- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Szerettem volna egy (azt gondoltam) egyszerű dolgot beállítni, de kifogott rajtam (bár nem vagyok épp hálózati szakember...) Van egy hAP ax2 -m, amin jelenleg dual wan failover van beállítva. Mivel a main ISP -m elkezdett hülyéskedni (a Cloudflare -s domainemet megjáratja amerika felé, illetve újabban játék közben folyamatos packet loss -om van), gondoltam a másik ISP -t használnám a PC -n.
Mi ennek a legjobb módja szerintetek?Próbáltam static route -t, de az valamiért egyáltalán nem működött, majd megnéztem preroute mangle szabállyal, ahol már lett netem, de marha lassú volt. Kiváncsi volnék, hogy merre indulnátok ezzel!
-
HIJ
őstag
válasz
E.Kaufmann #22202 üzenetére
Igen, nem voltam egyértelmű. A saját hálózat egy HAP ax2 -n megy, de szerencsétlenségemre, nem ér a wifi hálózata a becsatolni kívánt eszközig... Szóval mindenképpen szükséges egy közbenső eszköz. (Illetve a station -t próbáltam, mert nyitott garázskapuval éppen elér odáig a router, de valamiért "authentication timed out" -al nem állt fel a kapcsolat és nem tudom mi lehet az ok, mert csak egy sima WPA PSK -s titkosítás van, de valamiért a fenti hiábt kaptam)
Egyébként, ha meg tudnám oldani hogy a DDWRT -s router (de asszem OpenWRT is rámenne...) csatlakozzon kliensként az eszközhöz és LAN -on pedig becsatlakozna a 1.x hálózatba, mit kéne csinálnom a HAP ax2 -n, hogy átlássak a 4.x hálózatba?
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Lenne egy megoldandó feladatom itthon, de egyelőre nincs ötletem rá, hátha ti tudnátok segíteni.
Adott egy okos eszköz, amit be szeretnék csatolni a hálózatba, de az csak Wifi AP módot ismer, tehát mindenképpen client módban kell hozzá csatlakozni, miután lesz neki egy saját 192.168.4.0/24 hálózata. Hogyan tudnék ehhez csatlakozni úgy hogy el tudjam érni a 192.168.4.1 címet a saját 192.168.1.0/24 es hálózatból? A dolgot nehezíti, hogy Wifi hatótávon kívül van, tehát kell egy közbenső eszköz is, ami tudna csatlakozni mindkét hálózathoz (elsősorban wifin, de ha nem megoldható, akkor vezetékkel). Ehhez lenne a fiókban pár régebbi TP-Link eszköz, ami DDWRT képes akár...Ti hogy állnátok neki ennek a projektnek?
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Cloudflare tunel -t szeretnék beállítani egy HEP AX2 -n a hivatalos tutorial videó alapján, de nem boldogulok... Szerintem az lehet a gond, hogy nem lát ki a VETH interfész a netre. Ahogy a videóban is van, létrehoztam egy új v.interfészt, aminek adtam egy nem kiosztott címet, majd betettem a LAN bridge -be. Jól gondolom, hogy kéne tudjam pingelni ezek után a neki adott IP -t?
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Mikrotiken van mód a havi adatkeret figyelésére LTE esetén?
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Még küzdök a gyenge mobilnetes Chateau -val. Megpróbáltam egy Telekomos SIM -el, de kb ugyanazokat tornyokat használja az is, szóval nem ez fogja megoldani. Annyit már kiteszteltem, hogy a már korábban említett mANT 50 külső antennával kicsit jobb a helyzet, de mivel nem tudom értelmesen elhelyezni, úgy döntöttem, h valami mást kell kitalálni. Arra gondoltam, h ha már megvan a Chateau, akkor ezzel vinném tovább a dolgot és egy külső antennával próbálnám meg. Van valami ajánlott cucc ebben a témában? Elég sok félét lehet találni, jó lenne valami tapasztalat alapján vásárolni…
-
HIJ
őstag
válasz
snorbi82 #19805 üzenetére
Ez sajnos nem segített. Ugyan úgy nem tudom eldönteni, hogy látja e az antennát.
grabber:
Gyári 1 m -es kábelek (jó vastagok), de lehet hogy hiú ábránd a jobb kapcsolat ezzel a szettel. Most vagy nézek egy másik szolgáltatót vagy egy másik eszközt... Annyi hogy itt minden adott, előfizetés és eszköz is. Ezért is gondoltam hogy egy külső kábellel jobb lehet a dolog. -
HIJ
őstag
válasz
lionhearted #19803 üzenetére
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Van a nyaralóban egy MikroTik Chateau, aminek az LTE jelerősége nem túl acélos. Gondolam veszek rá egy külső antennát (mANT LTE 5o 5dBi), hátha jobb lesz valamelyest, viszont nem tudom mit rontok el, nem látok különbséget. Igazából furán viselkedik, mert hiába kerestetem vele az antennát, azt mondja a main a legjobb és egyetlen. Beállítottam a modem -nél both -ra és Auto -ra is, de nem látok különbséget. Mit tudok még megpróbálni?
-
HIJ
őstag
Értem, köszi. Igazából még meg is felelne a szolgáltatói cucc, de egy-két dolgot nem tudok elengedni (pl dual WAN) Megpróbálom egy TP-link ER605 -el, amiről azt állítják tudja a 940/940 -et PPPOE -n. Egyébként is magas nekem a Miktorik, sajnos ez derült ki az egy éves közös utunkon
-
HIJ
őstag
Nos, tegnap este már kicsit fáradt voltam. Szóval a hiba az lehetett, hogy azonos címtartományt próbáltam a WAN -nak is adni. Este megpróbálom megint úgy, hogy most az ONT más tartományt használjon.
Ear001:
Igen sajnos ez így van. Igazából egy dolog nem megy a szolgáltatói routerrel, az pedig a 80 és 443 port Hairpin NAT -ja. Ez bug vagy feature nem tudom, de gondolom ez DMZ -ben is így lesz?
Mit javasolsz? Ha szeretném a sebességet, akkor engedjem el a 2011 -et? -
HIJ
őstag
Valamit biztos rosszul csinálok. Beállítottam a DMZ -t az ONT -on a routerhez, aztán a routerben quickset -nél automatic -ra állítottam a WAN -t. Meg is kapja a WAN IP -t és a gateway IP -t is, de ettől még nincs net. Az ONT -nak 192.168.1.5, a routernek 1.1 a címe, illetve kap egy 1.129 WAN IP -t a router, de nincs net
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Van egy 2011 -em és most kötötték a Telekom optikát (1/1G). Ha a router végzi a PPPOE kapcsolódást, akkor kb 750/750 a max, amit ki lehet hozni belőle. Esetleg még mit tudnék megpróbálni, hogy ezt növeljem? Próbáltam már játszani az MTU értékkel és a tűzfal szabályok letiltásával, de nem sok sikerrel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Tesla topik
- Bluetooth hangszórók
- Elden Ring
- További aktív témák...
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest