- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
válasz
kalmanchris #137202 üzenetére
+1
Az F astrat kihagytad.. -
kovacsroli
senior tag
válasz
Johnny198612 #137122 üzenetére
Van a családban, most jött elő a fent említett váltó hiba, ezen kívül soha semmi baja nem volt az ég világon, 220k van benne.
Osszessegeben elegedett vagy vele? Mindig elvitt mindenhova, rovid utra, hosszabb utra is neha?
Nekünk 7 éve van meg, az első 5-ben csak városban, az utóbbi 2 évben napi 2*130km ingázásra van használva. Nagyon meg van vele elégedve a gazdája. -
kovacsroli
senior tag
válasz
kovacsroli #136954 üzenetére
valakiiiii?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok.
3-as mazda (2006) 2.0 benzinmotorral? Valakinek van tapasztalata vele? 1,5m körül keresek főleg városba eros benzines autot. Mennyire megbízható ez a típus? Milyen bajai vannak amirol tudunk?
-
kovacsroli
senior tag
válasz
molnarpeter #136713 üzenetére
Na igen, csak rendszám nélkül már távolról feltűnő vagy, tutira kivesznek. Így viszont kevés eséllyel.
Nézőpont kérdése -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
2006-2008 körüli A3 Sportback a 2.0 literes szívó benzinmotorral mennyire ajánlott?
És mennyire szomjas? És mennyire megy? -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
2005 körüli Audi A3 Sportback 2.0 FSI-vel valakinek tapasztalata?
Fogyasztás, megbízhatóság, menettulajdonságok, stb.. -
kovacsroli
senior tag
A céges kulcsos roomster-ben meg van 90k km és rendesen meglátszik a kormányon a használat. Fene tudja mitől függ ez. Az én kocsimban nincs sok km, de egyik napról a másikra egyszerűen felhólyagosodott a kormány tetején (!) a bőr és elkezdett leválni kör alakban mint a vízhólyag (ez hülye példa de tényleg olyan volt). Nekem is az volt az első gondolatom ujraborozes előtt, hogy na ezt ki fogja elhinni 😊
-
-
kovacsroli
senior tag
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
erről az autóról vélemény?
Egész jól néz ki kívül-belül és ez a motor is szimpatikus. Elég jól viheti a bódét és spritmonitoron ahogy nézem nem is vészes a fogyasztása, 8-9 között.
Van valami gyengepontja? -
kovacsroli
senior tag
válasz
roberto211 #129327 üzenetére
Hát nálam 120-nál már 3500-at forog. Az pont az a határ, amikor még úgy érzem, hogy „jól érzi magát”.
Magabiztosan megy 140-nel is, de akkor már érezni, hogy nem az a komfortzónája. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
E46-os 3-as BMW benzinmotorok közül melyik a legkevésbé roller?
-
kovacsroli
senior tag
Komolyan mondom ez viccnek is rossz lenne, kár hogy igaz. Megvettem az autómat, kifizettem, bevizsgáltattam, mindent elintéztem, majd a rendőrök évek múltán trailerre rakják, hogy hoppá ez lopott volt egykor? Hát hoppá, akkor nem a kereskedőt kéne felkeresni? Vagy azt a tulajt akinél nem követhető vissza, hogy honnan szerezte az autót? Vagy azt a f@szt, aki elvileg szakemberként leigazolta, hogy az autóval minden rendben van?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
a hűtőfolyadékot szeretném pótolni. Bármilyen fagyállóként forgalmazott tesco-ban kapható löttyöt beleönthetek?
Azt nem tudom, hogy milyen fajta van benne és az egészet nem szeretném lecseréltetni, csak utántöltenék. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
mindennel együtt másfél millióból mit vennétek városi használatra?
Közepes méretű csapotthátu vagy szedán kivitel, benzines, 120+ lóerővel 10 liter alatti fogyasztással. -
kovacsroli
senior tag
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
mire utalhat ha kb 80-as tempótól elkezd az autó rázni? Nagyon ráz, még a fényszóró kivetített fényén is látni ahogy vibrál.
A felnik és a gumik rendben vannak.
330 Dezső E90 -
kovacsroli
senior tag
válasz
oliwire #119156 üzenetére
Szia,
én személyi kölcsönt vettem fel, igaz magasabb kamattal járt, de legalább nem volt megkötve a kezem, hogy milyen idős autót vehetek, nem kellett casco-t kötnöm és nem mellesleg az én nevem volt a forgalmiban. Aztán a futamidő felénél kifizettem az egészet, egy fillért nem számoltak fel érte pluszban, 10 perces az ügyintézés. (OTP)
Kis értékű autónál szerintem indokolatlan az autóhitel, legalábbis amikor én vettem akkor így volt. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
ez a típus+motor párosítás?
Valakinek van tapasztalata? -
kovacsroli
senior tag
"A spúrmonitort is kellő távolságtartással kezelem. "
Az én autómnál pl. úgy alakul, hogy az én átlagom 6,93 a nagy átlag pedig 7,58. Így 9. vagyok a típus rangsorban és még soha nem ferdítettem egy decit sem.
Ez az eset tehát pont ellenkező, sokkal rosszabbat mutat mint a valóság.(És nem fogyasztás-buzi vagyok, csak ha valamikor el szeretném adni és valaki nem hiszi el a km-óra állást, akkor be tudom mutatni az adatokat és a számlákat is
)
-
kovacsroli
senior tag
válasz
!Overdose! #118592 üzenetére
Letisztult a jel, minden további próbálkozásnál a következőt mutatta: 2 villanás - kis szünet 3 - villanás - nagy szünet, majd ez ismétlődik.
Tehát 23-as hibajelzés: Restraint System – Side Air Bag Status (Passenger Seat Side Air Bag Circuit Failure)
utas oldallégzsák áramköri hiba. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
Kicsit off..
03'-as fiestámban kigyulladt a légzsák visszajelző.
Szerettem volna azonosítani az okát, mert ahogy kigugliztam a villogások száma alapján különböző okokra lehet visszavezetni.
Azonban ilyen mintát nem találtam:
villanások száma: 1-3-2-3-2-3-2-3-2-3-majd folyamatosan égValakinek van hasonló tapasztalata?
Köszi!
-
kovacsroli
senior tag
válasz
fenergie84 #118042 üzenetére
Nem biztos. Egy ismerősöm például a tökéletes állapotú 3-as BMW E90 hátsó lámpáit cserélte FL előttiről utánira. Még a csomagtartóajtót is cserélni kellett hozzá. Most pedig jön az eleje.
Ettől független nem túl bizalomgerjesztő a Corolla -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
mi a véleményetek erről a típusról? Eléggé piszkálja a fantáziám mostanában ezzel a motorral.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
szőröscica #114365 üzenetére
Ez a te véleményed, ettől még közel sem tény, akkor sem ha így próbálod közölni.
A párom egy Toyota Yarissal jár dolgozni, napi 2x10km. Omega kombit kellett volna neki venni fele annyiért?
-
kovacsroli
senior tag
szívó benzines motor esetében is fontos a kuplung nyomása indításkor/leállításkor? Ha igen, miért?
-
kovacsroli
senior tag
válasz
bitpork #111665 üzenetére
Szia,
gyakorlatilag egy űrlapra gondolok, amit a kérdező kimásol az összefoglalóból,
a válaszokat beírja a kihagyott helyekre, majd kitöltött formájában bemásolja
a hozzászólásba.Azt gondolom, hogy ezzel megspórolható jópár kérdés, amit utólag kell kihúznotok a kérdezőből,
mert ebben a formában minden infót megkaptok ami alapján el tudtok indulni, és amikre a kérdező
nem is gondolna, hogy fontos lehet. Ez egy szamárvezető a kérdező számára.Nem ismerem sajnos az általad említet rendszert, viszont érdekelne, hogy miben látod az általam leírtak hátrányát.
-
kovacsroli
senior tag
Hali,
szerintem érdemes lenne csinálni egy kérdőívet, amit először mindenki kitölt, aki idejön tanácsot kérni.
A kérdőívben megválaszolna minden olyan kérdést, ami alapján Ti konkrét típust tudtok neki ajánlani.
Olyan kérdésekre gondolok pl., hogy mennyi lenne a rászánt összeg? Mennyit menne egy évben kb.?
Mely tulajdonságokat részesíti előnyben, kényelem, dinamika, biztonság? Stb.Ezzel szerintem rengeteg felesleges kört lehetne megspórolni.
Remélem még nincs ilyen?!
Ez az, ami a „házigazdáknak” lenne könnyítés, emellett a kérdezőnek biztosan hasznosak azok az általános igazságok,
amiket eddig is megfogalmaztatok, amit még el tudnék hozzá képzelni, egy átlátható és leegyszerűsített dízel-benzin pro/kontra. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
látom, hogy porondon vannak a dízelmotorok.
Nekem nagyon kevés tapasztalatom van velük, és kicsit idegenkedek is a horror történetek miatt.Ha maga az autó nem számítana, csak a motor, akkor milyen dízelt vennétek ~1,5M forintig bezárólag?
Olyan dolgokat kellene szem előtt tartani, hogy :
1. A fenntartási költségek a lehető legalacsonyabbak legyenek
2. Dinamikus közlekedésre alkalmas legyen (~80Le/1000kg (szerintem))
3. A fogyasztása nem haladhatja meg a 8 litertA keretösszeg miatt értelem szerűen használtról beszélünk, de feltételezzük, hogy az olajcserét
és az egyéb kötelező dolgokat rendben megkapta.Mit gondoltok mi lenne a megfelelő választás?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
meggyűlt a bajom a féklámpa cserével.
Tegnap a gumis állt fel a rámpára amikor észrevettem, hogy nem ég a bal hátsó féklámpám.
Gyorsan elszaladtam vettem, felcsaptam a kezelési útmutatót a vonatkozó fejezetnél.2003-as Fiesta-ról van szó. A lámpabúrát a leírás szerint 2 csavar fogja, illetve a csomagtéren belül egy szárnyas anya.
Ok, kicsavartam őket, el is indul kifelé a lámpatest, de fent megakad. Valami még fogja felül, amihez sehogy nem férek hozzá.Kérdésem akinek esetleg van tapasztalata a típussal: pattintós, vagy el fogom törni?
Köszi!
-
kovacsroli
senior tag
bitpork,köszi
Egy Kft. tulajdonában van az autó, ilyen esetben van valami plusz dolog, amire figyelnem kell az adás-vétel során?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni leinfozni a következő autót: JVN-004 TSMMZA11S00146597
Hálás lennék, akinek van rá lehetősége.Ha minden jól megy, megtaláltuk páromnak az autót végre
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
honnan tudhatom meg, hogy van-e az autómban isofix rendszer? Az autókatalógus nem írja, mást meg nemigen ismerek. Fiesta 1.6i Trend 3 ajtós 2003-ból.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
BomiBoogie #108747 üzenetére
Szia,
színvonalas alatt azt értem, hogy nem murván áll az autó, hanem járólapon és ez a legkisebb értékű kocsi náluk. Persze ez nem garancia semmire, de még mindig bizalomgerjesztőbb, mint a legtöbb akinél eddig jartam.
Meg merem kérdezni azzal nincs gond, csak megerősítést vártam, hátha valaki tapasztaltabb a témában. Meg is kaptam ugyhogy 900at ajánlok aztán meglátjuk
Dorien Köszi a valaszt Neked is!
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
egy egymillió forint értékű autónál (polo 2005) egy színvonalasabb kereskedésben mit gondoltok mi lehet az alku reális mértéke?
Tudom, hogy sok tényezőtől függ, de általánosságban, ha az autó nagyjából rendben van, mennyi férhet bele? 5-10%? -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
olyan terméket keresek ami elriasztja az állatokat az autótól. Nem menet közben, hanem pl. éjszaka. Minden áldott reggel sáros lábnyomok várnak a motorháztetőtől egészen a tetőablakon át a hátsó ablakig. Már kezd elegem lenni a kurV@ macskákból. Nagyon.
Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy melyik sprét, krémet vagy akármit érdemes alkalmazni?
Köszönöm előre is! (és a macskák is...)
-
kovacsroli
senior tag
Valaki esetleg erre?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
ma délután megyünk megnézni egy Nissan Micra-t páromnak. 1.2-s benzines típus, háromajtós tűzpiros fenevad.
Van valakinek tapasztalata a típussal? Van-e valami amire különösen érdemes figyelni? -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
tegnap tettem egy sajnálatos felfedezést miközben pucoltam az autó ablakait. Tiszta karcok. Eddig nem volt ilyen az biztos, sajnos nem tudom hogy keletkezett, de már mindegy is igazából.
Van olyan módszer/szakember aki ezeket a karcokat el tudja tüntetni? Nagyon vékonyak és a körmöm épphogy elakad bennük egy kicsit. Kívülről vannak.
Lehet ezt polírozni vagy akármit csinálni vele? -
kovacsroli
senior tag
nem szakszervízben, de legalább a szíj láncos
ja, és magánszemélytől, ha esetleg az első képről valaki azt gondolná, hogy kereskedésben készült
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Declare #103801 üzenetére
Lejárt a szerk.
Párom használná egyébként többnyire egyedül, a biztonságtól eltekintve eddig ez tűnik a legjobb alternatívának, neki utolsó szempont a teljesítmény kb.
Ebben a kategóriában talán a Polo lehet ami biztonságosabb? Azt is nézegettük, de nagyon puritánnak tartom...még elektromos ablakost is ritkán találni a kínálat első felében.jerry311 köszi a tanácsot, remélem eljutunk addig
azért egy lánccserét biztos megejtünk, rossz ómen, hogy munkatársam doblóján most szakadt el. 280k
-
kovacsroli
senior tag
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
mi a véleményetek erről a típusról?
Napi 40-40-es ingázáshoz keresünk kis benzinest. -
kovacsroli
senior tag
Orvostól autót témához (majdnem):
Nálunk a papnak (akiről szintén azt gondolja az ember, legalábbis én igen, hogy óvja az autót) van egy nagyon szép 6-os Golfja, amivel csak a temetőig és vissza jár, kb 2 km. Csak egyesben
Messziről hallani, hogy jön az öreg. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
összeszorított fogakkal kérdezem:
Chevrolet Kalos 1.2 8V a 600k körüli mezőnyben hova tehető?
Megbízhatóság, fenntartási költség, biztonság a szempontok. -
kovacsroli
senior tag
Pont tegnap állt meg mellettem egy régi vagoner, extrém látvány az is.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
FrankMonzano #103151 üzenetére
+1, asszonynak nézegetjük, de a népítélet kicsit elrettentett...
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
tolatólámpa:
Tolatáskor rendesen működik és a végén ki is alszik, de néha mire odaérek valahova,
már világít. Ergo menet közben kapcsol be.Városon belül nem, de heti 2-3x megyek napi 40-40 km-t is, ekkor rendszeresen produkálja.
Mit gondoltok hogyan lehetne ezt orvosolni?
-
kovacsroli
senior tag
válasz
sch_a #102648 üzenetére
Egy alkalom volt amikor a teljes tank benzint városon kívül autóztam ki ~90-es tempóval, akkor 6,2 liter volt az átlagfogyasztás.
A nagy átlag nálam 7,0 liter.
Az árát tekintve: én is kb ennyiért vettem, mint amennyit te szánsz rá.Városi használatra, kis távolságokra inkább a benzinest választanám.
-
kovacsroli
senior tag
-
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Vesztor87 #102273 üzenetére
Nekem 1.6-os van, Fiesta. Az elmúlt fél év átlaga 7,0 liter, igaz én dinamikusan használom.
Csak azért írom mert gondolom a motor közel azonos a fókába szerelttel (javítsatok ki).
3500-tól teljesen megváltozik a viselkedése, nagyon pörgős ügyes kis szerkezet, húzPróbáltam 1,4-gyel is, az sem rossz, de kifejezetten az 1,6 mellett tenném le a voksom.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
2003-2004 körüli Pezsó 206-os, kisköbcentis benzinessel mennyire reális vétel ~600k-s árfekvésben.
Napi 80km-es ingázásra kellene, viszont benzines.Sok baj van/lehet velük?
Fontos lenne az olcsó üzemeltetés.
-
kovacsroli
senior tag
Köszi a válaszokat!
77ezer km van az autóban ezt elfelejtettem hozzátenni, tehát kopottnak nem mondható -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
MOL Essentials 5W30-as olajat kaptam az autómba.
Az van a matricán, hogy 20.000 km múlva kell cserélni újra.
Ez reális lehet? 2003-as Fiesta 1.6iKöszi.
-
kovacsroli
senior tag
Szia,
ha autóhitelt szeretnél felvenni azt számold bele, hogy számos pénzintézet kiköti, hogy a futamidő végén milyen idős lehet az autó. Ez 2000 körüli gyártások esetén lehet KO kritérium, legalábbis ha jól tudom az OTP-nél 14 év a max, de csak mondtam egyet.
Nem mellesleg elég jelentős biztosítást is kell kötni mellé, amit ilyen ""kis"" értékű autónál érdemes meggondolni.
Én is hasonló helyzetben voltam ezért végigzongoráztam a lehetőségeket és egy mezei személyi kölcsönnél kötöttem ki, amire igaz ráfizetek 20%-ot, de az autó tehermentes, a forgalmiban az én nevem van és azt csinálok vele amit akarok -
kovacsroli
senior tag
Bár nem ismertem Őt, őszintén sajnálom a történteket.
Tragikus, hogy ilyen sokak által szeretett fiatal embertől kell elbúcsúzni.Egy mozdulat az élet!
Isten nyugosztalja!
-
kovacsroli
senior tag
válasz
jozefgucci1 #97592 üzenetére
Tisztáztuk, de azért köszi.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Mágus2 #97554 üzenetére
Nem elnézést kell kérni, hanem inkább a válaszodat nem kellene ilyen lekicsinylő szövegkörnyezetben előadni. Pláne nem "Közösségépítő"-ként egy olyan topikban, ahol tanácsot kérnek az emberek.
Képzeld el van olyan, aki nem tudja, hogy a kettőstömegű lendkerék működésének árt az 1500rpm alatti fordulatszám.
elnézést kérek az off-ért, ez volt az utolsó
-
kovacsroli
senior tag
-
kovacsroli
senior tag
válasz
tomcsi23 #97010 üzenetére
Pont néztem reggel a kúton és az jutott eszembe, milyen érdekes, amikor pár forintot emelkedik, egyből tele vannak a hírek, hogy mennyire sanyarú sorsuk van a fuvarosoknak, ebből kifolyólag drágul gyakorlatilag minden.
Most, hogy (hasamra ütök) 10%-kal olcsóbb az üzemanyag, egy hírt sem látok, hogy akár egy forinttal is olcsóbb lenne bármelyik élelmiszer
Most akkor ez hogy van? (Költői kérdés és bocs az off-ért) -
kovacsroli
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest