Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
- Pebble - az átgondolt okosóra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
boomba335
üzenetére
A flickr erősen ráélesít. Tavaj készítettem összelövést OM50/1.4+közgyűrű és OM50/3.5 makróval. Képileg nem sok előnye volt a makrónak, hangyányival nagyobb nagyítást adott. Persze alátéve aközgyűrűt már bitangul nagyít. Inkább a hosszú fókuszjárata volt előnyös. Viszont úgy általában marhára megnehezíti a manuális makrót, hogy 8-11-16-ig is ajánlott rekeszelni a nagyobb mélységélességért, csak épp így sötét a kijelző, viszont az élesség állítás meg csak nyitott rekesznél ajánlott/látható. No meg a záridő is megnő. OM esetében meg lehetne csinálni hogy manuális blendebeugrasztás legyen, de akkor meg fogni, nyomni kell a gombját, csak rövid záridővel menne. Készíthetnének elektronikus blendebeugrasztós adaptert. Kényelmeseknek még olyan funkciót is, ha éles a kép elsüti

Amúgy én kézből manuális sorozatot lövök, kicsit még expók között mozgatom is a fókuszpont körül előre/hátra, egyik csak éles lesz
Most AF-t is használok, mióta megjött a jelátvivős közgyűrű. Tapival pinpoint, nagyon pontos, aztán mehet a fókuszsift sorozat. Az IS is sokat segít, meg szeretnék beszerezni valami körfényt, bár nem vagyok nagy makrós, csak hébehóba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadiúj Dobozos Asus Lap! Kèszleten!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660 SUPER 6GB Zalman T4 Plus 450W
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest