- Milyen okostelefont vegyek?
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Axel007
tag
Sziasztok.
Digitális fényképezőgép vásárlására adtam a fejem és egy ilyet néztem ki magamnak [link]. Amihez kellene úgy általában hobbi fotózás.
Mit szóltok hozzá, jó gép (vagy nézzek mást)? Érdemes evvel a kit obival megvenni?Várom a válaszotokat, előre is köszi mindenkinek.
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz KoRner™ #7100 üzenetére
Helló, sok a kérdésed, én csak néhányra válaszolok, ime:
K-x-em van. Jó kis verda. Szerethető. Mindíg az a kérdés (utólag jönnek ezek), hogy mennyi ideig tervezed használni, és ez idő alatt mekkora összeget, és milyen leosztásban vagy hajlandó rááldozni. Mivel erről még fogalmad sincs (bocs ) - ezért még nincsennek is válaszaid erre...
Amit egyből ráköltöttem a gépemre: Kati táska (15e), objektív tisztító (Lenspen 5e), 8 eneloop plusz töltő (15e), nomeg egy körtepumpa (3e) fújogatni, valamint egy cpl szűrő (4e). Raynox 250-es(12e). Az utóbbi 3 kihagyhatő, de az első 3 az kötelező. Mondjuk a Katát szolidabb árfekvésű táskával is pótolhatod, de a gép + 25eFtot számolj még rá... Plusz SD kártya!
És megvan a Kit-ed amivel barátkozol, megismered a lencséd minőségét, és a kis blendéd hátrányát amikor már óvatosabbak fények...
Szóval a HDR szép dolog akinek tetszik, de állvány nélkül (mondjuk 30eFt) fikarcnyit sem ér, mert nem tudsz 3 képet kitartani...
A 200 és a 300 as végek közt nincs akkora látható különbség, mint ahogy laikus a számok alapján értelmezni...ám néha pont jól jöhet...de szigorúan csak jó vastag napsütésben, mert egyébként nem fogod megtartani...
A Raynox játszani jó. Ismerkedni a makróval nekem kielégítő, de nem az igazi... Ezt, és a Kittel használva pedig CSAK telében fogod használni, hiszen ebben az esetben nagyítani szeretnél. Ezért makró igaz. Itt már elvész a "nagy lyuk". Marad a szúkebb blende - amihez megint csak az a bitang fény kell, hogy ne mozdulj be...
Nagy vonalakban ezeket lapátoltam össze a saját tapasztalataimra támaszkodva
Javaslom add el a Kit-et, és végy egy 17-70-es sigmát. Az enyém 2.8-4.5. Annak még egész jó a makrója (1:2.3), és a 70mm-es vég több lehetőséget ad, mint az 55. Ami mindösszesen 85-ért megküldik a németek...
Most pedig jöjjenek a Nikonosok. Sok sikert!https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
BiriBum
őstag
A Nikonról nem tudok nyilatkozni, a K-x nagyon handy kis gép. Ha telét szeretnél, inkább az 55-300-at mondanám, nemcsak a plusz 100mm, hanem a sokkal jobb képminőség miatt is. Vehetsz esetleg Tamron 70-300-at is, az sem rossz, de 210 felett kicsit lágy.
A makró előtétlencsét értelemszerűen nem nagylátó, hanem teleobjektív elé tesszük. A K-x-nél viszonylag széles ISO tartomány áll rendelkezésre a fényerő kompenzációjára. Ha makrózol, állványt is vegyél. -
BEE
addikt
A K-x jó gép, bátran megveheted.
Az 55-300 több mint 20ezer forintnyival jobb az 50-200-nál, szerintem jobb vétel.
A DCR-250-et felteheted mindkettőre, jól fog dolgozni.
A Pentax gépek segítőkészek ha jobb minőségben akarsz makrózni
olcsóbb régi obikkal.
A Nikont én nem ismerem, a Pentaxot viszont tudom ajánlani neked.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
KeNTaGoN
tag
Udv.
Ismet irok, hatha ezuttal segit valaki.
Az irant erdeklodnek, melyik eri meg jobban:
hasznalt 20D / 350D
vagy ujonan 1000D vagy hasonlo 100ezres Canon
Illetve me'g azt kerdeznem, hogy egy 20D, obival, porte makolattal nagyjabol mennyit er. 80ert lattam egyet itt PH-n. annyiert jo biznisz?www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
KeNTaGoN
tag
válasz BiriBum #7107 üzenetére
teljes a dilemma...
1000D mellett szol a liveview, de ellene, h erosen amatoroknek szant gep
400D: liveview-vel mar vennem is
300,350 es 20D hatranya az 1,8as kijelzo
viszont 20D mar egy igazi kozepkategorias gep (volt)
vegul 300D feleannyiba faj mint egy uj 1000Dezek utan mar csak azt kerdeznem, hogy melyik, milyen kepet csinal?
am a 300D tenyleg nagyon csiga?www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz KeNTaGoN #7108 üzenetére
Fogdostad már őket? Nekem egyszer volt 1000D a kezemben, de nagyon nem volt szimpatikus... Ha videózni is szeretnél (és nem csak azért kell, hogy biztos ami biztos legyen, egyszer kipróbálod, és utána soha sem fogod használni), akkor a régi vasak kiesnek a körből.
Holnap majd jól beletépünk...
-
johnjohn
addikt
Sony elődök a Minoltától Midössze ennyi a gyártási tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
KoRner™
tag
válasz johnjohn #7111 üzenetére
Na igen, úgy néz ki a tudatlanságom itt most kiütközött.
Ha esetleg tudtam is, elfelejtettem, hogy a Sony felvásárolta a Minoltát, úgyhogy akkor a fótóipari fiatalság kihúzva a listáról.Ettől függetlenül mondjuk a markolat még mindig erős hátrány.
Köszönöm amúgy mindenkinek a válaszokat, segítettetek sokat!
@Segnior_Barthez:
Szerencsémre csak a táskát és a macro lencsét kell megvennem, mert az előző gépemből van 4×AA akksi, és megkaptam az egyik rokonunk nagypapájának fotóállványát, amely már-már muzeális értékű, de még használható, ha nehézkesen is.
SD kártyát pedig adnak hozzá vételkor, és egyenlőre szerintem nem lesznek olyan igényeim, amit egy mezei kártya ki ne elégítene.A kitobjektív eladásán nem is gondolkoztam, valamiért úgy hittem, hogy ha úgyis ezt szórják a gépek után, senki se akarja majd megvenni.
Köszönöm az eddigi sok Pentaxos visszajelzést, várom a többiek életjeleit Nikonországból.
-
Dorian
félisten
válasz KoRner™ #7112 üzenetére
Nekem K-x-em van, nagyon jó kis gép, megéri az árát. De a D5000 is ugyanolyan jó, szerintem semmiben nincs hátrányban a K-x-szel szemben, előnye pedig a kihajtható kijelző.
Nem ismerem a mostani árakat, amikor én vettem még a Nikon volt drágább...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MC Pite
veterán
Hátha van pár szempontotok amire nem gondoltam, vagy egyéb ötlet:
S9600 utódnak 2 gép van kinézve (80 körül):Fuji S100FS
Oly E4200 14-42+40-150 (+4gb)Igazából ami kellene az egy G2 14-140el, de hát hangyányit más árkategória.
S100FS jó kis gép, csak az erős CA, meg a pofátlan ára zavaró.
E420nál jobb lenne persze 510/520, de 2 obival és még jó árban is (és még nem sok expóval ráadásul) nem nagyon akadnak.
Nagyobb érzékelő, 2 obival mehetne a szokásos zoomátfogás (igaz, makrónál a 25/50 centi nem az igazi).
Persze jobb lenne ha nem kéne cserélgetni az obit, lenne néha videó funkció (nem lenne ott a 'kopás' tudat),stb.Ha ilyesmi összegből nem sikerül váltani, akkor marad az S9600 (eleje óta zavar benne pár dolog, pláne 6500 után, de azért persze használható ez is).
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
KeNTaGoN
tag
válasz t_a_m_a_s #7110 üzenetére
1000D-t fogtam mar, sztem tul konnyu.
a fogasa sztem turheto, bar egy magneziumos burkolat tutibb volna.
a tobbieket meg nem volt alkalmam megtapizni.
ha jol emlexem meg egy 550D volt kirakva mediaban, na azt szinte el sem akartam engedni.
gondolom a 300 - 400D eleg hasonlo ahhoz.
egyebkent fenykepezni akarok vele, a video rogzites nem izgat (ez esetben) viszont a liveview jol jonne.www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
Axel007
tag
Sziasztok.
Fényképezőgépet szeretnék venni, de mivel szemüveges vagyok (-3.75) és nem szeretnék kijelzőn keresztül fotózni, hogy lehet azt megoldani, hogy a kukucskálót használjam, de ne szemüvegben. A kiszemelt fényképező: Canon EOS 550D. Tudom, hogy van rajta dioptria korrekciós lehetőség, de az a baj, hogy csak -3 +1 tartomány.
-
KeNTaGoN
tag
ezt elhiszem, viszont azokra nem telne...
szal maradjunk a realitasoknal 350D vs 1000D??
vki segitsen marwww.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
KeNTaGoN
tag
válasz Szten Márs #7126 üzenetére
Akkor most feltennék egy elég láma kérdést, nyugodtan röhögjetek ki.
Miért van az, hogy a Nikonok keresője olyan sötét?
Próbálgattam Médiában a dslr-eket, belenézek egy Nikonba, és alig látok valamit, pedig ott 1000W-al nyomják a neonokat... Tisztára, mintha egy napszemüvegen keresztül néznék.
A Canon-okkal, meg tényleg kb azt látom mint szabad szemmel...
Feltételezem, hogy ez objektíven múlik, de ha pl a D3000-hez kit obiként egy ilyen "sötétített" objektívet adnak, akkor alapból bukta.
Jórészt rötétben szeretném használni a gépet, és ha nem látok semmit a keresőben, akkor sokat érek a vakuval...
Szal nekem ennyi tapasztalatom van, viszont ez alapján Nikon kiesik a pakliból.www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
belluska
tag
válasz MC Pite #7116 üzenetére
Szia. Roppant könnyű helyzetben vagyok, amikor a 2 gép közötti különbséget nézem ( Fuji vagy Olympus. ) Fuji egy sima mezitlábas bridge gép, mig az Oly , pláne 2 obival és u.olyan árfekvésben még köszönőviszonyban se lehet egymással. Az obicsere pedig nagyon nehéz feladat, mert kb 2 sec. Én sajnos még mindig egy KONICA-MINOLTA A200-at használok ( amikor használom ) de nálam az Olympust messze jobbnak tartom minden szempontból. Ha tehetném, én is váltanék Olyra.
-
-
KeNTaGoN
tag
válasz johnjohn #7129 üzenetére
Ahhan
Na így már egyből "világosabb" Hát ezzel úgy tűnik, a Nikon kap egy jókora esélyt.
Most már tényleg nem akarok senkit fent tartani, csak annyit még, hogy pl extrem digitalban, vagy Média Markban kérésre ki lehete próbálni a gépeket, élesben, akkumulátorral?www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
djnice
veterán
válasz KeNTaGoN #7131 üzenetére
Azért vásárlás előtt hasonlítsd össze magasabb ISO-kon (pl 1600) is a két gép képét:
Canon 1000D
Nikon D3000Nekem a Canon sokkal jobbnak tűnik.
-
Szten Márs
nagyúr
A Canoné tiszta színzaj. ISO 800-ig amúgy marginális különbség van a kettő gép között, felette meg az átlag user igen ritkán használja a gépét. SOkkal többet számít az, hogy a (elején legalábbis) minden egyes felvétel elkészítésénél használt objektívek között van csöpp különbség rajzolatban is, na meg a képstabilizátor statikus, vagy statikushoz közeli témák megörökítésénél lehetővé teszi, hogy a Nikont adott esetben jóval alacsonyabb érzékenységen használjuk. Szvsz sima ügy, az 1000D + régi 18-55 kit nem egy jó összeállítás, én nem ajánlanám nyugodt szívvel.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Szten Márs #7132 üzenetére
Ha nem, akkor esetleg meg kell környékezni adik kollégát...
Holnap majd jól beletépünk...
-
ruan
tag
sziasztok,
nikon D3000 -->versus<-- sony alpha 200
fuji 6500fd-vel szereztem már egy kis rutint,
találtam egy jó kis oldalt, lehet [teszteket] nézni[ Szerkesztve ]
-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
rumos14
nagyúr
Nikon: jobb kitobi, valamelyest újabb konstrukció, magas iso-n minimálisan jobban teljesít, nagyobb objektívpark és használtpiac (ha 1-2 alap obit szerzel csak be, ez nem igazán releváns)
Sony: (szerintem) jobb fogás és anyaghasználat, vázba épített stabilizátor, akksi tovább bírja. kereső is nagyobb talán.
most így hirtelen ennyi ugrik be. -
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Sokan megfordultok itt, melyik készüléket lehet a piacon jobb árban, és jobb arányban eladni?
500D vagy 550D, alap kit obival (18-55mm IS), garanciával?
Úgy néz ki lesz egy feles eladó példányom...
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz rumos14 #7139 üzenetére
A Sony A200 javára a jobb anyaghasználat? Ezt azért nem írtad komolyan
Az egyik ok, ami miatt nem tudtam volna hosszú távon megbarátkozni az A200-al, az pontosan a gagyi műanyag, amiből sikerült összerakniuk. A Nikon D3000 ilyen szempontból azért igényesebb.[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz Szten Márs #7141 üzenetére
szerintem jobb, masszívabb a felépítés, igényesebb az anyaghasználat, a gumirozás is jobban sikerült. ez az én véleményem hosszas A300 használat és rövidebb-hosszabb A200 nyomkodás, valamint áruházi D3000 kézbevétel alapján. sokkal kellemesebb számomra egy A200-at kézbe venni mint egy D3000-et. ehhez hozzátartozik a gombok, tárcsák fílingje is. nem kizárt, hogy a megszokás is szerepet játszik, de agyatlan márka iránti rajongás biztosan nem
de tudod mit, egyezzünk ki egy döntetlenben -
Szten Márs
nagyúr
válasz rumos14 #7142 üzenetére
Tudod, használtam egy jó hétig A200-at. Az egyik barátomék meg kb egy olyan két hónapja vettek D3000-et, szóval elég jól ismerem mindkét modellt, számomra nem kérdés, hogy a felhasznált anyagok minősége melyik modellnél jobb. Az A200-nál a műanyag minősége ömm... hogy is mondjam, nem épp túl jó, mondom, nekem egyszerűen a használat örömét/élményét rontotta. A Nikonnál teljesen normális műanyagot használnak, olyat, mint a legtöbb gépen, annak megfelelő, abszolút elfogadható minőséggel. A D3000-nél a masszivitásra sem lehet panasz szerintem - kategóriájához mérten persze -, az A200 pont, hogy elég kevéssé tűnt stabilnak, "egyben levőnek".
A gombok, tárcsák elhelyezése, kézreállósága megint más kérdés, de nem tartozik az anyagminőséghez.
Persze mindenki vegye kezébe a két modellt és eldönti maga, ez a legegyszerűbb, meg legtisztább, főleg ha ilyen dologról van szó Mindenesetre érdekes, hogy ennyire mást éreztünk a két modellnél
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz Szten Márs #7143 üzenetére
ezt most úgy látszik eltérően látjuk. a gombok, tárcsáknál nem az elhelyezkedést, leosztást (=ergonómiát), hanem a nyomáspontot, tekerés finomságát értettem. fú ez már nagyon szőrszálhasogatás és fogadjunk, hogy nem foglak tudni meggyőzni
számomra anyaghasználat, minőségérzet terén a belépő kategóriában az Oly E-520 a legjobb és az EOS 1000D az alja... együtt a Sony A230-cal.
a saját Sony A550-emmel sem vagyok egyáltalán elégedett ilyen téren, egy akármilyen középkat. váz egészen más fílinget ad. igen, még a K10d is -
ruan
tag
válasz rumos14 #7139 üzenetére
köszönöm a válaszokt, sikerült kifognom még egy alpha200-ast 18-200 kitobival
igen kedvező áron, anyaghasználat: tényleg olcsó műanyag, a szaga is... ,de valahogy
jól össze van rakva, most barátkozunk kell 1-2 hét mire kihozom belőle a maximumot[ Szerkesztve ]
-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
nesa
veterán
válasz rumos14 #7144 üzenetére
Ez igy van a canon vaz 2 palcas kinai jatek erzetet kelti
Bajban vagyok enis kell venni meg 1 vazat es nemtudok donteni milyet vegyek az alsokategorias nikonok nagyon butak a canont meg rossz erzes megfogni D40x D60 Eos 350D 400D kategoria lenne megcelozva szoval hasznaltban gondolkodom ,azert az oly E-510 mind minosegben mind szolgaltatasban magasra teszi a lecet. -
nesa
veterán
Az asszonynak akarok venni 1 gepet ne kompaktal keljen mar neki szorakozni 350D vel szemezek 8MP mindenre eleg kell legyen, valami egyszeru obival ,meg fix 1,8/50 el na viccet felre mindenkepp mas rendszert akarok neki, nemszeretnek osztozkodni a sajat cuccomon ,megvagyok elegedve az Olympus E-510 el meg szerintem ha 28-600mm lefedesbe ertelmes obival az olympus verhetetlen PL a canonal szembe
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Crypto Trade
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest