Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz tiv83us #165 üzenetére

"harom Leviathan joint erovel kaptak le a Capital Shipet az égbű, viszont vajon kepesek lennenek-e ugyanerre, ha hirtelen feltunne Harbinger es meg 200 haverja, hogy kihalassza oket Desponia tengerebol?"

Szerintem nem, és ez magyarázat lehet arra a kérdésre, hogy a Levik ilyen erők birtokában miért csak ültek a seggükön és rosszabb esetben vártak a csodára ((hogy valamitől vége legyen a Kaszások dominanciájának)), jobb esetben megterveztették a Crucible ((én ezt feltételezem, mivel csak ők ismerték alaposan a Catalystet, kizárásos alapon csak ők tervezhettek olyan eszközt, ami a Catalyst működését befolyásolja. Az artifactok segítségével, számtalan ciklusán át pedig megcsinálhatták a terveket a rabszolgáikkal)), ahelyett, hogy aktívan kimásztak volna a csatatérre, és felvették volna a Kaszásokkal a kesztyűt.

"A Levik szama igen megcsappant, pedig a Catalyst akkor meg nem is Reaperekkel mukodott, csak egy "sima" szintetikus sereggel (ezekrol sajnos sokat nem tudunk)."

Ebben szerintem semmi meglepő nincs. Ha te egy olyan faj vagy, ami némi artifact boost-tal abszolút kontrollt tud gyakorolni minden organikus faj egyedeivel szemben/felett, akkor nincsen is igazából szükség komoly védelmi rendszerre az alattvalókkal szemben. A Levik pont azért basztak rá a Catalysttel, mert azt nem tudták irányítani, így az képes volt egy sereget szervezni ellenük, ami meglepetésszerűen lecsaphatott rájuk.

"Meg annyit fuznek utoljara hozza, hogy a Leviknek szuksege van az artifact-ekre, hogy ilyen huzasokra kepesek legyenek, mig a Reapereknek eleg a jelenletuk ahhoz, hogy az organikusokat befolyasuk ala vonjak."

Shepard elméjébe is faszául betúrtak anélkül, hogy a közelben, ott a tenger mélyén lett volna ilyen artifact (Nem láttuk legalábbis, hogy lenne. Az elmejátékban ugyan feltűnik, de azok nyilván csak Shep agyában történtek meg). Szerintem a képesség alkalmazásához nem szükséges artifact, vagyis ilyen szempontból pont ugyanúgy működik, mint az indoktrináció. Az artifact szerintem ahhoz kel, hogy a képességüket olyan helyen lévő lények ellen is tudják használni, ami fizikailag nincs a közelükben.

"Ezt nem tudjuk biztosra, hogy a Catalyst nem kepes ra, avagy nem akar beavatkozni a Reaperek munkassagaba, hiszen elvileg o azert lett letrehozva, hogy felugyelje a cycle-okat."

De, tudjuk. Onnan tudjuk, hogy a Crucible tette lehetővé Kaszások feletti totális kontrollt. A control opcióval kapcsolatos beszélgetésekből egyértelműen az jön le szerintem, hogy ha Shepard azt választja, akkor olyanra lesz képes, amit még a Catalyst sem tudott elérni: A Kaszások önálló, de befolyásolt tudata megszűnik létezni, helyette egyetlen vezérlő tudat lesz, aminek a bázisát Shepard tudata adja.

De amúgy ettől függetlenül nem látok a rendelkezésre álló infók alapján értelems magyarázatot arra, hogy ha a Catalyst képes lett volna a totális kontrollra a Kaszások felett, akkor miért ne alkalmazta volna. A Catalyst meg nem azért lett létrehozva, hogy felügyelje a ciklusokat...azért lett létrehozva, hogy megakadályozza, hogy a levik alattvalói olyan szintetikusokat tervezzenek, amik végül kiírtják őket. A ciklusokat ő maga hozta létre azzal, hogy megalkotta a Kaszásokat.

Új hozzászólás Aktív témák