- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raider79
csendes tag
Ez teljes mértékben így van.A 3d2001 már nem nérvadó.Valami félreértés történt,mert nem azt mondtam,és senki nem mondta hogy ha egy kari 256bit-en megy akkor dupla teljesítményű lesz,mert ahoz szügség lenne egy dupla sebességű magra is.Csupán arról van szó egy pl:x kari 128bit ennek a keresztmetszete 10gb/s,ugyan ilyen karin egy 256bites memo keresztmetszete 18-20gb/s.Nérvadóbb már a 3d2003,de ott sem azt kell nézni hogy 1000 vagy 1100 pont különbség az adott 2 kari közt.Akkor lenne látványos a dolog ha lenne egy olyan grafikai teszt vagy játék,ami kihasználja a 2 karit és kihasználja teljesen a 256bit adta keresztmetszetet.A kettő külömbsége igencsak hozná a duplát,és még abban sem vagyok biztos hogy nem e a háromszorosát.Mikor már a 128bit nem tud máshonnan táplálkozni,és elkezdi haszálni a rendszer memót,onnan az már halál.Értelmetlen szaggatást eredményez.Lelassúlhat 1-2fps-re,míg egy 256bit-es karin még csordulás határon van akkor lehet hogy szalad 25-30fps-el.Az ok hogy ezek speciális esetek vagy tesztek,de akkor is ennyi a külömbség közte.Egy olyan játéknál ami még a 128bit adta keresztmetszetet sem használja ki a külömbség max 5-10%.Ott érdekes ez mikor már a játszhatóság szintjére lassúl a 128bit,de a 256 még simán hozza a jatszhatósághoz szükséges fps-t.Azért is írtam a fentebbiekben,hogy egy 256bites kari túlélőbb a jövőre nézve.Az újabb és újabb játékok és grafikai motorok,egyre inkább keresztmetszet zabálók,és ez a jövőre nézve csak romlani fog.Lassan értem ezt 1-2év,már ez is kevés lesz.Nézd Ureal engine 3.0.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest