Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
feregember
üzenetére
köszi, de ez a handbrake kellően érthető, kezelhető felületű. ha gondom lesz vele, akkor megnézem, amit ajánlottál
-
Sanyi.mTs
addikt
milyen ingyenes programot ajánlanátok videók átméretezéséhez?
találtam a gyereknek mese sorozatot, de csak 1080p-be, ami kicsit sok helyet foglal. ebből kellene 480p-s epizódokat csinálni, és az angol hangsávot is el kellene távolítani.kezdő linuxosként jó lenne egy leírás a telepítésről és egy részletesebb a program használatáról.
-
Sanyi.mTs
addikt
Köszi.
Kiírtam pendrive-ra, elkezdtem a lépéseket és a vége előtt elbizonytalanodtam: kiválasztottam az ssd (120GB) meghajtót, majd a rajta lévő összes partíciót.
Két kérdés:
- ugye nem 120GB-s lesz a fájl, hanem csak kb akkora, mint a jelenlegi rendszer, ugye?
- ha minden partíciót lementek, akkor egy másik ssd-re visszaállítva egyből használható lesz a rendszer még akkor is, ha nagyobb lesz az ssd? Tehát visszaállítja a grub-ot és minden rendszer partíciót?+1 bónusz kérdés: mi a különbség a clonezilla és rescuezilla között?
-
Sanyi.mTs
addikt
Nem rég kezdtem ismerkedni a linuxszal (mint xfce) a "játszós" laptopomon (lenovo x200)
Végre sikerült úgy ahogy beállítanom. A rendszerről szeretnék backup mentést, amivel a teljes rendszert vissza lehet állítani (egy esetleges SSD halál után) és ezt a mentést ki lehet másolni külső meghajtóra.
Az alap telepítés után Timeshift-tel csináltam mentést, de nem tudom átmásolni sehova.
Milyen progit ajánlanátok a fenti feladatra? Kérlek a telepítést, leírást szájbarágósan írjátok le, nem megy még annyira ez a téma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256 GB Használt, karcmentes 100% akku / 0 ciklus 1 év gari!
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi