- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Lehet hogy ez a link segíteni fog:
https://linuxconfig.org/how-to-manage-power-profiles-over-d-bus-with-power-profiles-daemon-on-linuxGondolom valami olyasmire gondolsz, mint amit PewDiePie is bemutatott a napokban megjelent videójában:
https://www.youtube.com/watch?v=pVI_smLgTY0&t=1155 -
PociAti
őstag
-
PociAti
őstag
válasz
Sz_Imre #1032 üzenetére
Én a yt-dlp-t használom. Létezik hozzá GUI is.
https://github.com/yt-dlp/yt-dlp -
PociAti
őstag
Mindhármat próbáltam és tutorial anyagok nézését követően mindegyikkel ment a rajzolás.
Inkább kitartást kívánok, mint pont olyan CAD programot találni, amire gondolsz.
Nekem mindig azokkal a programokkal volt problémám, amik nagyon egyszerűek voltak, mert azok hajlamosak voltak a saját elképzelésük szerint működni, nem pedig úgy, ahogy egy CAD programtól elvárható lenne. -
PociAti
őstag
válasz
Freeman007 #999 üzenetére
lementi az elmúlt x percet
Elsőre nem sikerült pontosan értelmezni a feladatot.Ha megfigyeled miként működik a Twitch és a többi streaming platform, vagy csak sima videó megosztó platformok többsége, akkor adott intervallum hosszúságú, jellemzően .ts kiterjesztésű videó szegmenseket küld neked. Mivel közvetlenül egymás után kerülnek lejátszásra, így egybefüggő anyagnak tűnik (valójában nem az).
Esetedben sem lenne más feladat, mondjuk 10 másodperces, vagy akár 1 perc hosszú szegmentált állományokat kellene folyamatosan létrehozni - akár a memóriába, ha van ott elég hely - és ha nem érkezik részedről igény azok (utólagos) archiválására, akkor dobja el őket.
-
PociAti
őstag
válasz
Freeman007 #995 üzenetére
Az OBS valószínűleg tudja.
Nekem adott billentyűre elindul a felvétel, ugyanarra le is tudom állítani. Időzítve még nem próbáltam, de annyi mindent tud, valószínűleg ez is menne.
Vagy scriptet írsz rá, ami elindítja és X idő után kilövi. -
PociAti
őstag
A válasz sokkal komplexebb, mert hiába van pár száz epub-om, nem a számítógépen olvasom őket.
Amúgy a Calibre beépített olvasóját használom.
ebook-viewer --version
ebook-viewer (calibre 6.24)
Készítette: Kovid Goyal <kovid@kovidgoyal.net>Viszont a könyveket inkább Calibrével áttöltöm Kindle olvasóra, az eink kijelző sokkal barátságosabb a szemnek, mint a monitor.
De már arról is egészen leszoktam, hogy csak pusztán olvassam a könyveket, inkább mp3-at készítek vele, áttöltöm mobilra, aztán fejhallgatón van hifin keresztül azt hallgatom. (Nehezebb olvasmányoknál olvasom mellette Kindle-ben az anyagot.) Az mp3-nál pedig a témához állítom a lejátszási sebességet.
1. lépés, e-könyvből TXT készítése:
ls -1 | egrep -i '.epub|.azw3|.mobi|.prc' | while read file; do ebook-convert "$file" "$file.txt"; done
Bónusz: az összes text fájlt beraktam egy TXT nevű könyvtárba, és néha rákeresek egy-egy szakkifejezésre, hogy arról milyen említés van a többi könyvben. Pl. Linux kifejezés keresése:grep -Rnw '../TXT/' -e 'Linux' > ./Linux.txt
2. lépés, fejezetekre darabolom a TXT-t.
3. lépés, mp3-at konvertálok belőle, aztán ellátom id3v2 információkkal látom el a hangfájlt + mellé teszem a könyv borítóját, és mehet a lejátszás.(A 2-es lépést néha lespórolom, és az egész könyv lesz egy nagy mp3, amit vagy szeletelek, vagy nem.)
-
PociAti
őstag
válasz
SunMount3r #974 üzenetére
Hát ez totálisan más igény, mint amit először felvázoltál. A rosszul feltett kérdés iskolapéldája.
"Valamint PDF "nézegetőt", de az is jó lenne, ha szerkesztést is tud."Neked nem PDF nézegető kell, hanem - ahogy előttem is írták - szövegszerkesztő, és a LibreOffice erre tökéletes. A kész dokumentumot az eredeti szerkeszthető formátum mellett kiexportálod PDF-be.
A PDF exportáló bele van építve a LibreOffice-ba (a legelső verzió is tudta már), de ha nem lenne benne, a Linux operációs rendszereken alapból szokott lenni PDF exportáló funkció. Amikor kiválasztod a nyomtatást, akkor felajánlja a PDF-be történő mentés lehetőségét.
Amúgy a LibreOffice csomag is tartalmaz PDF szerkesztőt, Draw a neve, soha nem használtam.Ha meg komolyabb PDF dokumentumokat szeretnél létrehozni, akkor már erősen ajánlott a kiadványszerkesztők használata (pl. Scribus), de attól félek alapismeretek hiányában attól még nagyon messze vagy.
-
PociAti
őstag
válasz
SunMount3r #971 üzenetére
Mégis milyen PDF-et szeretnél szerkeszteni? (Na meg minek?)
A PDF tartalmi felépítésével tisztában vagy? Egy szövegszerkesztő vagy kiadványszerkesztő programban a fejezetek szavakból állnak, aminek betűk és írásjelek az alkotóelemei. Egy fejezet egy egységként értelmezhető. A PDF-nél nem így van! Egymás utáni karakterek van úgy, hogy egy egységet alkotnak, de az is lehet, hogy az "és" szó két karaktere 2 teljesen különálló objektum, és egymás mellé van pozicionálva. Tehát ha az "és" szót át szeretnéd írni "is"-re, arra nincs normális lehetőség. Ha a é-t kicseréled i-re, akkor az távol lesz az s-től.
Erre megoldást nyújtanak a sokkal összetettebb programok, melyek megpróbálják értelmezni a PDF felépítését, és újragenerálják. Egyes irodai programok egész jól megbirkóznak ezzel a feladattal, de akkor az eredeti PDF-től eltérő lesz a végeredmény.
Egyszerűbb program csak rendkívül megkötésekkel működhet.
-
PociAti
őstag
válasz
SunMount3r #969 üzenetére
Irodai programcsomagnak a LibreOffice a legjobb.
https://hu.libreoffice.org/Ez alapból része szokott lenni az operációs rendszer csomagjának, akár csak a PDF megjelenítő, ami Xfce esetén általában az Atril
https://wiki.mate-desktop.org/mate-desktop/applications/atril/PDF szerkesztéshez elég jó az Inkscape. Bár ez valójában egy vektorgrafikus képszerkesztő, de pont emiatt kiváló PDF-ek módosításához.
https://inkscape.org/ -
PociAti
őstag
válasz
#78522999 #963 üzenetére
Hát erre a kérésre Linus Torvalds sokat emlegetett megnyilvánulása jut eszembe:
F*ck You! NvidiaEz a videó pedig 20 napja jelent meg ugyanabban a témában, megemlékezik erről a 2012-es megnyilvánulásáról. Azt mondja, már nem olyan rossz a helyzet.
https://www.youtube.com/watch?v=wvQ0N56pW74Szóval akár még sikerrel is járhatsz, és valaki érdemben hozzá tud szólni, és tud ajánlani valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest