- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 12T - egytucat
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyax
aktív tag
Igen látom kösz, "exec=" sort módosítva, valóban így is kis méretben indul.
Viszont ha csinálok egy session mentést, szépen felülírja a beállítást. Szóval... Próbáltam elvenni az írásjogot arra a fájlra, de nem zavartatta magát a rendszer, megadta a szükséges jogot és felülírta.
Szóval tökéletes megoldás nincs, de legalább már tudom hol tárolja a rendszer ezeket a titkolt beállításokat.ntomka: Autostart nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Nincs fenn nekem KDE, csak Gnome. -
totyax
aktív tag
Közben rájöttem... van az indítópultnak egy másik oldala is.
Ha kiléptem a a Mobloquer-ből, és megnyomtam a "futó alkalmazások megjegyzése" gombot, akkor nem indult el automatikusan, tehát előzőleg valamikor csinálhattam egy mentést. Ami fel sem tűnhetett, mert ezek szerint a lista rejtett hogy mit is mentettünk el. Azért ennyire nem kéne egyszerűsíteni szerintem.
A lényeg hogy a "láthatatlan listából" törölve a Mobloquer-t, majd az indítópulthoz hozzáadva tudom indítani kis méretben a megadott paraméterrel. Viszont ha megint a "futó alkalmazások megjegyzése" gombot nyomom, megint kétszer indul el
Dehát nem nyomkodom akkor. Kíváncsi leszek azért hol lehet ezt a láthatatlan listát megnézni és módosítani
-
Ez a gép nagyon nem akarja azt csinálni, amit mondunk neki
Kipróbáltam a pci-noacpi verziót is, na úgy meg nem akar elindulni.
Azt hiszem, megbarátkozom egyelőre a gondolattal, hogy egér nélkül kell bootolnom.
Végülis 2 hete így használom a mintet, előtte 1 hétig ubuntuztam így, szóval már egész jó hatásfokkal húzgálom ki az egeret -
Igen, a legújabb bios van rajta.
Anno még windowsos időkben is voltak érdekességek, ezért frissítettem.
Ott egyáltalán nem működött a cpu órajel vezérlése, mindig full órajelen ment.
Egészen pontosan xp-alatt ment, felette már egyikkel sem. Anno egy külső programot használtam rá, úgy ment a többi oprendszeren is.
Kezdem azt hinni, hogy ez valami gyártói malőr, csak már nem foglalkoztak a kérdéssel a továbbiakban, mert kifutott a típus. -
Nos felraktam a kernelt, ellenben még mindíg nem akarja a bootolást egérrel.
Én már kezdek arra gyanakodni, hogy ezzel a géppel én nem is akarok úgy bootolni, hogy rajta van az egér
Viszont egy másik probléma merült fel közben, és ez pedig az új kernelnek köszönhetően a videó megjelenítés kissé megőrült. Megpróbálok valami másik drivert a videókártyához, de ha minden kötél szakad, akkor lehet hogy inkább visszarakom a régi kernelt.
Eltávolítani hogyan tudom ha esetleg így döntenék ? -
törölt tag
hát, a múltkor egy xorg frissítés után nem volt GUI, amúgy általában nekem sem volt vele bajom
viszont én azért szeretem a kernelfrissítéseket, mert azért nem véletlenül adnak ki 10-20 patchelt verziót, ott azért vannak esetleg biztonsági frissítések is, és a többi. csak jobban érzem magam, ha az aktuális van meg. ahogy te is mondtad: szeretem követni a frissítéseket.
-
törölt tag
hehe, úgy tűnik hogyha valaminek XX.1 fölé megy a verziószáma, akkor az neked már réginek számít
én is először feltettem simán egy deb csomagból, de akkor úgy nem frissül magától. bár persze most sem, mert egyelőre leszedtem a xorg-edgers-t (nem vicceltek, amikor azt írták, hogy el tudja rontani a gépet).
nekem amúgy semmi bajom már a 34-essel sem (.34-5.12 van fent most), teljesen jól megy vele a gép. a ventillátor pörgése meg bios gond, mert w7 alatt is csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Motoros topic
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged