Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz subset #44542 üzenetére

Igen, egyelőre mindenképp csak privát használatra kell. Később esetleg publikálnám róla a blogomat vagy ilyesmi, de sokkal valószínűbb, hogy ahhoz is inkább írok egy adaptert, ami szinkronizálja a mostani szolgáltatójával a tartalmat, ahelyett, hogy itthonról hostolnám. Nem értek az üzemeltetéshez, nincs szükségem rá, és sajnálom rá az időt, hogy megtanuljam, illetve arra is, hogy ezügyben folyamatosan foglalkozzak a szerverrel, hogy nehogy feltörjék. Az SSH-ra már kaptam jó tippeket innen is, alkalmazni fogom őket. A VPN-t még nézegetem, kérdezgetek róla máshol is, hátha az jobban passzol ahhoz, amire nekem kell.

Az SSH tunnel és a VPN egyébként azért is tűnik jónak, mert meg tudom spórolni velük a titkosítást, beléptetést, stb. minden alkalmazásnál. Mivel csak egyedül fogom használni őket, így kapásból nem kell több felhasználósra megvalósítanom őket, stb... Persze ha megtörik ezt az SSH-s vagy VPN-es védvonalat vagy esetleg helyben a wifi jelszót, akkor semmi nem fogja védeni az adataimat és belső szolgáltatásaimat. Biztonság terén az ilyesmit mérlegelni sem egyszerű, hogy mi a felesleges ráfordítás, és mivel kell tényleg foglalkozni.

Új hozzászólás Aktív témák