Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Maximusz

aktív tag

válasz tDr1v3r #18826 üzenetére

Köszi a gyors választ!

Ha nem GUID-ra szerkezetűre formázom a teljes merevlemezt, hanem MBR-es szerkezetet választok (WinXP, Ubuntu miatt), akkor az OSX (az MBR miatt) lassabban fogja kezelni a merevlemezt, vagy valami más hátrány származhat belőle?

• Maximusz

aktív tag

válasz Phantomhive #17069 üzenetére

Kedves Fórumozók!

a hétvégén, az egyik barátom mutatta meg, hogy milyen jól használható a Mountain Lion a notebookján. Ezzel a felindulással az én notimra is ( Dell Latitude D630 ) telepítetünk látva a sok youtube-os sikeres telepítést erre a notebookra. Az előtte rajta lévő multiboot rendszert (Win7-et , WinXP-t és Ubuntu 12.04-et) töröltük. Majd a teljes ssd-n GUID szerkezetet hoztunk létre ... ezután feltelepítettük a Mountain Lion-t, ami egész jól ment rajta, amikor is szerettem volna a telepítés kezdetében beállított 2. partícióra egy WinXP-t tenni.. - fel is ment az xp, de ekkor elveszítette az osx választásának lehetőségét. Gondoltam az ugyancsak szükséges Ubuntu 12.04 desktop grub2-je majd rendbe rakja a dolgokat, így az is felköltözött swappal együtt.

A jelenlegi helyzet:
    A Grub2 látja a Mountain Lion-t (és lehet választani, hogy 32 vagy 64 bitesen akarom indítani, de 32 bittel hibát dob, a 64-el meg egyszerúen újraindítja a notebookot)
    A Linux megy (most arról írok), az XP meg elindul, de kék halállal újraindul :(

Szerintetek hogyan tudnám a feltelepített osx-et újra működésre bírni?

a mostani rendszer tehát:

50 giga Mountain Lion
    20 giga Ubuntu desktop
    3 giga swap
    20 giga Windows xp

A következő kérdésem pedig az lenne, hogy miben különböznek az osx telepítőjének lemezkezelőjében található 3 féle merevlemez szerkezet ? (Guid, xxxx, yyyy ) - csak az elsőre emlékszek, mert ezt választottuk ki.

köszönöm a véleményeket, remélem én is minél hamarabb csatlakozhatok az aktív fórumlakók közé.

Új hozzászólás Aktív témák