- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Minőségi ez a 98-as, adalék nélküli MOL100-as benzin. E5 és nem is etanol van benne hanem ETBE (tehát kötött formában van benne a biokomponens nem csak úgy hozzákeverve a bioalkohol a benzinhez).
Lukoil amúgy is felejtős már, ott a prémium benzin is E10-es.
Doki16: Semmi baja nem lesz a webastonak tőle, az is E10 kompatibilis. Német autóknál nincs gond ezzel, ott régóta van E10, felkészültek rá a gyártók. Annyi, hogy ne hagyd belerohadni a benzint*, időben járd ki belőle.
*: igazából nem a benzin romlik meg, hanem a hozzákevert biokomponens indul bomlásnak. Ezért jó ha kötött formában van a biokomponens, mert az lassabban indul bomlásnak.
-
Qru
MODERÁTOR
3000 km-nél már érdemes és nem kell márkaszervizbe vinni. Veszel gyári szűrőt, gyári olajat és akár otthon is lecseréled magad. Garit sem bukod és tényleg kb anyagárban megáll a dolog ha nagyon spórolna az ember rajta.
Az a baj, hogy az apró fémkopadékok annyira aprók már itt, hogy sok esteben a szűrő sem fogja meg. Sérülhet a hengerhüvely speciális bevonata, részlegesen eltömítődhetnek a lehúzógyűrűk ami azért nem egy welleness a motornak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
jozefgucci1 #183368 üzenetére
Sőt ott tartunk, hogy már bejáratni sem kell annyira jól megy a fémmegmunkálás.
Sokat fejlődött az iparág de azért nagyon apró fémkopadékok még így is maradnak. A legtöbb gyártó nem foglalkozik vele mert a gari időt úgyis kibírja és az olcsó szervizköltség nagy hívószó a vevőknek. A közelmúltban két márkánál is rákérdeztem (Ford és Skoda) új autó vásárlás után, hogy érdemes-e köztes olajcserét megejteni. A hivatalos válasz az volt, hogy nem kell de a két szervizvezető egymástól függetlenül azt mondta ő a sajátjában lecserélné ha hosszútávon akarná használni. -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Doki16 #183301 üzenetére
Nem párolog el belőle víz, amitől felhígul az olaj és nem látja el megfelelően a kenési szerepét. Az olaj elhasználódásának két fő iránya van, az egyik a kémiai leépülése, a másik a fizikai degradálódása. Na most mindenki az utóbbitól fél, pedig az előbbi a sokkal gyilkosabb. Nem véletlen, hogy a longlife olajakban jóval magasabb a TBN szám.
Ha gyárilag ilyen alacsonyak az olajhőfokok akkor nyilván ahhoz megfelelő olajat ír elő a gyártó (és hozzá való csereperiódust), ugyanis egy hibridnél ez teljesen normális jelenség. De egy alapvetően tartós pályázásra tervezett 150-190 lovas dízelnél nem éppen ez az ideális működési tartomány ha az olaj nem éri el azt a hőfokot ahol elpárolog belőle a víz.
Mindegy a gari időt kibírja így is, a gyártót meg több nem érdekli.mod:
emvy: Sok mindentől függ mennyire rendszeres a 6 km-ezés, mekkor az olajtöltet, legalább néha kiviszik autópályra, stb.
-
Qru
MODERÁTOR
Pont most néztem, -2,5 fokban indultam a Skodával (2.0 CR TDI), 22 fokra állítva a fűtés (klíma kikapcsolva): 7 km a városban és 67 fokos volt az olaj... A sok hidegüzem miatt a kisebbik baj a 10 literes fogyi de tartós ilyen használat mellett hamar felsavasodik az olaj ami kémiai korroziót eredményez. A DPF meg csak a vitamin a végére.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csakegymunka #183114 üzenetére
Mondjuk ha hosszútávra tervezel akkor inkább a Corolla sztem is (tehát ha megvennéd később saját részre). A német mérnökök túl jók a tervezett avulás terén.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csakegymunka #183114 üzenetére
Egyértelműen a Golf.
