- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ha a gyártó azt mondja, hogy abba a házba belefér 160 mm-es hűtő, akkor annak bele KELL férnie az oldallap lezárásával együtt. Ez ennyire egyszerű. Soha nem méregettem egyik házamat sem, hogy mi-honnan-mennyi "mm". Talán egyedül az edzett üveg oldalfalú házaknál érdemes erre jobban figyelni, mert ha ott nagyon ki van centizve a hűtő méret, akkor lehet, hogy elkezdi nyomni kifelé az üveget, aminek később akár törés is lehet a vége.
Példának a Nanoxia Deep Silence 2-es házamhoz a maximálisan beszerelhető hűtő 165 mm magas. Vettem egy Alpenföhn Brocken 3-at, ami pont 165 mm magas. Befért? Befért.
-
A Top Downt én személy szerint nem ajánlom, ha engedi a magasság a toronyhűtőt, a Te házad pedig elméletileg 160 mm-ig enged mindent, akkor inkább a toronyhűtő.
A Gelid hűtő jónak néz ki és már korábban is volt pozitív visszajelzés Gelid hűtőre (bár az azóta kifutott a piacról), a hővezető pasztáik és a thermal padjeik is jó minőségűek, főleg videókártyákra használják őket. Csupán egyetlen gondom van ezzel a hűtővel kapcsolatban, hogy semmilyen review-t vagy egyéb termékbemutatót nem találtam hozzá, ami alapján ajánlani lehetne, 16k forint az pedig már azért egy olyan összeg, amit sokunk inkább olyan termékre adna ki, ami már úgymond BE VAN JÁRATVA a piacon. Sokan veszik, sokan elégedettek vele, stb. tehát nem kell zsákbamacskázni, nyugodtan adod ki a pénzt érte, mert tudod, hogy egy jó terméket fogsz kapni.
16k forintért ott van az ID-COOLING SE-226-XT BLACK, 154 mm magas, nem lóg rá a ramokra, sokan szeretik. Hangosnak sem hangos (legalábbis nekem a max 35 dB az semmi), jó a teljesítménye is és csak egy ventilátoros. Sok jó hűtő van a piacon, amiből válogatni lehet.
-
Az 5700x is egy teljesen jól hűthető proci, szerintem azzal sem lenne gondod ebben a Zalman házban és ahhoz sem kell ikertornyos hűtő. A 2600-hoz képest ~30% körüli teljesítménynövekedést hoz, persze ezt neked kell tudni, hogy megéri-e illetve nem-e lenne másik, jobb alternatíva. [link]
-
Én az 5800X3D-t nem ajánlom ebbe a házba, bár egy PBO hangolás után akár működhet azzal is. Attól függ mivel játszol, vagy mire szeretnéd a számítógépet használni, elképzelhető, hogy arra az igényre egy 5600 is elég lehet, ami egy sima single-tower hűtővel kényelmesen hűthető és nem kell házat sem cserélni.
-
5,25 bayes ház kell, akkor nézd meg ezeket:
Fractal Design Pop Air - [link] 2 darab bay van benne, alul. Pacek, jól szellőző házak.
Phanteks Enthoo Pro - [link] 3 darab bay van benne, felül, klasszikus toronyház kialakítása van neki. Nekem is ilyen van, csak nem a temperált üveges, hanem a fém oldallapos.
Ezek egyikével sem jársz rosszul. -
Szia,
Esetleg a Digitalos AK500?
A Ryzen 5 2600-at nevetve ki fogja hűteni, de szerintem az 5800X3D-n se lenne vele gond. Ami kérdőjeles az a házad szellőzése, de, ha van benne elég venti, akkor talán az is megoldható.
Egy dolgot viszont nem tudok a házadról, hogy mekkora hűtő fér bele, mert a gyártó honlapján nem találok róla adatot. A Deepcool AK500 kereken 160 mm magas. Nem tudom, hogy beleférne-e? -
Lokii
aktív tag
Köszi a tippeket , Gelid Glacier Black vagy TR Thermál right peerless assassin vagy bármi hasonló legyen akkor? (B450 aorus pro +r2600 később beújitok 5600-58003dx között vagy 5700x akár ,Zalman z9 plus ház 24 celcius ambient perpill unturned menü steammel és overwolf S discord, videokártya vásárlást később tervezem , proci hűtő+2-3 venti van 4 jelenleg , tárhely bővítés és aztán vidikari, jelenlegi 75 w TDPs szóval max 150 wattosat rakják bele szóval még 180 wattot még kiszolgál a ház airflowja
OCzni nem tervezek de alulfeszelésre hajlok, Rx560ot is max 1326 helyett gyári OCval 1396on pörgetem nagy különbséget nem veszek észre hőben és teljesítményben sem
Így egyelőre megúszok egy alaplap és ház cserét)
-
-
Árban jelenleg igen, a Gelid Glacier Black egy jó választás lehet, mivel a Peerless Assassin kifogyott, bár egy dolog zavar csak benne, hogy konkrétan 0 infónk van róla, senki sem vett még ilyen hűtőt a topikban....
A Deepcool AG620-ból már szerintem jó pár darab ajánlva lett, nem hallottam még róluk panaszt.
-
Zamma
őstag
Azért szoktam mostanában megkérdezni a vga-t, mert a ház szellőzés, a vga melegedése és a cpu melegedése összefügg. A vga-ról leforduló meleg a legtöbb esetben a cpu lamellák között köt ki, ezzel tovább nehezítve a mostani friss procik okozta koránt sem rózsás helyzetet.
Sima 5600-5700-nél nem használnék nagyobb cpu-t, nem lesz bottlenecked velük. Ebben a házban ha 150 W-nál nem fog többet fogyasztani a vga akkor még kiszolgál téged. Régen kedvenceim voltak ezek a Zalman házak, csak manapság több hő termelődik, ahhoz meg már nem mindíg elég 2-3 venti...
Procihűtésre az ikertornyos, 6 hőcsöves verziókat javaslom, Deepcool AG620-at például, de a Gelid is jó vétel. -
A be quiet! hűtőket én passzolnám, viszont ez a Gelid érdekesen néz ki. Az egyik "öreg" szaki is valami hasonló Gelid hűtőt vett otthonra, azt hiszem a lánya gépébe és garantáltan annyi a TDP-je a hűtőnek, amennyi rá van írva. Szóval az a hűtő, annyiért még egy jó vásárlás is lehet. 16k forint, TPA120 árában van. Még RGB is van rajta és festett a borda. Utána kellene, hogy nézzek jobban, de elsőre azt mondanám neked, hogy jó választás lehet.
A Gigabyte hűtőre ránéztem, az konkrétan egy vicc. -
Kérdezd meg itt: [link]
Írd le, hogy milyen VGA-ra akarsz váltani, mik a megcélzott játékok, milyen monitorod van, kb. mindent, ami releváns infó. Én magamtól nem mernék ajánlani, mert abban a topikban jobban képben vannak prociválasztás szempontjából.
Esetleg még ez, de itt konkrét gépösszerakás folyik, így szvsz csak akkor érdemes ide írni, ha legalább a fél gépet cserélni akarod és van már konkrét elképzelésed az árra és egyéb dolgokra vonatkozóan: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kerékpársportok
- Milyen routert?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- Steel Hunters - Lehúzza a rolót a Wargaming robotos játéka
- Filmvilág
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest