Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Amazonas

senior tag

válasz BoB #820 üzenetére

Most azon gondolkodom, hogy ha átmásolja a rejtett (többnyire) config mappákat és file-okat is a home-ból, akkor a /home nélkül elindított rendszerben vajon a programok maguktól meg fogják találni a beállító-file-okat, immáron a root alatt vagy pedig újra kell be kell laknia (majdnem) mindent?

[ Szerkesztve ]

• tordaitibi

veterán

válasz BoB #820 üzenetére

Így ez nem jött össze, bootolásnál fekete halál, bejön az egérkurzor, villan egyet a fekete képernyő, megint bejön az egér stb. Ha hagyom ezt csinálja örökkévaláságig. Rebootnál ugyanez.
    Amit próbáltam, live linux, az eredeti home alól fájlkezelővel átmásolni a Manjaro home alá a fájlokat (egy üres home van a rootba) de error, jogosultsággond, nem lehet stb.
    Megnyitva az átszerkesztett fstab-ot hogy a csillagot kivegyem, mentésnél authentikációs hiba, jogosultság probléma stb.
    Pedig mentési kísérletnél bekér egy passwordot, beírom az eredeti rendszerhez való jelszavamat de akkor sem engedi átírni.
    Mázli hogy dual, a grub meg a win működik szerencsére :) , ezt az alól írom.
    Ötlet, hogyan szerezhetném vissza a manjaromat?

Amazonas,
    systemctl meg egyebek.. bámulattal állok előtted. Ez egyszerűsített kínai, vagy szuahéli, miket nem tudsz.. :)
    De tényleg jó lenne ha nem kéne a hőmérőnek nyomni egy frissítést. Amikor feltelepítettem, kb. 5-10 indításig mmutatta egyből. Csak aztán romlott el.
    De egyébként ez a fajta apró, de bosszantó hibák sokszot jelentkeznek nálam, valahogy nálam a linux híres stabilitásának nyoma sincs. Mit rontok el, nem tudom.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák