- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
válasz
efistvan #8409 üzenetére
Az R1 egy remek bridge gép volt a maga idejében, de köze nincs a "tükrös" mezőnyhöz, illetve annyi csak, hogy a gépbe 21,5x14,4 mm hasznos képfelületű, CMOS képérzékelő került, amely működését tekintve nagyban hasonlít a D-SLR-ekben alkalmazott képérzékelőkhöz. Ha beéri a 24-120 átfogással akkor jól járhat vele, de ez egy elég koros masina, és ha javíttatni kell a Sony-nál elég horror áron végzik az ilyesmit.
Szerintem DSLR helyett ma már nem éri meg megvenni, talán 50-60 000.- lehet az értéke ha jó állapotban van. Nekem volt ilyenem anno, de aztán tükrösre váltottam.Teszt -
Mercutio_
félisten
válasz
efistvan #8409 üzenetére
Az R1 egy régi, elavult és a gyakorlati használat során kissé csalódást okozó próbálkozása volt a SONY-nak, pedig a lencse amit beleraktak nagyon jó volt.
Az AF-je lassú és a kártyára írási sebessége pocsék (és amíg ír nem tudsz újabb képet csinálni, ha jól emlékszem) a másik hátránya még, hogy fix az objektív, így ha nem megfelelő a gyutáv amit biztosít... -
Fasten
tag
válasz
efistvan #8349 üzenetére
Most aztán irigyellek!!! Megjegyzem, én is hajlok a Pentax felé, de psssszt, még a végén is meghallják, és felverik az árakat
Esetleg magáról a vásárlásról lehetne tudni részleteket, milyen, mennyi, "hányexpós", milyen objektívekkel, és ha nem túl tapintatlan, mennyiért? De csak ha nem volt még ilyen témákról szó
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
efistvan #8256 üzenetére
A D80-at én nagyon jó kis váznak tartom, de (gondolom a régi) 18-55-el 130K-ért nagyon drága! 145-150-ért már D5000-et vagy D3100-at kapsz 18-55VR-el... Hiába belépő szint mindkettő, a tudásuk nem sokkal marad el egy hat éves haladó vázétól, és ott a 3 év gari.
Nomeg ha ismerős árulja, ne rajtad akarjon keresni
Ha tényleg ilyen kevés expó van benne, 90-100-ért reális, baráti alapon meg 80-ért
-
csakb
őstag
válasz
efistvan #8256 üzenetére
A D80 haladó szinten kezesebb váz, de képminőségben mindkettő nagyságrendekkel jobb, mint egy kompakt.
A K-m kit előnye, hogy két obit kapsz hozzá, míg a D80-hoz még nem ártana venned valami telét is.
Ha mégis a K-m mellett döntesz, akkor vegyél hozzá minőségi, kis belső ellenállású AA akkukat is (Sanyo Eneloop, Varta Ready2Use, GP Recyko stb.) és egy jó töltőt (BC-700, IPC-1L).
-
csakb
őstag
válasz
efistvan #8252 üzenetére
Nem tudom, de valszeg az is az EXIF-ből olvassa ki. A legbiztosabb, ha kérsz a komától egy RAW formátumú képet (Nikonnál NEF, Pentaxnál PEF, vagy DNG a kiterjesztése, nem JPG) az aznapi index címlapról. Aztán megnyitod a PhotoME nevű free programmal, és megkeresed a "Shutter Count" EXIF kulcsszót.
-
csakb
őstag
válasz
efistvan #8248 üzenetére
Szia!
A D80 egy középkategóriás, habár kissé öregecske váz, a K-m egy valamivel újabb, de csak belépő szintű. Nem tudom, hogy a D80 megér-e ennyit, de hosszú távon talán az lenne a jobb választás, ha hajlandó vagy tanulni is a fényképezést. Az expószám gyanúsan kevés egy 5 éves, középkategóriás géphez képest. Ezt le kellene ellenőrizni.
Ja, igen, az UV-szűrő alkalmas lehet plusz védelemre, de csak akkor érdemes az optikán tartani, ha jó minőségű üvegből készült, mindkét oldala bevonatos, és matt fekete a foglalata. Egy ratyi (dobd el) Hama szűrő többet árt, mint használ.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
efistvan #8248 üzenetére
Mit szeretnél fotózni? Ettől függ, hogy melyikkel jársz jobban.
Az említett két gép nem egy kategóriájú, a K-m belépő volt, a D80 haladó. Ezért az árkülönbség. Sokat számít, hogy melyik esik jobban neked kézre, melyik tetszik jobban.
Szűrők: az UV a frontlencse védelmén kívül másra nem használható digit vázon. Ennek a szükségességéről azonban nincs egységes vélemény. Valaki használ, mások meg nem. A polár az hasznos bizonyos esetekben: az égboltot lehet vele mélyíteni vagy csillogásokat eltüntetni.
De tényleg, mit szeretnél vele fotózni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged