- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Pár napja dobtam fel Lubit egy ismerős laptopjára, máris sikerült eltüntetni a "Start (Alkalmazások) menüt" a bal alsó sarokból. A rendszer újratelepítése nélkül, hogy tudnám visszavarázsolni? Illetve az előtelepített Firefoxot valamiért angolul hagyta a nyelvi csomagok frissítése után. Hogy magyarosíthatom?
Előre is köszönöm!
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Ismerős régi Toshiba laptopja állna újra szolgálatba, Cerka M380 dobog a gépben. Lubi 14.04 telepítő a következő hibaüzenettel leáll:
This kernel requires an x86-64 CPU, but only detected an i686 CPU. Unable to boot – please use a kernel appropriate for your CPU
Ötlet valakinek?
-
Ayg0
senior tag
válasz
#21078528 #32522 üzenetére
CPT.Pirk & berus.berus: pár hozzászólással feljebb mégis elakadtam/elakadtunk egy Lubu + Libre páros honosítási kísérletével, és nektek se volt ötlet mi a gond. Akinek telepítem fontos, hogy minden magyar legyen, a LO is, és ne csak a keret, hanem egész prog.
Ezért gondoltam valami olyan Linux változatra, ami alapból tartalmazza ezt is. -
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan Linux disztrót ami tud magyarul, egy mezei felhasználó is boldogul vele, és alapból tartalmazza a LibreOffice-t, hogy ne kelljen külön kínlódni a telepítésével?
-
Ayg0
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32458 üzenetére
sudo apt-get remove --purge libreoffice*.* parancssorral eltávolítottam. Csomagkezelővel felrakattam a file-t amihez kért még pár dolgot. Telepítettem őket, ez sikerült:
Keretprogramból most csak 1 van, magyar nyelvű, de egyetlen alkalmazás se fut benne; a képen látható nagy szürke gombokra üresen kattintgatok.
N0zer0: linux alatt nem tudom, hogy kell. prt sc-t lenyomva nem került semmi a vágólapra.
-
Ayg0
senior tag
válasz
#21078528 #32454 üzenetére
Kösz mindenkinek, alapból integrálva volt a csomagkezelő, a segítségével megtaláltam és feltelepítettem a nyelvi pakkot, de sajnos csak a keretprogamot magyarosította, magukat az alkalmazásokat (writer, calc) nem. A beállításokban továbbra is csak amerikai angol és brit angol közül lehet választani. Az iroda menüpontban a keretprogramok hivatkozását is megduplázta, a magyar nyelvűből nem indulnak az alkalmazások, a gombjaikra kattintva nem történik semmi.
Mit rontottam el?
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Szűz linuxosként buta fejjel elvállaltam, hogy feldobok egy lubuntut + libreoffice-t az ismerősöm laptopjára. Youtube segítséggel mindkettőt megoldottam, ám az office csomag valamiért angol nyelvű lett, neki viszont magyar kellene. Innen nem tudom, hogyan tovább. Hálás lennék ha tudnátok segíteni hol hibázhattam, és hogyan javíthatom az előbbi problémát.
Előre is köszönöm!
-
Ayg0
senior tag
Üdv!
Egy Win XP mellé szeretnék feltepíteni egy Lubuntut. Kérdés, hogy NTFS-sel formázott partícióra felmegy és használható lesz, vagy el kell különíteni neki egy, a saját fájlrendszerével formázott részt?
-
Ayg0
senior tag
tehát elsőre félrevezető infót kaptam... : ) az msn klónokat már nézegettem, de nem győztek meg, illetve talán egyet kivéve. mindenesetre jobban örültem volna az eredetinek, ám ezekszerint az esélytelen.
a felsorolt disztrók közül tud valamelyik magyarul? vagy bilibe lóg a kezem? : ) -
Ayg0
senior tag
sziasztok!
régi p3-as, kevés memóriával (192mb) felvértezett masinára keresek egy relatíve kevés tárhelyet foglaló, jól használható linux disztribúciót. cél: általános műveletek (net, zene, szövegszerk., táblázatkezelés stb) mellett is a hw alaphoz viszonyítva gördülékeny használat. mit tudnátok ajánlani?
válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Autós topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged