Keresés

Aktív témák

• atus

senior tag

válasz zrubi #294 üzenetére

Nem gondoltam Solarison kívűl semmilyen linuxra, mert egyáltalán nem ismerem őket. Most szeretném magam a mélyvízbe dobni, de valami használható motyóval lehetőleg. Nem árt ha ingyenes, nincs kedvem unixhoz törést keresni, az kicsit paradox lenne számomra.
    Pontosan netmegosztó-firewall gépet szeretnék 24/7 működéssel, amin mellesleg alapfokú unix ismeretekhez is juthatok, amit folyamatosan fejleszthetek. Linuxot pedig _csakazértse_ szeretnék, nem engedek az elvakult hittérítőknek, még ha különben igazuk is van. :t
    Ez leginkább valami ideiglenes megoldásnak kellene, igyexem minél hamarabb beszerezni vmi közepes vinyót. Ha vkinek van ilyen eladósorban, vagy quantum lct10 10gb-hoz elektronikája, azt jó néven venném.

• atus

senior tag

No ez valamelyest OFF, mert nem Linux, hanem Unix, de elvileg a Linux is Unix alapokon van. No mindegy. A rövid képzavar után felraknám a kérdést:
    Otthoni firewall-ADSL routernek van egy 566cerkám egy izmos 256mb-os vinyoval, es erre keresek olyan oprencert, amit jol kitanulva, es megfeleloen beallitva meg tudom vedeni rendesen a gepeimet, es meg a netet is megosztja.
    Elobb-utobb Solaris 8 lesz a gepen, mert azt szeretnem megtanulni mar eleg reg ota, de 256megara nem fog feltelepulni. Probalok szerezni vmi nagyobb vinyot, de addig is szeretnem, ha mukodne jol. Unixot szeretnek mindenkeppen, a fent leirt meretkorlatozassal, nem szukseges feltetlenul grafikus kezelofelulet.
    Ki mit ajanl, es foleg honnan tudom letolteni a javasolt oprencert?

Aktív témák