-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi831
aktív tag
Sziasztok.
Van a szüleimnek egy régi Toshiba notebookja (2.16cpu x2, 320gb, ati vga, 2 giga ram).
Az lenne a kérdésem, hogy melyik disztrót érdemes lenne felrakni? (meylk 32 biteset)Linux mintet már ismerem, az én asztali gépemen már volt fent ilyen. Friss telepítéssel a win7 is lassú és a filmeket nem játsza normálisan(elmosódik a képernyő,lejátszó). Vistara lett ez tervezve, de kompatibilis módba elindult rajta az xp, de ezt már nem akarom visszarakni.
Meg akarnám csinálni médialejátszónak(Hd-t vigye), a vga külső kimenetén keresztül rákötném vaterom tévéjére(OFF: A panasonic viera tv e tekintetben nagyon hülye, össze-vissza listázza a mappákat/filmeket).
Tehát olyan disztró kéne ami nem zabálja az erőforrásokat és Xp vagy win7-hez hasonló felülete van.Az sem volna baj, ha a disztróhoz lenne szoftverközpont amiből alkalmazásokat lehet telepíteni. -
kovi831
aktív tag
válasz
lev258 #43797 üzenetére
[link] Innen töltöttem le a 14.0.x.xxx LTS verziót, mert ez stabil elvileg.
Bár nem akarom szét offolni a topicot de HD audió hangkártyát sem tudom feltenni. Igaz szól, de kéne az Eq mert igy gázul szól.
[link] Ezzel is az probléma, hogy kitömörítés után nem tudom hogyan kell telepíteni. Sajnos nem ismerem a linux fájlrendszereket, pl melyik olyan mint a windowsnál az .exe/bat/cam...stb.
Egyébként azt soha nem értettem miért lehet választani az AC97 és a HD audio között az alaplap biosában/uefijében. Melyiket érdemes választani?
A monitor egy 1650x1050-es felbontású több éves Benq monitor. Érdekes apum laptopján simán ment 1270x780-ban is.
-
kovi831
aktív tag
Jó de a max felbontás csak 1024x, nem tudom belőni 1650x-re.
-
kovi831
aktív tag
válasz
growler #43792 üzenetére
Egyelőre ezt halasztom, de mindenképpen megnézem majd.A jelenlegi problémám, hogy a 3570K-s procihoz nem tudom feltenni az igp-s intel drivert. Végülis pendrive nem kell, mert van egy véletlenül talált 500-as usb-s vinyó ami éppen üres :d Annyira ez sem lassú mire betölt.
Nem igazán tudom melyiket válasszam [link]
(szerk. hát nem találok skype?? disztrót nem találok)
-
kovi831
aktív tag
Azért írtam azt, hogy 32 gigásra akarom telepíteni, mert nem hosszú távra terveztem(csak kibír 2 hetet míg eldöntöm, hogy megy a win7 helyére, dualba meg nem akarom megoldani, csak 120gb-os).De ezek szerint rosszul gondoltam, azt hittem olyan gyors lesz mint a live. USB 3 van nem gond.
Még egy kérdés:
Erre a gépre melyik linuxot telepítsem? (Intel Pentium T3400 2.1Ghz 2Gb-ram és régi AtI vga)
Win7 65 bit totál lassú rajta, persze a 32-eset kellett volna telepíteni.Ezen gépen csak az Xp futott el rendesen. Persze kipróbáltam rajta a Kubuntut, ezen is gyorsan betölt a live verzió, de a youtube videok már szaggatnak. -
kovi831
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis help Kubuntuhoz.
Hány gigás pendrivra lenne érdemes telepíteni?
A live változatot kipróbáltam egy 4 gigásról és meglepően gyorsan tölt be. Tesztelni szeretném a rednszert élesben, de nem aakrom a ssd-n lévő win7-et még legyalulni. Ugyan van 2d 500gigás winyóm tartalékba amit nem használok, de azon szerintem lassabb lenne.Csak azért mert 32gb-os pen már van 5K körül.
(Szerk: Lényegében eddig csak liveba használtam linuxot utaláshoz, eddig az volt a probléma hogy sok időt igényelt testreszabni a redbszert, na meg nem volt driver Blaster Extreme audio hangkártyához.Mosz alaplapit használok, ami majdnem olyan jól szól...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest