- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Második bétánál jár a One UI 8
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
ubyegon2 #103412 üzenetére
OK, úgy látszik leragadtam ott, ahol akkor tartott a világ, amikor még informatikus voltam ;-) Az még úgy 2013 környékén volt... Akkoriban még ha egy verzió átmeneti, testing, nem stabil, fejlesztőknek való, csak saját felelősségre stb. volt, akkor azt a hülyék kedvéért ODAÍRTÁK! ;-)
A Kubuntu oldalán, ahol letölthető a rendszer nem láttam erre vonatkozóan semmit: az áll ott, hogy "The latest version of the Kubuntu operating system for desktop PCs and laptops", hát ez kell nekem, nem?! ;-)De akkor tanultam valamit: ezentúl ha kell egy akármilyen program, NEM töltöm le csak úgy a hivatalos weboldalról a letöltések közül a legelső verziót, áááá, dehogy! Hanem először megkérdezem az AI-t, aztán google, fórumok, körbekérdezek, utánaolvasok, és alszok rá párat, hogy akkor a hivatalos oldalon lévő hivatalosan letölthető, figyelemfelkeltő megjegyzés nélküli verzió az most tényleg az-e, ami nekem kell ;-)
Elnézést, tudom, fárasztó vagyok: de tizensok éve nem foglalkoztam informatikával, mert mióta idegenbe szakadtunk a családdal, minden mást csináltam, a számítógépet meg csak használom. És az ájtí sohasem volt a hobbim, csak a munkám... kb. 10 éve informatikus voltam már, de még nem volt otthon számítógépem - akkor vettem valami lomot az aktuális munkahelyem kukájából, amikor a gyerekeim megszülettek, hogy le tudjam tölteni a digitális fényképezőgépről a képeket. ;-) Szóval pont annyira nem olvasgatok semmit, mint egy átlag buta felhasználó, mert nincs kedvem, már rég csak használni akarom a gépet, és szerintem joggal elvárom a fejlesztőktől, hogy működő dolgokat tegyenek elérhetővé - legalábbis régen így volt ;-)
Ja, miért írtam ezt le itt: részben reakció growler célzásra arra, hogy "és ez az alak senior tag" , mert kicsit rosszul esett ;-) OK, rég kezdtem, de már rég abba is hagytam Szóval nyugodtan módosítható zöldfülűre;-)
A 90-es években kezdtem a linuxozást, és kb. 2010-ig nyomtam, keményen. Rendszergazda voltam sok cégnél, először a Novell és NT4 szervereket cseréltük mars-ra meg samba-ra, aztán webszervereket is üzemeltettem, akkoriban pl. az egyik legforgalmasabb videós oldal és egy piszok forgalmas nemzetközi felnőtt webáruház ;-) "alatt" is én voltam többek között. A webdizájner, akinek dolgoztam nagyon jó volt, és mindenből mindig a legújabbat akarta, szóval az éles szervereken is megkövetelt gyakran olyan friss verziókat mindenféléből, amik még nem voltak hivatalosan elérhetőek, mindig mindent megoldottam. A MLF listákon is eléggé aktív voltam, zongoraleckét adta is, meg vettem is, ahogy mondani szokták ;-)Én azt a linuxos világot szoktam meg, azóta meg boldog unalomban ;-) használtam 1-2 egyszerű disztribúciót, régóta Mint-et. Úgyhogy most nagyon felkavar ;-) ez a dolog itt a linux körül, amióta egyszerű felhasználóként 4k montitort használok, egyszer élünk, pl. 170%-ra skálázva ;-)
Az a baj, hogy segítséget kérek, és most nincs kedvem összeszedni, amit kaptam, de halál. Pl. most újra kipróbálom a Neon-t, mert valaki azt javasolta, holott világosan emlékszem, hogy pár hónapja még ki akartam próbálni, és akkor meg az volt, hogy Neon?! Azt ne ;-)
Értem én, hogy túl sok a lehetőség mostanában, a néhány megbízható disztribúció helyett van rengeteg, aminek a nagy része "az én időmben" még testing-nem sem ment volna el - szóval már rég rájöttem, hogy teljesen felesleges segítséget kérnem, mert nincs, mindent magamnak kellen kihalászni az egymásnak ellentmondó információk közül.Úgyhogy nem borzolom tovább az idegeket magammal, telepítek valamit, aztán a másik héten meg másvalamit: szerencsére gyors a gépem, adat nincs a rendszermeghajtón, a linuxok gyorsan települnek, szóval pikk-pakk megvagyok ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest