-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizdav
csendes tag
válasz
kushwavez #33926 üzenetére
Proci egy i7 8700k, GPU pedig egy AMD Vega 64. Az újraindulásokon kívül a rendszer akadozása is rendkívül zavaró, ma is csinálta és fingom sincs mitől lehet... Leállítottam, újraindítottam és jelenleg semmi problémát nem észlelek.
GPU tudtommal működik rendesen amúgy, két napja rendereltem vele Cinema 4D-ből animációt és meg sem kottyant neki. BIOS beállításokra ránézek még és írok mi a helyzet. Extensions mappa meg... jó kérdés. Volt némi Wi-fi kártyával volt némi gondom nagyjából egy éve, akkor turkáltam utoljára benne, ha jól emlékszem.
-
lizdav
csendes tag
válasz
lizdav #33900 üzenetére
'Van egy pár shutdownStall, aminek dátumai megfelelnek az előfordulásukkal... Terminalban megnéztem az elmúlt 48 órában történt leállások kódjait, mindegyik '5' ami tudtommal azt jelöli, hogy minden rendben volt.
Igyekszem még jobban utánajárni a dolognak a magam útján, de a probléma feltárásához tudnom kéne konkrétan mit keressek. Táp problémát írtak néhány helyen ilyesmire, bár az újraindulások sokszor első bejelentkezést követően is előjönnek, illetve volt mostanában 3D benchmark is futtatva, attól meg tutira kipusztult volna ha a táp a gond.'Ezzel kapcsolatban tudna esetleg valaki segíteni?
-
lizdav
csendes tag
válasz
Máté94 #33896 üzenetére
Van egy pár shutdownStall, aminek dátumai megfelelnek az előfordulásukkal... Terminalban megnéztem az elmúlt 48 órában történt leállások kódjait, mindegyik '5' ami tudtommal azt jelöli, hogy minden rendben volt.
Igyekszem még jobban utánajárni a dolognak a magam útján, de a probléma feltárásához tudnom kéne konkrétan mit keressek. Táp problémát írtak néhány helyen ilyesmire, bár az újraindulások sokszor első bejelentkezést követően is előjönnek, illetve volt mostanában 3D benchmark is futtatva, attól meg tutira kipusztult volna ha a táp a gond.
-
lizdav
csendes tag
Hali!
Nem tudja esetleg valaki mi okozhat véletlenszerű újraindulásokat, illetve indítás utáni szaggatást, fagyást?
Dualboot-os szettem van, Win10-el + Mojave. Nemrégiben a Windowsos meghajtót újrahúztam egy frissebb build miatt, az a gyanúm hogy azóta viselkedik furán... Hallottam rémhíreket, hogy a Win és MacOS nem feltétlen fér meg egymás mellett, de gondoltam külön meghajtóra telepítve, másikat kihúzva nem lehet baj. Leginkább Windows használat után újraindulva produkálja a jelenséget ahogy észrevettem. De teljesen random, igazából ezt a bejegyzést is a hakliról írom, jelenleg semmi baja. Fél órája viszont újraindult normál használat mellett.
Szívesen utánajárnék a problémának én magam, csak sajnos fingom sincs hol kezdjek kutakodni(már a rendszeren belül).
Előre is köszönök bármi hasznos infót!
-
lizdav
csendes tag
válasz
kushwavez #32955 üzenetére
Igen, erről olvastam valahol, meg találtam is egy full EFI mappát ami konkrétan ezzel a kártyával fut. Valami VegaTag.kext vagy mi volt benne pluszba. Próbáltam összekapargatni amúgy már ezekeből a morzsákból egy értelmes config.plist-et, meg kextekből is válogattam már mindenfélét, de egy idő után belezavarodtam.
Az AptioFix-ekből pedig természetesen mindig csak azt az egyet rakom be, amelyiket éppen ki akarom próbálni.
CSM kikapcsolva is ...EndRandomSeed-et eredményez, nem megy ennél tovább.
-
lizdav
csendes tag
válasz
lizdav #32946 üzenetére
Ezekkel a BIOS beállításokkal próbáltam, elejéről kezdve az egészet, USB törölve, terminalból install, majd Clover telepítés.
Csak a felső kettőt jelöltem a bootloader telepítésnél(Install for UEFI, ESP), semmi mást nem pipáltam be.
Kextek közül Lilu, Whatever, FakeSMC(sensorokat pipáltam) és még a RadeonDeInit-et jelöltem Cloverben.
Az install megkezdése helyett csak újra betölti a bootloader-t. Egyszer már volt ilyen, akkor megoldottam, de ugye akkor meg később szívtam meg valamivel. Nem szeretnék most mindenféle más guide meg fórum bejegyzés alapján saját gondoloatmenetemet követve javítgatni, mert ez eddig sem vezetett semmi jóra sajnos. Nyilván ha pontosan érteném, hogy mi-mit is csinál akkor sokkal könnyebben menne, aztán ki tudja...
Mindenesetre köszönöm szépen azoknak, akik eddig segítettek!
-
lizdav
csendes tag
válasz
Smiley #32945 üzenetére
BIOS beállítások így jók?
Virtualization : Enabled
VT-d : Disabled
XHCI Hand-Off : Enabled
Legacy USB Support: Auto/Enabled
IO SerialPort : Disabled
Network Stack : Disabled
XMP Profile : Auto / Profile 1/Enabled
UEFI Booting set to Enabled and set Priority over Legacy
Secure Boot : Disabled
Fast Boot : Disabled
OS Type: Other OS
Wake on LAN : Disabled -
lizdav
csendes tag
válasz
Smiley #32939 üzenetére
Kipróbáltam, egyből kernel panic... Én nem értem, még csak azt sem várom hogy tökéletesen fusson, de annak azért örülnék, ha legalább felmenne a rendszer. Az a baj, hogy hiába keresek pontosan olyan configot a neten amilyen nekem van, mindegyiknél van egy kis eltérés, ami miatt pont nem tudom mi lenne hasznos és mi nem adott EFI mappából.
Én innentől kezdve feladom, futottam még pár kört egy-két variációval, de ennyi időt elfecsérelnem erre már nem érdemes..
-
lizdav
csendes tag
válasz
kushwavez #32921 üzenetére
Időközben újrakezdtem az egészet nulláról... https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackintosh-vanilla-desktop-guide/#so-you-want-a-vanilla-install <--- ez alapján, nagyon figyelmesen elolvasva és értelmezve mindent most eljutottam(kernel panicok közepette) a 'Welcome' részhez, itt ismét beragadt.
Ezúttal elmarad a képernyő villogása billentyű lenyomásakor, viszont kifagy kb. pár másodperc után a fszba az egész... Elég idegesítő kezd lenni, hogy gyakorlatilag bármennyire is próbálom figyelmesen végigkövetni a guide-okat és felépíteni az EFI mappát, egyszerűen nem akarja befogadni a hardver. Pedig elvileg működnie kéne, még direkt a hackli kompatibilitás miatt is vettem Vega kártyát, erre gyakorlatilag semmire sem megyek az egésszel.
Kicsit elvesztettem a reményt, lehet Win 10 lesz a vége...
-
lizdav
csendes tag
válasz
kushwavez #32891 üzenetére
Kipróbáltuk, bár az SMBIOS nem stimmelt és nem tudott igy elindulni. Azt kicseréltem egy másikkal és aztán már lehetett bootolni. Viszont továbbra is elakad a welcome-nál, ahol a régiót kell kiválasztani. Gyakorlatilag a rendszer felmegy, de a végső simitások már elérhetetlenek. Az egérkurzor nem mozdul és a régió kiválasztáskor csak villog az egész és semmit sem lehet csinálni.
-
lizdav
csendes tag
Sziasztok!
Mojave telepítéssel kapcsolatos segítségre lenne szükségem. Pár hete már szemezgettem különböző telepítési útmutatók közül és tegnap hozzá is láttam. Nyilván a szokásos szopó körök megvoltak, aztán úgy nézett ki a dolog, hogy sikerült egy bootolható telepítőt összehoznom egy talált EFI mappa alapján. Eljutottam egészen addig, hogy 2 percet írt visszamaradó időnek, viszont onnantól gyakorlatilag megfagyott...
Próbáltam a pendrive-ra mountolt EFI mappában variálni a memoryfixekkel, hátha az lehet a gond(valamelyik fórumban ezt írták egy lehetséges megoldásnak). Egy picit előrébb voltam, az újraindulást egyszer megcsinálta, utána kaptam a hibaüzenetet: 'macos can't be installed on this computer'. Ezután próbáltam még egy hasonló fixet,de nem működött...
Esetleg nem tudna valaki segíteni nekem egy EFI mappát összehozni, hogy tutira menjen ezen a hardveren?
-GPU: ASUS Rog Strix RX Vega 64 8gb
-CPU: i7 8700k
-RAM: 32 gb
-Alaplap: Gigabyte B360M D3HEzzel a plist-el próbáltam a telepítést: https://pastebin.com/Qryq5QqU
Előre is nagyon köszönöm, bármilyen infót szívesen látok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest