- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
Na ezt lessétek meg! Micsoda bunyó megy ezért a Jupiterért, nem csodálom.
Ennél jobb portréoptikát nemigen lehet kapni. -
ottkar
addikt
Van olyan sokszor amikor nem is lehet egyik gépi fényméréssel se jól exponálni, muszáj a kézi zársebességet használni. pld a holdat az én gépemmel spottal nem lehet jól exponálni mert mindíg figyelembe veszi a sötét részt is. Meg azt se kell elfelejteni hogy a Carenar, Revuenon objektívek eredeti márkás optikák csak áruházi felírat van rajtuk. Az hogy egy plusz lencse rontja a rajzot az alapigazság de nem azt jelenti hogy az kiugróan észlelhető szemmel is.
-
ottkar
addikt
"a Nikon rendszernek eltérő
a film-objektív távolsága mint az M42-eseknek, ezért kell a lencse közéjük"Nem ezért kell a lencse, hanem a peremes adapter előrébb viszi az optikát a bajonett síkjától, azt kell korrigálni a lencsével. A Nikonnak nagyon kicsi átmérőjű a bajonettje ezért a 42-es menetet csak kiemelve lehet csatlakoztatni, míg a Pentaxnál Canonnál olyan az adapter hogy a bajonett síkjába simul.
-
ottkar
addikt
Most vettem egy 43 ezres telét megnéztem alaposan minden módban, nekem megéri az árát. Van aki erre azt mondta ha nem tudok egy jó optikát venni 200 ezer felett, akkor ilyen fost nem veszek. Mondta ezt úgy hogy nem is látott felvételt vele. Én mondjuk ezt nem érzékenységi küszöbnek nevezném. Nagyon sokan túldimenzionálják a fotók tecnikai tökéletességét. Láttam felvételeket kolibrikről beretvaéles rajzzal maximálisan kivilágítva, homogén mesterséges háttérrel, és halott élettelen kép volt valamennyi.
-
ottkar
addikt
válasz
Hydra SR #686 üzenetére
"Az árát "
Na ez az amivel mélységesen egyetértek.Ha valaki porszemet vadász egy több évtizedes optikán az inkább ne vegyen.Én amikor vettem a húszéves Tamront rápillantottam a front meg back lencsére eszembe se jutott hogy átnézetben kukkoljam. Na meg feltettem a bajonettre mert ez meg ráadásul Adaptall rendszerű, és kész.
-
ottkar
addikt
Na tessék mit vettem észre. Sérült rétegű frontlencsénél a lencse felülete nagyon közel van a szűrőmenethez, és a kapaszkodós sapka rúgós mechanikája feltevésnél hozzáérhet a lencse felületéhez ezért sérül meg a réteg.Olyan optikánál amelyiken külső rátolható sapka van a frontlencse teljesen sértetlen. És olyannál is amelyiknél a lencse mélyebben van.
-
ottkar
addikt
Eldobom az agyam! A Vaterán olvastam: optika eladóját kérdezik, milyen bajonettje van az optikának? Eladó: nem tudom mi a bajonett, én Canonhoz használtam az optikát.
Van ilyen? -
-
ottkar
addikt
válasz
ThufirHawat #582 üzenetére
"Csak kettő van belőle, egymásnak háttal."
A fenti defínició tökéletesen illik rá.
-
ottkar
addikt
Feldobok egy kérdést. Mi fényképezésben a Periskop?
-
ottkar
addikt
" teljes közgyűrűsor + 3 db előtétlencse (összesen 7 dioptria). Eszméletlen hogy még így is "egész jól rajzol"! Így kb. 2:1-hez leképezési arányt lehet elérni."
És mivel világítottad meg? Mert ehhez egy erőmű kell!
Nem így rajzol hanem a felpakolt dolgokkal csak ennyire lehet lerontani.Valaki nekem egyszer azt mondta hogy a számítógéppel tervezett optikák kenterbe verik a régi tervezésűeket. Csak a kentert nem látom sehol.
-
ottkar
addikt
Az 1,4-es optikát hogy pontos szakkifejezéssel éljek, kurvára eltalálták! Nekem is volt egy még filmes géppel azóta is bánom hogy elkótyavetyéltem, pláne hogy látom a Pentaxom kitobijának képét. Szegénykémet egy egy 18 éves AF-es 28-80- as is kenterbe veri. Igaz hogy az nem Vietnámban készült hanem japánban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Kutya topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged