- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
Sziasztok, tudnátok abban segíteni, hogy milyen autót vegyek?
-
-
válasz Turbolada II #11454 üzenetére
De neki elég az ott dolgozók szava hogy a kocsi hibátlanul hagyta el a szervizet, nem? Meg ha számlás volt, nem tudom elképzelni h nem volt egy munkalap amin az ügyfél aláírta a hibátlan kocsi átvételét. Erről meg kell kérdezni az érintettet.
Abból indulok ki hogy, az ügyféllel aláíratják a teljesítésigazolást: a munkalap alapján az általa kért munka maradéktalan elvégzését. Ezt meg bemondásra nem lehet megkérdőjelezni. Én kihagynám a testületet, bár igaz: a jóhiszeműséget csak erősíti.[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Turbolada II
őstag
-
válasz Turbolada II #11456 üzenetére
Ez így van.Hiszen használta, és a használat következtében bekövetkezett meghibásodás miatt vitte szervizbe. Viszont ha az ügyfél aláírta, hogy elvégzett munkát, és működő autót vett át nincs miről beszélni. Ha az alkatrész amit kicseréltek működik és nem hibás, az ügyfél nehezen tudja bizonyítani hogy minden helyén volt amikor bevitte a kocsi.
Most nem ellened beszélek, csak arra azért fel kell készülni, hogy vmit bizonyítani nem olyan egyszerű-bármely fél részéről.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Turbolada II
őstag
válasz bitpork #11458 üzenetére
Ez nem így van. A Ptk. szerint ebben az esetben a fogyasztó hátrányára nem lehet eltérni. Amikor pl. veszel egy autót használtan akkor is aláíratják, hogy fas*a minden, és további felelősséget nem vállalnak, de ez a törvény szerint nem így működik.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
válasz Turbolada II #11459 üzenetére
A Ptk valóban ezt mondja. De te sem állíthatod, hogy minden esetben ez valósul meg. Ugye létezik jóhiszeműség is. Márpedig ha az ügyfél elment a kocsival akár csak 50 métert hiba nélkül, utána már nehéz bizonyítani valami hibát, hacsak nem olyan alkatrész ment tönkre ami rossz mivoltában is megmarad, mint bizonyító erejű tény.
Azért abban remélem 1et értünk, hogy ennél több információ kellene az ügy helyes megítéléséhez.
[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
válasz bitpork #11460 üzenetére
Szerintem eléggé valószínű, hogy valamit rosszul raktak vissza és ezért következett be a hiba.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
válasz Turbolada II #11461 üzenetére
Simán lehet. Ezért javallottam az elején hogy igazságügyi szakértőt kell keresni, Ő ad egy szakvéleményt, amit meg kell próbálni jótállási és/vagy szavatossági kategóriába elhelyezni. Legrosszabb esetben, meg ha a hiba közel azonos mint amivel odakerült a kocsi, v a mostani hiba megelőzése érdekében volt szervizen, akkor hibás teljesítés. Sajnos, a magyar ítélkezés sebessége eléggé kétségessé teszi, hogy megéri-e erre az útra terelni.
-
Turbolada II
őstag
válasz ati012 #11462 üzenetére
A végletekig próbálok becsületes lenni, szóval nem.
Bitpork: ha tehetős emberről van szó, akinek nincs ideje a szavatossági igények érvényesítésével bajlódni, akkor hagyja a fenébe, viszont amennyiben a 42000Ft is számít, akkor álljon ki az igazáért.
A szakértő sem olyan vészesen drága: [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz Turbolada II #11464 üzenetére
Viszont nincsenek sokan mert fél évente vizsga(80k) ami miatt igen túlterheltek
Ha pert indítasz akkor nem árt ha be tudsz csengetni vmi írmagot a kasszába, különben nem nagyon fog elindulni semmi. Márpedig ez sem a kispénzűeket támogatja.
Apósom is fontolgatja h vissza adja a szakértői igazolványát. Többet költ a vizsgákra és továbbképzésre mint amint keres...Magyarország, 2012.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Vki látja a hibát amit én?
S-line...Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
válasz Turbolada II #11467 üzenetére
Az így néz ki a passatomban is. Viszont az 1-2 és 2-3 képeken rejtélyesen fel illetve eltűnik a gyári s-line hűtőrács jelzés
-
Turbolada II
őstag
válasz bitpork #11468 üzenetére
Azt észrevettem. VW, Audi betegség, hogy néhány modellnél gyenge minőségű a termosztátház tömítés.
-
izomhod
őstag
sziasztok!
hátulra gondolkodok tolatóradaron, de olyanon, amiben a vezetőülésről ki lehet kapcsolni vagy lehalkítani a csipogást, és lehetőleg van kijelzője
van valakinek ilyen?
-
Balupapa
senior tag
válasz izomhod #11474 üzenetére
nincs, tolatókamera ahhoz nem kell szétfurkálni a lököst.
radarrol jut eszembe, haverom még friss jogsis volt.
életében előszőr elkérhette faterjátol az x5öst elment mekizni, tolat hátra, egyet csippant majd semmi, gondolta akkor még mehet hátra...
úgy kiabáltak rá bentről, hogy kinyíilt a mozgás érzékelő ajtó és a csomagtér lassan bent lesz teljesen_-=*WheelWhores*=-_
-
Nordik
őstag
Használt autó vásárlása után miket szoktak ellenőrizni illetve cserélni az autókon?
Olajcserére megy, olajszűrővel együtt. Ezen kívül ha kell cserélik a légszűrőt is.
Vezérműszíj ha nem hazudott az eladó akkor olyan 20-30ezer kmje volt cserélve.Gyertyákat szoktak cserélni ilyenkor? Meg mit érdemes még cseréltetni, megnézetni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Nordik #11476 üzenetére
Légszűrő/pollenszűrő kb filléres tétel, ne spórolj rajta szvsz. Klíma ha jól hűt akkor nem kell töltésre vinni ha nem akkor érdemes megjátszani, meg esetleg egy tisztítást.
Ha nincs róla számla és/vagy szervízkönyvbe nincs benne, akkor érdemes megnézetni a szíjjat/feszítőgörgőt, mert ha mégsem volt cserélve és szakad akkor nagyon komoly károkat tud okozni.
Érdemes ellenőrizni a gyertyák állapotát (csere sem vészes összeg, ha dupla ógyújtógyertyás kostrukciójú a motor akkor picit több), fékbetétek állapotát/kopottságát. Futóműre érdemes ránézni még. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
#nincsbennetarcsi
-
válasz Nordik #11476 üzenetére
Még vásárlás előtt érdemes (elsősorban dízelnél) meglepni az eladót váratlanul amikor valószínűleg hideg a motor és úgy beindítani. Szintén dízelnél egy kompresszió mérés. És mindenképpen nézd meg a hútővizet-fagyállót, nem -é keveredik benne valami csúnyaság.
-
hdman
őstag
gumik,féktárcsa,fékbetét
Sopron city :)
-
Nordik
őstag
válasz bitpork #11481 üzenetére
Az autó már megvan, ezekre ránézett a szerelő mielőtt megvettem. Most mivel viszem olajcserére érdeklődök, hogy miket szerezzek még be amit hirtelen fontos lehet cserélni.
Hűtőfolyadékot nem tudom érdemes e vagy szoktak e egyáltalán cserélni, de a tulaj odaadta amiből ő szokott öntögetni, ezt amíg el nem fogy használom. Utána érdemes kompletten lecserélni az egészet? Gondolom ezt már én is megtudom oldani házilag.
-
!Overdose!
őstag
válasz Nordik #11483 üzenetére
Az összes folyadékot illene cserélni.
Nálam így néz ki egy autóvásárlás utáni szerviz:
- vezérműszíj, ékszíj, hosszbordásszíj
- vízpumpa, feszítőgörgő
- olajszűrő, üzemanyagszűrő, légszűrő
- motorolaj, váltóolaj, fékfolyadék, szervofolyadék, hűtőfolyadék
- gyertyákEzeket feltétlenül cserélem.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
latyak17
tag
Visszatérnék én kérdésemre tehát aki nem tudná szeretnék egy '93 as 3ajtós III. golfocskát ami Szombathelyen van és szeretném még a héten megtekinteni, mit érdemes átnézni mert nem valószínű, hogy bármi szerelő ismerősöm ráérne...
[ Szerkesztve ]
METABOND olaj, olajadalék, üzemanyagadalék forgalmazása !
-
válasz latyak17 #11485 üzenetére
A benzinest nem ismerem. A 75 v 70 (v mittomén, kérem kaccsolja ki) lovas dízel szereti a hengerfej tömítést, cserébe 5,5 literrel elmén.
Amit nagyon nézz meg, az a küszöb. Barátom vett egyet a fent említett csodából, és utána kis híján küszöb mentén csuklott össze mert meg volt rohadva nem kicsit.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
latyak17
tag
válasz bitpork #11486 üzenetére
Hát igen rozsda komoly mukucs ezeknél a gépeknék..is de am képek alapján eléggé egyben van és hát azért az sem utolsó hogy szép a felni viszonylag közel van és ár se rossz illetve nem is 1,4es csoda de nem is 2 lietes vadállat
optimális lenne
-
Nordik
őstag
válasz !Overdose! #11484 üzenetére
Vezérműszíj kb. 20-30ezer kmje lett cserélve.
Ékszíj is valamikor mostanában. Hosszbordásszíjról nem tudok semmit.
Vízpumpa nemtudom, feszítőgörgő remélem lett cserélve vezérműszíj cseréjekor.
Olajszűrő, üzemanyagszűrő, légszűrő jövő kedden lesznek cserélve.
Olaj is jövő kedd, fékfolyadék is nemrég mivel cserélve lett valahol a fékcső. Hűtőfolyadékot adott maradékot az eladó gondolom ez is valamikor nemrég lett cserélve, de ezt tervezem majd.
Gyertyák állapota ha minden igaz jó, de erre rá lesz nézve.A váltóolajjal gondba vagyok, mert fogalmam sincs, hogy ennél a 91-es Clionál hogyan működik. Mert olvastam olyat is, hogy élettartamra van feltöltve meg, hogy cserélni kell időközönként. Ha ez nem olyan vészes összeg és könnyen cserélhető akkor viszont lehet cseréltetném, mert 1-2-be nem olyan folyékony a váltás.
-
Laraxior
titán
válasz latyak17 #11485 üzenetére
Megkérdeztem neked a Golfot, ami munkatársamé. 170k volt az autó, és tényleg 410 lett a vége, de neki a regadó még anno 120k volt, most mintha ez olcsóbb lenne már.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
latyak17
tag
Neeeeeeeeem de 18 éves vagyok nekem még a saját cipőmön kívül a kocsim papucsa is számít 20 év múlva már csak annyi lesz 'baszki megint elhagytam egy dísztárcsát, de nekem ez még fontos és igen egy lányon legyen már szép cipő is
-
-
törölt tag
-
Balupapa
senior tag
váltóméretet kell rátenni, minél keskenyebb gumival és semmi gond nem lesz.
_-=*WheelWhores*=-_
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest