- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BMS
őstag
válasz
Milka 78 #82233 üzenetére
Várni nem akarok mert már így is 2-3 hónapja halasztom
Mindig jönni fog valami új ami miatt érdemes lenne várni sajnos :/ én csak a kaby lake meg a sky lake x-ről hallottam,hogy jön de az nem 1151-es ..más elkerülte a figyelmem...
Ryzen prociból meg sztem az 1700x lenne a választás.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Milka 78 #82208 üzenetére
Nem óckodom az asrocktól, eddig ezt használtam már 6 éve meg van. Ez is benne volt a hármasban, amik között gondolkodtam.
-
Osiris
őstag
válasz
Milka 78 #82199 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
Igazából még nincs végleges döntés (a táp már megvan
), de egy 1151-es i7-7700K és az AM4 Ryzen 1600 között vacilálok. Az időtállósága és a menő SMT miatt hajlanék az AMD felé (virtualizálnék, meg játszanék is), de sajnos egyelőre drágább és macerássabb platformnak tűnik.
Ha jól sejtem a Z270-es lapokba jön még új cpu a 7700k fölé ami több magos lesz, így lehet, hogy marad az intel vonal. -
Frogged
aktív tag
válasz
Milka 78 #82177 üzenetére
Köszönöm a segítséget amit meg spórolok a 1600x és 1600 közti külömbözeten átcsoportosítom az alaplapra.
Így mindenképen X370 lesz Valószínüleg az ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4 vagy az MSI x370 Gaming pro közül fogok választani.
Ramot már meg vettem előre mert viszonylag jó áron tudtam venni és direkt a ryzenhez tervezték gondoltam nem nyúlok mellé vele. -
sfefe
addikt
válasz
Milka 78 #82178 üzenetére
Akkor mindegy milyen lan van a lapon nem jelentheto ki, hogy ez vagy az jobb jatekra?
Az ilyen olyan irasok csak marketing fogas lapoknal?( csak mert mintha vki vmilyen jateknal irta volna, hogy neki kb8-10 a latency vagy mi masnak meg olyan 20-40 kozott es az milyen sok nem is tudna ugy jatszani....)
-
Armando_19
őstag
válasz
Milka 78 #82068 üzenetére
Sziasztok.
Eléggé hasonló jellegű az én kérdésem is, mint amire itt válaszoltál, talán egy kicsit nagyobb büdzsével.
1. Mennyit szánsz az alaplapra? 60k környéke
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? első körben egy 7600k lesz benne, később coffe lake talán, esetleg delides 7700K, egy pár 3000-es corsair vengeance rammal.
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Normál
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) Nagyon semmi extra, nincs bővítőkártya a gépemben, legyen rajta alaplapi USB3 kimenet(ez szerintem már mindenegyiken van)
5. Milyen a monitorod csatlakozása? VGA-ról hajtom, de van minden, ez nem téma.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? A lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle, amit egy Noctua NH-D15-el meg lehet oldani.
7. Használt, vagy új alaplap? Csak is új.Szóval a kérdésem adott. Olvasgattam teszteket, és láttam, hogy pl a Z270 Extreme 4 már wallos volt a 7700k tuningban, és 4600 fölé nem igazán tudtak menni vele, míg más lapok simán tudták a 4800-at ugyanazzal a CPU-val.
Ebben az árfekvésben melyik alaplap tudja a legstabilabb tuningot? Világítás, ledek, csilli vili nem nagyon érdekel, nem nézegetem a gépet belülről.Válaszokat előre is köszönöm.
További szép napot. -
wassabi11
senior tag
válasz
Milka 78 #82050 üzenetére
Kicsit a jövőre is akarok tekintettel lenni
min 3-4 évig nem akarok hozzá nyúlni vagy cserélni benne vmit mert kevés már
ha meg minőségibb ugyan abban az árban akkor miért ne lehetne az erősebb
és sok új infót láttam az elmúlt időben, nem baj ha picit többet tud.Én így gondolom
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Milka 78 #81973 üzenetére
Köszi! Egyébként nem jobb a fent említett B150-ös lapok közül választani, BIOS frissítéssel. B250-es lapok, nagyon újak, lehet, hogy "gyermekbetegségek" jöhetnek elő. Vagy a B250, tulajdonképpen rev.1.1 B150, tehát pont javították, az esetleges problémákat?
Ezeken az új lapokon lehet még Legacy módban telepíteni? Régebben mondták az SSD topicban, hogy lehetőleg MBR-el telepítsem a Windowst, mert az UEFI, GPT-nél, ha gond van, nehezebb a fájlokat rendbe hozni. Elve több probléma lehet az UEFI, GPT-nél.
-
erer1000
őstag
válasz
Milka 78 #81947 üzenetére
(közbe láttam, IGP-s lap nem nagyon van már piacon 760G felett (pl 880G 980G)
igen, van borda és fan is van a közelébe
csak max terhelésnél jön elő, pl renderelés, és 90-100%ra terhelő dolgoknál, de kb 3perc után, addig minden max. utána fél percenként, később 15-16másodpercenként 1-2-3 másodpercre 1,4GHZ re lemegy az órajel, és vissza ugrik.
játék közben szerencsére még nem okozott gondot, mert nem éri el ezt a szintet, meg ha 70-80%on van tartósan a terhelés, akkor sincs gond. csak ha hosszú percekig maxon, és nyáron Oculus riftet szeretnék venni, és nem akarom hogy akkor kelljen ezzel szórakozni, mert hát azzal egy nagyobb terhelést kapna a cpu is
GIGABYTE GA-990X megérné a felárat szerinted?
-
Ricsi93
újonc
válasz
Milka 78 #81924 üzenetére
néztem még a GIGABYTE GA-990FX-Gaming-et de ez 47 körül van. ez feljebb van mint az asus M5A99FX PRO R2.0? meg néztem az Asus SABERTOOTH 990FX R2.0 ami 55 körül van. igazából e felé hajlok, biztosra akarok menni. megéri ez a plusz árat valamelyikhez képest? Válaszaidat nagyon köszönöm.
-
gabber01
addikt
válasz
Milka 78 #81926 üzenetére
Nekem csak annyi a lényeg hogy stabil legyen és megbízható, kettőnél több ram slot jó lenne, és hogy kompatibilis legyen újabb procikkal, hogy legyen vmi bővíthetőség. 20-30nal többet semmiképpen nem akarok rá. Lehet használt, de csak garis.
Egyébként azt a 2db budget lapot sem tudom melyik. Alaplapok terén már abszolút nem vagyok tájékozott mint régen sajnos. Feltételezem a nagyobb lap eleve többet nyújt ennél azért. -
PerczelZita
tag
-
Julot
aktív tag
válasz
Milka 78 #81817 üzenetére
Köszönöm az alternatívákat! AMD teljesen kilőve, csakis Intel platform jön szóba. Abból is a legfrissebbet szeretném, mert évekre szeretném venni. Inkább akkor sata bővítő kártya, bár a stabilitásuk és a sebességük nem túl meggyőző számomra. Amik pedig azok, az természetesen horror árban van. Nem tudom melyik sata bővítő kártyát érdemes megvennem, aminek az ár-érték aránya jó.
-
Killer01
őstag
válasz
Milka 78 #81779 üzenetére
Köszönöm a javaslatot az Asrock Z270 Pro4-re, kis kiegészítés: ha az eddigiek mellé (2 db 2280-as M.2 foglalat lehetne rajta, hdmi vagy/és dvi kimenet, 1 PCI + PCI-E foglalat, legalább 4 usb. CF/SLI nem kell.) debug led is kéne, akkor mi a javaslat? Akár úgy is, hogy megelégszek 1 M.2 foglalattal, és lehet MATX is
-
Julot
aktív tag
válasz
Milka 78 #81811 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Ha többe kerül, akkor többe, csak legyen rajta 8-10 Sata HDD.-nek csati! A sima PCI foglalat elhagyható, az amolyan extra, megoldom nélküle is. Annak nem örülnék, nem szeretném ha a 8-10 Sata miatt meg kéne vennem egy 100k-s gamer lapot, amit más tekintetben ki sem használnék! -
Jamesb2
aktív tag
válasz
Milka 78 #81780 üzenetére
Arra gondoltam, ha más sem ért hozzá többet mint én, talán egy irányvonalat, linket / fm2+ topic van?? nekem nincs /
vagy egy bátorító hajrá feliratot kapok. De a szarom rá felirat az megjelent...Nem szoktam meg ezt itt, én is rég régen koptatom a helyet. De ez van, nem minden téren vannak ugyanolyan emberek...
-
válasz
Milka 78 #81682 üzenetére
Jó, nálam ASUS eleve kizárva. Régi berögződés, volt 3 is intel és amd vonalról is (nem gagyi verziók), aztán mind hamar elhalt, vagy eleve hibás volt. Meg nekem igazából (tudom, beteg vagyok
) a kinézet is fontos (természetesen nem a minőség rovására). Ez az asus meg 'hogynézmáki?! De persze én nem vagyok ebben nagy mester, és teljesen elfogadom amit írsz. Gondolom túlzott fesz emelgetés nélkül az ASRock is teljesen jó. Ebből pl. amúgy a z170 nem tetszik. Mármint a gaming k4-ből.
-
cuko
aktív tag
válasz
Milka 78 #81542 üzenetére
Egy kérdés még felmerült bennem újraolvasva a hozzászólásod: "ha minimálisan is,de kicsibb bőkezübb a tápköre mint a fentieknek"
Tehát jól értem, hogy a H110M-HDV ebből a szempontból jobb választás, mint az ASRock B150M-HDS vagy a Gigabyte GA-B250M-D2V is?
Ha igen, akkor tudnál mondani egy "már jobb" kategóriát B150/250 chipsetből is? Látom valahol a gyártók oldalán, hogy milyen tápkörrel vannak szerelve a lapok?Úgy láttam, hogy ASRock B150M Pro4S-t például te is ajánlottad párszor, az hogyan viszonyul hozzá?
-
Elcan
tag
válasz
Milka 78 #81584 üzenetére
Nem nagyon akarom húzni, bár FX-eket illik úgy tudom.
Ház szellőzése jó oldalról is kap hideget a lap, elölről is. Mindkét oldalról 1-1 arctic 120-as megy rá.
De akkor nem is érdemes még egy 6300-at sem beletennem? Vagy max alap 3,5-ön és ennyi?
Ha lehet akkor 3,8-3,9 GHz en futtatnám, de ha nem lehet szerintem jól ellennék alapon is. -
BMS
őstag
válasz
Milka 78 #81565 üzenetére
hát én kb maximum telefonra/ról másolnék néha cuccost meg talán pendrive-ra,filmet abszolút nem nézek,képeim nincsenek,hogy másolgassam,talán a zene de az is teló..
vezetékes egérnél/bill-nél számítana valamit ha nem a 2.0 hanem a 3.0 vagy 3.1-bedugnám? nekem win 7 telepítésnél volt olyan gondom,hogy a 3.0-ba dugtam az egeret és nem látta..
-
cuko
aktív tag
válasz
Milka 78 #81563 üzenetére
1x8 és 2x4 között gondoltam, ezek között észlelhető a különbség?
Habár lehet, hogy igazad van amúgy és teljesen mindegy, mivel csak RAM bővítésnek nem lesz értelme úgysem a közeli jövőben - ez esetben maradok majd az olcsóbb opciónál, ha nem ad a dual channel annyi pluszt.Néztem azokat a lapokat én is, köszi (nem túl sok 1151-es lap pörög most).
-
cuko
aktív tag
válasz
Milka 78 #81542 üzenetére
Köszi szépen a választ, megerősítettél abban, amit gondoltam amúgy is.
Memóriát a két slot miatt gondoltam 1x8-at, hogy a jövőben mellérakhassak még egy 8-ast, ha igénylem, de igazából lehet, hogy 2x4 lesz belőle (max memóriabővítést fogok beeszközölni szerintem, de nem a közeli jövőben azt sem). Érezhető a különbség hétköznapi használatban 1x8 vs 2x4 között ezen a szinten?Nézem a használt piacot addig is, amíg ki nem választom a végleges konfigurációt és el nem kezdem megvenni az alkatrészeket, hátha találok valami jót ott (más alkatrészeket és fél-/ egész konfigokat is nézek egyébként) - köszi a segítséget még egyszer!
-
Brenor
aktív tag
válasz
Milka 78 #81444 üzenetére
Kinéztem egy ASUS B150M PRO GAMING alaplapot ami 26 körül van és árukereső top 3. helyen van. Elég jól néz ki és van benne 4db memoria foglalat 64 gigáig bírja. Amit írtál azt kicsit sokallom. Még az lenne a kérdésem, hogy cooler master elite 335 házba befog férni? Most éppen egy asrock h67m lapom van.
-
zarew
senior tag
válasz
Milka 78 #81197 üzenetére
Azt hiszem inkább mégis ennél ASROCK Z170M Extreme4 maradok. A nagy kérdés,hogy támogatja-e SAMSUNG 250GB 960 EVO M.2 PCIe SSD-T.a támogatási listán még csak a régebbiek vannak rajta. Ha nem bírom bootolásra bírni,vagy nem lesz gyorsabb mint egy sima sata3 SSD tökön lövöm magam.
-
zarew
senior tag
válasz
Milka 78 #81167 üzenetére
Ez így még elfogadható lenne:
Lap: ASROCK Z170M Pro4S
Ram: PATRIOT 16GB Viper Elite DDR4 3200Mhz CL16 KIT PVE416G320C6KGY
SSD: SAMSUNG 500GB 960 EVO M.2 PCIe 2280 MZ-V6E500BW vagy a 250-esProci meg egy I5 6600K
-
Enter65
senior tag
válasz
Milka 78 #81124 üzenetére
Igazság szerint nem tervezem a húzást, de 1700-s van betervezve. Most olvastam, hogy az MSI is felfedte az alaplapjait. Gyártok közül melyiket ajánlanátok?
Eddig nekem régebben Asus volt, de az utóbbi 2 konfigom Gigabyte-os alaplapok voltak. (bár akkor még nem kérdezősködtem, csak simán vásároltam, megérzés alapján.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Milka 78 #81064 üzenetére
Tökre maradnék a jelenlegi Z170-es deszkán, de mindenképpen DDR4-re akarok váltani. A DDR3L moduljaim maximum 2200MHz-et bírnak, és ez nem hibrid lap, csak DDR3/L mehet bele.
Ennél többet viszont tök felesleges lapra költenem, nem extrém tuninghoz keresek deszkát.
Mindenképpen új lapot akarok, van valami olyan Z170-es, amit újonnan, hasonló áron tudnál ajánlani, és szénné alázza a két linkelt lapot? Mert az érdekelne.... -
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest