- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ComptonLA
tag
válasz
Feri1977 #226 üzenetére
A Poco M6 Pro 4g és a Redmi 13 Pro 4g majdnem ikerek, más néven, de pl a 13-ban is nagyobb szenzor van és 200mp-es (ami tök fölösleges). Viszont a 13 Pro-nak nagyon kicsit a 10 Pro-tól is nagyobb szenzora van. Tehát a három teló közül a Poco rendelkezik a legkisebb szenzorral, ami kihathat negatívan a képek minőségére. Gondolom, itt spóroltak pár dollár centet...
Ettől függetlenül, ha van elég fény, sztem tök rendben van a Poco képminősége. Egy átlagembernek nem is kell több. A segédszenzorok (ultraszéles, makró) viszont itt is hulladék, mint más telókban, amikben ezek vannak.
Más.
Én maradtam MIUI 14-en. Igazából hibátlan a rendszer, nincs kedvem elcseszni frissítéssel. Gondolok itt a Hyperre.
Ti már frissítettetek rá?
Én úgy vagyok, ha valami jó, ne rontsd el. -
ComptonLA
tag
válasz
Feri1977 #224 üzenetére
Nem nagyobb. Az egy osztás. Oszd el 1-et 1,52-vel, majd 2-vel és nézd meg, melyiknél jött ki nagyobb szàm. Megsúgom. Az előbbinél.
1et minél nagyobb számmal osztod el, annál kisebb lesz a végeredmény értelemszerűen.
Nézd meg a segédszenzorok méreteit és hasonlítsd össze a főszenzorokkal, amik a legnagyobbak a telefonokban. Míg egy nagyobb főszenzor 1/1,17, vagy 1", addig a segédek meg 1/2,6, 1/3, 1/4 és még kisebbek. Oszd el az 1et 3al, néggyel, stb. Egyre kisebb számot kapsz. A kapott szám ha a szenzor területe, akkor êrtelemszerűen a nagyobb szám a jobb, nagyobb a felülete, nagyobb a szenzor. Nem tudom, érthető-e valamennyire, amit írtam? -
ComptonLA
tag
-
ComptonLA
tag
válasz
Feri1977 #215 üzenetére
Nem a szoftvere jobb a 10 Pro-nak, hanem a főkamera szenzorja nagyobb: 1/1,52 vs 1/2,0
Ennyit számít ez a lepkefingnyivel nagyobb méret. Több fényt enged be a 10 pro szenzorja, mint a Poco-é.
Nagyobb szenzorméret, jobb képminőség. Nagyobb dinamika, kevesebb zaj, stb.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10662&idPhone2=12779
Nekem és a lányomnak is M6 Pro van már jóideje. Neki előbb vettem.
Nekem semmi bajom a telóval. A lányom sem panaszkodik soha. Fotózni meg csak a szabadban szoktam, nappal. Így tök jók a képek. Több, mint elég.
Lakásban egy átlag teló elvérzik, főleg, ha kevés a fény és még ehhez adódik, ha kintről meg jó sok jön be... Kicsi dinamikatartomány.
Én, ha telót cserélek, az ilyen kamerás dolgoknak mindig utána nézek, nehogy csalódás érjen. Mindig megszoktam nézni a teszteket, ha van, vagy csinálok egy összehasonlítást a gsmarénán. -
ÖregMackó
tag
válasz
Feri1977 #215 üzenetére
Csináltam több képet ugyanolyan körülmények között mindkét eszközzel, és az eredmény szerint minden beavatkozás nélkül a note 10 pro szebb képeket csinált mint a poco m6 pro. Ha meg már állítani kell akkor nagyon könnyen bele lehet szaladni abba a hibába, hogy egy tetsző kép másnapra már iszonyú rondának néz ki. Persze lehet benne gyakorlatot szerezni, de általában mire beállítja az ember a paramétereket a pillanat elszáll.
-
ÖregMackó
tag
válasz
Feri1977 #212 üzenetére
Gondolom más kamera más szoftver.... Bizonyos helyzetekben kénytelen vagy manuálisan beavatkozni. Látod milyen kép születik, állíts rajta fény, fokusz és kontraszt paramétereket.
Egyébként meg lehet, hogy más meg éppen az ezzel készült képért van oda ez teljesen szubjektív.
És még egy megjegyzés, asszonynak 10 pro van, nekem meg ez, szrintem a 10 pro kamerája és szoftvere jobb mint ezé.
-
Azerta
csendes tag
válasz
Feri1977 #208 üzenetére
Szia,bár nem gyári indítón van az enyém,hanem nova launcher,de ezen működik...
- töltsd le a playáruházból a memeos enhancer-t
Lesznek benne rejtett beállítások,ott valahol""betűméret egyebek állítás egy picit másképp.mint a gyári beállításokba
és egy csomó infó a telóról.
Egyébként a novát úgy variálod szinte ahogy akarod.,,
-csak javaslat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- BMW topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- iPhone 13 Mini 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4357
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest