- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totoka2
tag
válasz
ekkold #13617 üzenetére
"AP-nek konfigurálni csak annyi hogy 1db bridge-t kell létrehozni, és abba betenni az összes interfészt, és be kell állítani a wifi paramétereit. Még IP címet sem feltétlenül kell adni neki, de akár DHCP kliens, akár fix IP is beállítható (akár egyszerre is) a könnyebb kezelhetőség érdekében."
Ez érthető. Skory leírása alapján sztem menni fog.
A wlan1-2 ki/bekapcs szkriptjére van valami ötlet? Az időzítése azt hiszem menni fog. -
totoka2
tag
Sziasztok!
Új vagyok Mikrotik témában és lenne néhány konfig kérdésem. Eddig csak egyszerűbb Routerekkel hozott össze a sors (többnyire TP-link) de most vettem egy cAP ac AP-t, és nem boldogulok a konfigurálással.
Az egyik kérdésem, hogy a régi mini TP-link AP-nél nem kellett, hogy az AP-n bekapcsoljam a DHCP-t ... anélkül is ment a net rajta keresztül. AP- módban felcsatlakozott rá az eszköz, és gondolom a Telekom-os SagemCom router adta az IP-t. Ha a Mikrotik-ben kikapcsolom a DHCP-t, akkor nincs internet a rá csatlakozott eszközzel (nem kap IP-t). ez hogy van? ... mindenképpen be kell kapcsolni a DHCP-t?
QuickSet-ben "HomeAP Dual"-ba állítottam, és gateway+DNSnek megadtam a Telekom-os Router IP-jét. mit hibáztam el ?
A másik kérdésem, hogy a wifi-t hogyan tudom időzítetten ki, és bekapcsolni? Éjszakára szeretném kikapcsolni.
Azt olvastam itt, hogy scrip-el lehet ki/bekapcsolni, és utána időzíteni lehet, de a kikapcs script nem, vagy nem jól működik.
Az itt írottakat írtam be #12369
... de ha csak wlan1-et írok, akkor is kilövi mindkét wifi-t, és a logban pirosan írja, hogy "script, error"
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Excel topic
- Nintendo Switch 2
- SSD kibeszélő
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest