- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joco_77
senior tag
válasz
etnies #97652 üzenetére
Sziasztok
Ha már te is "lezárod" akkor énis kedvet kaptam, úgy teljes, hogy megírjam:
Tehát végül az 5800X3D hez a Thermalright Peerless Assasin 120 SE lett a választás, ismerős megrendelte nekem Amazonról (idehaza nem lehetett kapni egész héten). Meglátjuk mennyire sikerül majd vele kordában tartani ezt a kis kazánt. -
-
kromatika
veterán
válasz
etnies #97524 üzenetére
Szia.Ahogy írták a tapasztal fórum társak is úgy lehetséges,hogy az Akasa Apache venti egy kiváló venti.Csak úgy mint az Akasa Viper széria is. [link] Tudja tolni a levegőt rendesen,és rá adásul a viszonylag halkan, ARCTIC Freezer 34 eSports DUO-n Bionix ventik vannak gyárilag ,az sem rossz, de nem egy kategória az Akasa, a Noiseblocker,és a Noctua ventikkel.(mondjuk ez valahol természetes,hiszen ezek dupla árban vannak az Artictól).És itt jön be a képbe hogy egy bordán nagyon nem mind egy milyen ventik vannak. (pl most teszteltem a kiváló thermalright peerless assassin 120 se hűtőt,úgy hogy a 2db gyári 12 es venti helyett,középre be raktam egy Noctua NF-A15 ős ventit.D15 gyári ventije.Szenzációs hangban az eredmény) az általad kinézett Dark Rock Slim egyáltalán nem jó ár értékű hűtő.23 ért felejtős kategória. az ARCTIC Freezer 34 eSports DUO sem jó ár érték arány 19 ért. Csodálkozva néztem a Gamers Nexus tesztjét amikor tesztjük ben csak1 fokkal marad el a ARCTIC Freezer 34 eSports DUO a Noctua D15 től
és pl egálba rakja a Noctua NH U14s-el,vagy 2 fokkal jobbnak tartja a Deepcool Assasin 3 tól
Egy 4 hő csöves,kis méretű borda.Aztán amikor két gépbe is felszereltem, akkor csak volt a meglepetés hogy halkan!(ami kb 1 db venti 800-900 RPM-en) i5 112600 sem tudott lehűteni 19 000Ft ért. A tesztel az a baj hogy nem hangsúlyozza ki hogy ami eredményt ők közölnek 2db 1600 RPM-en forgó ventivel tudja,ami kvázi hallgathatatlanul hangos ,és vállalhatatlan kategória egy normál rendszerben. Szóval ilyen teszteknek semmi értelme.Olyanokat nézegess ahol kb azonos venti sebeséggel pörgő eredmények vannak,vagy azonos decibél értéken mért tesztek vannak.
-
Paxker315
veterán
válasz
etnies #97526 üzenetére
"hüvelykujjszabály": a BQ nagyon ritkán jeleskedik ár:érték mutatóban, általánosságban túlárazottak a termékeik. Btw, az arctic egy időben kiváló árazással lett népszerű, de mostanság náluk is romlott ez a mutató, hogy mit kapsz a pénzedért. Nyilván az aktuális legjobb vétel mindig csak az adott pillanatban - keresztmetszetben - értelmezhető.
-
válasz
etnies #97524 üzenetére
Szia,
Pedig a 34 eSports Duonál lett is volna ugyanannyiért, sőt, kevesebbért is jobb teljesítményű és halkabb hűtő is, pl. Thermalright Peerless Assassin 120 / 120 SE, ID-Cooling SE-226-XT, Endorfy Fortis 5, stb.. ~18k forintért 4 hőcsöves toronyhűtőt én nem vennék, a Thermalright Burst Assassin is csak 12k-ba került és az is kapott 6 rendes nikkelezett rézcsövet. A gyári ventilátora is csendes, plusz mellékeltek hozzá további kiegészítő rögzítőpálcákat, amivel szintén lehet hozzá még egy ventilátort feltenni push-pull configba.
"Én ezt nem értem, hogyan lehetséges."
A gyári Arctic ventilátornál jobb és csendesebb az Akasa Apache? Az könnyen meglehet... Azt hiszem Arctic Bionix van ezeken a hűtőkön,
amikről nem hallottam sok jót,amivel nem mindenki volt megelégedve. -
chopin42
őstag
válasz
etnies #82072 üzenetére
Nem azt írtam, hogy sz@r a freezer 33, hanem hogy a drágább verziói sem tudnak többet az alapnál. Én is gondolkodtam rajta, de szerencsére 8k-ért sikerült zsír új Brocken 2-t vennem, ami azért nem egy liga...
Szóval még egyszer: azt nem értem, mi értelme a sima freezer 33 helyett a drágább verziót venni. (ezért írtam offba) -
diegho
nagyúr
válasz
etnies #82072 üzenetére
A gyárinál, ha intel, akkor kis túlzással a puszta levegő is jobb.
Ha a Freezer 33 olyan jó, akkor miért cserélsz rögtön ventit rajta? Mert mégsem olyan jó? Úgy már többe lesz, mint egy normális hűtő, ami erősebb és halkabb gyárilag. Pont ez tesz egy hűtőt nem ajánlottá.
-
Speed®
titán
válasz
etnies #82067 üzenetére
Ácsi..halkabb akkor lehet egy hűtő, ha halk ventivel is elég jó a borda. Az F33 nem nagy szám, főleg az árához mérten. Ha az Apache árát hozzárakva vennél egy Mugen 5 Rev.B.t például, előrébb lennél minden téren, ezért írtam, amit. Persze arra költesz, amire szimpatikus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Konteó topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest