- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
#41133696 #63960 üzenetére
Száraz mikroszálas törlőkendővel innen már eltúntethető, finomat addig kell törölgetni amíg eltűnik a folt. Amikor erős szennyeződés kerül a kijelzőre akkor a törlőt enyhén be lehet nedvesíteni (pár csepp) és azzal le lehet törölni, 10 éves LCD/plazma tapasztalattal írom mindezt. Semmibaja nem lesz a kijelzőnek, némelyik alkoholos tisztító gondot okozhat, de nem mindegyik.
Ez a nagy LCD tisztító nedves és papír, ilyet soha nem használtam, papírral nem merem letörölni még a plazmát sem, ettől még lehet, hogy nagyon jó.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
yvsmad #63951 üzenetére
Elég a víz, nem "zsíroskenyeres kézzel" ért hozzá, tökéletesen lejön, alkoholossal meg szenvedhet mire tiszta lesz, ráadásul nem mindegyik alkoholos ajánlott LCD tisztítására. Nálam makulátlanul tiszta minden LCD, "fénnyel pásztázom, hogy hol van fénytörés" uh. elég a víz is.
-
blakey
titán
válasz
bojli79 #63867 üzenetére
Már írtam, van Scart a tv-den, AV1, adtak egy adaptert is hozzá.
De sokkal jobb képminőséget érhetsz el a komponens kábellel (piros, zöld, kék RCA kábelek) ez a képet biztosítja, átalakító van a tv-hez 3,5 jack - 3 RCA csatlakozóval (RGB) a hangot meg egy fehér-piros RCA csatlakozóval csatlakoztatód a tv-hez és van hangod is.
-
blakey
titán
válasz
Watt25 #63860 üzenetére
Nem tudom melyikre gondolsz, Diginél alig van mit dekódolni, szinte az össze kódolatlan, tehát a kártyának minimális funkciója van, UPC-nél azért közel 100 adót kell dekódolni.Sokmindentől fúgg, de kártya nélkül minden szolgáltatónál gyorsabb a hangolás, ez egyértelmű.
-
blakey
titán
válasz
Watt25 #63841 üzenetére
2. Egyébként legjobb képminőséget komponens kábellel kapsz - Ezzel vitatkoznék, HDMI-vel kapja a legjobb képminőséget.De ha ennek volt előzménye akkor sorry, de így kép alapján nem igaz, hogy a komponens a legjobb.OK, közben van előzmény is.
Van Scart csatlakozó azon a tv-n is, adtak egy adaptert a tv mellé ami scartra alakít át. Én sem értem, hogy a kézikönyvet meg a tartozékokat miért nem nézik meg egyesek.#63843) Watt25
3 Hsz-szel korábban egy DVD hátulja van beb@szva, talán ha normálisan összerakna egy kérdést akkor nem kérdeznénk ilyeneket, de ugye elvárják, hogy válaszoljunk. -
blakey
titán
válasz
RedCat #63820 üzenetére
Egyrészt Üzleti módban a tv-k másképp viselkednek, de biztos, hogy az LG-nek is jó a mozgásmegjelenítése, az 50/60 Hz-es adásoknál a Valósághű Mozit kell beállítani és a TM-nél De-Judder 1, De-Blur 5 állásban egész jó. 1 hete vettem egy LF650-est és nincs gond a mozgásmegjelenítéssel.
Az semmit nem jelent, hogy a másik tv-n jó volt, mert a boltban rengeteg osztás van és a kábelek sem ua., szüval akár hiba is lehetett a műsorban.w333
Annyiért nem volt túl jó űzlet, 2 milla? Hmmm... -
blakey
titán
válasz
RedCat #63742 üzenetére
Nem tudom rosszul, minden LCD panel 50/60Hz-es, amelyik interpolációra képes azt nevezik "tévesen" 100 ill. 200 Hz-esnek, a BFI-re képes tv-ket meg "kamu" 100 Hz-nek. Ezerszer le lett írva uh. nem szeretném tovább magyarázni.
Tehát, olyan tv-t keress amelyik képes interpolálni. Egyik tv-m 1200 Hz-es, kéöes interpolálni, a másik 900 Hz-es és szintén interpolál, de ha kikapcsolom a TruMotiont/IFC-t akkor 50 Hz-es panelként viselkednek. -
blakey
titán
Azért hiszem el (valószínűsítem, hogy tavalyi modellekről van szó), mert én leírtam, hogy webOS 2.0 alatt nincs, ti írtátok, hogy van, ezzel szemben tavalyi tv-n van ami nem webOs 2.0.
Szóval nálam nincs, ennyi, LF650, webOS 2.0.WebOS 2.0 alá Xplay van ami működik is, de egyelőre nem érhető el a Store-ból, de hamarosan megjelenik.
-
blakey
titán
válasz
direwolf #63484 üzenetére
Van eneloopom is, meg egyéb más is, ezek az 1,6-os akkuk jobbnak bizonyulnak, ennél többre nincs szükségem, 1,2V-os akkuk nem hozzák a szárazelemek szintjét, és itt minőségi akkukról és elemekről beszélek.
Nekem itt vannak, használom őket, ha tönkremegy akkor megírom.
Az apple billentyűzet, trackpad is minőségi és takarékos, 1,6-os akkukat egyelőre nagyon szeretik. A hagyományos akkukal gyorsabban merülnek.
-
blakey
titán
válasz
direwolf #63451 üzenetére
És nekem a szerencsekerék a legjobbat (AUO A-MVA) gurította.
Akkor milyen lehetett a többi?Nem az AUO a legjobb VA panel, de ez most mindegy, lehet, hogy abban a típusban az volt a legjobb lehetőség.
Samsung előszeretettel játszotta ezt, LG nem nagyon a többi márkánál meg tudni lehetett, hogy milyen paneleket használnak, legalábbis én tudtam, de mások is, ahogy akkor olvasgattam.
(#63452) Stauffenberg
Csak, hogy érezd, a mostani LF650 egy 9 éves erősen középkategóriás sony helyére került amiben AUO panel volt, nos az LG hozza az akkori AUO szintet, sőt talán egy picit jobb, szóval nem tudom, hogy a tiédben milyen a VA panel, de ebből kiindulva jobb lehet. -
blakey
titán
válasz
Stauffenberg #63449 üzenetére
Eddig nem nagyon volt jellemző típuson belül, ráadásul azonos méretben különböző panellel szereljenek egy tv-t, ráadásul pont olyat ami ellen "harcolnak". Érdekes húzás, biztos van rá magyarázat, lehet, hogy be akarják bizonyítani, hogy az IPS a jobb ezért gyengébb VA-t szerelnek egy-két modellbe vagy az LG saját maga alatt vágja a fát. De lehet, hogy sokkal egyszerűbb oka van.
Ha nem zavar akkor ne foglakozz vele, kalibráltasd be és akkor semmi gondod nem lesz. -
blakey
titán
válasz
direwolf #63443 üzenetére
Látom nehéz beismerni, hogy az IPS gyengébb. Itt van mellettem ill. előttem egy IPS paneles tv ill egy monitor. Tudom miről beszélek, mert a színhelyesség a szakmám része,
Még egyszer leírom, nem rossz az IPS, de gyengébb mint egy VA (PSA panel), együtt lehet vele élni, de ha választani kéne akkor a VA mellett döntenék. Azért lett IPS paneles a tv, mert abban a méretben nagyon gyenge a felhozatal és ez tűnt a legjobb választásnak, ettől még látom, hogy gyengébb.
Nem relatív dolgokról beszélek, egyértelműen látom, látszik, mérhető.
-
blakey
titán
válasz
Stauffenberg #63438 üzenetére
VA panel, amennyiben jóféle, akkor jobb kontraszttal és feketeszinttel rendelkezik, a betekintési szöggel sincs gond, szóval csak előnyös a VA panel.
-
-
blakey
titán
válasz
Beni2360 #63431 üzenetére
Kérek egy linket. Köszi.
Másodszorra is beteszek egy linket ill. még egyet, valamint ide is bemásolok egy részt:
"Módosított 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet:
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.Vagyis csak a termék hibája esetén kell cserélni. Ha a hibajelenséget nem gyártás vagy anyaghiba okozta (pl. szakszerűtlen használat, túlterhelés, stb.) nem vonatkozik rá a jótállási törvény. Ezt eldöntheti a kereskedő is, de a 19/2014. (IV. 29) NGM rendelet 4.§ (5) bekezdés értelmében 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy álláspontját közölje:"
Online vetted a tv-t vagy offline?
Nem tudok másra hivatkozni, mint a kormányrendeletre, ott meg NEM KÖTELEZŐ visszavenni, hacsak nem hibás. -
blakey
titán
válasz
cidalain #63427 üzenetére
A dobozon nincs, de a technológia sajátossága, tehát enyhe bevilágítás, felhősödés jelentkezhet és ez nem hiba, ettől függetlenül sokakat zavarhat az is. De mondom, kár ezzel foglalkozni, sokan nem látják, sokan látják, én a plazma, oled hibáit is látom és emiatt azokat sem veszik vissza. Felesleges ezzel foglalkozni, mert a tegnap vett LG-men a fekete nem fekete az IPS panel miatt,ahogy a kontraszt sem az igazi, emiatt nem fogják visszavenni, mert nincs 0,03 cd/m2 feketéje (vagy 5000:1-hez kontrasztja), hanem csak 0,12 cd/m2, pedig hidd el, hogy visszavinném és ugye ez sincs feltűntetve a dobozon.
Persze mindenki vigye vissza azt ami nem tetszik, én is ezt teszem, de a "KÖTELES VISSZAVENNI" dolgot felejtse el, a jószándékon múlik. -
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #63425 üzenetére
Tévedés, nem kötelesek visszavenni. A bolt jóindulatán múlik ha visszaveszi. Akkor köteles visszavenni ha hibás, offline vásárlás esetén nincs téves vásárlás, max. akkor ha bontatlanul viszed vissza. Online esetén viheted vissza. De erről már nagyon sok topikban volt szó, kár ezen rugózni.
(#63423) cidalain
Felhősödésre, bevilágításra gondol, ha a szabvány szerint megfelel akkor nem fogják emiatt visszavenni. Abban az esetben igen, ha nagyon durva a jelenség. Szóval lehet erőltetni, hogy vegyék vissza, meg a vásárlónak van igaza, de le van írva, hogy offline vásárlás esetén mikor él a visszavétel, nincs olyan, hogy bármikor, bármit, ez régen volt, már más világ van. 1 pixelhiba is nagyon zavaró tud lenni, én is visszaviszem ilyenkor és a bolttal kell "egy kis harcot vívni", hogy cserélje, emiatt többnyire online vásárolok, ilyenkor köteles visszavenni. Ennyi. De lehet, hogy feleslegesen írogatunk, mert online vette, így van 14 napja, hogy visszavigye. -
blakey
titán
válasz
Beni2360 #63317 üzenetére
Csak gyári töltővel tölthető, NiMH töltővel nem és fordítva is igaz, más töltőt nem szabad használni hozzá. Meglátjuk, hogy milyen, nálam több mint 1 hónapja működik, kiváncsi vagyok, meddig bírják. Egyelőre kíválóan teljesítenek, még mindig 100%-on, pedig BT-s billentyűt és tapipadot használok, ennyi idő alatt az 1,2V-os elemeket már legalább 1X tölteni kellett volna.
-
blakey
titán
válasz
Beni2360 #63312 üzenetére
A második linken 1.2V-os van (NiMH) az 1,6 V-os NiZn.
Ott is van ahol korábban nézted.
-
blakey
titán
válasz
LimpetDrone #62946 üzenetére
A Plex a kliensre (tv, Blu,-ray, stb.) telepitett app-pal az igazi, eltérő esetben az UMS-t (Universal Media Server) ajánlom..
-
blakey
titán
válasz
direwolf #62255 üzenetére
A hálózati lejátszást a közvetlen (HDMI) vagy saját lejátszóval történő lejátszást nem szabad összehasonlítani, hálózati lejátszás során teljesen más elektronikai beállítások érvényesek, van olyan tv ahol pl. nem lehet állítgatni a fehére gyensúlyt, nem engedi a gammát, stb. Előfordul, hogy a képjavító funkciók egy részét nem lehet ki- vagy bekapcsolni, még akkor sem ha aktív, szervízmenü beállításai felülírják.
A filmszmecse része a filmnek, ettől lesz "mozis". -
blakey
titán
válasz
olasz69 #61691 üzenetére
IPS GLOW minden IPS-nél jelentkezik, az enyémnél, max. téged nem zavar, de ott van és látványos.
Ízlések és pofonok, igaz, de itt van előttem az IPS panel ill. mellettem a VA, az IPS gyengébb, de ettől még használom. Az, hogy VA soha nem kellene akkor szerintem nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal. Az egész IPS "hisztéria" azért van, mert a monitoroknál jelentek meg és akkor többnyire TV paneles monitorok voltak, azoknál mindenképp jobbak, a VA paneles monitorok későn jelentek meg Szóval ha jó a tv akkor tökmindegy, hogy milyen a panel. -
blakey
titán
válasz
olasz69 #61688 üzenetére
A forrás megnevezése mindent elárul és nem fedi teljesen a valóságot, PR.
Szinte semmi előnye nincs az IPS-nek, kontrasztban, feketében nagyon gyenge, IPS GLOW borzasztóan zavaró tud lenni. Szinhűségben sincs előnye, VA paneles tv-k gyakorlatilag tökéletesre kalibrálhatók. -
-
blakey
titán
válasz
asturel #61521 üzenetére
Gyári alatt a Plex app-okat értem, windows, osx, linux, samsung, opera tv, android, iOS, wp, tehát minden platformra értendő ahol van Plex app, tökéletesen megy a feliratkezelés, természetesen transcode nélkül. A Dune-hez is valami hasonlót kezdtek el fejleszteni. Azért írom, hogy van remény a megoldásra, hátha megoldják, mert egy nagyon jól használható szerver/kliens.
-
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #60893 üzenetére
Akkor user error lehet, mert a Plex (általánosan) minden visz.
-
blakey
titán
válasz
Limari #60885 üzenetére
Nem lehet, Plex-et viszont igen, legalábbis én olvastam ill. youtube-ot láttam a telepítésről. Pl. és egy videó.
(#60886) vargalex
Hihetetlen, egyetlen ártatlan mondat miatt ennyit nyüglődni. Annyit írtam, hogy van Plex kliens is és csak a védelmében írtam, ennyi. Kár már ezen bármit is elmélkedni.
Ja, még valami. Tudom, hogy nem a legjobb dolog, de a fórum szabályzata szerint 5 percen belül illik szerkeszteni a hozzászólásokat és nem külön.külön reagálni, hiába nem a legjobban lekövethető, de akkor is ez van.
-
blakey
titán
válasz
vargalex #60883 üzenetére
Én meg csak arra, hogy a Plexnek van kliense is. Felesleges körbe magyarázni, azt ami már egyértelmű a kezdetek óta, annyi különbséggel, hogy nem tudtad, hogy a Plexnek van kliens része is.
Legalább 8 éve használom ezeket, nyilván a Plex DLNA alapokon nyugszik, de ha egyszer kipróbálod, akkor elfelejted a Kodit.
-
blakey
titán
válasz
vargalex #60877 üzenetére
A Plexnek 2 oldala van, nem kötelező együtt használni, tehát a Plex szervert feltelepíted NAS-ra, gépre, bármire ami futtatni tudja, ez DLNA-n megosztja a tartalmakat, van a Plex lejátszó ami a Plex szerver által biztosított tartalmakat megfelelően jeleníti meg. Egyébként egy nagyon jó szolgáltatás, minden platformra beszereztem.
Amúgy nem olyan, mint a TV-ben lévő DLNA kliens, ezerszer jobb, nézz utána, olyan mint egy Jukebox. -
blakey
titán
válasz
Bozso68 #60777 üzenetére
TV-kbe épitett wifi modul gyenge, javaslom a kábelezést vagy egy olyan router vásárlását ami Access Pointként, repeaterként is tud működni, ebben az esetben a routert beállítod, hogy a fő routerről vegye a jelet és kábelen továbbítsa a tv felé. Ajánlatos FIX IP-ket használni, tovább javít a kapcsolaton.
-
blakey
titán
válasz
Gebriel #60564 üzenetére
Innen leszeded a "kalibráló anyagot" és annak megfelelően megpróbálod beállítani, nem lesz tökéletes, de feketeszint, kontraszt fényerő viszonylag pontosan beállítható. A szürkeskálához, fehéregyensúlyhoz ne nyúlj, mert ahhoz érteni kéne, hogy mit csinálsz. Ha ezzel megvagy akkor mehet a többi képjavító ki- vagy bekapcsolása.
-
blakey
titán
válasz
Bandi8407 #60347 üzenetére
Javaslom, hogy a hálózatodnak megfelelően állítsd be, nálam szaggatás mentes, az eszközöknél jól ismeri fel a tv-t? Én UMS-t és Plex-et használok, Plex előnye a szerver és a kliens, tehát ha a gépedre telepíted és a te esetetben a tv-re is telepíted akkor tökéletes megoldás, viszont ha nem app-on keresztül használod hanem a beépitett DLNA klienssel akkor a külső feliratokat nem látja, erre azért számíts.
-
blakey
titán
válasz
kisDerek #60241 üzenetére
Csak médialejátszóval vagy Blu-ray lejátszóval tudod megoldani, a tv-k elsősorban képmegjelenítők és szándékosan nem adják ki az USB-n lejátszót hanganyagot máshol, csak az optikai kimeneten ill. ARC esetében a HDMI-n. Én javaslom egy olcsó médialejátszó (pl. WDTV) beszerzését és minden gondod megoldódik.
-
blakey
titán
De ha van mindenféle MKVToolnix nélküli megoldás akkor miért ne használná azt? Márpedig van, semmit sem kell kódolgatni.
Amúgy használom az említett progit csak nem emiatt.
-
blakey
titán
válasz
pityesz1 #60003 üzenetére
Ha csak a tv-adásokat szeretnéd "kivinni", akkor a Scart-RCA átalakító megoldja a problémát, viszont ha minden hangot ki szeretnél vinni akkor egy optikai-RCA átalakítóra, DAC-ra van szükséged, itthon is van.
A képen látható RCA csatlakozás nem jó, az csak bemenet, esetleg a fülhallgató kimenetre csatlakoztathatod egy jack-RCA átalakítóval, de az optikai-RCA a legjobb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest