Hirdetés
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Aktív témák
-
Den
veterán
1. annyi eszöz valóbban nem volt rajta, de az említett alkalmazásokat futtattam egyszerre, a kecskét és a szakácskönyvet kivéve :), nem okozott problémát.
2. a titkárnő nem kap p4-es notebukot (meg semilyet)
3. A rendszergazdi álltalában letiltja a lehetőséget hogy minden szeméttel telenyomja a gépet, ha mégi megteszi, jól p.cs.n rúgják.
4. Amennyiben az álltalad leírt szitu megfektetne egy 400-as cerkát, akkor egy crusoe5800-at is.
De komolyra fordítva... Értem amit mondasz, nyilván nem futja ki magát rendesen az xp egy ilyen konfigon, de az erős túlzás hogy gigaherces proci kne hozzá. az office 2000 meg a p133-as gépemen is hibátlanul megy. -
esteban
senior tag
Nalad DEN, de kepzelj el egy titkarnot, aki feltelepiti az osszes kiskegyedben megkapott CD-mellekleten talalhato csoda programot, installa 5 nyomtatot 3 digi fenykepezot egy webkamerat, 2 kulso szallagos tarolot - nem baj ha nincs -, valamint egyszerre nyitja meg a Outlook Expresst, Outlookot, Wordot Excelt, powerPointot, Iexplorert, a heti receptkonyvet, plussz a kepernyon ugralo kecskeket ... mert az olyan jol nez ki.
Na ezek utan mondja valaki hogy irodai munkara eleg egy gyengebb konfig ... :) -
Den
veterán
Igen nálunk is energia takarékos izzók vannak ahol lehet, de a megtakarítás nagyon kevés volt ahhoz képest amit pl egy hűtő megszüntetésével el lehet érni.
Arról a sonyról nemm tudok, a c1 picture book az egyetlen transmetás sony note, de az se megy 5 óránál többet. Az ibm kisérletezet transmetával de végül nem kezdtek crusoe procis noteszt gyártani, mert nem találták elég takaréköosnak.
a teljesítmény dologgal egyetértek, de az emberek többsége a drága kisteljesítményű de nagyobb üzemidejű, és az olcsóbb, nagyobb teljesítményű, de kicsit rövidebb üzemidejű notesz közül az utóbbit választja.
A cruso egy helyen nyerő (és itt is alkalmazzák), a subnote-okban, kis kijelzővel, semmilyen beépített meghajtóval, mert itt van érezhető hatása egy kisebb fogyasztású procinak.
De egy 15 colos kijelzős dvd-s cd írós, nagy teljesítményű 3ds videóvezérlővel szerelt gépben, nem sokat számít a crusoe-k takarékossága. -
Adi
senior tag
Egy mezei izzó többet fogyaszt, de pl. én itthon már mindent lecseréltem kompakt fénycsőre és igencsak meglátszott a villanyszámlán.
Az üzemidő-növekedéshez meg csak annyit, hogy amikor az első generációs Crusoe kijött, akkor kihozott a Sony egy notebook-ot, ami 15-17 óráig bírt menni vele. Azért az elég impozáns IMHO.
A teljesítményhez meg csak annyit, hogy azt sem értem, hogy mi a fenének GHz-es proci mobil gépbe, hordozható servert csinál valaki? :) -
Den
veterán
Több oka van. Leginkább mert a crusoe nem fogyaszt annyival kevesebbet mint amennyivel lassabb. Drága, mivel a nagy procigyárak sokkal nagyobb szériában gyártanak, tehát olcsóbbak, plusz _sokkal_ gyorsabbak.
Más is írta, nincs hozzá alaplap, a c3 is csak azért boldogul mert socket370-es tokban van, de azt se nagyon önnáló prociként árulják hanem pl. Eden-ként, komlett platformként.
De különben is egy mai proci 60-70w fogyasztása semmi egy háztartás többi fogyasztójához képest. egy mezei izzó többet fogyaszt, egy mikró 1000w, egy fritőz 2000w, egy sima hajszárító is több száz vattot...
A hordozható eszközökben használják de ott se nagyon kedvelt, mert nem hoz olyan radikális üzemidő növekedést, amiért megéri a teljesítményt feláldozni -
KuroiMaho
csendes tag
Szerintem azert mert egy hasznalt Ce300 as lehet hogy majdnem olyan gyors lenne viszont negyed annyiba kerulne igy nem biztos hogy el lehetne adni.
-
Male
nagyúr
Mert a Transmeta procik nem éppen gyorsak (valószínüleg a C3-nál is lassabbak), ráadásul nem Socket370-esek (amihez bűven van alaplap), így teljesen új alaplapokat kéne hozzá tervezni/gyártani. Ráadásul a támogatottság sem túl nagy (a nagy cégeknek ott az Intel, AMD, VIA), és a Transmetának nincs annyi pénze, hogy VIA mintára saját alaplap formátumot csináljon (sőt gyakorlatilag teljes gépeket csináljon). Egyébként valószínüleg a Crueso-s gépek jobbak lennének a VIA Edennél, mert esetleg passzív hűtéssel is elmennének, ráadásul pl a titkárnők nem tudnának annyira játszani a gépen a munka helyett.
-
Gamespy™
tag
A cím helytelen ''miért nincsenek transmeta procis asztali gépek???''ha a via vacak c3-asa kint lehet a piacon akkor a crusoe is megérdemel egy szeletet!!nekem speciel nagyon tetszik hogy valakit érdekel a fogyasztás is mert lassan 2003-at írunk és a procik 40-60w -os fogyasztása a jó öreg szovjet modszernél leragadt!!mikor fejlesztenek már erre is?majd ha az áram olyan drága lesz mint a benzin???Mert az autoknál már kezd szempont lenni a fogyasztás (ezt is elértük-bár amerikában még mindig senkit nem érdekel!)
Aktív témák
Hirdetés
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gaming PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / B550 / 32GB 2666Mhz / 512GB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest