- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- One mobilszolgáltatások
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
válasz
Tikakukac #63955 üzenetére
Játékra alkalmas kell, hogy legyen, de ilyen célra csak bizonyos előadásokon lehet használni és mivel a laptopot hordom majd itthonra is erre a részére szükségem van.
A tippjeid alapján ezt a kettőt találtam egyenlőre:Az nvidia videó kártyákat jobban szeretem de a lenovoban csak i3-as proci van.
Van még egyéb ötlet? -
hoffman_
nagyúr
válasz
Tikakukac #63932 üzenetére
ehhez azért annyit hozzátennék, hogy szubjektív is ám a témakör. exemnek anno 2011 környékén egy sony vaio vpceb2m1e választottunk. akkor volt 150 ropi, 15,6" HD kijelző, valami i3 proci, 4gb ram, egy alap dedikált vga és 500-as vinyó. napi szinten volt/van használva, koleszba hurcolászva oda-vissza, a tanulás miatt ezen töltötte a fél életét. volt szerencsém látni a gépet pár hónapja, immáron olyan 3 éves korában, és makulátlan. nagyon vigyáz rá, ez tagadhatatlan, de mégis csak egy középső árkategóriás konzumer gépről beszélünk 3 éves napi használat után. semmi baja, a zsanérok hibátlanok, jól fognak, nem nyiklik-nyaklik, nem recseg.
nem tagadom, hogy komoly diffi van egy konzumer és egy üzleti gép között, meg még ezeken a kategóriákon belül is, de szerintem minden felhasználástól függ döntő többségében.
-
katt777
félisten
válasz
Tikakukac #63838 üzenetére
Laptopszalon szerint a CN033-ban is GDDR5 van, a RAM-bővítés beleférne, viszont nem adják 1TB vinyóval.
Vegyek hozzá SSD-t. Nem tudom, az ügyintéző honnan veszi, hogy ha 1TB vinyót akarok, akkor vennék SSD-t.
Magam is látom, hogy azt lehet választani.
Végeredményben milyen GT 850M-es gépet lehet ebben az lqrt országban venni i7 procival, 8GB RAM-mal és 1TB vinyóval?
Tényleg, az ember már a 755SLI-ben gondolkodik, csak hát az meg vgabench szerint lassabb.
-
Buster17
addikt
válasz
Tikakukac #63855 üzenetére
mw3, bo2. Esetleg bf3 meg bf4, de az utóbbit elnézem ha csak mediumon megy kisebb felbontáson.
szerk. Ha túl nagy kérés akkor lehet videót is vennék fel Mirillisel
mostani 8730w laposom mw3 mediumon 30fps-el kb tudok videót rögzíteni. Ezt szeretném kitolni 60fps-re meg hogy ne medium legyen. -
Buster17
addikt
válasz
Tikakukac #63851 üzenetére
És mitől számít jónak?
Hirtelen ezeket találtam ami a mostani laptopomnál biztos jobb: [link] [link] [link]
Persze megfelel nekem a használt is, és 200nál feljebb nem szeretnék menni.
Lényegében birkózzon meg a multiplayer COD-okkal. Nincs nagy igényem, ha pl nem bírja a 16x élsimítást azt letojom, de igen csak hajazok a 60 fps-re.
-
-
geza844
aktív tag
válasz
Tikakukac #63794 üzenetére
Ez alapján vegyek egy új gépet (mivel pályázatból csak ezt lehet), majd adjam el azonnal, és vegyek egy használt üzletit?
Végül is én már ezen is gondolkoztam, kollégának nemrég vettünk egy Dell Latitude E5410-est, ezt (besz.rt a régi gépe, még nincs pályázati pénz, valami kellett). Kapott még 4 GB RAM-ot, egy 120GB-os SSD, és baromi jó kis gép lett belőle, kicsivel 110k alatt jött ki 1 év garival.
Teljesítményben sem sokkal marad el mondjuk egy i5-3317u-val szerelt új géptől, kicsi, pörgős, nagyon szimpi, kicsit irigylem is a kollégát
-
duckhuszar
csendes tag
válasz
Tikakukac #63794 üzenetére
Igen, tudom hogy ez manapság egy probléma, de sajnos, ha új gépet akar venni az ember, felül kell kerekedni ezen mert ezt a gondolatmenetet lehet általánosítani, ahogy mondtad, igaz a 300k-s gépekre is. A végén oda lyukadunk ki, hogy jó ez a szar amit most használok, vagy veszek egy használt, "megbízhatóbb" nagy múlttal rendelkező típust, ami tényleg bírja 10 évig, de ebből már letelt 9,5 stb... és ezt nem akarom, ezért állok ellen, pedig amint mondtam, osztom a véleményed erről az egészről.
Mert hát, kell az új gép. Van rá esély hogy befürdök, mindig van, de talán a Lenovonál kevesebb mint a legtöbb másik gyártónál.Szerintem egy teljesítményelemzés után meg tudom ítélni, hogy azt kaptam-e amire számítottam, vagy amit szerettem volna. Össze lehet hasonlítani más, hasonló felépítésű gépekével, lehet találni a neten adatokat. Kis difi meg belefér, mert hát két szög sem egyforma, nagy különbség meg szerintem ha már elindul a gép, nem igazán lehet. Meg hát használat közben is kiderülnek dolgok, ha vannak.
Szóval benne van, mindig benne van, és egyébként mióta gyártósoron termeljük a használati cikkeinket, jó nagy darabszámmal, több hátrányos esetről lehet hallani, mint amikor még a falu cipésze készítette 50 ember cipőjét. De ez egyrészt amiatt van, mert a gyártó profitorientált, másrészt a hibákra több esély van a nagy darabszám miatt.
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ha nem jó a Lenovo, akkor milyen megoldást javasolsz?
--> Főleg sulira lenne, némi CAD tervezés, dokumentum szerkesztés, Excel,
--> fontos a HDMI, a webkamera
--> játszani is szoktam néha, főleg RPG-vel, pl Skyrim, Gothic
--> ár: max 160-180000
--> 14" legyen a kijelző, mert sokat hurcibálom, jó ha matt
--> oprendszer nem kell rá
--> optikai meghajtó nem fontos
--> ssd nem szükséges -
duckhuszar
csendes tag
válasz
Tikakukac #63792 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy ez most az új Lenovonak szól úgy általában, vagy annak sorozatnak, amit kinéztem magamnak, vagy pedig az egész modern ipari berendezkedésnek?
De mindegy is, elvileg pár napon belül vissza lehet vinni ha alapból hiba van az árucikkben, addig meg teszek rá oprendszert, teljesítményelemzem valami progival, közben a gyári szám alapján leellenőrzöm hogy milyen hwnek kellene benne lennie, aztán meg ha elromlik valami, ott a 3 év garancia... azért lássuk be, elég sok eszköz van arra, hogy mentesüljek az anyagi kár alól.
Ha meg megszívom és valamelyik rostán nem megy át, akkor rosszat fogok gondolni a márkáról, vagy legalábbis meginog a bizalmam, és ha ez sokaknál előfordul, az árt egy cégnek... ezért nem hiszem el teljesen azt, amit itt elmondtál, Természetesen azért van benne igazság, valamelyest osztom a véleményed, de azért nem kéne ez a sok para.Tegyük fel, hogy azt kapod, ami le van írva, melyiket választanád?
-
-
coolpet
senior tag
-
coolpet
senior tag
válasz
Tikakukac #63742 üzenetére
A bajom az, hogy a sok utazgatassal egybekotve jatszogatnak is.
A fenti 2 gep tetszik, masikat meg nem lattam nagyon ami bejonne.
Az Y510P-bol nincs 200 alatt, a Z510-bol pedig pentiumos valtozat van gyengus IGP-vel. A kovetkezo lepcso mar az I5 190-ert.A GT740M-re azt mondjak 64 Bites, es lassu, a 750-re hogy franko.
A 2 gep kozott van vagy 15e ft.Szoval meg vagyok love.
legszivesebben adnek 100-at egy Y510P-ert ujan
De veszek hetvegen lottot, es megveszem
-
coolpet
senior tag
válasz
Tikakukac #63740 üzenetére
Szoval akkor takarekoskodjak meg egy picint es vegyek egy alap Y510P-t.
Nekem is jobban tetszik az es a Z510-ekkel valami 0.77Ghz beragadas problema is van, amit nemertek miert nem orvolsol vegre a lenovo mar.
Azon filozok, hogy ha mar ottvan az alairasomban szereplo tuning asztali, akkor miert is kell nekem eros laptop?
Lehet hogy csak vagyom ra
-
coolpet
senior tag
válasz
Tikakukac #63738 üzenetére
Hello, nem tunik olyan veszesnek, csak par bajom van vele:
ULV proci, mikrobiologusoknak valo billentyuzet, fenyes kijelzo, 230+ ar, nincs benn sshd.Neztem az 5537-est annak meg olyan fenyes a bill alatete, hogy fajo volt hozzanyulni, mert az osszes ujjlenyomatom ottmaradt.
ha dell tajekon nezelodnek, akkor mar lati, de az meg draga.
Van egy HP pavilion DM1 11,6-os laposom, fenyes lcdvel.
Har meg sokszor sotetben sem latom rendese, mert minden tukrozodik rajta.
A fenti 2 gep kozul melyiket ajanljatok jobban?
-
rizso
addikt
válasz
Tikakukac #63576 üzenetére
Aha, valami ilyesmi válaszra számítottam az eddigi infóim alapján. G56-nál mondjuk tuti zavarna, hogy ha kell ha nem pörög a venti meg a hdd (7537-nél is a hdd a leggyengébb láncszem, nem ártana ssd-re cserélnem).
Nem tudom, tényleg nem. Igazából rohadtul elvagyok a gépemmel, de mégis ott motoszkál a fejemben, hogy ki kéne próbálni valami újat. Csak kérdés, hogy mondjuk +15-20fps-ért megéri-e beáldozni a csendes működést és a hosszú akkuidőt (no meg magát ezt az elég frankó designt). Ha azt nézem, hogy egy ideje abszolút nem is játszottam vele, akkor nem is értem miért agyalok a cserén...
-
rizso
addikt
válasz
Tikakukac #63565 üzenetére
- Normál használat, mondjuk netezés, dok szerkesztés/olvasás, esetleg 720p film alatt mennyire hangos?
- Játékok alatt ennyire melegszik fel? Belső és burkolati hőmérsékletek is érdekelnének.
- Kijelzője hogyan viszonyul a 7537-hez (mármint a FHD touchhoz képest)? Valahol olvastam, hogy a FHD touch N550 is LG IPS panelt kapott, gondolom a matt verzió is az lesz, csak matt, na.
- Akksiidő? Annyira mondjuk nem fontos, de azért egy 3+ óra jó lenne bekapcsolt wifivel, max fényerős filmezés mellett.Egyébként kicsit "parázok" egy i5-4200H+GTX 850M vagy i7-4700HQ+GTX 760M párostól az i7-4500U+GT 750M után. Tökre megszoktam, hogy szinte végig kussol a gépem, és nem is melegszik (még játékok alatt sem vészes), ezeket sajna buknám az erősebb hardverrel (ahogy az akksiidőt is).
-
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #63513 üzenetére
Nem, mert a RAM-ok sem tökéletes dolgok, elég nagy gyártási szórásuk van. Semmi mágia nincs ebben, most kifogott egy szerencsésebb modult ilyen szempontból. Ne menjünk megint bele abba, hogy mi felfogható és mi nem, mert arról nem egyezik a véleményünk, ami neked nem felfogható, az lehet hogy másnak egyértelmű, és ami másnak felfoghatatlan az pedig lehet, hogy neked 1x1.
-
Yany
addikt
válasz
Tikakukac #63513 üzenetére
A ZenBook panelje jól láthatóan teljesen más típus volt, mint a Vostro-ban lapuló. Ez nem vita tárgya. Legfeljebb azt is szerelik többfélével, ezt nem tudom, de nem pusztán a paraméterek szórásáról beszélek. Csak az nem láthatta a kirakott gépek közti különbséget, aki nem tud megkülönböztetni egy feketefehér orion tévét egy felsőkategóriás Pana plazmától.
"aztán Dell jóváírta a vételárat, 100%-ban ami nemes gesztus."
Ez elég furán hangzik, mivel a Dell-es ügyintéző közölte velem, hogy a visszafizetést nem a Dell intézi, hanem a disztribútor és ezáltal nem is rajtuk, hanem a forgalmazón múlik, hogy pénzt ad vissza, vagy levásárlási lehetőséget biztosít. Ezt más forrásból is megerősítették nekem, hogy így megy. Mindenesetre ha ismersz valami kiskaput, hogy ezt a Dell elintézze nekem, megköszönöm, ha elárulod nekem is.
Akkor a karmám csak a Dell notikra lehet érzékeny, mert rengeteg asztali gépet válagattam össze az elmúlt években és mind teszi a dolgát ahogy kell. Egyetlen srácnál döglött be a venti még garanciaidő alatt.
-
uzerto
tag
válasz
Tikakukac #63467 üzenetére
Nyilván nem arra gondoltam hogy teljesen néma, de nekem teljesen megfelel, jelentősen halkabb mint az előző laposom. A többi laposhoz képest nincs összehasonlítási alapom, így nem tudnék vitatkozni abban, hogy a dellek halkabbak (bár szerintm illik is nekik, mivel csak U-s proci van bennük). Biztos hogy rengeteg halkabb gép van, de szerintem kategóriájában vállalható.
hoffman_
Netezés mellett kb 3,5 órát bír. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Tikakukac #63464 üzenetére
igen, én is így látom. hát, ez nem fasza. köszi azért. akkor az Y510p gyakorlatilag párját ritkítja, ha úgy veszem. az i5 kevés. bár ha van mellé rendes dedikált vga, akkor még jó lehet, 3D CAD tervezéshez nézegetem.
az N550 nagyon szép egyébként, csak az Asus, azt nem szeretnék
mod:
ez mondjuk nem hangzik rosszul. még nem láttam az N550-et, eddig nem jött szembe, de nagyon tetszik basszus, hiába Asus. G56 sem rossz, az is pofás, de azzal is, meg az Y510-el is az a bajom(a piroson kívül), hogy biztos nagyon hangosak. bár terhelés nélkül, net meg videó alatt kíváncsi lennék rájuk.
-
Balli
őstag
válasz
Tikakukac #63441 üzenetére
Köszi! Bár 7éve van laptopom, előtte desktopom volt (nem akarok többet) de a kinézett N550jk helyett elkezdtem szemezgetni ezzel: Asus AIO ET2311 Igazából a hordozhatóság egyáltalán nem számít, csak megszoktam a laptopot (arról dolgozok nap mint nap), de végig gondolva jobban járnék egy ilyen AIO-val (nagy zúgó-búgó gépet nem akarok a nappaliba). Kicsit off topic tudom, de mit gondoltok? (Nem a linket boltról kérek véleményt)
Egyedül azt sajnálom, hogy nincs benne dedikált VGA, de mivel nem játszom ez nem hátrány (CIV5-t meg elfut ezen is ha jol olvastam, amivel tervezzuk hogy néha játszanánk majd) A 23" IPS kijelző egész jól hangzik -
katt777
félisten
válasz
Tikakukac #63349 üzenetére
Ja, teszt (nyilván nem véletlenül nem azt kértem
). Olvastam, ami kiadáskor készült, hogy nagyon melegszik. Hogy azóta javítottak-e rajta, illetve melyek azok a hétköznapi problémák, amelyek említésével egyetlen szaklap sem kockáztatja meg, hogy legközelebb tesztpéldányt se kapjon, azt továbbra sem tudom.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #63329 üzenetére
Köszi, nem tudtam. Fordított verzióban már csináltam, megvannak adva a hw-es feltételek és akkor elvileg sima, na nem mindig
brumi1024
OSX-et nem kezeltem huzamosabb ideig, lehet tetszene, de valószínűbb hogy nem. Pl iOS nem túlzottan jön be telón, droid se, ott is a win a nyerő nálam. Ha megtörténik a csoda és lesz 3 év ezekre a gépekre akkor tudjam hogy használhatok-e rajtuk wint
-
Khelben
nagyúr
válasz
Tikakukac #63299 üzenetére
El kell dönteni, hogy szállításra veszed a gépet, vagy munkára. Nyilván ha melóhelyen van 2 fullhd monitorod, amire rákötöd, akkor elég a 13" meg az 1366x768. De ha nincs, akkor muszáj nagyobb gépet venni. Itt nem volt szó arról, hogy külső monitorra köti, tehát nem tud 13-ast venni (vagy ha azt vesz, akkor szopni fog, nagyobbat, mint a villamoson).
-
Khelben
nagyúr
válasz
Tikakukac #63296 üzenetére
Az alapállás az volt, ezt ki is emeltem: "ha menet közben NEM használod". A hátizsákom a géppel együtt sincs 10 centi vastag, szerintem egy tömött villamoson sem lenne probléma (vagy ennyi erővel minden táska problémás, de zsebre mégse teheted a gépet). Bár nyilván nem tudom beleélni magam, én reggelente vonatozok, ahol egy 24-es gépet is simán kinyithatnék. Ha épp Pestre kell mennem, akkor is kényelmesen elnézegetek egy filmet az IC-n a 15,6-on.
-
laszlobak
tag
válasz
Tikakukac #63205 üzenetére
215k-ért ULV-s i5-öt, 6 GB RAM-ot, 500GB HDD-t kapsz a 7537-hez. Nem erősebb konfig, mint az általam ajánlott Y510-es, nem is olcsóbb. De kapsz még hozzá "eldobálós" WIFI-t, és 51 C fokos billentyűzetet.
A gyengébb proci miatt tényleg jó az akku üzemideje, ha valaki sokat hurcolássza, annak alternatíva a 7537-es.
-
-
Helmoras
őstag
válasz
Tikakukac #63143 üzenetére
Igazad van teljesen, lehet rabeszelem magam egy uzleti gepre 100 korul es akkor ha eladom a g3420-at egy tizesert, a 260x et 25ert akkor lesz 145 4giga ramra egy uj vgara meg egy uj procira... A kutyafajat miert vagyok szerelmes ezekbe a gamer notikba
(es meg kolcson se kell kernem hogy eleg legyen a penzem
)
-
-
Helmoras
őstag
válasz
Tikakukac #63139 üzenetére
En youtube videot tudtam nezni csak ezzel kapcsolatban, nomeg a csak high vagy csak medium beallitasok nem tul optimalisak, a bf3-4ben eleg sok mindent lehet ugyesen allitgatni hogy szep grafika maradjon jo teljesitmeny mellett nyilvan egy relative jo kartya elkél, es ha ott nem is mashol makd kijon a tobb ero szerintem, meg mivel nyar vegen szeretnek vasarolni addigra megjelennek remelhetoleg a860m es variansok, ezert is erdeklodom errol, de koszonom ujfent
-
Helmoras
őstag
válasz
Tikakukac #63137 üzenetére
Értem, köszi a tapasztalatot, mondjuk az aceren konkrétan olvadt a kezem ha játszottam(még télen is, baromi kellemetlen volt) pedig "csak" egy 5650m volt benne mondjuk ez volt már 3-4 éve ennek okán igen hamar "dokkolva" lett külön egy cooleren és rádugtam mindent ha játszottam...Speciel a hang nem zavar annyira ha nem porszívó, mert 90%ban fejhallgatóval használnám, amikor nem olyankor valószínűleg nincs terhelve. A melegedésre háklisabb vagyok, nézegettem az MSI GE szériát is, de az meg nem kapható érdemben minálunk az se lehet rossz (mondjuk alsóhangon is 360k :S, Bár az y50 ára még kérdéses illetve a 860m-es Asus is odébb van még)
*A G-s asust mihez hasonlitod amibe "kukázva" vannak az alkatrészek?
-
Helmoras
őstag
válasz
Tikakukac #63130 üzenetére
számomra még mindig a vékony kategóriát képviseli(k), most épp asztalim van, a legutóbbi laptopom egy acer 5740g volt
szép műanyagdarab volt de tette a dolgát
nyilván nem is asztalihoz akarom hasonlítani nem sok értelme lenne, csak a szakavatott kéz szava érdekel aki fogott és hallgatott már pár masinát.
-
brumi1024
veterán
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tikakukac #63110 üzenetére
Jó látom veled felesleges vitatkozni ezen, mivel neked csak az a lényeg, hogy mindenki üzleti gépet vegyen, főleg ha kevés pénze van akár tőled/általad. Ezt ne akard bemagyarázni nekem, hogy 120-ért csak olyan gépet lehet venni ami gyárilag karcos, miért nem mondod, hogy törött zsanérral is nyugodtan érkezhet mivel előbb utóbb úgyis eltörik mivel csak sz@r consumer a gép, itt ez az elvárható...
De rendben, legyen neked fogadja el mindenki mostantól ha sz@rt kap, mivel el kell fogadni, nem szabad lemeccselni a dolgot.... De remélem ha te is egy arányaiban akkora karccal kapod majd meg a következő kocsidat, mint ami van ezen a gépen akkor te is csak ennyit fogsz mondani hogy belefér mivel nem 30 millióért vettem meg...Én továbbra is azt vallom ha valamit újonnan veszek meg, mindegy mennyire gagyi is a fizikai sérülés nem elfogadható, legközelebbi kocsimat sem fogom többért venni mint a mostani, de a 7-8 millióért továbbra is elvárom, hogy ne legyen karcos, ne legyen lepattogva a festék, stb.
A témát részemről lezártnak tekintem, mindenki úgy használja ahogy akarja...
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tikakukac #63108 üzenetére
Itt nem is arról van szó, hogy a gép később milyen! Hanem ha már kiadott érte 100k+-t akkor kapjon egy normális gépet, hibátlanul. Az más kérdés, hogy egy hét múlva elkopik, de ha ilyenre volt pénz/igény akkor szerintem mindenki megérdemli, hogy ha ideig-óráig is, de normálisat kapjon az ember. Ha valakinek karcos consumer kell akkor szerintem tud venni olyat és valószínűleg olcsóbban is, mint újonnan, boltból megvenni egy karcosat. Teljesen mindegy, hogy az az eszköz most csak 10e Ft vagy 10.000e Ft, a karc ilyesmi nem megengedhető egy boltnak sem. Az, hogy összeillesztés nem tökéletes esetleg, vagy billentyűzet holtjátéka milyen az nem összehasonlítható egy ilyennel, mivel az mindegyik eszköznél így van, ilyen a széria.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tikakukac #63104 üzenetére
Rendben elhiszem, hogy van ilyen, stb, én biztos, hogy nem tudnám elfogadni. Biztos az én hülyeségem, de ha már veszek valamit boltból az legyen olyan amilyennek kell lennie. Telefont is veszek boltban, vagy TV-t azon is szeretem ha a fólia rajta van és én szedem le, megnyugtat, hogy használva nem volt, consumer gépnél meg főleg hiszen ahogy írtad olyan minőségre amilyen. Ha már egy hét múlva nem is lesz hibátlan - mint egy business társa - legalább átvételkor legyen olyan.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tikakukac #63101 üzenetére
Nem tudom bármihez hozzáütődés vagy valami.... nem is ez a lényeg hanem, hogy ez az én szememben használt gép, ha valakinek el akarná adni egy naposan sem tudná mivel látszik rajta, hogy nem új. Ha már csak consumer gép akkor legyen olyan az első percben ahogy lennie kell nálam. Ha bármi lenne a géppel és vissza kell küldeni tuti belekötne a bolt, hogy mi az rajta.
-
formula01
senior tag
válasz
Tikakukac #62924 üzenetére
Na ebben teljesen egyet értünk, ez lenne az ideális, ha semmivel nem kellene soha szopni, és tény, hogy radeonokkal jelenleg kevésbé megy minden simán.
De amire én felkaptam a fejem, és amiből az egész kiindult az, hogy itt az egyik hozzászóló egyszerűen legyengézte a 8850/8870m-eket, úgy, hogy személyes tapasztalata valószínűleg 0 volt róla.
És mint írtad igen, a 750m/755m nagyjából teljesen pariban van 8850/8870m-el, +-10%-ot meg szerintem be lehet tudni annak, melyik cég melyik vállalatnak kedvez.
De miután se a 8850/70m se a 750/755m nem egy gyenge vga, ezután kérdeztem meg, hogy akkor ha katt777 szerint ez gyenge, akkor az értelmes vga GTX 770m-nél kezdődik?
-
formula01
senior tag
válasz
Tikakukac #62921 üzenetére
Kipörgettem, high, very high beállításokon, nem a 8870m-el volt ott a probléma, hanem a játákkal. Ha kicsit utána jársz láthatod, hogy tele volt ezzel sírva az Ubisoft és egyéb fórumok. Fogalmam sincs már melyiket, egyik beállítást kellett egy konfig fájlban átírni 0-ra mert játékon belül nem lehetett átállítani, és megszűnt az fps esés, ha égre/messzi tájra nézel. Ez a gond az összes Radeon kártyát érintette, beleértve az asztaliakat is, de amikor utána jártam és olvasgattam még sok GeForce-t is.
Driver oldalról ha nem lenne a 13.12-es 3dguru driver, valóban gondok lennének..
Ha bip hamis, akkor szerinted melyik az a gép, ami 200e-be kerül, és erősebb vga-val van ellátva, mint a 8870m ?(Mellesleg itt lehet előzőleg ködösen fogalmaztam, erősebb GeForce vga alatt az előző hozzászólásban a 8870m-nél erősebbre gondoltam, nem általánosságban egy erős Geforce VGA-ra.
) Mert ilyen szerintem ma sincs. 200 körül értelmes GeForce maximum a 750m, ami egy jó kártya, de azért elmarad a 8870m-től teljesítményben, igaz nem sokkal. Ugyan saját magamnak nincs lehetőségem tesztelni, de ennek azért szerintem lehet hinni. Bár azért elég erősen kijön az összehasonlításokat nézve, melyik játék melyik gyártónak kedvez jobban épp egy-egy helyen.
Ez az önigazolás rám különben pont nem jellemző, kapásból fel tudnék sorolni 3-4 dolgot kezdve e billentyűzettel, amit nem szeretek ebben a gépben, de speciel a 8870m-el miután lecseréltem a DELL-es drivert, még nem akadt problémám.
Na 3. szerkesztésre csak sikerült leírnom mindent..
-
katt777
félisten
válasz
Tikakukac #62901 üzenetére
Bakker, pont nV-s ASUS-t néztem, másik jelölt lenovo. Fontos lenne a friss driverbe épített gyorsítások miatt (épen ezért lenne érdemes), és nem tudom ASUS mennyi idő alatt építi ezt be. AMD-t és a drivereit inkább kerülném, szerencsére nincs is épeszű árban elfogadható teljesítményű VGA-juk.
Nekem amúgy azt mondták, hogy ASUS eszik egyéb drivereket, ezek szerint fals volt az infó. Mondjunk anno AMD-ket simán megevett. -
premete
veterán
válasz
Tikakukac #62869 üzenetére
Vagy asztali, az még jobb ár/érték arányban.
Azért elég sok esetben csak azért kell a notebook, mert a szomszéd Pistikének is van, lé viszont legtöbbször csak a teszkógazdaságosok legalja szintjén van rá szánva.
Hozzá az önérzet, hogy csak új lehet, amelyik már ment 4.5 órát, az nem is kell, harmadáron sem.
Plusz beadni a szülőknek, hogy a BME-n kötelező az olyan notebook, amin a legújabb játékok elfutnak. -
premete
veterán
válasz
Tikakukac #62830 üzenetére
A rohadékok már 2 db. 100 ezer forintos telefonomtól vonták meg a garanciát: az egyiknek túláramot adtam a gyári töltőjével, azért ment tönkre az alaplap (szerintük), a másik nedvességet kapott, azért pattogzott le a festék a hátlapjáról (szerintük).
Az elsőt beküldtem egy csókossal, kapott egy Deákot, és gariban megcsinálták, a másik, az "eláztatott" azóta is működik, csak a hátlapja hólyagos, ennek 2 éve kb.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- L14 Gen3 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 5675U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest