működött, driver lemezt meg nem adtak hozzá hogy esetleg na ezt próbáld ki ha van windowsod és nem linuxal akarsz dolgozni. úgyhogy nem user error volt, hanem factory error
utána megkaptuk a cserébe kért asus laptopot, azt minden probléma nélkül elsőre patentra üzembe lehetett helyezni
-
tvamos
nagyúr
válasz
Khelben #68465 üzenetére
Koszi! Kafa gep, kicsit folotte van a keretemnek..
En ezt a kettot nezegettem kozben. Ezek jok lehetnek? Vagy inkabb a Vostro?
fujitsu lifebook s7220 Szép állapot!Webcamera!
Dell latitude E6400 szép állapot!
Elfogult vagyok a Latikkal, es most is azt hasznal, csak megjegyezte, hogy orulne egy csajosnak. De amugy mindegy, azt is mondta... -
-
rolko
őstag
-
premete
veterán
válasz
Khelben #68043 üzenetére
Itt a 4 magos a lényegi eltérés, egyébként az i5 és i7 között kb. semmi különbség sincs.
Jókat röhögök, amikor a "brutális" i7 3517U cpuval hirdetik a laptopot.
Persze mindenkinek más a lényeg, nálam mondjuk a tömeg, a mobilnet és a halk üzemmmód; ez is okoz problémát, sosem tudom, mikor megy a ventillátor, többszor belenyúlok a notebook táskába menet közben, hogy benne van-e a laptop, nem akarja-e a windows valami frissítés képében lezabálni a net keretemet. Na nem a 12 GB (+100 GB éjjel) a kevés, hanem a mobilnet túl gyors. -
arnisrac
csendes tag
válasz
Khelben #68043 üzenetére
Köszönöm a te válaszodat is, és értem, amit írtál. Akkor ez a tesztet óvatosan fogadjam el?
http://techkalauz.hu/laptop/tesztek/lenovo-ideapad-z510-teszt-163
A teszt alapján úgy tűnik, hogy kb rendben van a hűtése (az előnyök között sorolja fel, és csak teljes terhelésen írja, hogy kicsit melegszik), és megerősítést/cáfolást várok egy olyan embertől, akinek volt a kezében ilyen gép. Ritkán fogom teljes terhelésen használni.(a linkelő feature nem működik valamiért, azért így szúrtam be a linket)
-
mitlabence
csendes tag
válasz
Khelben #68015 üzenetére
Ez a két válasznak: Először, mi a baj a HP-val? Ránézésre masszívabb, mint az Asus, de persze meggondolom (főleg, hogy tapasztalatból írtad). A 8 giga memória a vonzó mindkét gépben. A Lenovo-n még gondolkoznom kell. A 4 giga memória bővíthető-e? Jól néz ki, de jól is van összerakva? Az SSD is jól hangzik, bár kicsit kevés (pár esetben láttam hasonlót), és ilyen árban nem fontos, jobban örülnék a memóriának. Ja, a különböző processzor, GPU és hasonlók típusai közt nem tudok jól tájékozódni, én a Radeon HD4850 korában kiléptem ebből a világból, és most a laptopom halála rúgott vissza ide. Apropó: az integrált GPU-ja halt meg, alkatrészként be lehet valahova adni az egész pakkot (4 éves pár hete/pár héten belül)? Ja, és természetesen köszönöm a gyors válaszokat!
-
d4d
aktív tag
válasz
Khelben #67481 üzenetére
Köszi, tetszik a HP, kár a HDMI miatt. Ha kicsit emelünk az áron, mit tudnál még ajánlani IPS panellel? Ezen a szinten, az üzleti gépeknél van valódi különbség vagy igazából mindegy hogy melyik nagy márkáról van szó (Dell, HP, Lenovo stb)? A pixelhibák mennyire sűrűn fordulnak elő, érdemes erre külön figyelmet fordítani, garanciát intézni rá?
-
-
sanyoo2
újonc
válasz
Khelben #67392 üzenetére
"Az Inspiron és a Zenbook konzumer gépek. "
ezt nem tudtam, köszi!Programozni 2 db 24" monitoron teszem a munkahelyen, notebook elsődlegesen saját használatra lenne.
Ultrabook-on a súlya miatt gondolkodok, alkalom szerűen ki tudjak ülni egy parkba kicsit programozgatni. Illetve legyen kedvem hazavinni vidékre. (3,7 kilós mostanit kétszer meggondolom hogy bárhova is elvigyem)
Szóval a felbontás fontos, de a kinézet, a minőség, a hosszú üzemidő, és súly legalább ennyire. EliteBook egyébként tényleg nem rossz, egyre jobban tetszik, de tényleg nincs alternatíva? :-)
-
sanyoo2
újonc
válasz
Khelben #67383 üzenetére
Köszi választ.
jó-jó amit linkeltél, csak a formája...inkább ilyesmi forma ami bejönne:
[dell inspiron 7437]Vagy pl:
[thinkpad t440s]Ez már kevésbé (fedlap miatt), de egyébként még oké:
[asus zenbook ux32ln]Ár/érték arányban az dell tetszik csak ott a garanciával és minőséggel nincs tapasztalton. (meg a billentyűzettel)
Többieknek hogy ne kelljen visszakeresniük itt az igény listám
-
Chaser
legenda
válasz
Khelben #67349 üzenetére
Esett az átlag?
picike82: Én kipótolnám egy 10k-val és a pentiumost vinném, de ha nagyon 90k a max celeronos sem rossz.
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Khelben #67244 üzenetére
Köszi!
Akkor kicsit pontosítok! Az lényeges szempont, hogy megbízható legyen legalábbis a kategóriájában és a lehetőséghez képest, de csak új jöhet szóba.
Szóval igazából így kérdezném, hogy a felsoroltak közül melyik lehet megbízhatóságból a leginkább megfelelő? Vagy ezek egyformák ilyen szempontból?
Esetleg tudtok ajánlani az ársávban jobb vételt, ami kb. azonos paraméterekkel rendelkezik? -
tipuka
addikt
válasz
Khelben #67232 üzenetére
Oksa, köszi, HP Elitebookok közül mind jó, vagy csak kifejezetten ez a típus? Mert ph!_n is keresgélek akkor, mert az időm az engedi szerencsére. A matt és a fényes kijelző között mi is a különbség pontosan?
Milyen beállításokkal játszol ?Látom intel hd3000-es van integrálva.
Más szaki reakcióját is várom, minél jobban tudjak az én elképzeléseim szerint választani.
-
formula01
senior tag
válasz
Khelben #67196 üzenetére
Azért bármilyen gépről legyen szó, ez a 2 havonta szerviz erős túlzás, sztem te is érzed.. Azt, hogy valami sosem romlik el, meg nem lehet így kijelenteni. Az 5 év gari az fix dolog, 5 év után meg az ember általában cserél is 1 gépet , a "sosem romlik el" meg egy dolog amiben lehet bízni, de ha mégis elromlik, jön a szívás.
-
Tituszazeb
tag
válasz
Khelben #67108 üzenetére
Köszi a választ!
Igazából a Bestbyte-tól kellene választanunk valamit (egyébként 2 darab), velük szerződött le a cég.
Az általad küldött gép, ott sajnos nincs. Esetleg erről mi a véleményed: http://bestbyte.hu/termekek/73094/ASUS_X550CC_XO073D_15_6_Intel_Core_i5_3337U_4GB_750GB_sotet_szurke_notebook.html
-
Dhampir
félisten
-
Jaded
őstag
válasz
Khelben #67064 üzenetére
Nyilván van szebb is, de én csak Lenovoban és Dellben gondolkozok. Asust és HP-t azt ajánlották kerüljem. Azért tetszik jobban a Lenovo, mert szögletes, vannak élei. Én jobban szeretem az ilyen "minimalista" dizájnt.
(#67065) lord.lakli akkor lehet elég lesz, a 15,6-os. Ez a Z510 mennyire lehet jó?
-
Jaded
őstag
válasz
Khelben #67060 üzenetére
Jó, hát valamilyen szinten csak fontos hogy néz ki. Hello kittyssel nem lépnék ki az utcára pl
Lehet, hogy én is meg tudnám szokni a 15,6-ost, de ha lúd legyen kövér.
(#67061) lord.lakli én 90%-ban itthon használnám, asztalnál vagy ágyban. Ha nagyon kell, kirakom tv-re a képet. El is felejtettem mondani, egy HDMI sem árt ha van rajta.
-
Scoobyka
addikt
válasz
Khelben #66885 üzenetére
Akkor ha mar 5kilo lenne akkor egy retina macbook prot vennek
Sot 3kiloert mar van retina pro...ezert nezegettem ezt,160ert eleg kellemes a hp...csak a tesztek sehol nem erositik meg ezt az 5 oras aksi idot,nekem meg a prio listamon a 2ik pont. Elso a szep kijelzo ,2ik az aksi ido, 3ik a kellemes teljesitmeny.
-
Hrabo86
tag
válasz
Khelben #66731 üzenetére
Hiába bírja talán tovább a használt üzleti, ha csak félév gari van rajta... ugyan úgy bedögölhet, és nincs garancia, de ha 2-3 év teljes garanciásat veszel boltban, azt visszaviheted, persze, ha nem te hibáztál és öntötted le kávéval mondjuk (aminek aztán mindegy hogy üzleti, ugyan úgy megszívtam)
Cipelni annyira sokat nem lesz, de ha 2.5kg alatt van, mint írtam, úgy annyira para, ha nem egy monstrum....Valaki ötletet is írna esetleg, hogy melyik laptop lenne jó választás kb? köszi
-
premete
veterán
válasz
Khelben #66688 üzenetére
Ez nem igaz, hiába kapcsoltam ki a biosban, állíthattam akármit, akkor is állandóan ment, 33 fokon is.
Mielőtt megkérdeznéd, a legfrissebb biost is rátettem előtte.
@ e6230: abba még 1xűbb az ips panel, simán belemegy, e6220-asnál kell egy kicsit leköszörülni a zsanérból. -
magedla
tag
válasz
Khelben #66338 üzenetére
Köszönöm a segítséget, felírtam a két HP-t és az X-es Thinkpad-eket a listámra. A modernebb processzor és erősebb IGP miatt valóban szimpatikusabb a 2560p.
Jól gondolom, hogy a 12-14" kitétel miatt viszonylag drágább gépeket fogok csak találni? Ha egy 15"-es, nehezebb gép is beleférne, akkor lenne esély jobb kijelzőre, akár erősebb GPU-ra? Utóbbira üzletiben gondolom nem sok esély van, de hátha van ötletetek. -
Chaser
legenda
válasz
Khelben #66270 üzenetére
Mindkettő
Azért 120 és 100k közt van 20k difi. Celeronos meg 90k környékén van. elbohóckodni éppen el lehet vele. Persze ha mindenképp új kell, mert ennyiért lehet kapni használt T510-et akár W7-tel, HD+ kijelzővel, ami azért egész más kategória és esélyes hogy benne van még pár év.
szerk: iponban 89k
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Khelben #66192 üzenetére
Az alacsony kerettel használt géppel kezdtem .... Mivel amikor legutoljára itt jártam hasonló tanácsot kaptam ebben az árkategóriában.
Mondjuk azt azért hozzáteszem hogy ajándék lesz, annak talán én sem vennék használtat. Bár személy szerint hajlandó vagyok többet áldozni egy-egy hardverre.(#66191) Tikakukac
Azért köszi a tanácsokat!
Még ha süket fülekre is talált.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Khelben #66167 üzenetére
Most nem tudom minek arcosodni, nem a felfogóképességemmel van a baj, nem én akarom vele megvetetni!
Alapból 70K-ért akart venni 2Gb RAM-al stb. .... Mondtam neki hogy esélytelen, erre "kiharcoltam" a max. ~95-öt. Ennyit tud/hajlandó rászánni, és abban az üzletben tudja vásárolni (hitel). Azért jöttem ide mert bíztam benne hogy tudtok ajánlani azon belül jobb választást, mint amit elsőre néztünk! Szóval a jobbat a rosszak közül ha így tetszik!
Hiába írjátok hogy 110-120-ért, meg máshonnan, meg használtan, ha onnan, újat, és annyiért szeretne! Nem én beszélem rá a dologra .....(#66164) Tikakukac
Akkor közlöm vele vegyen amit akar!Mert ennyit tud rászánni és ott tudja megvenni ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tomato firmware
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Update 08.12. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest