- Google Pixel topik
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
rafis83
tag
válasz Shrike7973 #63993 üzenetére
Igen, én is a 4. típusba sorolnám, és így lehet gariztatni szerintem is.
-
rafis83
tag
válasz Shrike7973 #63985 üzenetére
Én ezt a szabályt találtam ezzel kapcsolatban:
A pixelhibák meghatározására a gyártók az ISO 13406 Class II nemzetközi szabványt veszik alapul. A szabvány négy különböző hibát definiál:
1. Típus: Maximális fényerő beállításról minimális fényerőre állítás alkalmával az átlagos pixel válaszreakció 75%-osnál nagyobb (a képernyő világos marad).
2. Típus : Minimális fényerő beállításról maximális fényerőre állítás alkalmával az átlagos pixel válaszreakció 25%-osnál kisebb (a képernyő sötét marad).
3. Típus : Az első két típuson kívüli egyéb hibák. Leggyakrabban előforduló hiba, hogy a színtartományhoz tartozó cellák vezérlését végző tranzisztor meghibásodik és az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít (beragadt alpixel).
4. Típus : Csoporthiba, mely során kettő vagy több hibás pixel található meg egy 5X5 képpontos területen. Csoporthiba szabály: nem megengedett kettőnél több világos vagy kettőnél több sötét, illetve 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixelhiba egy 5X5 pixeles területen.Az ISO 13406 Class II szabvány szerint az elfogadott pixelhibák száma 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus esetén: 2db
2. típus esetén: 2db
3. típus esetén: 5db
Ezek alapján egy 1028x768 felbontású (786.432 pixeles) kijelzőn a megengedett hibás pixelek száma:
1. típus: 2 X 786.432 / 1.000.000 = 1,57 pixel
2. típus: 2 X 786.432 / 1.000.000 = 1,57 pixel
3. típus: 5 X 786.432 / 1.000.000 = 3,93 pixel
A szabvány egy 1028x768 felbontású kijelzőn 1 világos, 1 sötét, illetve 3 színes hibás pixelt engedélyez.
Tehát egy mai leggyakoribb 22", vagy 24" fullHD felbontású monitoron ez egészen nagy számú pixelhiba megléte sem jelent garanciális cserére okot.[ Szerkesztve ]
-
rafis83
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata az ASUS VN279Q monitorral? Pozitívumot, vagy negatívumot tudtok mondani róla?
Előre is köszönöm a válaszokat -
rafis83
tag
válasz stranger28 #31597 üzenetére
Esetleg ötleted van, hogy milyet lenne érdemes venni?
-
rafis83
tag
Sziasztok!
Játékra keresnék 22" LED monitort.
Először erre a monitorra gondoltam: Iiyama ProLite E2273HDS. Kb. ebben az árkategóriában szeretnék vásárolni.
Ha tudtok küldeni pár linket más általatok ajánlott monitorról, azt megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Elektromos autók - motorok
- Tea
- Dolce Gusto
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- További aktív témák...