Jó minőségű, jól felszerelt és a hétköznapokhoz kellően erős a motorja.
-
-
Qru
MODERÁTOR
+ emvy:
Ez már FL-es 2.0 TDI 190 ló DSG (nem 4x4-es), Style felszeretség + pár apróság az opciós listáról. Hát még bőven ismerkedős szakaszban, alig mentünk vele így túl sokat nem is tudok róla mondani. Kívülről batár belüről nem érezni olyan nagynak széltében. Parkolni nehezebb vele mint a Passattal de ugye ez nagyobb is. Jól megy, a 200-at kb észre sem veszed benne. Az ülése nem olyan kényelmes mint a Passat-é de elmegy kategória. A led-es lámpa nagyon állat én ezt tenném kötelezővé nem az idióta TPMS-t meg a vészhívót.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #182888 üzenetére
Fogalmam sincs.
LED mátrix, megnéztem most a neten.
-
Qru
MODERÁTOR
"a vonal felett meg alig sajnos"
Elsőre azt hittem a miénkben van/volt szarul beálítva a xenon (Passat B6) de átülve haveréba (3er E92) abban is így világít. Ahol van közvilágítás ott oké de éjszaka pályán kicsit olyan "vakon repülök" érzésem van.
Most az új autóban LED fényszóró van, remélem azzal jobb lesz a helyzet.
-
Qru
MODERÁTOR
Ennek elég problémás a motorja. Skoda tervezésű a motorja nem VW. A vezérműlánc hajlamos átugrani (alultervezett a hidraulikus láncfeszítő benne), alacsony a gyújtótrafók élettartama, kicsi az olajtöltete (szintén alultervezési hiba) azért a tartós autópályázáskor túlmelegszik az olaj, megég és kokszlerakódások keletkeznek a motor számos pontján, átéghetnek a szelepek és a hidrotőkék is sérülhetnek. Ezen kívül könnyen lelkokszolódik a pillangó és EGR szelep, illetve a katalizátoruk sem túl tartós.
Ezektől a hibáktól mentes ennk a motornak az áttervezett verziója amit onnan ismersz fel, hogy az már Euro5-ös besorolású (2009 utáni gyártásúak). -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Luck Dragon #182734 üzenetére
Írd meg neki privátban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Doki16 #182587 üzenetére
Kollégának 2.0 PD van (103 kw-os), én szeretem azt a tahó karaktert, hogy tol egy nagyot 2-3k rpm körül. Ezt szerettem anno a B5.5 1.8t-ben is anno (csak 374k km körül már nagyon ette az olajat). Persze a CR kultúráltabb és erősebb, sokkal lineárisabb a karakterisztikája és minden tekintetben egy jobb konstrukció.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
batai15 #182584 üzenetére
6-os Passat nem rossz, 280+k km van Kormiban (2.0 CR TDI + DSG), eddig nagy baja nem volt. Gyári a motor és a turbó is, sőt még a kettőstömegű is (igen, a DSG-ben van DMF, mert az nem automata váltó, hanem egy robotizált kézi). Egyedül a EGR volt cserés amit megszorult nem zárt és telenyomta a DPF szűrőt korommal, így cserélni kellett mind a kettőt. Nem volt olcsó ellenben k. drága volt.
Amúgy egész jól meg, kényelmes, nincs rá panasz teszi a dolgát és városon kívül nem eszik sokat. Olyan németesen steril, nem szeretem de nem is utálom (bezzeg a Skodát ami előtte volt... na attól hánytam kb). -
Qru
MODERÁTOR
Subarum van így, nagyjából képben vagyok.
Be is fogja ez csak idő kérdése sztem. Csomó közös fejlesztésük volt és van is. Pl most az új hibrid rendszerük is többek között de a BRZ/GT86 motorja is közös munka eredménye. Az Impreza ami nekem is van az is részben közös fejlesztés eredménye (a benne lévő VVT rendszer az Toyota 1:1-ben, az ami pl a Corolla-ban is megtalálható). A japóknál amúgy szokás, hogy a közös fejlesztés részvénycserével is jár, így esett meg hogy a Subaru 6%-a a Suzukié (Swift-ből és Ignis-ből is készült "Subaru").
-
Qru
MODERÁTOR
Elveszít 2 hozzád hasonló vevőt és szerez 10 másikat aki boldogan vesz SUV-t. Nem hülyék, tudják, hogy neki mi éri meg és mi nem. Nem véletlen, hogy amerikában/ázsiában árulnak normális sedánt csak itt nem. A Camry is csak azért jött be, mert a dízlepara miatt abból a piacból van esélyük kiharapni egy szeletet.
BMW szerint meg hülye aki kormányzott kereket hajt, most meg már ők is... Ez egy gyorsan változó környezet amire ha nem reagálnak csődbemennek.
Egyébként meg azért a Honda turbó se a szent grál, az 1.5t például tervezési hiba miatt súlyos kenési porblémákkal küzd (van is rá gyári visszahívás).
Ez a 4-5 évente ez max a nyugati jóléti államokban él, itthon megveszik 5-6-7 éveset aztán meg csodálkoznak, hogy széthullik, meg megy a tákolás. Nem véletlen, hogy a Honda jobban tartja az árát használtan.Igen, nem fektettek elég nagy hangsúlyt erre de ez nem csak róluk mondható el. Ugyanúgy lemaradt a Mazda, a Subaru vagy pl a Suzuki is minta Honda.
-
Qru
MODERÁTOR
1: Nem ők köptek szemen, hanem a vásárlók saját magukat. Egyszerűen nincs kereslet ezekre, mindenki SUV-t akar itt az EU-ban, így kivezették a csekély mérétkben fogyó sedanokat. Nem elvárható egy profitorinetált cégtől, hogy egy veszteséges terméket a piacon tartsanak.
Na most a hibrid vonatra valóban nem sikerült idően felszállniuk, illetve van/volt ez az IMA rendszer ami kb még viccnek is gyenge. Ez valóban hiba volt de valószínűleg nem gondolták előre, hogy ez hibrides dolog ennyire felfut.
2: A tüzes motorokat meg leginkább a környezetvédelmi normák nyírták ki.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
simii16 #182515 üzenetére
Van fent Hahu-n egy 2.5 turbo azt ne vedd meg mert kicsit betegágy, 100 éve hirdetik. Amúgy itt leírják amit a típusról tudni érdemes: [link]
A 3.0R nem betegágy, vezélése láncos cserélni nem szükséges amíg nem csörög a lánc de 200k km környékén érdemes ránézni. 6 hengeres boxer széphangú és ugyan gyárilag csak 245 ló, könnyen 260-270 lóra felhúzható.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem rossz az, kollégámnak az volt mentünk együtt én az 1.8 TSI Superb-el, ő a 2.0 Accorddal. Picit el tudtam lépni tőle lámpától indulva de ennyi, abszolút pariban volt velem igazából. És az sem mellékes, hogy az 1.8 TSi 50k km-nél már ette a vizet... Végül gariban megcsinálták de basszus akkor is... Akkor ábrándultam ki végleg a német autókból.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
simii16 #182500 üzenetére
Igen, nehéz emiatt nem megy olyan jól. Ami potens azaz IS-F a 5.0i V8-al, de az meg már nem fér bele a keretedbe, meg az már amúgyis Audi S6 szint.
Mazda 6 MPS jó csak ott a rozsdára kell nagyon figyelni. Ugyanaz a 2.3-as turbó mint amit a Mazda 3 MPS-ben is van, csak itt mind a négy kereket hajtja.
mod:
Esteleg még a Subaru Legacy 3.0 jutott eszembe, mint lehetőség.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
simii16 #182422 üzenetére
Pedig a Lancer nagyon jó és tartós (a WRX már kevésbé) de belül mind a kettő siralmas azt aláírom. meg kicsit boyraceres is.
Igen, nálunk az irodában van egy csávó neki Subaru BRZ-je van (a GT86 ikertestvére). A motor a Subarutól van, 4 hengeres szívó boxer, míg a befecskendezési rendszert a Toyota adta. Nem túl vérmes az a 200 ló amit tud és nyomatékszegény alul, szóval nem sportautó inkább csak egy erősebb túrázó autó. Pont olyan mint az újabb Toyota Celica vagy a Hyundai Cuopé.
A 6 hangeres E92-nél is vannak gondok de talán kevesebb mint a 4 hengeresnél.
-
Qru
MODERÁTOR
Jah ha már WRX eszembe jutott a Lancer RalliArt de az már 4,5M körül van...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
simii16 #182384 üzenetére
E92-t engedd el, haverom 3M-ért vette (320i LCI) és 1M már ráment de még mindig nincs a végén a szo...nak.
Ford Focus a sor5 motorral uniqum és az a Volvo motor tartós. A Mazda 3 MPS is jó. A Subaru kicsit más műfaj de az is szóba jöhet. [link]
FeRRaR1: CT200h is csalódás lesz megmondom előre, az RX-re menjetek rá.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FeRRaR1 #182360 üzenetére
Ezzel az RX450h-val fuss egy kört, mert van benne ráció. Hibrid azért városban elvagy 10 literből és a V6 + villany motor kombó elég brutálisat gyorsul miközben ha kell városi andalgásra is ideális. Parkolni nem olyan leányálom vele (mert nagy) de hát mindent nem lehet.
CT200h gyenge, felvágod az ereid az tényleg csak egy közlekedőedény csini csomagolásban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FeRRaR1 #182357 üzenetére
Nyamm, finom gépezet.
Valami MX5-re gondoltam a játszós alatt ez egy kicsit más súlycsoport.
Az IS250 is inkább egy utazós autó az MX5-höz képest. Erősnek nem erős (mert nehéz), a kipörgésgátló nem kikapcsolható (van rá mód de macerás), szóval nem egy klasszik játszós. De illik abba a képbe ami keresel abszolút.
C30 és az S40 az műszakilag "csak" egy Focus (Ford C1 platform), semmi igazi Volvo-s nincs benne, azt kiejteném. Olyen sem nem hús se nem hal. Sztem te nem ilyen autót keresel. Ha mégis akkor a C30 kicsi azt kizárnám, S40-ből a D5 vagy a 2.4i turbóval vagy szívóként okés lehet.
XC60 jó, D5 AWD van a családban (igaz manuális váltós), erős és ugyan terepre nem való de hóban azért jókat lehet vele csúszkálni.
HR-V régi és az az 1.6i motor kb viccnek is gyenge.A CR-V már egy jobb irány, bár abban elég butácska a 4wd rendszer de a 2 literes benzinessel már használható, a dízel motor viszont nagyon jó választás.
Az FR-V az egy egyterű, sztem egyáltalán nem illik a képbe.mod:
RX450h, is elég baba ha SUV is játszik. Egyszer kihívtam egyet de a stage1-es 2.0 TDI-vel úgy elvert, hogy csak pislogtam.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #182265 üzenetére
Igen, bizonyos PSA DPF-ek egy speciális folyadékot használnak arra, hogy a korom gyulladási hőfokát alacsonyabbra hozza, így kisebb hőmérséklet mellett is végbemehet a regenerálás. használata olyan mint a mai SCR katalizátorok egy külön folyadékot kell betölteni egy tartályba.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Láttad a vonatkozó Becs.Nepper videót? Ha nem, érdemes megnézni.
-
Qru
MODERÁTOR
Fejezzétek be a veszekedést pls. Batai úr éppen büntetését tölti, most amúgy sem aktuális a dolog.
Mindenki adhat tanácsot, amit aztán vagy megfogad az illető vagy nem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #182003 üzenetére
Jah csak azzal megint nem jön be dolgozni a városba ha szomgriadó van, sőt ha KariGeri tényleg keményen zöld akkor meg soha. De technikailag igazad van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #181995 üzenetére
Akkor a 195 lovas A200 turbo-t javaslom.
Btw napi 60 km-re már akár dízel is mehetne csak 2 gond van: dízelkitiltás és hogy azok jellemzően 400k-ról vannak visszatekerve.Elektronikai gondok a jellemzőbbek amik inkább csak idegesítőek mint sem költségesek. Nézz rá az alkatrészárakra, nem vészes. Egy vezéműlánc szett kb 50k. Az én #fosjapánomhoz 150k egy szett.
1er nagy szopó tud lenni, jól tetted hogy lebeszélted róla.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #181988 üzenetére
Mk2 A Class az teljesen vállalható. Előbb vennék azt mint egy Insight-ot, pedig tudod, hogy a felkelő nap volt a jelem az oviban.
Kollégámnak az volt, ismerős gépezet.
1.5-ös benzines kicsit iszákos 8-9 litert simán bever városban cserébe elég tartós (dízelt meg ne vegyél). A csomagtérajtó hajlamos a rohadásra (volt rá visszahívás), az elektromos központi zár hajlamos megmakkani és a villanyszervó is hajamos meghalni: ha az egyik irányba könnyebb tekerni a kormányt mint a másikba akkor inkább hagyd ott, kb 150k-s történet (vagy alkudd bele). Ha világít az ESP lámpa akkor a kornányszögjeladó halt be az is tipikus hiba.
Mivel láncos a vezérlés, érdemes hidegen meghallgatni ha csörög akkor csere.A cvt váltósokat messziről kerüld el ha nincs igazolva a rendszeres olajcseréje.
-
Qru
MODERÁTOR
Igen plusz a korébban ajánlott Suzuki 1.4 turbója is teljesen oké.
tboldi: Jó ha ennyire belemegyünk, akkor hiányolom, hogy nem írtak semmit a gyári visszahívásokról (váltóbovden csere, fényszórókábel csere, Takata).
A mérete miatt sokan családi autónak veszik azért említés szinten: nincs benne isofix, se kikapcsolható utasoldali légzsák. -
-
Qru
MODERÁTOR
Ha már Jazz a téma:
Használt Honda Jazz GD: ne vedd meg vakhittel!
Elég pontos leírás, csak egy ponton tudok belekötni, hogy a gyertyák nem mindig egymás után, eltolva gyújtanak (csak alacsony és magas fordulaton), a középső tartományban egyszerre adják a szikrát.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rbalint88 #181697 üzenetére
Mert azóta találtak új lelőhelyeket, ha bővül a piac akkor is még sokáig elég lesz/lenne. Lítiumból viszont jelen ismereteink szerint csak kb 40 millió tonna áll rendelkezésre összesen, míg olajból 456 milliárd hordónál is több. Persze litiumból kevesebb kell de azért ez akkor is kemény arány...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dare2Live #181695 üzenetére
Attól, hogy a kitermelés felfut még nem jelenti azt, hogy sok áll a rendelkezésünkre belőle. Olajból sem a kitermelési volumennel van a gond, hanem azzal, hogy erősen véges a készlet. Azaz egy ritka energia forrást áthelyezni egy mégritkábbra nekem nem tűnik annyira nyerő ötletnek.
A litium a jövő olaja, egy ideig megteszi.
De ha már itt tartunk nem csak litium kell a litiumos akksihoz, hanem nikkel, kobalt és alumínium is és ezekből is véges a készlet.
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, abszolút támogatólag írtam a hsz-t irányodba. Az a baj, hogy neked full vegyes használatra muszáj lesz kompromisszumot kötnöd.
Igazából több út van, most éppen a villanyt erőltetik de a hidrogén hajtás sem kéne kukázni szvsz. A villany hosszú távon erősen kérdéses, mert ha nem lesz ritkaföldfém mentes akksi a közeljövőben akkor keresztet lehet vetni erre a hajtásra (is) a benzin/dízel/lpg mellett.
-
Qru
MODERÁTOR
Az 1.8 TSI is bevert 10-12 litert a városban lazán, ennyiből a szívó 2.5i is el van (és nem gyengébb 160/250 vs 170/230). Sőt nálam a 2.0 TDI is bever városban 8-9-et lazán. Orszgátúton és pályán persze kevesebből elvan még a TSI is főleg a TDI. Csak amikor 2 hét alatt ráment a TDI-re kb 600k* az nem esett jól lekileg. Inkább apránként kifizetem a többlet fogyival, az én futásomat nézve amúgyis nagyon sokára térülne meg.
Persze ez a saját szempont rendszerem, nyilván ha sokat pályáznék akkor vennék TDI-t ha sokat városoznék akkor meg vmi hibridet de vegyes használatra nekem megfelel az öreg technika. Mindeki azt vesz amit tud/akar.*Egyszer csak chcengine és vészmódba rakta magát menet közben a pályán. DPF tele. Ki lett pucolva, minden jó volt kb 1.5 hétig, majd megint chcengine. DPF újra tele. Kiderült az EGR kotlott meg benne ami telenyomta a DPF-t. Gyári új EGR + DPF.
És akkor még nem kotlott meg a DMF vagy a CR rendszer amik megint csak időzített bombák a rendszerben, mert nem az a kérdés, hogy tönkre megy-e hanem az, hogy mikor.
Ha csak pár évre kell és újként veszed (eladod mielőtt megkotlana vmi drága dolog benne) vagy ha nagyon sokat mész akkor üzemanyagban visszahozza de nekem kb soha nem hozná vissza.mod:
Mazda meg nincs elkésve, simán tudja a kellő kibocsátási értékeket (különben nem érte meg volna kifejleszteniük). [link]
96g/100 km az teljesen oké egy 180 lovas 224 Nm-t tudó motortól. -
Qru
MODERÁTOR
A céges 1.8/2.0 TSI-k és 2.0 TDI-k után szerzett tapaszatalatok fényében pont ezért vettem magamnak egy klasszikus szívóbenzinest (2.5i), amiben még pótkerék is van. Ez kiszolgál egészen addig amíg ki nem tiltják...
Nem megyek sokat (kb évi 10k km), így a fogyasztás nem annyira tényező de nem szívesen költenék lánccserére, DMF-re, DPF-re, turbóra, szívósor pucolásra, stb.
Sietni meg nem sietek. -
Qru
MODERÁTOR
A oszlop tövénél esetleg? Nem tudom milyen kialakítású ott az a rész neked.
Hidegben azért nem megy a klíma, mert nem engedni működni a párologtatóban lévő hőkapcsoló. Különben nagy hidegben ráfagyna a párologtatóra a kondenzvíz. Legalábbis a régebbi manuális klímák így működnek/működtek.
-
Qru
MODERÁTOR
Zokniba teszem és megy a pohártartóba, az elég közel van a szélvédőhöz. Nem éppen red dot díjas a dolog de hatásos.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
batai15 #181412 üzenetére
Ha jól tudom ez már CR TDI, azzokkal nincs nagy gond, a miénkben már közel 300k km van és gyári benne a motor, még a turbó is. EGR és DPF csere volt, az kb 500k-s költség volt (gyári cuccokkal + márkaszerviz), okosba' kijön olcsóbban is.
Gázolajra picit kényes a CR rendszere, de ha nem hajóból/mozdonyból lefejtett gázolajjal jártak vele, akkor azzal sem szokott gond lenni.
Illetve a hatszög tengely hajlamos elnyalódni benne (bővebben). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
diegho #181398 üzenetére
Üdvözöllek 2019-ben...
Sajnos, igen már az Scross is részecskeszűrős ha jól tudom.
- Turbótól nem kell félni, ha vigyázol rá 200k+ km-t simán kibír (rendszeresen cserélt jó minőségű olaj + visszahűtöd ha meghajtottad).
- Kettős tömgű szintén, mert a benzinesekben alul nem kap akkora nyomatékot, így az is kibír 200k km-t simán.
- Közvetlen befecskendezésnél azért 150k km körül érdemes ránézni, hogy kell-e pucolni de addigra visszahozza az árát a kisebb fogyasztáson.Szívó motort akkor érdemes venni ha nagyon hosszútávra tervezel (amit ne tegyél mert 20 év múlva úgyis kb mindenhonnan ki lesz tiltva a belsőégésű motor).
Ennek ellenére én szívómotor párti vagyok, de az olyan minthogy 3 hengeres autó sem kéne...
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest