- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem ugyan nincs uefi-s cuccom idehaza, de tudja, a tutorial foglalkozik is vele: [https://community.chakralinux.org/t/how-to-install-chakra/45]
De amúgy most ne telepítsd, mert a kint lévő iso régi, az újból RC2-nél tartunk de annak még vannak apróbb hibái, bármikor kijöhet az RC3 / végleges új telepítő.
Dißnäëß: üdv, ez inkább a haladó topicba való.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plasticbomb #65104 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy nyugodtan frissíts le mindent, nem kell szemezgetni.
A HW gyorsítás meg megy persze, ha a disztród alapból szállítja a kellő csomagokat. Ha nem, akkor neked kell feltenni. Vaapi, vdpau, ezeknek kell utánanézned. VLC, Bomi, Mpv használja alapból ha elérhető, SMPlayerben engedélyezni kell.
Ez ugyan Arch Linux wiki, de elég jól összefoglalja hogyan működik: https://wiki.archlinux.org/index.php/Hardware_video_acceleration
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plasticbomb #65098 üzenetére
Csak simán, írd be a terminálba, hogy steam.
Így látod magának a kliensnek a kimenetét is, benne a proton dolgaival.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plasticbomb #65094 üzenetére
Mit látsz, ha az egész Steam-et terminálból indítod mikor indulna a játék? Ez amit bemásoltál ez elvileg nem onnan van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Objektív és alapos, friss Gnome vs KDE bemutató (angolul) https://www.youtube.com/watch?v=32gyFIWecuw
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plasticbomb #65025 üzenetére
Nem kell semmit külön feltenned az amdgpu driver használatához, az alapból működik egy friss telepítésnél. A driver egy része valóban a kernelben lakik és ez közös a pro-s driverével, de a többi része a mesa csomag(ok) része, amit szintén megkapsz készen.
A pro driver venti szabályzására nem tudok többet mondani, innen szerintem senki nem használja a pro-s drivert. A másikhoz ahogy nézem valaki még külön gui-s programot is csinált, benne ventiszabályzással: https://github.com/marazmista/radeon-profile
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Google fejlesztői instabilnak tartják a nouveau (a nyílt nVidia) drivert, így letiltják a Chrome-ban a hardveres gyorsítást ezzel a driverrel. [https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Chrome-Blacklisting-Nouveau]
A cikk szerint különösen a régi Mesa-t tartalmazó disztrók okozzák a problémát a bennük lévő régebbi driver miatt.cigam: apt autoremove?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plasticbomb #65000 üzenetére
Hy.
Valószínűleg nem lett volna szükséged a -pro driverre, azt leginkább a céges partnereinek tartja fent az AMD, az alapból meglévő nyílt driverrel frankón lehet játszani. Mindegy, ha már bekapcsoltad, akkor maradj annál.
Ez a kis egyszerű .sh fájlos megoldás van a venti szabályzásra: https://github.com/DominiLux/amdgpu-pro-fans - ott le is írják a használatát.
VLC meg egyéb appok okozta kifagyás az gyakori probléma? Mert ilyennek nem igazán kellene történnie. Megnézném a dmesg kimenetét a fagyás pillanatában, hátha írt valamit. Az összefoglalóban találsz erre helpet.
A proton kibogarászása még nekem is hátra van. Már akartam vele foglalkozni, csak még nem jutottam oda, mert amikkel most játszok, azok mennek alapból is Linuxon.
Hőmérsékletekre:
sudo apt install lm-sensors hddtemp
sudo apt install psensor
https://www.tecmint.com/psensor-monitors-hardware-temperature-in-linux/Ha ennél szebb megoldás kell, akkor a Conky-t nézd meg, de azt neked kell beállítgatni: https://itsfoss.com/conky-gui-ubuntu-1304/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #64970 üzenetére
Nem az elején, ez lesz az új design. Telepítés után tudod visszaállítani magadnak, ha a régi jobban bejött. De nagyjából csak annyi változott, hogy a tálca felülre került, alul meg kaptunk egy dock-ot. Még az alkalmazásindító is visszakerült a tálcára, így olyan nagy különbség nem lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #64967 üzenetére
Az inxi --recommendeds szépen kiírja, hogy Arch vonalon mesa-demos a csomag neve, ami tartalmazza a glxinfo progit, ezt meg maga az inxi írja ki a terminálban.
Mindenesre már jeleztem igényemet feléjük erre a csomagra, most jeleztem ismét, képekkel.Azt az izét telepíteni meg nem szükséges KDE-re, mert ez az xfce kinézet csak egy layout, lehet oda-vissza állítani őket az új és a régi között.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dißnäëß #64957 üzenetére
Viszonylag friss kernel kell az új Ryzen apu-k használatához. A hardveres gyorsítás viszont nem ezen múlik, meg kell hozzá lennie bizonyos csomagoknak, amiket a disztrók egy része nem tesz fel magától valamilyen számomra érthetetlen okból.
A Manjaro KDE nem rossz, de Arch alapú ami miatt belefuthatsz kevésbé tesztelt csomagból eredő problémába. Lehet, hogy nem fogsz de van rá némi esély. Hogy kicsit reklámozzam a Chakrát ami ennek a rokona, ott most sikerült rávennem a fejlesztőit, hogy tegyük be a telepítőbe a gyorsításhoz kellő csomagokat, így mind a film lejátszók, mind a böngészők fogják tudni használni a hardveres gyorsítást. Most épp az RC2 kiadásnál tartanak a telepítőből, bármikor kijöhet a végleges verzió.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
jackal79 #64920 üzenetére
Ezt nézted? https://bgstack15.wordpress.com/2017/12/23/veracrypt-rpm-for-fedora/
A srácnak saját veracypt tárolója van. Vagy le is töltheted a binárist, vagy lefordíthatod forrásból.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kmarci25 #64908 üzenetére
Rendszerbetöltőt sosem partícióra, hanem eszközre telepítünk, ami az sda vagy az sdb. Mivel a Linuxodat az sda1-re telepíted, így én oda tenném a rendszerbetöltőt az sda-ra. Ez után csak át kell állítani a boot eszközt a crucial ssd-re a biosban.
Így mindkét rendszernek saját betöltője lesz, de a Linuxé mindkét rendszert fogja látni. Ha az sdb-re telepíted a bootloadert, akkor az lecseréli a Windowsét végleg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gyerekek, ezt az offtopicban folytassátok. Részrehajlás nélkül töröltem mindenki off hozzászólását.
ubyegon2: most már várd meg a következő RC-t szerintem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #64627 üzenetére
Nem a csomag felrakás tartott neki sokáig, az csak bináris kicsomagolás, hanem a forrásból fordítás a CCR-es csomagoknál, de az más disztrón se lenne gyorsabb. PPA-s disztróknál nem forrásból fordít, mikor felraksz onnan valamit.
Btw két dolog történt Chakrán, ami érintette a sebességet mióta nem próbáltad. Először lefordították az összes csomagot friss gcc-vel, majd most nem rég megkapta a kernel a CK patcheket, hogy a reszponzivitást javítsák. Ez utóbbi százalékosan akkora mérhető gyorsulást hozott (a phoronix kernel fordítás tesztjével nézve, ami elég jól terhel), mint mikor megtuningoltam a ramot a Ryzennek. Mindkettő 5% körüli csökkenést eredményezett a fordítási időben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #64622 üzenetére
RC1 kiadásnál tartanak, új KDE layouttal, ami szerintem nem valami fasza, mert olyan xfce jellegű. Még kissé félkész az iso, úgy volt, hogy az ünnepekre kijön a végleges, de inkább dolgozzanak rajta még egy kicsit. https://community.chakralinux.org/t/chakra-2018-12-hawking-rc1-released/8125
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
RaPiDsHaRe #64567 üzenetére
Kezdésnek tegyél be ide egy
sudo fdisk -l
kimenetet, abból talán látszik majd valami. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
RaPiDsHaRe #64565 üzenetére
Hy!
Úgy nézem másnak is van vele gondja azon a disztrón. Vagy a kellő csomagok nincsenek fent, vagy valami efi partíció probléma van.
Kezdésnek nézd meg ezt a kettőt: [link] [link]
Még a másik Linuxos topicban is rákérdezhetsz, ott biztosan van 1 Centos user. Kezdő téren nem jellemző, hogy ilyet használnak.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy kis retro 99-ből: [Windows Refund Day - When Linux Users Demanded Their Money Back]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
hódmaci #64402 üzenetére
Üdv!
Azért nincs külön letöltögetős driver Linux alá, mert nincs rá szükség. Be van építve minden, ami kell.Legegyszerűbb, ha fogsz egy live képes disztrót, pl. a Mint19 Cinnamon verzióját és kiírod pendrivera, majd bebootolsz róla és máris látod, hogy mi van. A linkelt gépben nincs semmi különleges hardver, egyszerűen csak faszán menni fog rajta és kész.
Tesztelésre meg a phoronix-test-suite a javasolt. [link] Terminálban működik, így picit meg kell ismerni, de a lehetőségei alaposan túlmutatnak a közismert Windowsos megoldásokén.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pityu89 #64371 üzenetére
Disztró, a disztributor az beszállítót jelent.
Így kapásból LXDE-s vagy XFCE-s asztali környezettel rendelkezőket javasolnék, mert azok kellően kicsik, de ez még nem megy a használhatóság rovására.
Így kapásból Debian / Ubuntu vonalon, amelyik tetszik:
Linux Mint 19 XFCE https://linuxmint.com/download.php
Lubuntu 18.04 https://lubuntu.net/lubuntu-18-04-bionic-beaver-released/ -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pityu89 #64367 üzenetére
Alapból max 500MB körül elvannak rammal a disztrók, szóval nem swap probléma lesz.
USB3-as pendrive USB3-as aljzatban? Ha igen, akkor ennyit tud a pendrive. Kísérletezhetsz pár dolgot áttenni ramdiszkbe, de sokkal nem lesz jobb a helyzet. Meg még minimalista disztrókkal is próbálkozhatsz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pityu89 #64315 üzenetére
Egyszerűbben:
Csinálj két partíciót a pendriveon. Az első legyen ntfs, a maradék helyre meg hagyd települni a Linuxot a szokásos EXT4 fájlrendszerrel és kész. Arra figyelj, hogy a boot szektor is a pendrivera kerüljön a telepítéskor.
Viszont az 5GB az kevés lesz egy átlagos disztrónak, oda csak nagyon minimalista dolgok férnek el. Több mint 10, de inkább 15GB a javasolt és akkor esetleg frissíteni is fogod tudni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ArthurShelby #64124 üzenetére
A sudo, vagyis magyarosan "szuper júzer tedd meg nekem" egy bevett dolog az "asztali" disztróknál.
Általában az van, hogy van egy root felhasználó, meg van a te felhasználód. Ha kell valami extra dolgot csinálnod, akkor a sudo-val meg tudod tenni, hogy azt a parancsot emelt jogokkal futtatod. Ez pl. azért jó, mert így véletlen elgépelt parancsok csak a te jogaiddal fognak futni, nem fogod csak úgy törölni magad alól a fájlrendszert.
Debian alatt egy picit manuálisabb a helyzet, mert ha megadsz jelszót a root felhasználónak, akkor a te felhasználód magától csak úgy nem kap sudo jogot, azt neked kell megadni neki, miután egyszer belépsz rootként. Ezt csinálja a a sudo adduser felhasználó sudo parancs, ami a felhasználót beteszi a sudo csoportba. A felhasználó ezt követően fogja tudni használni a sudo-t.
A vita abból állt, hogy mi lesz, ha nem adsz meg root felhasználó jelszót a Debian telepítőjében, és a telepítő így magától beállít sudo jogot a te felhasználódnak. A megoldás az, hogy semmi, mert inaktív lesz a root felhasználó fiókja.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Debian alatt nem így kell csinálni, hanem ahogy a wiki oldalon írják, szükséged van a nonfree csomagra. https://wiki.debian.org/PepperFlashPlayer/Installing, az tartalmazza a fájlt amit hiányolnak az oldalak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Victor Súgó #63924 üzenetére
Annyira kihalás útján van, hogy az MS Azure felhőjében többségben vannak a Linuxos virtuális gépek, mint a sajátjaik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
És Victor Súgó:
Figyeljetek, nem vagyok tagja a PH! stábjának, csak leírtam mi a szokás itt. Egyszerűen csak a sok év alatt bevett gyakorlat lett, hogy egy hozzászólásban több embernek is válaszolunk, a nevét, esetleg a hozzászólás számát is kivastagítva.
Nyilván csinálhatná ezt magától a RIOS fórum motor is hozzászólások összevonásával, de jelenleg nem csinálja. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, ugyanaz a nonfree.Illetve azt hiszem már a bebootoló live image is használ nonfree csomagokat, mint pl. a proci mikrokódok.
Az i18n csomagok közül azokra van szükséged, amelyik programoknál nem lett alapból felrakva a magyar nyelv és egyébként szeretnéd magyarul használni.
A bugok meg olyanok, hogy ha belefutsz valamibe akkor célszerű bugreportolnod, hogy valami történjen vele de ha főverzió váltás kellene hozzá, akkor az csak a következő hivatalos Debian kiadásban várható, vagy együtt élsz vele, vagy bepróbálkozol a testing repó használatával, ami nem javasolt.
De ezzel nem mondtam azt, hogy találkozni fogsz bugokkal, csak annyit, hogy alapból régebbi csomagokat használnak, mint más disztrók.Az ISS-en is Debiant használnak a fent lévő ThinkPad gépeken, de ott még Debian6 van mert az már 200% megbízható.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Debiánnál legegyszerűbb rögtön a neked tetsző DE-s verziót letölteni, azon túl meg mindegyikből van nonfree telepítő is egyben. Gyorsabb is, mint a netinstallos.
Btw a Debián sajátosságai miatt nem feltétlen javaslom asztali disztrónak, mert a DE-ket érintő javítások csak lassan csordogálnak le és nem is ugranak fő verziót.Az i18n csomagokat a csomagkezelőben keresd. Mondjuk synaptic-ot tedd fel ha nincs ott alapból.
Arra is keress rá, hogy van-e SDDM csomag telepítve, azzal jön a KDE, mint login opció. Ha felrakta a KDE-t, akkor kell lennie SDDM csomagnak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Keress rá az i18n-hu -t tartalmazó csomagokra, ott lesz pár magyar csomag ami kell neked.
"- A másik a gnome beállításai. Hogyan, hol tudnék beállítani néhány dolgot? Sajnos eléggé butácska így ez a gnome, pl. még tálcára helyezni se tudok, illetve némi csinosítás is ráférne. " - megoldás: ne Gnome-ot használj, ha variálni szeretnéd a desktopot.
Egyébként gnome-tweak-tool telepítése kb. az első lépés, azzal már pár dolgot be tudsz majd állítani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Link gombot megnyomva tudsz linket beilleszteni. https://www.syslinux.org/wiki/index.php?title=Syslinux_6_Changelog - aminek a szövegébe be is másolhatod a link címét, így egyből látszani fog, hogy mit linkeltél.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Victor Súgó #63826 üzenetére
Pl. a kéretlen reklámot posztolók ellen van. Meg viszonylag gyakori volt, hogy aki új az nem ismerte a hozzáoszlások összevonásának módját, így rövid idő alatt több posztot gyártott le tök feleslegesen.
Lelkesen fórumozni kell és akkor hamar lejár az újonc kor.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Doky586 #63768 üzenetére
Mint írtam, egyszerűen túl régi kiadással próbálkozol. Ha egy X kiszolgáló (Linux) nem tud EDID-n kikérni felbontás adatokat egy kijelzőből mert vagy az EDID chipet nem tudja olvasni, vagy a vga driverrel vannak gondok, akkor ált. 800*600-at állít be, mert azt minden szokta tudni. A leírásod alapján az nem jó a megjelenítőnek valamiért.
A syslinux ilyen jellegű paraméterezését itt szerintem egyikünk se vágja, ilyesmi nem kerül elő asztali Linuxoknál. Plusz szerintem a syslinux dolog csak addig érdekes, míg el nem indul a boot folyamat a választott boot opcióval, onnan már átveszi a kernel és az X a megjelenítést. Vagyis venné át, ha tudná.
Nem akarok a zsebedben turkálni, de mindössze 11 dollár az aktuális verzió és ha az sem lenne jó, akkor visszaadják a lóvét.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Doky586 #63766 üzenetére
A hdparm meg tudja ezt csinálni, az meg elérhető bármi Linux alatt. Pl. itt írják hogyan megy, csak pár parancs az egész: [link] [link]
A konkrét problémáddal nem nagyon tudunk mit csinálni, mert vagy az van, hogy magát a külső VGA-t nem kezeli rendesen, vagy az elérhető felbontásokat nem tudja helyesen kiolvasni. Mindkét esetben frissebb rendszerre lenne szükség, amiben újabb a kernel, azzal együtt a driverek és a monitorral kommunikáló X kiszolgáló is.
Ez nem olyan probléma, amit csak úgy simán meg lehet oldani egy ilyen régi rendszeren. 11 dollár az aktuális verzió, nem egy hatalmas összeg, döntsd el. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #63730 üzenetére
Köszi, így jó. A betűméret százalékos növelése helyett bekapcsoltam ezt a dupla DPI dolgot, majd a betűméretet csökkentve és a tálcát csökkentve normalizálódott a helyzet.
Mondjuk a login képernyőt nem érintette ez a beállítás, ott minden kicsi és ez nem olyan jó, mert hiába van engedélyezve az onboard képernyő-billentyűzet, hogy magától jöjjön elő, ott csak külön gombnyomásra indul be.
Ha az akadálymentesítésnél engedélyezek képernyő billentyűzetet, akkor az meg egy ronda valami lesz, állandóan a képernyőn. Majd kitalálok erre valamit.Amúgy igen, Mint 19 egy Atom procis tableten.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mint Cinnamon alatt hogyan lehet az alkalmazások címsorát megnövelni? A betűtípusokat meg tudtam növelni, de a - [] X és a <- -> gombok picikék maradtak.
Egy tabletre varázsoltam Mintet, ahol nagy a felbontás de kicsi a képernyő, így nehéz eltalálni a gombokat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
lev258 #63725 üzenetére
Én használom "high-end" zenei célokra is a Linuxot, saját épített erősítő mellé. Tök normál kernellel a Chakra probléma nélkül kiad magából 32biten 384KHz-es mintavételezéssel zenét USB-n a külső dac-nak. Ugyanez az eszköz amit használok, az Win10 alatt tud pattogni meg nem működni, mert félkész az ottani UAC driver.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#89874944 #63706 üzenetére
A telepítőben itt a "valami más" opciót választottad? https://i.imgur.com/GEBerHS.png
Aweriot: pacsi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #63689 üzenetére
Mi a fenét bonyolítotok el ennyire?
Regionális beállítások -> beviteli beállítások -> beviteli beállítások -> hozzáadod a 2. billentyűzetkiosztást. A mellette lévő fülön meg rögtön láthatod is, hogy a CTRL + Space kombinációra vált a kiosztások között. Sőt, mikor váltasz kiosztást, azt meg is jeleníti egy rövid időre ott, ahová írni szeretnél.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezt én értem, de a "Témához kapcsolódó anyagok" felirat mellett nincs ott a "(szerkesztés)" gomb, míg a felette lévő tök azonos "Téma tudnivalók" blokknál meg ott van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Keef_Lee #63636 üzenetére
Ezt próbáld ki rajta: [unicorn6-puppynopae-rev-3-magyar-angol-2018-feb] Meg fogsz lepődni minden téren. Főleg a grub bootlogón.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az illető csak azt nem tette hozzá, hogy egyben a legellentmondásosabb is. Régen fasza volt az Ubuntu, 384MB ramos gépen faszán lehetett vele böngészni, de akkor még Gnome2-es disztró volt. Aztán Unity-ra váltás egy sokk volt, majd évekkel később mire normális lett a Unity, dobták a fakocka jellegű Gnome3 desktopra váltás miatt...
A "komolyabb" DE-k közül a Linux Mint-es Cinnamon, vagy szintén Mint-es Mate ami ajánlott (ez kicsit kisebb igényű), a még kisebb igényűek közül meg az XFCE vagy LXDE asztali környezetek ajánlottak, utóbbi elég hasonló az XP / 7 felületéhez. Szóval pl. Lubuntu vagy Xubuntu az ajánlott innen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kismokesz #63571 üzenetére
Nem, de nem is kellek hozzá. Egyszerűen csak lefrissíteném a helyedben a 18.2-t 18.3-ra, az két kattintás https://blog.linuxmint.com/?p=3462. 18.3-on azt hiszem egyből megkapod a friss wine-t és az még sokáig támogatott kiadás.
Szerk:
Mondjuk meg kellene nézned valahol a csomagkezelőben, hogy most milyen wine verziód van. Valahol 3.21 körül tartanak jelenleg, de itthon totál más disztróm van, úgyhogy nem tudom Mint 18.2 alatt mikori a Wine. Ha ilyen friss kiadás van, akkor sajnos nem tudunk mit kezdeni a problémával jelenleg. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kismokesz #63564 üzenetére
Az a sok fixme üzenet az mind valamilyen formában le nem kezelt dolog a Wine-ban. Segíthet, ha egy frissebb Wine verzió kerül fel a gépedre, de nem garantált, hogy megoldja a gondokat.
Még az wine SA adatbázisában tudsz böngészni megoldás után, van ott pár multi mod leírás: https://www.winehq.org/search?q=san+andreas
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kismokesz #63555 üzenetére
Nyiss egy terminált ott, ahol az mbt telepítője van. Cinnamon DE-n ezt a gui-ról is meg tudod csinálni, ott van emlékeim szerint a jobb gombos menüben a terminál nyitása lehetőség a fájlkezelőben. Ha az megvan, akkor ott közvetlen indítsd el a telepítőt így: wine programneve.exe és másold be ide nekünk, amit a wine kiír.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Victor Súgó #63490 üzenetére
Szokott ilyen lenni. Ha valamit nem szeretek, az a Linuxos man page-ek, amikben aztán minden le van írva, csak általában a leggyakoribb felhasználási mód nem és akkor legózhatod össze magadnak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Victor Súgó #63488 üzenetére
Ezt inkább a haladó topicban kérdezd meg, az rsync lélektana már nem annyira a kezdő téma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- PC Game Pass előfizetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest