- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Slownz
senior tag
válasz AMDFan #17649 üzenetére
Nekem már a HD202 - Slux 668B váltás után is kb, sokkal jobban kijönnek a felvételek hibái, amióta a Sluxomat használom kb a zenéim 40%-át kiselejteztem, nem kis fejfájást okozva ezzel nekem
JA és a youtube zenék 80%-a kb hallgathatatlan számomra a Sluxal...
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Azért találom értelmetlennek, mert ennyit a DVDA is tud, amivel negyed ennyit kell csupán vesződni.
fi:zi'k: Szerintem csak jobban felveszi az alaplapi hangkeltő zaját.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
orbano
félisten
A 242HD-nak tényleg kicsit kiemel a magasa, vagy csak normális erősítő nélkül szól így? kicsit nekem túl csörömpölőd. esetleg valami kábel ötlet, ami javít rajta?
egyébként egy sztereo erősítő fülhallgató kimenete milyen minőséget képvisel?A vér nem válik VAZZE!™
-
titán
válasz orbano #17656 üzenetére
Tényleg kiemel kicsit a magasa, és tényleg kicsit csörömpölős.
esetleg valami kábel ötlet, ami javít rajta?
Ez nem HIFI, hogy ilyet kábellel lehessen orvosolni. Itt sokkal kisebb áramerősségek mászkálnak. Inkább egy plusz réteg csillapító szivacs lehetne a megoldás, talán ki is próbálom valamikor.egyébként egy sztereo erősítő fülhallgató kimenete milyen minőséget képvisel?
Gyenge közepest. A csörömpölés mértékéért ő is felelős lehet.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Joker94
aktív tag
Sennheiser HD600-650 ad olyan mélyet mint a Sony XB300-500-700?
[ Szerkesztve ]
-
Joker94
aktív tag
Akkor nekem XB700 lesz az etalon,szeretem mikor majdnem kiszakad a soghártyám a mélytől...
-
bigmasterg
addikt
Ezt nézegettem indulása óta, de úgy döntöttem, hogy inkább nem licitálok rá. Ha tényleg k500 lenne, akkor még lehet, hogy raknék rá, de mint kiderült ez k400 vagy 401.
(Ja, még 40 perc van hátra.)[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz schawo #17657 üzenetére
speciel az RCA-ra gondoltam. az ugyanúgy megvan 1 méter
ezek szerint van esély, hogy egy melegebb, lágyabb hangú erősítő segít rajta? valami tipp, hogy merrelefél tapogatózzak? a csörömpölést leszámítva amúgy egész tetszetős a hangja. mondjuk mélyben próbált izmozni, de EQval megvágtam kicsit.A vér nem válik VAZZE!™
-
titán
válasz orbano #17663 üzenetére
Az eq-val érdemes a tetejét is kurtítani kicsit 7k körül, mert V-betűs és még színez is alul-felül.
Egy nyugodt hangú erősítő segíthet rajta, mondjuk egy m-stage.
(#17662) bigmasterg
Láttam, hogy kérdeztél, én is nézegettem a napokban, de a K400 nem nagy szám.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
orbano
félisten
válasz schawo #17664 üzenetére
épp az avishai cohen - emotional stormot hallgatom rajta, és baromira torzít. létezik ilyen? vagy a bejáratósságtól van? vagy az erősítő tré és behal ha sok a basszus?
a kurtítást hogy? 7k körül húzzek le, vagy onnantól végig vágjak kicsit? mondjuk ha nagyon vágok, akkor meg olyan semmilyen lesz a hangja.mstage? esetleg valami DAC-val egybekötött dolog, ami egy komolyabb hifit is elláthat később?
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Shufny
őstag
válasz orbano #17665 üzenetére
Akkor már maradjunk márkánál: Matrix Cube DAC. Szerintem ez mondjuk drága a 242 alá. Ha hifihez megéri az árát, akkor más tészta, de erről fogalmam sincs. Pár tapasztaltnak tűnő vélemény szerint jobb mint a DacMagic. Az erősítős topicban talán tudnak valami olcsót mondani még az Audinst HUD-mx1 -en kívül.
-
baluka26
nagyúr
Az általam kedvelt zenék 0,1%-a jöün ki ezeken a formátumokon, úgyhogy én b@szhatom ^^
Vinylre még csak-csak kiadják, de ezekre...nem jellemző.
szerk: Nagyon nagy arcok ezek a Schiit-nél.
Elküldik a csomagot ajándékként, így nó ÁFA (remélhetőleg)[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Shufny
őstag
válasz baluka26 #17667 üzenetére
Hát khm. Egyrészt igazából nem "szép" dolog. Másrészt sokan csinálják ezt, bár inkább csak ebay -en. Egyébként tegnap későn értem haza, és reggel már nem linkeltem, de volt egy Asgard $215 -ért ww. postával head-fi -n.
schawo: Rendben van, de gondoltam viszonyításnak jó lesz, mert itthon sokan ismerik.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz Shufny #17670 üzenetére
Miért nem szép dolog?!
Kis rizikó van, mert nem biztosítják így a csomagot.
Már leadtam a rendelést e-mailen, küldenek PayPal requestet, elvileg holnap tudom fizetni.
szerk: Szerintem az állambácsinak nem ez a 15 ezer forint nem fog fájni...persze sok kicsi sokra megy, de a családomban mindenki rendesen fizet mindenféle adót. Egyébként is, Magyarországon fogom használni, 35W-ot fogyaszt, úgyhogy majd az áramból visszanyerik a kiesett 15ezer pénzt[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
-
titán
Aki még nem került adót életében az nálam jelentkezhet egy pusziért a homlokára.
-
userxy
őstag
Üdv topic lakók !
Erről mik a vélemények ? Genius HS-G500V -
mrlujoak
veterán
Sziasztok!
Elsődlegesen Sony XB500-ast akarok venni, de a 700 is játszik, viszont eddig, ahol néztem vagy nem volt, vagy nem lehetett felpróbálni őket a fejemre...
Használnám utcán is (közlekedés, göri, bringa), így nagyon sarkalatos pont az is, hogy hogyan áll rajtam a fejes.Valaki tud esetleg egy boltot Budapesten, ahol fel tudom próbálni, és közben a szájukat sem húzzák?
Egyébként eladóvá vált a Sony MDR-NC7-em, ha valakit érdekelne a dolog...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Shufny
őstag
válasz mrlujoak #17690 üzenetére
Az XB700 hatalmas, ha nem csak gurulászol korival, akkor nem lesz jó. (egyébként se nagyon) Sajnos valójában nincsen alternatíva erre a száriára, de nem is biztos, hogy ez kell neked. Mint orbano írta márkaboltokban próbálkozz, illetve Tomate írta, hogy MM -ben hallotta. Esetleg az aprón lévőt lehet, hogy ki tudod próbálni, és jó áron is adja.
-
mrlujoak
veterán
válasz orbano #17691 üzenetére
Habár az NC7-est ott vettem, harcolnom kellett a felpróbálhatóságért...
Shufny:
Igen, csak gurulászok a korival - közlekedek vele, nem ugrálok, meg keménykedem így a mostani fejesemből kiindulva nem lesz gond.Az XB700 hatalmas, de akkor is nagyon kívácsi vagyok hogy állna. Az a jó, a nagy kerek párnában, hogy Y tengely irányban optikailag is megnyújtja a képemen a fejest, míg a kisebb átmérőjűeknél jobban kirí az X tengely irányú terpeszkedés...
Igen, MM-ba, Saturnba meg ilyenekre is bementem, de vagy nem volt, vagy nem lehetett kibontani...
Olyan tippet fogadnék szívesen, ahol vevőbarátabbak - kisebb zenebutik, stb.
Ilyen tippeket várok, mert rühellem, ha nekem kell kuncsorognom, hogy felpróbálhassam...[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
<MZ/X>
őstag
Vélhetően nem lenne elég, jó lenne a Dolby Headphone technológia. Egyébként meg sokszor stratégiai játék közben zenét hallgatok, szóval nálam nincs éles határvonal, hogy akkor most zenét hallgatok.
Tehát akkor összegezve:
DAC+AMP: szebb zene, rosszabb játék, filmek
STX+AMP: rosszabb zene, jó játék, filmek.Szerintetek az STX DAC-ja mennyivel maradhat el egy Matrix Cube vagy egy Yulong U100 (esetleg D100) mögött?
Ha csak egy külön erősítőt vennék, mennyibe kerülne egy olyan modell ami szépen, stabilan kihatja a HD650-t? Ezt, ha nincs RCA kimenet más gépen hogyan tudom összekötni normálisan, jelvesztés nélkül?
Original's never fit - Socket 370
-
<MZ/X>
őstag
Utána olvasgattam a dolgoknak Head-Fi-on és máshol, és ezeket találtam:
1.) Az STX egyesek szerint képes kihajtani a HD650-t, mások szerint nem. Nekem ez utóbbi jött le jobban, a megfelelő basszushoz kell egy külső amp.
2.) Nagy meglepődésemre az STX nem támogatja a DTS, True HD technológiákat a filmekben, ez csak a Xonar HDAV1.3 Deluxe tudja, de erről szinte semmi infó nincs fenn a neten. Creative hangkártyák mostanában nem jöttek ki, úgyhogy elég tanácstalan vagyok, mi legyen.
3.) Van-e olyan DAC+AMP ami támogatja ezeket a technológiákat (DTS, True HD, Dolby Headphone, EAX, stb.)? Vagy nagyon horror az áruk?
4.) Van különbség az USB-n keresztül, vagy az S/PDIF-en keresztül számítógéppel összekötött DAC+AMP között?
5.) Mi a különbség a coax és az optikai S/PDIF bementek között?
Előre is köszönöm szépen mindenkinek, hálás vagyok nagyon a segítségetekért!
-
titán
válasz <MZ/X> #17695 üzenetére
2. Magának a hangkártyának külön nem kell támogatni a formátumot, hanem a lejátszóprogramnak kell. A kártya feladata, hogy a lejátszószoftver alapján kikeverje a sok csatornát egy sztereó csatornára, de mégis megmaradjon a térérzet. Ez a Dolby Headphone technológia, ezt támogatja az Stx. A HDAV az nem hangkártya, hanem egy videófeldolgozó kártya, neked nem jó semmire.
3. Az előbbiek alapján jó lehetne az Stx, mégis azt mondom, hogyha külső erősítőt használsz (én azt tenném), akkor a D2x is megtenné, mint forrás, talán még jobban is. Ez is támogatja a DH technológiát, de nincs rajta füles erősítő, amit viszont úgyse használnál.
4. Nincs két egyforma forrás, tehát két DAC között is van különbség. A kérdés gondolom arra irányult, hogy mennyivel gyengébb a hangkártya mint forrás. Szerintem nyugodtan használhatod, elégedett leszel vele.
5. Jellemzően a koax jobb hangminőséget szokott adni, mert pontosabb a jelátvitel frekvenciája, ezáltal időben pontosabban helyükön vannak a jelcsomagok, tehát kisebb a jitter, kevésbé maszatos a hang.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz <MZ/X> #17694 üzenetére
Hát azok mögött rendesen elmarad. De egyáltalán nem rossz. Szerintem a Te igényeidet 100%-ig kielégítené
szerk: USB és koax jó, optika rosszabb egy fokkal[ Szerkesztve ]
-
<MZ/X>
őstag
válasz schawo #17696 üzenetére
2.) Köszönöm, ezzel sikerült tisztáznom magamban is a dolgokat. Tehát akkor DD, DTS hardveres támogatás csak a sokpontegyes hangfalalknál fontos.
3.) Kicsit amiatt aggódok, hogy a DX2 nem elég jó forrás zenei minőségileg. Gondolom nem véletlenül kerül 10e-el többe az STX (vagy ez csak az erősítő felára)?
Nem tudom mennyire marketing bs, de az elektromos zajtól való védelem nem fontos a hangkártyáknál (stx-nél van, dx2-nél nincs)?4.) Igazából arra gondoltam, hogy van egy külső DAC+AMP, legyen mondjuk a Yulong D100. Ha USB-n kötöm össze a géppel akkor rosszabb minőségű lesz mintha koax spdif-en tenném?
[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
válasz Daneeka #17628 üzenetére
Ezek közt most hall valaki valamit? Mert ez most rendes összehasonlítás, egyik minta 22khz-ig tartalmaz hangot, másik 44ig kb, a "gyengébb" a "jobból" konvertálva szal nem generálta újra a szinti a hangot.
Nekem alaplapi játssza csak le, winben 88.2khz-re állítva, nem hallok különbséget. Alaplapi ic-m amúgy 192kHz sample rateig támogat és kezeli a 88.2-t is. Ez persze nem jelenti azt, hogy felttétlenül ki is jön belőle bármi 20khz felett.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest