- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
saen
veterán
válasz
Acheron #68999 üzenetére
Nemrég váltottam Chromáról G703-ra. A Chroma formának egy baja van, az oldalsó gombokat nagyon könnyű véletlenül megnyomni akkor is amikor nem akarod. Emellett a kapcsolója nagyon vacak, hamar tönkremegy, az enyém másfél évet bírt. Ettől függetlenül nem rossz egér, egy hajszállal tényleg kényelmesebb, mint a logitech, de G403-ról én biztosan nem váltanék rá.
-
TeebyKay
őstag
válasz
Acheron #68999 üzenetére
A chroma is bőven tudja azt amit az elite nem nagyon vennél észre különbséget. Persze érdemes lehet bepróbálni az elitet (vagy chromát) ha kényelmesebbnek érezted, mindegyik top kategória.
(#68998) fradi81
Inkább a deathaddert nézném meg.
(#68995) chopin42
Szia!
A hangos kattintással az a baj, hogy csak részmegoldás van rá. Léteznek viszonylag silent egerek, viszont ezek nem jó szenzorral szereltek, itt általában a teljesítmény bukik. Az általunk ajánlott egerekbe pedig ajánlott beszerelni/tetni japán omron kapcsolókat, amik halkabbak mint a szokásos kínai, de van hangjuk. Vagy futsz ezzel a módszerrel egy kört, vagy keresel egy silent egeret, de az továbbra is korlátozni fog overwatchban (a saját képességeid mellett). Előbbi esetben Logitech G203.
(#68994) MadKet
Nem nagyon van hasonló fogású, ha leírod a tenyered méretét, és hogy milyen fogással fogtad eddig az egeret, arra tudunk valamit mondani.
Sorry for the long post, here is a potato Θ
-
-
Acheron
őstag
válasz
Acheron #67182 üzenetére
Tegnap megérkezett a G403 (G5 rev2 -t vált), most éppen ismerkedés és beállítás est van. Nagyon pozitív, hogy a kézméretemhez egyáltalán nem kicsi, sőt, a bal oldali első gomb épp a hüvelykujjam alá esik (ebből a szempontból pont jó, hogy kicsit rövidebb és alacsonyabb). Egymás mellé téve a G5 -el, méretre alig érzékelhető a különbség.
Pár post -al korábban volt szó a domború és homorú gombokról - én nem érzem, hogy rosszabb lenne a homorú gomb, pontosan ugyanolyan szögben tudom rátenni az ujjaim, mint a "domború" G5 billentyűire. Itt viszont esély sincs a lecsúszásra (nem mintha a G5 gombjainál ez előfordult volna) Kisebb kéznél lehet kényelmetlen a fentebb írt probléma, de az én kézméretemben biztosan nem okoz gondot.
Bár korábban sohasem néztem ilyesmit, most lemértem a korábbi egérrel a true sens távolságot cirka 10 cm re jött ki egy 360 fokos forduló (azt nem tudom, hogy ez jó vagy rossz, ennyi volt, ezt szoktam meg.) Ezt kb 800 DPI -vel sikerült reprodukálnom (nagyon jó, hogy választható fokozat számban, tetszőleges DPI értékek között választhatok)
Egyelőre még elég szokatlan , nem pont oda mutat, ahova szánom (tegnap futottam vele egy rövid multit, érdekes volt, kicsit elgyepáltak), de négy év beidegződését kell átprogramozni a kezemben, ehhez biztosan kell kis idő. Eddig nagyon pozitív. (Minőség OK, görgő picit sem kotyog, a G5 -höz szokott ujjamnak pedig a görgő kattintása sem tűnik keménynek (minden relatív, ugye) A + 10g súlyt egyelőre nem tettem bele - kipróbáltam, ha benne van, farnehéz lesz, emelésnél először az eleje emelkedik, a súly nélkül párhuzamos az asztallal. Eddig csak a puszta asztalon toltam, de ez az egér azt hiszem megérdemel egy padot (erre majd az egérpados topicban rákérdezek).
Más.
A párom kifejezetten munkához keres egeret, ami a lehetőségekhez képest a leg ergonomikusabb. Összegben annyi a kikötés, hogy ne legyen annyi, mint az én egerem (a G403). Plusz gombok nem igény. A keze átlag női kéz, 7,5 * 16cm, tenyeres fogással. Bár nem standard kérdés, de nem baj, ha az egér színes, csak ne legyen nagyon rikító. Valami nem hivalkodó, de nagyon minőségi szerkezet lehet a befutó.
Tudom, kicsit elüt a topic fő sodrától, de megköszönöm, ha pár tippet tudtok adni, merre induljak el, hogy a legjobbat kapja ebben a kategóriában. -
Acheron
őstag
válasz
Acheron #67136 üzenetére
Nos, néhány száz komment és egynéhány teszt után úgy döntöttem, kipróbálom a G403 -at (vezetékes), annak ellenére, hogy fizikai gombból nincs több rajta, mint a mostanin (még egyszer köszönet Jaffa 2843 -nak az általam nem ismert alternatíva feldobásáért).
Holnap, legkésőbb holnapután ideér. Sajnos kipróbálni nem tudtam, de a vélemények alapján nagy mellényúlás nem lehet (nem vagyok HC gamer). Kisebb kompromisszumokat tudok kötni, a mostani egér sem tökéletes - csak nagyon megszoktam.(#67089) ribizly: Megnézzük, a kisebb lapáthoz jó -e?
Kíváncsi vagyok, hogy a 6 mm hossz és 4 mm oldalirányú csökkenés okoz -e jelentős változást, és nehéz lesz -e megszokni, de ez hamar kiderül. A mostani egérnél egy gomb nem esik kézre, a bal oldali elöl lévő, azt várom a kisebb mérettől, hogy ez most pont megfelelő helyre kerül.
(#67100) weri: köszönöm a véleményed, egyelőre bízom benne, hogy nekem is élhető lesz a méret. -
-
weri
senior tag
válasz
Acheron #67076 üzenetére
Nekem kb. ugyan ekkora kacsóm van és g403 van a kezembe. Teljesen kézre áll. Eddigi legjobb választásnak ítéltem meg. Előtte egy Rival 300-am volt (vagyis annak elődje) az nagy volt nekem. De ha fizikai paramétereket nézem akkor lehet hogy a Zowie EC1-a egy kicsivel jobb választás lenni mivel picit nagyobb, bár keskenyebb.
De határozottan kényelmes számomra a 403, és az mx518-hoz képest érezhetően pontosabban tudok vele lőni fps-ekben. Ez lehet senzor miatt és/vagy a súlya miatt.
-
Vanir
veterán
válasz
Acheron #67093 üzenetére
A G5-nek nincs elodje, utodja is csak eleg kozvetetten. Onmaga meg a botrany jitterfest szenzora miatt nincs jelen.
KRISSTUS: CM Storm Alcor / CM MM530-at csekk. Amugy vagy új, vagy ujj, az egyik nem regi, a masik a kezed resze. A ketto fuzioja egyelore nem letezik a szotarakban.
-
ribizly
veterán
válasz
Acheron #67085 üzenetére
Én a magam részéről ezeket ajánlanám:
* Steelseries Rival 310 / 300
* Zowie EC1-A
* Zowie ZA12/11
* Razer Deathadder Elite
* HyperX Pulsefire
* Mionix Castor
* Mionix Naos 7000Ha költséghatékonyan akarom nézni a dolgot, akkor ezeket:
* CM Storm Alcor
* Razer Deathadder 3.5G
* Dream Machines DM2 Comfy
És Neked is azt javaslom, hogy hardverapro-n érdemes vadászni 1-2 jó ajánlatra, mert simán beesikÉn már nem merek semmilyen Roccat egeret senkinek sem ajánlani, mert nagyon speciális a kialakításuk és ha nem jön be, akkor egyáltalán nem is fog.
TG-k! Tessék felülbírálni, ha valamit rosszul írtam!
-
ribizly
veterán
válasz
Acheron #67076 üzenetére
Na akkor csak, hogy tisztázzuk.
Nekem ~18x8-as kezem van, ami bytheway nem is annyira kicsi.
Kb. a 18.5 lehet ma az átlag (legalábbis amit leszűrtem az itteni kommentekből az utóbbi időben).
Na a 20-22 (ami megintcsak nagyon nem mindegy) az már gyakorlatilag a "lapát" kategóriát súrolja...LongStoryShort:
Nagyon nem mindegy. Azt hinné az ember, hogy 1-2 cm nem számít, de ha azt mondom, hogy a Zowie ZA11 és 13 között hosszban 8mm a különbség, akkor remélem eléggé érzékeltettem, hogy a cm-ben mért kéz/tenyér pontos mérete iszonatosan sokat számít egy ajánlásnál. -
Acheron
őstag
válasz
Acheron #67049 üzenetére
Gyors körkép vizsgálat és a helyi MM kínálatának áttekintése után egy G502 -n akadt meg a szemem (és a kezem), jó görgő, jó DPI, több gomb, mint a G5 -ön.
Többnyire FPS -eket játszom, viszont olvastam olyan véleményeket, hogy ehhez a típusú játékhoz nem ez a legjobb választás - ilyen egeret használók véleményét megköszönöm ebben a kérdésben. (A súlya nem fog zavarni, a G5 sem pehelysúlyú)
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Nem nyílnak a Foldok?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest