- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dragon1993
őstag
válasz
Tikakukac #86092 üzenetére
A látnád mi van nálunk sírva fakadnál
Mérnökinfó
15 - 17" fényes kijelzők.
Alap netezés mellett fel felpörög a venti és engem néznek hülyének, hogy miért rossz a Acer hiszen FullHD és i7 és nekik nem romlott el bármit mondok jó gép az, persze azt is megtudtam tőlük ,hogy a Fuji szar.Én heti 3 napot viszem az A544-et.
(Szülők megszabták, hogy csak újat és a keretet is, persze amikor meglátták húzták a szájukat, hogy a céges 8560P jobb
)
Azért vannak értelmes emberek akik értenek hozzá, de azért jóval többen vannak akik nem.
-
makoss
veterán
válasz
Tikakukac #85901 üzenetére
Én is ettől félek, hogy kicsi, tudása 0 az asztalihoz képest, először tabletben gondolkodtam de az sokak szerint fagy...........nem tudom mi legyen, már fárasztó a gép előtt ülnöm, jobb lenne ágyból, így is kevés a pihenőm, sok a túlóra
(#85904) Khelben: Köszi! Ennek utánna nézek!
(#85903) redwhite78:
-
Firpo
tag
-
válasz
Tikakukac #85814 üzenetére
Senki nem beszélt itt ilyenről, hogy ha nem fut rajta majd vaj simán a program, akkor majd csuklani fog bárkinek is az anyukája. Tisztába vagyok azzal hogy az említett keretből nem fogunk kapni csúcs masinát. Jelenleg ebből az összegből kel gazdálkodni. Lakberendező sulit csinál az említett hölgy, oda kell neki a készülék.
ivana: Sajnos csak újak játszanak.
Khelben: Szóval akkor aki ilyen sulit végez azoknak mind van 200+ ezres gépük? Meglepődnék ha tényleg így lenne. Nem ismerem az adott programokat, de gondolom ők nem olyan mélységben fogják a tanulás során használni, hanem inkább egyszerűbb, könnyebb feladatokra.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
Tikakukac #85654 üzenetére
Szia!
Azt néztem, hogy a 840m agyjából 2x olyan gyors, mint a gépemben lévő 7660G. A dual graphics soha nem működött nekem jól. Max 1-2 fps-el adott többet.
Nekem ez előrelépés.Sajnos a következő lépcső a 850m, amivel szerelt legolcsóbb laptop 230k. Annyit nem szeretnék szánni egy laptopra.
Mint mondtam van PS4-em szóval az új játékok azon mennek, de a Legacy of the Void nem jelenik meg Ps4-re.
-
válasz
Tikakukac #85631 üzenetére
Nem tudom szerintem a T430 elcseszett billentyűzete még mindig sokkal jobb mint a hp szigetes billentyűzetei. A vékony ISO enternél kevés idegesítőbb dolog van, meg azok a kurzor mozgató gombok.
Most nem jövök rá, hogy ebben van-e trackpoint (lehet, hogy opciós? ) de a HP trackpoint nem az igazi.
Illetve azért ennek az alja tiszta műanyag, nincs benne fém merevítés.(#85634) ports Szerintem macbook pro ennyiért, mondjuk az fényes. Vagy fujitsu U904, de az is fényes kijelző.
-
jkhaul
csendes tag
válasz
Tikakukac #85600 üzenetére
Éreztem, hogy tőled kielégítő választ fogok erre kapni köszönöm
Kicsit elkeserítő a helyzet. UHD-t nem akarnék, mintha írtad volna valakinek régebben, hogy elég ocsmány tud lenni és csak a baj van vele, akkor inkább a mostani. Találtam egy forumon pár panelt ami állítólag kiprobált és működik:
B156HAN01.2
B156HAN01.1
LP156WF4(SP)(B1)
LP156WF4(SP)(D1)
Az ár sem tűnik nagyon vészesnek, de ha ennyire macerás és kockázatos akkor azt hiszem inkább nem vesződök vele. Viszont marad a kérdés mit vennék helyette. N-es asus külsőre kicsit taszít és a maxwelles 860-m után erőt is vesztenék eléggé. IPS-es G551-et még nem láttam itthon. Úgy tűnik számomra ideális gép jelenleg nincs ( 300k ips 860m i5 nem lenovo). Pár hónapig azért még kibírom, hátha változik valami
Köszi mégegyszer! -
csabaizoli
tag
válasz
Tikakukac #85570 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Akkor az SSD többet számít mint az IGP?
Megjelenítésben vidiknél, youtube-nál nem számít annyira hogy HD3000 vagy HD4000(ami már jobb) esetleg HD4600(Fuji) van benne?
A procierő gondolom mindegyik generációnál elég(Sandy-Ivy-Haswell), de a Fujira van 2 év gari is és csak a legújabb Haswell procival szerelt..... -
válasz
Tikakukac #85515 üzenetére
Kösz, elkeserítettél...
(A házilagos szerelés (gyakorlatlanul, pl. a felhozott gépnél) időt rabló és veszélyes (annyira szerintem nem masszív, hogy ne lehetne eltörni valamit egy óvatlan mozdulattal, plusz garancia is érvényét veszítheti). A szakszervizzel meg az a gond, hogy a postázgatás macera, és honnan tudjam, hogy el is végezték a munkát (mint arról korábban szintén volt szó), olyat meg nem könnyű találni (vidéken), ami közel van és megvárható.)
-
válasz
Tikakukac #85475 üzenetére
(Vidéken is van por bőven...) Ez a takarítás mennyire létfontosságú? Egyfelől olvastam az erre vonatkozó ajánlott cikket (valahol), másfelől (1) a kinézett laptopok kézikönyvében nem láttam ilyen előírást, (2) a környezetemben elég sok laptop van (nagyon intenzív) használatban, és még egyik sem járt soha takarításon, (3) takarításhoz eléggé meg kell bontani a gépet, és ez (főleg gyakran ismételve) nem tudom mennyire jó neki.
Kedvcsinálóul a sokszor ajánlott HP 45x (G2) gépnél így kell hozzáférni a ventihez (a szervizkönyve szerint).
Kiszedjük az aksit, eltávolítjuk a két szerviz ajtót (1 csavar), kiszereljük a merevlemezt (4 csavar), az optikai meghajtót (1 csavar), és a billentyűzetet (3 csavar, plusz egy kábel). Eddig hivatalosan magunk is eljuthatunk, az elkövetkezőkhöz hívjunk szervizest. Következik a fedlap. Kicsavarozunk 19 csavart, kihúzunk 5 kábelt, még 4 csavar, és már le is emelhetjük. Végre látjuk a ventit, lehúzzuk a kábelt és kibillenthetjük. A venti szereléséről a kézikönyv nem nyilatkozik, gondolom cserére gondoltak...
Visszaszerelés értelemszerűen fordított sorrendben. Ügyeljünk rá, hogy a csavarok különböző méretűek, és hogy három különféle csavarhúzóra lesz szükségünk. A kábel lehúzásokkal csak óvatosan, vannak nem triviálisak.
Még egy kérdés: korábban említettétek, hogy egyes gépekhez lehet venni plusz gyári garanciát. A HP honlapon találtam is ilyet, de elég borsosnak tűnik (+1 év 40 ill. 70 ezer körül). Ez reális? ProBook 450-re vonatkozik? És ha igen, hol lehet megvenni?
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Tikakukac #85508 üzenetére
A bemutatosok afat csaltak, nem szurkeztek. Nekik mindegy volt mit adnak el es mennyiert, a haszon a tagallamok kozott papiron utaztatott aru utan visszaigenyelt afa volt. A lenyeg az volt, hogy legyen egy uzletuk, ami eleg nagy arbevetelt gerneral, hogy az afatartalom is sok legyen. Akar minimalis veszteseggel is eladhattak volna.
A szurkezok ellenben nem adocsalok, csak nem magyar arut arulnak. Azert tudnak olcsok lenni, mert nem 27% afaval veszik a gepet. Unioban az aru szabadon mozoghat, tehat ez legalis, csak olykor lehet problemas. (Pl. garancia miatt). Persze az sem kizart, hogy van szurkezo afazo is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Tikakukac #85332 üzenetére
Juhuu. Látszik, hogy favágó vagyok ezen a terepen. Ennek ismeretében így módosítanám az előző specifikációt:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? – Egy, maximum két héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) – 160K
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.) – Sykpe, facebook, böngészés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem lesz játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? – Tökéletesen irreleváns
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? – 99%-ban otthoni felhasználásra lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) – OS nélkül szeretnék
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? – Akár egy 120-as SSD/160-as HDD is bőven elegendő. Memóriát tekintve legalább 2GB, ODD nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) – Egy jó webkamera mindenképp igény lenne
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) – Csak új gép jöhet szóba -
Speede05
tag
válasz
Tikakukac #85302 üzenetére
Volt már egy srác itt a fórumon, akinek ajánlottátok, majd visszajött, és leírta, hogy csalódás. Én is leírtam már, hogy amit használok E szériás nekem is csalódás, de A544-ről is linkeltem videót, ahol szívnak a touchpaddal. Ezt a gépet inkább nem ismeritek még, mintsem ne lenne vele gond. Most ajánlott, aztán lehet, hogyha eladnak ebből is egy nagyobb mennyiséget, akkor ez se lesz az.
Én legalábbis biztos nem ajánlanám így, hogy kipróbáltam, és egy komolyabb modelljüket pedig napi 10-12 órában használom.
-
Varoz
addikt
válasz
Tikakukac #85141 üzenetére
Tudom, hogy botrány is volt belőle. Sajnos én pont egy ilyen fostaligát vettem meg. Imádom amúgy. Csak ugye sz.r.
"Dell is tudott eszméletlen fosokat alkotni nem is olyan rég."
Ezt tudom, mint ahogy a HP is. Ellenben azért nem ez a jellemző.Asust nem csipázom annyira. Meg sok is az már. Nem kell nekem ekkora játék gép. Játékra itt az asztali, nem azért írtam. Meg LAN-on nem épp a legújabb játékok vannak.
-
Varoz
addikt
válasz
Tikakukac #85137 üzenetére
Ha ki akarnám várni, akkor nem most írtam volna. Mivel használt is szóba jöhet, pont nem érdekel mi lesz kifuttatva és mi nem. Szóval a tippek jöhetnek.
"Utazáshoz 17" atombomba, 15" még fickándozva talán-talán megoldható, de a 17" az már monstrum."
Nektek! Nekem nem. Nem véletlenül írtam le a 17-es HP-mat. Én nem vagyok valami tápos városi, hogy betojjak egy 17-es laptoptól.
Ellenben az ár és a választék miatt van benn a 15."Szoftver-hardver kérdéshez: szoftveresen mindegyik win ugyanaz. Ha az egyik gépet megölted szoftveresen akkor mindegyiket megfogod. Ott akkor más gond van."
Úgy látom ez nem ment át rendesen. Itt arra gondoltam, hogy ne olyan legyen a gép ami ledöglik egy masszívabb terheléstől. Kb. a büdös életben nem akarom javíttatni. Nem kell még egy ilyen, mint a HP-m nvidiája, hogy a sz.r forrasztás elenged 2 havonta, mert a rossz ónhasználatuk miatt nem bírja a hőterhelést.
A szoftveres dolgot így értettem. Tehát a strapabíróságot ne úgy vegye valaki, hogy dobálni akarom, hanem így.Hát pedig a többi márka biztos, hogy nem kell. F.staliga Acer, Fuji, Samsung, egyéb nem kell. Szereltem eleget.
Lenovo sem túl jó hírű a szememben. Max a TP-k jók, de az meg annyira kőbalta kinézetű, hogy az életben sose fog kelleni olyan.Mennyivel kellene fölé?
rbalint88
Azt kihagytam, hogy légy szíves ne helyettem találjátok ki, hogy mi a jó nekem.
Nem, nem kell egyéb ilyen nyalánkság LAN-ra! Ha gép kell akkor a 20Kg-os Fractal tornyomat elcipelem, tojok rá. -
rbalint88
addikt
válasz
Tikakukac #85137 üzenetére
200-ból azért egy jó használt már összejön talán, nem?
LAN-partyra meg inkább egy vesa mount házba valami mini itx erőmű, monitor hátára felcsavarozni és vinni mindent. Évi pár alkalommal nem nagyon önszopatás, mint egy 17"-os laptopon nyomorogni, ha amúgy nem főlényeg a hordozhatóság.
vagy 15,6" átlagos méretű ( -> nagyobb választék) gép, hozzá monitor otthonra, külső, bill, külső egér, oszt csókolom. évi pár alkalomra meg ki lehet bírni azt a csenevész kis 15,6" kijelzőt -
Doner
aktív tag
válasz
Tikakukac #85090 üzenetére
windows 7-et szeretett volna rakni rá és win 8/81 et akart volna a gép ezért adta el?
Vagy nem derül ki pontosan a szövegből melyik oprendszerről melyikre és melyikkel nem ment.
Az utolsó utalás hogy "megint win7 akkor abból gondolom hogy azt akarta rárakni az újabb gépre ami már csak újabb rendszerrel akart megfelelően működni. -
válasz
Tikakukac #84953 üzenetére
Csatlakoznék (én asztali gépnél is hasonló kiosztású billentyűzetet használok), de azért így sem tökéletes szvsz: normális méretű fel-le nyílra így sem futotta (rövidebb shift mellé befért volna, ha már mindenképp ragaszkodnak hozzá, hogy vonalban legyen az alja), a 0 (akarom mondani a ` ) még mindig nyomorított, és a funkció billentyűk is lehetnének nagyobbak.
Sajnos a(z ajándékba) kinézett ProBook 450 layout-ja is hasonlóan béna, bár ott a numpad-on vanak rendes méretű kurzormozgató és vezérlő billentyűk (végül is a 80-as években az XT/AT billentyűzet is hasonló volt), de az újmódi fejlemények közül a menü gomb alighanem akkor is nagyon hiányozna.
-
Speede05
tag
válasz
Tikakukac #85001 üzenetére
20-25k karakter rengeteg. Én napi min 8, de inkább 10-12 órában fejlesztek, viszont 3-400 sornál ritkán írok többet naponta, és a fejlesztőkörnyezetek java támogatja az automata kiegészítést... Ez maximum 10-12e karakter, és ennél jóval kevesebb leütés. Na meg azért néha meg kell állni gondolkozni, debugolni, tehát nem egyhuzamba gépel ennyit az ember. Szerintem zenbookon is lehet kényelmesen fejleszteni, ami fontosabb, hogy ne melegedjen. Annál rosszabb nincs, mikor gépelés közben izzad a kezed, és forrósodik a csuklód.
Én jövőhéttől MBPro-n fogok fejleszteni egy üzleti Fujitsu mellett. Majd írok egy összehasonlítást róla... Szerintem még kevesebb billentyűvel is a pro fog nyerni
-
Khelben
nagyúr
-
D@ve89
tag
válasz
Tikakukac #84957 üzenetére
Én még most is a 8510p-t használom 2008 június óta. Imádom, a proci már néha kevéske tud lenni mondjuk, de még egy évet biztosan kihúzok vele, ha ő is úgy akarja. Igazán erőforrásigényes dolgokat úgyse ezen futtatok. Ami nekem nagyon hiányzik mostanság az új gépekről (és erről a 850 g2-ről is), az a középső egérgomb. Sokat használom, és az ilyen duplaujjas gesztusos megoldásokat nem nagyon bírom. Nem értem, miért nem fér el, van ennek valami racionális oka vagy ez is csak szimpla hülyeség?
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Tikakukac #84915 üzenetére
Mondjuk igény sztem lenne rá, valamiért biztos nem éri meg a gyártóknak.
Pedig milyen jó lenne, ha Pl. a dell, hp gyártana kifejezetten kulcsrakész és optimalizált eGPU-kat az általuk forgalmazott bizonyos típusú laptopokhoz. (Pl. igpu-s Elitebook irodában munkagép, otthon rádugva az egpu-t játékgép.) -
Béci.
csendes tag
válasz
Tikakukac #84915 üzenetére
Hát, ezzel gyorsan lehűtöttél
Eddig egyébként ez a vas tűnik alkalmasnak hozzá Dell E6430 (látom, hogy jelenleg elfogyott, de még nem sürgős, csak körbejárom a dolgot)
Pedig olyan jól elképzeltem, hogy jönne ki, ha nem lenne ilyen macerás, egy igazi gamer notebook árából kijönne 2 vga+(fapados)adapter is ÉS egy sokkal hordozhatóbb lapos.... (ráadásul nem kéne egybe megvenni őket. De ha ennyire buktatós, akkor félre teszem ezeket a gondolatokat, amíg lesz kockáztatható pénzmag
Köszi a gyors választ! -
törölt tag
válasz
Tikakukac #84796 üzenetére
Én nem tettem volna szóvá, ha nem támadtok le tömegesen, mikor 100 ezer körüli új laptopot ajánlottam, sőt még csak nem is gondoltam ilyesmire. Akkor kezdett "érdekessé" válni, amikor ezernyi csúsztatással, személyeskedéssel és szakmai tudás kétségbe vonásával kezdtetek emiatt szétszedni, mert az egészen más kontextusba helyezte azt a tényt, hogy a Fujitsu A544 alatt gyakorlatilag egyetlen kereskedő használt üzleti gépeit ajánlgatjátok, mert ott már minden új laptop szar.
Az meg, hogy még te háborogsz, ahelyett, hogy legalább privátban bocsánatot kértél volna...
De tudod mit, én húzok el innen, remélem ezzel rá tudlak bírni, hogy maradj. Mert többek között én voltam az, aki tönkretette az "idilleteket".
-
Roli5
tag
válasz
Tikakukac #84714 üzenetére
Végre egy értelmes válasz, hogy a ZSANÉR A SZAR. Köszi!
Bár én három évesen adtam túl a k70-en, lekopogom, minden probléma nélkül, és volt használva és hurcolászva rendesen. Bár az igaz, hogy én próbálok és talán tudok is vigyázni a dolgaimra...
Ellenben a barátom, kinek most 5 éves gyermeke gyűri már 2 és fél éve , de még semmi baja...
De lehet, ezért nincs a lottón ötösünk, mert ebben van szerencsénk. -
törölt tag
válasz
Tikakukac #84567 üzenetére
Az összefoglalóban teljesen fölösleges a benchmarkok linkje, ha az user úgysem ért semmihez. Inkább az összefoglaló kérdéseit kéne kibővíteni azzal, hogy "Jelenleg milyen notebookod van?" Mert, aki az ősrégi netezős gépét akarja lecserélni, annak jó a celeron is. Meg így kiderülne, hogy előrelépés vagy visszalépés lenne a váltás... Továbbá azt bele lehetne írni, hogy egyes típusoknak milyen a garanciája (hány év, hol szervizelik).
(#84568) notafa3: előtte van zárójelben, hogy windows tabletekről van szó. Egyébként meg az androidnak nagyobb az erőforrásigénye, mégsincs panasz azokra, amiben elég ram van.
(#84569) btudos: Tudom mit jelent az "ajánlott" kifejezés. A Dell is nyugodtan ajánlható abból a szempontból, hogy normális a garancia.
Összességében nem azt mondom, hogy mindenkinek ezeket a gépeket kell venni, de nagyon alap dolgokra minek költsön 50 ezerrel többet, ha nincs rá keret?
-
nahunn
tag
válasz
Tikakukac #84545 üzenetére
látom te is kevered a szezont a fazonnal
talán olvasd el amit írtam, értelmezd és akkor nem írsz ilyet.
igen amennyiben nem ssd van a gépben kell is a 2GB és igen látványos a különbség Win7 esetén,
ezt le is írtam h intel 2 mag + 2GB kell... de ha van egy normális ssd-d nem V300 és társai akkor
próbáld ki magad is, hogy mi a különbség 1 GB-nál -
Teo.
aktív tag
válasz
Tikakukac #84390 üzenetére
Itt van mellettem a barátnőmnek a Lenovo notebookjánsk a garancia levele. Arra valóban az van írva, hogy a CHS nagyker és ők garanciáztatják. Az iPonba vettem, szóval nem szűrke importos. Ha jól tudom az iPonból vett termékeket hozzájuk kell vissza vinni. Azt nem tudom, hogy ők vagy a CHS mint csinál vele. Mindenesetre a CHS is Budaörsön van.
Jó lenne már valami biztosat tudni ....
-
e=mc²
őstag
válasz
Tikakukac #84292 üzenetére
Sajnos, nem tudom, hogy Toshibanal mit jelent az hogy "Tükröződésmentes, nagy fényerejű Toshiba HD kijelző 16: 9 oldalaránnyal és LED-es háttérvilágítással "
Ha ez TN, akkor termeszetesen jo ez is.
A lenyeg, hogy vagy a mostanival ekvivalens, de inkabb jobbat szeretnek.
ivana:
En teljesen meg vagyok elegedve a Toshibaval, ezert is neztem elsosorban ezeket. A mostanim 13,3" es van benne ODD. Az emlitetteket volt alkalmam hasznalni evekkel ezelott, de amennyiben lehetseges kerulnem oket. Nem zarkozom el toluk sem, de ha megveszem es szivok vele, akkor harom-negy evig fogok vele szivni (egyszeri beruhazasi lehetosegem van).
Mac nem, Windows "kell".Khelben:
Koszi, MAC nem lesz jo. A keretbol boven kilog.
-
plaschil
aktív tag
válasz
Tikakukac #84044 üzenetére
Az a baj, hogy nem arra válaszoltatok, amit kérdeztem.
Már a legelső hsz-ben leírtam, hogy mi az ami szempont és mi az, ami nem. Erre azt a választ kaptam többektől, hogy ilyen noti nincs, csak konzumer. És mondtam egy szóval is, hogy olyat ne ejtsetek ki a szátokon? Nem.
Ennyi erővel a topic címét miért nem egészítitek ki azzal, hogy kivéve konzumer gépek?Nem írok többet. A választ végre megkaptam, a fenti kolléga VGA tippjeit megnézem (ezt köszönöm).
-
-
Speede05
tag
válasz
Tikakukac #83914 üzenetére
Volt anno egy Dell 3510-ese egyik rokonomnak. Én intéztem neki a szervizeltetést, mert nem volt jó a wifi benne. Jeleztem, hogy driver újratelepítés után sem csatlakozik a hálózathoz, küldtem nekik Wireshark trace-t is. Visszaküldték a gépet, hogy ez biztos szoftveres, vagy router hiba. Tesztjegyzőkönyvet, semmit nem kaptam... szerintem meg se nézték. Jeleztem, hogy a hiba a gépben van, javítsák ki... és a második 1 hét szerviz után kiderült, hogy valóban igazam volt... javították.
Nekem ez a nézzük hülyének a user-t hozzáállás nem jön be. Lenovonál volt, hogy kellett várni 3 hetet egy alaplapra, de egyből megmondták, hogy rossz, és cserélték is. Nem kellett 2x futárt intéznem, 2x csomagolni a gépet, és nem is néztek hülyének. Lassabbnak lassabb, de szerintem korrektebb. De mesélhetek több esetet is... ismerősöknek én intézem szinte mindig a gariztatást, én is veszem a gépeket nekik, én telepítem az OS-t, a legtöbb szoftvert, és egyéb apróságok. Minden cégről lehet rosszat és jót is mondani. Számomra a garancia már nem annyira szempont, mert egyformán sok idő, és körülményes mind. A hossza már valamennyit számít, illetve a gép összeszerelési minősége, mert valamelyiket szinte lehetetlen sérülés nélkül szétszedni.
-
-
Speede05
tag
válasz
Tikakukac #83730 üzenetére
Fujitsuból egy elég drága üzletit használok, és kihullanak a billentyűk is, a kártyaolvasó minden második nap úgy dönt, hogy nem működik, nem csak nekem, másoknak se... egyébként a touch pad használhatatlan, billentyűleütést nem mindet érzi egyből, szinte csapkodni kell. Tehát csak +egér + billel használható úgy, ahogy. Nekem ez hatalmas csalódás. Most egy Lenovo Z510-et nyúzok amúgy, semmi problémám nem volt vele, a touch pad ezen se a legjobb, illetve a kijelző mellett a káva elég silány hatást kelt, de nincs vele hardveres gondom, ami bosszantana, a klaviatúra például kimondottan jó
Előtte egy Asus K43SJ-m volt, amivel szintén soha semmi gondom nem volt, úgy adtam el 3 évesen, hogy hibátlan a gép
Ellenben van a családban HP, és Dell is, amik itt szintén sokszor ajánlottak, és azok megjárták a szervizt nem egyszer. Lehet, hogy csak nekem van ilyen "szerencsém", ezért nem is mondom, hogy ne vegyenek Dellt és HP-t az emberek, de Fujitsut tényleg ne... azzal nem csak én szívok
-
hedgehog
senior tag
válasz
Tikakukac #83685 üzenetére
valószínűleg nálam pont ez lehetett a probléma, gyári beállításon volt minden (friss win8 install, plusz a géphez kapott driverlemez tartalma) és ott általában az energiatakarékos üzemmód alap.
De mondom, ezzel elmúlt a dolog, pedig akkor állandóan ki-be kellett kapcsolni a wifit hogy működjön... már rá is konfiguráltam az asus gyorsgombra a repülőgépüzemmódot végén -
hedgehog
senior tag
válasz
Tikakukac #83632 üzenetére
Félreértetted, nem a wifi javult meg, hanem a jelenség szűnt meg. Vagyis lassúnak lassú, elég neki egy fal és a 30megabit leesik 10-12-re (miközben egy kis tp-link adapterrel megvan a 30), de a szakadozásról ez a funkció tehetett, vagyis ha aksiról ment, és mondjuk elolvastam egy hosszabb cikket valahol, már lekapcsolta magát. Persze visszakapcsolja, és azt mutatta hogy van net frankón, de betölteni már nem tudott semmit. (ez persze lehet driver és/vagy router gond, de nem lényeges).
Száz szónak is egy a vége, a lényeg hogy ha valaki ugyanezt a jelenséget tapasztalja, ne egyből adaptert rendeljen a neten (mint majdnem én), hanem kapcsolja ki ezt a funkciót. -
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #83651 üzenetére
Lehet 100 Mbps feletti értékeket kapni wifin, de ehhez azért kell pár dolog. Egyrészt az 5 GHz nem árt, másrészt kell normális és értelmesen elhelyezett WLAN kártya a gépbe, kell egy normális hardverű router (30-50-60k, attól függően, hogy kell-e az AC vagy sem), és értelmesen kell elosztani az eszközöket az egyes adók közt. Telefonok, csak netezgető notik 2.4 GHz-en, ahová meg kell a sebesség mehet az 5 GHz-re. Továbbá érdemes nem 5, méteres vastagságú falon keresztül megpróbálni elérni ezt a wifi sebességet.
Gigabites netet vezetéken egyébként SOHO routerekkel is ki lehet használni, csak kell hozzá egy normálisan megírt HW NAT driver, ez nem egy eszköznél adott.
(#83653) Tikakukac: Ja hát igen, sajnos a gépek "jó" WLAN kártyája a nehezebb dió, mert a gyártók kevés kivétellel nagyon nem foglalkoznak vele.
-
katt777
félisten
válasz
Tikakukac #83597 üzenetére
Azt mondtam, nekem nem volt dolgom velük. Nem azt, hogy nem lehetnek rosszak. Szövegértelmezés...
De mondjuk nem is kifeszegetni szoktam a csavarokat, ha nem jön ki elsőre.
szabonagyur: A legminőségibb touchpad is szar, inkább ott se lenne. Maradok az egérnél.
No de nem vitát gerjeszteni akartam, csak a tapasztalataimat írtam le. A tiétek meg más, ennyi.
Nekem is van olyan ismerősöm, aki soha nem látott rossz Dell laptopot.
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
Tikakukac #83564 üzenetére
Jogos, azt nem gondoltam végig, hogy az eladó miért nem gariztatja ha problémás, csak a magam (mint vevő) oldalát gondoltam végig.
Mikulásbá: A kategóriát nem néztem. Egyszerűen magamból indultam ki, hogy ha valami korrekt és megfelel, akkor használom amíg tudom, és eszembe sem jut eladni. Én is voltam játékb*zi annó, összeraktunk egy akkori viszonylatban méregdrága asztali gépet, de 5 éven át eszembe sem jutott, hogy bármit cseréljek benne (csak amit muszáj volt). Az helyett vettem a notit, asszem kigyógyultam
De komolyan, játékra asztali gépet kell venni, vagy konzolt, mindkettő kevesebb kompromisszummal jár...
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
Tikakukac #83560 üzenetére
Ebben tök igazad van, de Te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy nem egyetlen géptől függsz. Ha kiesik, mert megdöglik a kezed között, akkor van mihez nyúlnod, hogy kiváltsd. Nekem csak úgy lett notim, hogy beáldoztam egy sokkal erősebb asztalit a mobilizálhatóság miatt, meg még pár apróságot. Ha megdöglik, akkor csak párom "jó" kis EEE netbookja marad, de az rosszabb mint a semmi
Ha lenne itthon tartalék, akkor bátrabban állnék hozzá, de így sajna "egy lábon állok", és biztosra megyek. És szerintem az emberek nagy többsége ugyanígy van a dologgal...
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
Tikakukac #83556 üzenetére
Félreérted. Olyasmire gondoltam, hogy pl megveszi valaki 250-ért, pár hét után kiderül, hogy van valami probléma a cuccal, ami hosszú távon gondot okozhat, így inkább gyorsan meghirdeti áron alul, méghozzá annyira olcsón, hogy tuti hamar elvigyék, ne nála dögöljön meg. Persze nem feltételezek eleve rosszat mindenkiről (pedig 15 kereskedelemben eltöltött év után tudnék mesélni érdekes dolgokat...), de elég egyszer belefutni egy ilyenbe. Ha valakinek szűkös a keret, mert mondjuk van 150 rá, de 200 kéne, szerintem biztosabb megoldás összegyűjteni a maradék 50-et (ha kell akkor 2-3 hónapot is várva), mint kiadni a 150-et egy kétes cuccra, ami aztán lehet hogy csak ablakon kidobott lóvé. Persze boltban elköltött forintokra ez nem vonatkozik, amire valami hozzáértő rendes garit vállal, az oké. De pl aprón tuti nem vennék használt műszakit...
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Tikakukac #83404 üzenetére
mondjuk a laptopszalonos +1 év garihoz azért az is kell, hogy a gyári gari ideje alatt minden éven egyszer elvigye a delikvens a gépet a legközelebbi laptopszalonba szervízre, aminek a díja 7000, plusz futár vagy utazás. A 455 G2-nél szerencsés esetben is 35 rongy összesen a plusz egy év gari az ötre. Ezt minden pozitív vagy negatív felhang nélkül mondom, (nyilván nem is neked szól) csak ha valaki nem tudná..
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest