- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
Olvasgass. Itt sok mindent megtalálsz.
-
AmunRa
senior tag
válasz johnjohn #7649 üzenetére
Egy obi úgyse elég. Az Pentax kit obi beltéren használható átfogású.
De engem az érdekelne, hogy mennyire ad használható képet.
A k-x kit obiról valahol azt olvastam, hogy nem túl jó és gyorsan cserélje a felhasználó.
De nem tudom, hogy ez igaz. A nikon gépek kit obikról az jött le, hogy szebb képet adnak.
Van egy ilyen pentax kit is ami nagyobb átfogású és hasoló árban van a d5000-el:
http://www.argep.hu/product_1120133.html
Csak azt nem tudom, hogy mennyire ad szép képet.
Sokat kell még olvasgatnom, csak kévés időm van, mert sok a munka és egy költözés is lesz. -
-
AmunRa
senior tag
válasz Milan24 #7657 üzenetére
Szerintem ilyet nem mondott.
Ha a MM megvetted volna 116-ért a kx-et maradt volna pénz obira.
A D3100 váza nem a legjobb jelenleg és az infók alapján túlárazott jelenleg.
Ami pénzt rááldozol egy D3100-ra érdemes lenne esetleg egy használt d90-es.
3 év garancia van rá és a D7000 miatt fognak váltani sokan. Most is vannak jó áron d90-ek.
Bár én nem vagyok szakavatott, de eddig nekem ezt sikerült kihámoznom.
De a kx se olyan rossz, csak obit kell cserélni.
Nikon gépekre több a használt cucc. Több nikonos van mint pentaxos. -
AmunRa
senior tag
A d90-re értettem. Köszi az infót, majd figyelek erre.
A magyar viszonyokat nézve Pentax k5-t is rengetegen vásárolnak.
Jelenleg őrlődök a k-x és a D90 között.
Mint kopasz kezdőnek elég lenne a k-x is bőven. Viszont ha a használt obik beszerzését, és egyéb dolgokat nézem kedvezőbb a nikon. -
AmunRa
senior tag
válasz Szten Márs #7663 üzenetére
Miért egyszerűbb? K bajonettre sok obit lehet használni?
Honnan lehet beszerezni? Van olyan lelőhelyed, vagy a neten keresgélsz?
Lehet, hogy hülyék a kérdéseim, de nagyon kezdő vagyok. -
Szten Márs
nagyúr
Nagyon egyszerű: x évtizedes manuális objektíveket szoktam használni. Nem kell átalakító, nem kell semmi, van ezer K bajonettes manuális objektív, amit csak fel kell tekerni a Pentaxra és mehet is a fotózás - pár ezer forintért, néha megdöbbentő képminőséggel, ami mellett a kitobi képe nem kicsit röhejesnek hat. Persze ehhez az is kell, hogy valaki olyan témákat fotózzon, ahol megengedhetők a manuális obikkal járó hátrányok, valamint van elég türelme is hozzájuk. De ha ez a kettő megvan, akkor ez igazi szerelem
Ja igen: kezdőknek nem igazán ajánlott, csak ha valaki igen-igen elszánt[ Szerkesztve ]
-
AmunRa
senior tag
válasz Szten Márs #7665 üzenetére
Egy kezdőnél nem lehet tudni mennyire lesz elszánt.
Talán első gépnek jó lesz a K-x is. Aztán meglátjuk.
Felépítem a házamat és ha nem örülök bele, majd beleásom magam a témába.
Aztán csak kialakul, hogy mit is akarok. -
Rica
senior tag
Sziasztok! A legnagyobb gyerekem (15) el kezdi tanulni a profi fotózást (profil, divat és táj is). Első gépnek a Canon EOS D1000-est néztem ki neki, amin első lépésként megtanulhatja, hogy hogyan felejtse el az automata üzem módot. Itt meg tudom venni most átszámítva 105 ezerért. Én elég láma vagyok a témához, van ennél jobb javaslatotok? Köszi.
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
Szten Márs
nagyúr
Na, látom a kompakt gépes topicban is kérdezősködtél. Egy fontos dolog. Ha a fiad komolyan gondolja a fotózást, akkor a kompaktokat felejtsd el. DSLR kell neki, ez egyszerűen nem kérdés.
Az EOS 1000D (és nem D1000, ahogy írtad ) kompromisszumokkal elfogadható kezdőgép, de ennyi. A keresője kicsi, visszaidézve a régi, nem túl szép időket, amikor kis, sötét lyukba nézve komponáltunk DSLR-en, a felépítése keményen műanyagos, a fogása... nos, ez erősen szubjektív, de nem nagyon találkoztam még emberrel, aki dicsérte volna. Ráadásul igen gyakran a régi, IS (Image Stabilization - képstabilizátor) nélküli 18-55mm-es kitobjektívet adják hozzá, ami nem csak a képstabilizátor hiánya miatt hátrány, hanem a képminősége is erősen kompromisszumos - és 105 ezerért igen erősen valószínű, hogy olyat kaptok.Én azt javaslom, hogy ha csak lehetőség van rá, egy Nikon D3100, vagy akár, ha még látni valahol egy Canon EOS 450D legyen az alap. Sajnos mostanság már csak a Canon EOS 500D-t látni mindenfelé, ami ugyan teljesen jó gép, de jelentősen drágább.
-
Stafni
aktív tag
válasz Szten Márs #7668 üzenetére
Miért Nikon D3100?
Olvasom a fórumot régóta, de csak össze vissza kapkodom a fejem.
Hol a Pentax k-x. Nikon D5000, D3100, vagy használt D90.
Ahogy vissza vissza nézegetek egyre nagyobb a káosz a fejemben. -
csakb
őstag
További, szerintem igen nagy negatívuma C 1000D-nek, hogy kihagyták belőle a spotmérést. Én főleg ez miatt nem ajánlanám olyannak, aki komolyan akarja venni a fotózást.
-
BEE
addikt
Ha profi akar lenni, akkor legalább egy középkategóriás gép kéne neki,
a belépőket hamar kinőné és csak hátráltatná.
A márkával komplett rendszert választasz, tehát a gépnek kezelnie kell
az adott márka összes biszbaszát, kiegészítőjét.
A belépő gépek butítva vannak több dologban.
Olyanokat is nézz meg, hogy mekkora a keresőképe, milyen a fogása, kezelhetősége.
Ez fontos annak, aki sokat fotózik.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Rica
senior tag
Köszi szépen, nagyon sokat tanultam. Sajnos a Nikon itt átszámítva 150, az 500D pedig 165 ezer. Ez most kicsit húzós, de lehet, hogy akkor még várok 2 hónapot, amíg össze jön rá, nekem lámaként a második jobban tetszik és a gyerek is Canon párti. Január elején otthon leszek 2 hetet, szerinted le tudok még vadászni valahol egy 450D-t? A neten nem találtam újat. A kölök egyébként lány ( a többivel együtt)
BEE: jelenleg sajnos a keret nem teszi lehetővé, gondolom, a közép kategória már nem a 100-120 ezer Forintos mezőny.
[ Szerkesztve ]
-
Lon
csendes tag
Hali!
Megvettem a D3100-at 18-55-el. And it ROCKS!
1 új kérdésem lenne:
Párszor panaszkodik a kicsike hogy sötét a téma, és ilyenkor lassú is az élességállítás. Ha ilyen körülmények között egy ilyet: NIKON Nikkor AF-S 35 mm f/1.8 G használnék, akkor megoldaná vajon ez az ilyen jellegű problémáimat? Jó lenne a gyors AF főleg, meg még nincs rendszervakum, a direkt megvilágítás meg ugye sokszor nem szép. Ez használtan már megfizethető, nem mint az 50mm f/1.4. -
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
persze
ha amúgy jó minőségű cucc (márpedig vakuból aztán tényleg csak Nikont érdemes venni, így ez adott), akkor viszonylag kicsi az esély rá, h meghibásodjonmindenesetre ha amatőrtől veszed, akkor az nem lesz szoros összefüggésben a használat mértékével - hiszen jó eséllyel csak pár százat, esetleg 1-2 ezret villantott vele
a külsőről pedig úgyis látszik, mennyire vigyázott rá
-
Rica
senior tag
válasz Szten Márs #7678 üzenetére
Igen, nalam is ez korvonalazodik. A 165 ezres arban benne van egy rendes kitobi is, van olcsobb is, de ha jol latom, akkor az stabilizator nelkuli. Azt meg megkerdezhetem, hogy mekkora memoriat celszeru venni egy ilyen gephez, feltetelezve, hogy nem videozasra lesz elhasznalva?
-
Szten Márs
nagyúr
Első körben talán egy 4GB-os megfelel. Igazából erősen függ attó, hogy jpg-ben, vagy raw-ban fogtok-e vele fotózni, de kezdőnek is inkább a raw-ot ajánlanám, esetleg a raw+jpg-t, hogy belevethesse magát a digitális negatívok világába A raw vagy a raw+jpg pedig erősen eszi a memóriát.
-
Rica
senior tag
válasz Szten Márs #7680 üzenetére
Egy 8 GB-os 6 ezer atszamitva, szerintem azt veszek majd hozza, egy nagy felbontasu raw kep 20 MB. Azt is olvasom tobb helyen, hogy mara mar kotelezo gyakorlat ebben a kategoriaban a video rogzites. Nekem lamakent egy kicsit kombos erzesem van, de inkabb megyek a biztosra. Olvastam egy nagyon reszletes teszet is, abban azt ajanljak, hogy a jobbik kitobi helyett is erdemesebb inkabb az 50 mm-es objektivet venni, ami alig dragabb. Remelem februarra osszejon a zse, szep szulinapi ajandek lenne a gyereknek. Koszi a sok segitseget.
-
Szten Márs
nagyúr
Ne vegyél kezdésnek egy 50mm-es objektívet a kitobi helyett. Sok tekintetben persze jobb, sok tekintetben a fényereje miatt kibővíti a lehetőségeket és olyan képeket lehet vele csinálni, amit a kitobival nem, de, főleg egy kezdőnek, hatalmas hátrány a fix 50mm-es gyújtótáv. Főleg, hogy az 50mm igen sok embernek kényelmetlen digitális vázon. És a 18-55-ös kitobira is igaz, amiket írtam, visszafelé: sok mindent meg lehet vele tenni, amit egy fix 50-essel nem, azért, mert a közepes nagylátó tartománytól az enyhe teléig tudod használni. Kezdésnek sokkal jobb választás. Később a 18-55 mellé (és nem helyett!) lehet venni egy fix 50-est.
A videó meg azoknak kötelező, akik videózni akarnak a gépükkel. Nekem pl. eszembe nem jutna videózgatni vele, azért vettem fényképezőgépet, hogy fényképezzek, nem másért, és igen sokan vannak így, azoknak ugyan miért lenne kötelező?
[ Szerkesztve ]
-
Milan24
aktív tag
Pentax AF-360 FGZ vaku ez a vaku mennyire jó választás egy K-x-hez??
Sigma 55-200 F4-5.6 DC illetve ez az objektív. Nem nagyon értetk még ezekhez ezért, egy velős válasz jól esne. Köszi szépen a segítséget előre is. -
f.ambro
csendes tag
Sziasztok,
Tud valaki olyan helyet ajánlani ahol ki van téve működő, tapizható Pentax K-x, mert Saturn-ban,MM-ben nem találtam ilyet.
Köszi: Fricc
-
Rica
senior tag
válasz Szten Márs #7682 üzenetére
Köszi szépen! Akkor most össze is állt a kezdő konfig. Már "csak" össze kell szedni a rávalót. Ha neten rendelem meg, akkor 10 %-kal olcsóbb. Szerinted szabad ilyen értékes cuccot az éterből beszerezni?
-
AmunRa
senior tag
válasz Milan24 #7683 üzenetére
Megvetted a k-x-et? A szet obi műanyag bajonettes?
Az inden fórumon is nézelődj és kérdezz, vagy csak olvass vissza.Rica:
Lehet rendelni nyugodtan a neten. Én személyesen szoktam átvenni.
Ki lehet próbálni, hogy tényleg működik és hogy nem sérült, vagy bontott a csomagolás.
Sokan kipróbálják a MM és hasonló helyeken és neten megrendelik.[ Szerkesztve ]
-
Milan24
aktív tag
Na már megvettem a K-x-et. Már csak várom, hogy ideérjen.
Pentax K-x fekete, dupla kit Pentax 18-55 F3.5 - 5.6 AL és egy Sigma 55-200 F4-5.6 DC + 4Gb SD kártya Kingston + 4db Li + 4 db akksi. Ez postával együtt 145ezer.
Ha megjön meg áttérek a Pentax topikba szerintem. Remélem megérte ezt így kompletten. -
-
Milan24
aktív tag
Nincs valami olyan oldal kezdő fotósoknak, ahol feladatokat adnak, illetve magyaráznak el?
-
krisi047
aktív tag
Sziasztok! Foglalkoztat a gondolat, hogy vegyek egy tükörreflexes gépet. Régebben sokat használtam tükrös Canon és Nikon gépeket, így mindenképp a két márka közül szeretnék választani. Mivel az utóbbi majd' 3 évben nem nagyon követtem ezen gépek újdonságait, a tanácsotokat kérném. Szeretnék egy olyan vázat, ami mindenképp 200 alatt van, ha lehet minél olcsóbb legyen. A legfontosabb, hogy képes legyen a külső vakuk vezeték nélküli vezérlésére. Anno a D200-ban ezt nagyon szerettem. Megtalálható már ez a funkció az olcsóbb gépekben is?
-
Degeczi
nagyúr
válasz krisi047 #7694 üzenetére
nem, Nikonnál ez csak a középkategória sajátja: D70, D80, D90 és most a D7000 beépített vakuja képes Commander módra, a kisebb modelleké nem
egyébként felhasználástól függ: ez igazán csak beltérben hasznos funkció, mert ott nem gond a hatótáv (amit napsütés sem csökkent), és a rálátással sincs gond, mert elég fényt visszavernek a falak
kültérben, nappal viszont nem nyerő, ott inkább vmi rádiós megoldást érdemes használni
-
Speed
addikt
Szaisztok!
Kéne nekem egy kis segítésg!
A fényképezés terén kezdő ember vagyok, eddig csak kompakt és ultazoom gépekkel fotóztam. A cél nem az, hogy profi képeket készítsek, nem is akarok a fotózással nagyon komolyan fogllakozni, de már nagyon unom a kompakt gépek silány képminőségét, nagy zajosságát és azt hogy hol sötét a kép hol becsillan, borzasztó.A fotózási témám mivel méhészkedéssel foglalkozunk ezért az természetfotózás lenne, mint a méhek a virágok az erdő, ez lenne az egyik felhazsnáklási terület és már ha így a szabad teret emlíettem ide foglalnám pl. az autó fotózását is mert aztis nagyon szeretem.
A másik fő felhasználás a belső térben történő fotózás lenne, úgymint a pl. műszaki dolgok (számítógép) fotózás stb....
Gyakorlatilag a kompakt gépet akarom leválltani komolyabbra, szóval a felhasználási cél álltalános, és jól jöhet a nagy zoom tartomány és a makró is néha napjánA lényeg, hogy ajánlani kéne nekem egy igényeknek megfelelő belépő gépet és hozzá objektívet(eket), mert sajnos nagyon elvesztem a rengetegbe. Márkába nyitott vagyok, árba azért ne szaladjunk el maradjunk a belépő szintnél, célom nem a tökéletesség, csak az, hogy jobb legyen mint a kompakt.
Ui.: Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///
-
Rica
senior tag
Egy korit mar rendeltem neten 35 ezer Ft ertekben, az hibatlan szallitas volt. A Canon itt kint most nagyon nyomja az 500D-t. 15 ezer nagy kulonbseg, de lehet, hogy mire februar korul ossze jon ra, addigra olcsobb lesz mindenhol.
-
Speed
addikt
válasz t_a_m_a_s #7697 üzenetére
Értem akkor ez szerinted kb. le is fedné az álltalam elvártakat ugye: Canon 1000D KIT
\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Milyen egeret válasszak?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest