- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaposznyak
aktív tag
-
gabo91
aktív tag
válasz
Khelben #126500 üzenetére
Közben még kutakodtam kicsit, VGA-ból jelenlegi generációt nem találtam ilyen ársávban :/
asusezekben gtx 950M van a gtx 940MX helyett. Érzékelhető lenne a különbség?
Asusban 4 magos a proci, nem tudom a másikhoz képest ez mennyi teljesítményt jelent itt.
Acer külsőre is tetszik, csiszolt fém(hatás) illetve SSD + HDD is van benne. a korábbi asus illetve HP-hoz képest még jobbnak tűnik.Véleményed alapján maradjunk a 2 magosnál és abból a 3 gépből válaszunk, vagy akkor inkább legyen a 4 magos asus?
Kösznöm
-
válasz
Khelben #126498 üzenetére
Eddig a Delleket nem néztem csak Lenovot és HP-t ezeket néztem eddig:
- Lenovo T560
- HP EliteBook 850 G3
- HP ElitBook Folio 1040 G3
- Lenovo X1 carbon -
Marky21
aktív tag
válasz
Khelben #126495 üzenetére
Rendben,köszi
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?- 1hónapon elül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 250-300e
(3) Felhasználás? fotószerkesztés, renderelés, tervezés,
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Nem,ha még is hazsnálnám max a GTA V-el játszanék
(5) Kijelző mérete, felbontása,15,6", fényes vagy matt,melyik a jobb? IPSpanel,full HD és attól fölfele
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Munkahelyre lesz hordva napi rendszerességgel.
(7) Operációs rendszer?WIN 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?SSD,min 8GB memoria,nem kell optikai meghajtó
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Újat szeretnék. -
gabo91
aktív tag
válasz
Khelben #126498 üzenetére
Igazad van
köszönöm tanácsaid, elengedtem az SSD-t, illetve a fehér házat is.
az első hp amire írtad hogy inkább az, ha kérek hozzá +4Gb ramot is megállna 210k-banKérdésem még annyi lenne, hogy 2 cella vagy 3 cellás aksi sokat számít? Igazság szerint 95%-ban hálózatról lenne használva ugyis.
Illetve, hogy erről az ASUS-ról alkotnál még véleményt? csiszolt fém háznak írja. proci ugyan az, HDD szintén, 8Gb ram, gtx 9400 szintén, (igaz ez 2Gb nem 4Gb, de itt gondolom nem oszt nem szoroz a 2Gb vram)
-
gabo91
aktív tag
válasz
Khelben #126488 üzenetére
Oké Primal nem lényeg. szóval inkább geeforce mint a radeon?
4gb ram van benne, oké kérek hozzá bővítést +10k. Viszont ez i5 6200 Skylake, az utolsó 2 viszont már i5 7200 kaby lake. Nem lenne jobb az újabb inkább, vagy nem jelent akkora különbséget?
Másik kérdésem pedig, hogy ebben HDD van azokban viszont SSD. Gyorsaság szempontjából jobb lenne ssd.
Esetleg mást tudnál (tudnátok) ajánlani, amiben SSD van és ilyen kategóriában szóba jöhetne?(Egyetemre lenne, asztali gépnél van 12TB innentől nem lényeg hogy a laptopban mi van. 1-2 telepített játék meg rendszer lenne rajt pár program. apró cuccoknak ott a külső HDD)
-
papeti01
senior tag
válasz
Khelben #126474 üzenetére
#Khelben
Egy gyors kérdésem lenne.
Ezek közül valamelyik megéri vagy túl drága? Ha drága mi lenne a reális ár?
t430 - (1 év gar, i5 proci, 16 gb ram, 240 ssd, intel 4000 kártya, sima német bill, akku müködik de nincs rá idő garancia)
t430 (2 év gar, i7 proci, 8 gb ram, 128 ssd, intel kártya, világítós német bill, akkura 1 óras időgarancia van)Azt szeretném még kérdezni, hogy tudsz esetleg valami tippet adni, hogyan lehet jó áron Németországban notebookot venni? Egyszerűen nem értem -és persze nem értek hozzá-, hogy az aprón és a magyar használt üzleti notikat áruló oldalakon, hogyan lehetnek sokkal jobbak az árak, mint pl az ebay-n?!
köszönöm
-
Hopsz
tag
válasz
Khelben #126445 üzenetére
Értem, köszönöm.
Az a terhelés pontosan mit jelent, tehát egy izmos játék vagy pedig tucat chrome ablak egyidejű megnyitásakor is már kazán lesz? Mert játék ritkán menne, ha menne, de net meg multitasking igen ( chrome, office, photoshop, youtube) meg lehet h tanul o szintű videozás is.
Az angol bill hátrány, de most is olyan a gépem. -
LanyUs
őstag
válasz
Khelben #126382 üzenetére
"December 31-i hatállyal megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Az NFH általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. " Ennek tudatában inkább nem gyűjtöm a problémát
Másrészt szomorú is vagyok, mert egy lány, aki fehér laptopot szeretne ebben az országban nehéz helyzetben van. Nem talál gépet, amiben van egy szaros bill. világítás. hihetetlen. Szórják a sok feketét nekünk, meg csilli-villi tükröződős szart, meg a 2-4 GB ramot, döglassú HDD-t. Értelmes HP Envy 13-ban sehol nem kapható, szóval rákényszerül az ember egy nem világítósra. Ez viszont szép az tény és az M7 már kiszolgál azért 318e-ért ASUS ZenBook UX305CA [link]. Ez esetben sötétben lámpa nélkül nem lesz meló
Ui. Ha nem lenne a külső fedlap ennyire fényesre polírozott, visszaverődős felület, akkor ezt vette volna ASUS ZenBook UX303UB R4075T [link].
-
-FreaK-
veterán
válasz
Khelben #126372 üzenetére
Szerintem azért 4 mag és a magasabb TDP keret időtállóbb.. 6-7-8 év múlva szvsz elég sokat fog érni az a plusz teljesítmény.
Az Acer VX15 a dedikált VGA-val is 300 alatt lesz, azt írta Rudi korábban. Sőt akár akcióban 250körül is.Asszonynak lesz majd a gép amúgy, minimál játék, basic fotó szerkesztés, zenehallgatás, meg alap netes dolgokra, viszont hosszú távra tervezem. Neki biztos nem lenne ennyi igénye, de nem ő veszi, hanem én..
Viszont dVGA nélküli gépet még én sem láttam sajna. Meg ez a dizájn kiborít, ami az Acernél van.
-
KERiii
tag
-
LanyUs
őstag
válasz
Khelben #126337 üzenetére
Olvastam sok hsz-ed
Úgy szűrtem le, hogy a HP Envy az első gép, ami "üzleti" szintű és viszonylag korrekt. A baj vele, hogy nincs bill.hattérvill. viszont tetszetős darab 350e körüli ára határeset.
Tegnap átnézte a párom az ajánlásaimat/illetve a Tietek
és a tükrös fényes külső borító nem tetszik neki
Annyiban megállapodtunk, hogy jó lenne neki a fehér szín is. Tehát egy fehér, billentyű világításos könnyen hordozható könnyű, vékony 12,5"-13,5" eszköz kellene, matt kijelzővel SSD-vel 350e körül. M-es proci is szóba jöhet talán, mert nem fog 100%-on járni a proci szinte soha.Fehérben nem találtam az egész országban bill.vill típust... WTF
-
LanyUs
őstag
-
bostone
addikt
válasz
Khelben #126279 üzenetére
1.
Vásárlás 1-2 hónapon belül.2.
200000Ft-ra gondoltam, gondolhatok másra is, ha megéri.3.
Böngészés, levelezés, youtube, sorozat, world, excell.4.
Játékok nem érdekelnek, de ne tartson percekig, hogy betöltsön egy programot, vagy behozzon egy oldalt.5.
Legalább 10-es kijelző, ha nagyobb az sem baj, full hd, ips jó betekintési szögekkel.6.
Nagyon ritkán hagyja el a lakást.7.
Win10.8.
Legalább 250-es ssd. Legalább 8 GB ram. Optikai meghajtó nem kell.9.
8-10 óra kijelzőidő, ha létezik ilyen. Legyen csendes, passzív hűtés is szóba jöhet. HDMi nem feltétlen szükséges, legalább 2 usb csatlakozó. Tablet mód jól jöhet. Legyen könnyű.10.
Új vagy használt mindegy.Mint írtam tabletet szeretnék kiváltani.
-
customer114
őstag
válasz
Khelben #126252 üzenetére
Ezek alapján írtam, amit írtam:
http://hardverapro.hu/apro/asus_x550vx_nagy_teljesitmenyu_laptop
http://hardverapro.hu/apro/uj_asus_rog_gl552vw_i5_6300hq_16gb_gtx_960m_1tb_128gb_ssd_
http://hardverapro.hu/apro/uj_lenovo_gamer_laptop_-25_156_y700-15isk_i5-6300hq_8gb_1t
Aprón ki lehet néha fogni ilyeneket.
-
Chemistry
csendes tag
válasz
Khelben #126225 üzenetére
Mint ahogy leírtam, prioritást élvez a mindennapi teendők elvégzése. Jegyzőkönyveket kell írnom, Excel, Word, Adobe Acrobat, Mathematica programcsomag. Heti 1-2 alkalommal játszanék leginkább LoL-t, CS:GO-t és pl. TF2-t, Rocket League, Brawlhalla. Ezek kis igényű játékok. De amennyiben a leírtakat kielégíti az i3-as proci is, akkor pedig a 950m-et venném.
Tehát a gép nekem nem játékra lesz elsősorban, de arra is használnám. -
Teszla_
senior tag
válasz
Khelben #126121 üzenetére
Megmutattam édesanyámnak az E5570-et és azt mondta, hogy akkor rendeljük meg ezt. Végülis, amire kell, arra remélem tökéletes lesz, a régi gépéhez képest meg hatalmas ugrás lesz.
Két kérdésem maradt csupán, az egyik, hogy Dell-hez hol, miként és mennyiért lehet garancia kiterjesztést venni. Keresgéltem, de sehol se találtam, csak halott linkeket, ahol nem volt semmilyen termék
A másik, hogy olvastam a techkalauz tesztjét a notiról és ott írtak egy-két hibáról, de örömmel venném, ha leírnád te is a tapasztalataidat (akár priviben), nehogy valami olyan is legyen benne, ami kizárná a vásárlást, főleg, hogy vakon kell megrendelnem, mert itt a környéken mindenhol csak legalja kategóriát tartanak, de még egy media marktban is csak egy pár inspiron és vostro volt kitéveHa minden oké, holnap megrendelném a gépet.
-
Teszla_
senior tag
válasz
Khelben #126098 üzenetére
A nagyobb boltok kínálatát végigtúrtam és ez az egy volt, aminél kb. minden klappol és az ára is jó. Sőt, az ára túlzottan jónak tűnik, mert máshol ennyiért vagy nincs fullHD kijelző, vagy i3-as proci van benne, Windowsról meg aztán főképp le lehetne mondani ennyiért. Elírás lenne, vagy ez tényleg nagyon jó áron van?
Még azon gondolkodtam, hogy 13,3"-14" körül van esetleg alternatíva, vagy az inkább drágító tényező? Én egy rmbp-t használok és nekem tökéletes a 13,3"-os méret. Lehet megkérem édesanyám, hogy nézze meg, hátha neki se lenne gondja vele. Persze, csak ha van ekkora méretben alternatíva.
Hopp, még eszembe jutott egy kérdés. Vannak ajánlott és kerülendő boltok? Gyártó szerint melyiknek van jó garija és van-e olyan, amihez lehet garancia kiterjesztést venni?
-
Teszla_
senior tag
válasz
Khelben #126095 üzenetére
Köszönöm, megnéztem pár helyen, nekem nagyon tetszik és tökéletes is lenne (a Dell-t amúgy is kedvelem), de egy normális összeállításban ez inkább 400e forint lenne, annyit meg nem hiszem, hogy rá tudnánk szánni
Vagy 128Gb SSD van benne, vagy Linux 300 ezerért, stb. Azt meg sajnos sehol sem írják, hogy melyik van IPS kijelzővel szerelve, csak annyit írnak mindenhol, hogy fullHD matt kijelző. -
csak1kerdes
csendes újonc
válasz
Khelben #125983 üzenetére
lehet én értettem valamit félre, de ebbe ugyanazok az alkatrészek vannak ( i3-6100U, 940MX, 4GB RAM stb ), mint a fent említett Acerbe, azzal a különbséggel h ez fullhd :/ mennyivel lesz ez jobb? anyaghasználat? hűtés? (van családba ugyanilyen Acer, nem melegszik túl)
bocsi a sok hülye kérdésért -
1eske
tag
válasz
Khelben #125902 üzenetére
Igen, én is az E5470-et néztem, talán a HDD hiányát el tudom viselni valahogyan.
EliteBook 840-nel egy baj van, mégpedig az, hogy PWM-es a kijelzője. Ha nem PWM-es lenne már venném is meg azonnal.
Ha esetleg tudnátok olyan HP EB-ről aminek nem PWM-es a kijelzője, azt nagyon szívesen fogadnám, akár régebbi szériából is.
Inspiron-t biztos nem akarnék venni, annyit nem ér egyik kompromisszumom se
-
papeti01
senior tag
válasz
Khelben #125891 üzenetére
Köszönöm!
Ezek közül valamelyiknek IPS?
Sorrendbe tennéd nekem, hogy te melyiket vennéd elsőnek, másodiknak, harmadiknak?HP ProBook 440 G3 P5R94EA
HP ProBook 440 G4 Z2Z79ES - B-Ware
HP ProBook 440 G3 T6Q44ET - B-Wareköszönöm!
-
LanyUs
őstag
válasz
Khelben #125881 üzenetére
Tudod milyenek a nők
Látnak valamit máshol és olyan kell, mert... ja igen és fehér kellene vagy piros ... mert a fekete laptopod is csúnya, a szürke meg túl férfias és üzleti
Én asztaliban utazom. Ezeket az újabb csodákat nem követem. Végeredményben igaza van. Miért is bajlódjon a külön usb billel és vegyen külön tabletet, ha valahol látta, hogy valaki praktikusan levette a kijelzőt egy feltételezem Asus-ról. A CD-t megoldja külső meghajtóval ha szeretné.
Viszont az érdekes, hogy a gyártók ezt a táblagéppé hajtogató módszert alkalmazzák nem a leválasztósat. Zenbook ssd-vel és Macbook Air szimpik neki és UX360-nál figyelek majd, hogy core i5 legyen. Valahogy biztos megoldották, hogy táblagép üzemmódban nem működik a bill. mert az durva lenne, ha használat közben hátul érzékelni a bill. parancsokat pl. ágyban
-
Hopsz
tag
válasz
Khelben #125851 üzenetére
Játék annyira nem lényeg, tényleg csak, egy pár óra wow az se olyan sűrűn (game-re van konzolom)
Tehát a dedikált VGA nem akkora szempont, a méret és a súly viszont igen.
Nem használtam még 2 in 1 gépet, csak praktikusnak tűnik az itthoni és utazás közbeni használatra (pl ágyból fekve lábra fektetve, utazáskor sátorként stb.)Ami szembe jött velem most az 2 in 1-ben az Acer Spin 5 (13,3 HD IPS, I5 7200U, 8 GB, 256 SSD, és 1,7 kiló) classic ultrabookként pedig az Acer Swift 3 (hasonló konfig, csak alu váz ás 1,5 kiló). Ezekről mi a vélemény? 250k körüliek.
-
-
-
válasz
Khelben #125755 üzenetére
Inkább melegedés lenne a probléma, ha valaki nagyon erőlteti rajta a játékot. Furmarkkal teszteltem, tudom. Ha nincs játék, akkor abszolút csendes, venti be se kapcsol. Értelemszerűen én 10 percig nyúzom a gépeken a FurMarkot, ami irreális teljesítményt kér, de legalább tudom, hogy ennél több sohase fog kelleni.
A billentyűzete kellemes, gépeltem rajta pár órányit, anyaghasználata közepes. Nem fém, de nem is olcsó műanyagpoharas. -
cucumber87
tag
válasz
Khelben #125627 üzenetére
Már ajánlottál HP 250 G5 csak édesanya fél az online vásárlástól, illetve kinèzte ezt magának: https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lenovo-ideapad-100-notebook-80qq004chv-15-6-core-i3-4gb-500gb-windows-10-1186151.html?utm_source=Arukereso.hu&utm_medium=listing&utm_campaign=Arosszehasonlito
Ha annyira nincs nagy különbség ès jó vétel ez is nem fogok vele erősödni...Vegye meg de ha nagyon gáz akkor harcolok.
-
icons
addikt
válasz
Khelben #125608 üzenetére
Köszi!
Látom, hogy ebben elég bivaly GPU van, arra tudomásom szerint sem PS-nél sem videóvágásnál nem lesz szükség, amennyiben nem post-process dolgokat vagy 3D.
A másik ami nagy különbség az a képernyő, gondolom erre gondoltál mint belépő szint. A Lenovo-nak gondolom nem annyira jó minőségű a képernyője, mint a drágábbaknak.
A 7200U úgy tűnik nekem hogy hozza azt mint a 4200H, sőt, néha többet is (benchmarkok alapján)!
Ő csak hobbiból foglalkozik a két említett dologgal, pénze biztosan nem lesz ennyit költeni egy gépre, viszont annyira nem is foglalkozik vele professzionálisan, hogy szüksége legyen rá szerintem! Esetleg ezt figyelembe véve van valami tipp, vagy maradnak a használtak?
-
Sempronius89
tag
válasz
Khelben #125582 üzenetére
Igazad van.
Kicsit konkrétabban:
-A gép átlag felhasználás mellett (net, film) lenne használva minimálisan munkára is (excel), de arra ott a céges lapos.
-Játszani ritkán szoktam, de a Witcher 3 nagyon megtetszett azt szeretném végigvinni, ha már új gépet veszek, amúgy meglennék nélküle.
-A gép lehet használt is, de abban az esetben 1 év garinak örülnék.
-100-200K-t szánnák rá, de itt jön amitől ti jogosan falra másztok, hogyha az első 3 bekezdésnek megfelel jó ha minél olcsóbb.
-SSD, telepített win jó ha van ezeken kívül, de nem létszükséglet.
-
w.miki
veterán
válasz
Khelben #125528 üzenetére
Sok helyen nem írják, hogy van-e a gépben m.2 (msata), illetve, ha az van benne, akkor van-e hely még a HDD-nek is?
De akkor ezek szerint erre nincs recept, a google mélyére kell menni hozzá, hogy megtudjuk.
A legjobb lenne egy szétszedős videó, ami szintén nincs sok notihoz.
No mind1, év végéig csak lesz valami. -
Hispan07
csendes tag
válasz
Khelben #125492 üzenetére
Köszönöm szépen!
Abban még esetleg tudnál segíteni, hogy ezek egymáshoz képest, illetve úgy általában véve mennyire "jó" gépek/kompromisszumos megoldások - vagyis a leírtakhoz mérten mennyit kéne még esetleg a vásárlásra rászánnom, hogy többé-kevésbé kompromisszum mentes megoldás szülessen? Illetve ami még felmerül, hogy a 450-esből az ssd nem hiányozna?
Szerk: Közben megtaláltam a teszt fület a linkelt oldalakon, szóval ha gondolod, tekintsd tárgytalannak a kérdést.
-
törölt tag
válasz
Khelben #125488 üzenetére
Elfelejtettem leírni, hogy a mérete miatt is választottam ezt a gépet. A fotószerkesztést természetesen nem ezen, hanem külön monitoron végezném, csak úgy értettem, hogy a hardver bírná-e rendesen azt, hogy pl megy egy Spotify, PS, néhány online tab. Ha a képernyőtől eltekintünk, megfelelő lenne?
-
baboss
őstag
válasz
Khelben #125485 üzenetére
Köszi.
Keresgélek az oldalon, szerintem elég neki 4 GB memória, valamint csak HDD. Komoly játékokkal úgyse fog játszani. Konkrétan filmeket néz, meg internetezésre használja a mostanit. A lényeg, hogy erős háza legyen, strapabíró fém ház, nem valami műanyag vacak.
Esetleg tudnál ajánlani ez alapján a linkelt oldalról még mást is. 150k a vége a keretnek. -
gatesz
tag
válasz
Khelben #125403 üzenetére
Szia, az itt ajánlott N551jw-t (CN212D) vettem meg. Nagyon meg vagyok elégedve a géppel. Monitor, billentyűzet, minden nagyon rendben van. Ha IPS, ha nem
nagyon szép, és nagyon jó betekintési szöggel rendelkező monitor. Játékok szépen futnak rajta, de még hétvégén kap + 4giga ramot + ssd-t. A hűtőt azért kérdeztem, mert elég nagy százalékban használom ölben, ágyban és szeretném kímélni egy picit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Samsung Galaxy Tab A8 / 3GB RAM 32GB / Wi-fi / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest