- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #1147 üzenetére
Egy szó, mint száz: alszom egyet-kettőt arra az obira. Köszi az észrevételeket.
A Sigma az tényleg jó: minap tettem pár makrót a Digitális képeim topicba, abból látszik mit tud. Érdekes módon én 70 mm-est akartam, a boltban beszéltek rá a 105-re és igazuk volt. De csak akkor éri meg megvenni, szerintem, ha valaki szeret makrózni.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #1141 üzenetére
Az a helyzet, hogy eseményekhez valóban kevés egy kicsit. Csak akkor jó, ha az alany épp nem mozog. Amúgy tényleg, nálam is a 20-42 volt a leginkább használt tartomány erre. Viszont beállított képeket is szoktam csinálni, ahhoz a hosszabb az jobb. Arra a legjobban a 105 mm-es Sigmat szeretem, bár azon aztán minden arc- és bőrhiba ill. nem kívánt árnyék meglátszik.
"Amúgy leginkább egy 31mm F/1,8 limited kéne neked Embercsoportokra, eseményekre, stb... Persze ára horror, beszerezhetősége mission impossible, szóval ez csak nagyon offba, félpoénnak."
Ilyeneket ne mondj... Rendelésre se?
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #1135 üzenetére
Embereket, konkrétan családtagokat, beállított portré és eseményeken is. Egész vagy félalakos portréhoz ez elég szokott lenni. Leginkább a szebb háttér (kiemelés) és a jobb rajz miatt gondoltam nagyobb fényerőre. Az f/5.6, amit a 18-55 tud, az ehhez nem elég. Azt amúgy is le kell majd cserélnem.
Esetleg valami jobb ötleted van? Megköszönném. Nem ragaszkodom az 50 mm-hez.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #1132 üzenetére
Én is láttam egyszer egy Chinon 50 mm, f/1,7-est 12-ért a Hardveraprón. Nemigen szoktam amúgy fotós szaküzletekben megfordulni, csak a netes árakat nézegetem. A kérdésem valójában arra irányult, hogy megéri ez az obi ezt a pénzt. A válasz alapján nemigen.
A modern Pentax-ok elég sokba vannak, ha jól emlékszem, akkor a tréfa növelése előtt 80e körül volt a régebbi 50-es, most talán több. Az új 55 mm-est nem említve, pedig az tuti lehet. Jobban preferálom a modern objektíveket (modern vázra modern objektív illik), de nem vagyok kifejezett portréfotós, csinálok persze, de csak módjával. Épp ezért annyit nem akarok költeni rá. Ha 10e körül látnék valami hasonlót, akkor arra vevő vagyok, annyit megér a dolog.
Amúgy van két régi filmes szovjet gépem (egy Zenit + Helios 58 mm f/2 és egy Vilia kompakt), azokon találkoztam manuális objektívekkel, a Pentax vázon még nem használtam ilyen obit. Az A állás jelentőségéről tudok. Amúgy rákérdeztem a tagnál erre a részletre, de választ még nem kaptam tőle.
Lehet, szereznem kellene egy konvertert, hogy a Helios-t kipróbáljam a K200D-n.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #1130 üzenetére
Igazából az f/1,7 elég lenne. Én nem találtam meg a neten, azért tettem oda a kérdőjelet a rekesz után. Ha minden igaz, akkor kapok majd képeket, meglátom.
Amúgy nem vagyok képben az ilyen objektívek használt árait illetően, csak megütötte a szemem a hirdetés. Köszi.
-
Darkness1
aktív tag
Az Auto Chinon MC 50mm 1.4(?)-ről tudtok jót vagy rosszat mondani? K bajonettes változat, és K200D-re tenném fel, 16e Ft-ért hirdetik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Lexus, Toyota topik
- LEGO klub
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASRock lapok általában
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest