- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
sz.z.csicsi #21211 üzenetére
Ugye az összes képjavító ki van kapcsolva mindegyik bemenet esetén?! Ha így akad a kép 24p-s BD lemez lejátszásakor akkor próbáld meg a Trumotiont saját magadnak 1 és 1 értéken, vagy 2 és 2 értéken használni, és úgy nézni egy Bluray lemezt 24p-ben. 3 vagy annál nagyobb dejudder esetén jellemzőbb a kép kockásodása. Ha meg tv adás esetén kockás a kép akkor a a digitális sugárzás miatt van, vszleg a régi tv-d analóg volt, azért nincs ott kockásodás. Más ötlet hirtelen nem jut eszembe.
-
Kroni1
veterán
Hozzátenném, hogy nekem is 55"-os TV-m, pontosan egy 55LW5590 van, de én elfogadtam, hogy BD lejátszáskor a Trumotiont ki kell kapcsolni, ettől függetlenül nem darabos a kép, és (gondolom mivel a képjavítók is ki vannak nálam kapcsolva) bekapcsolt TruMotion-el sem nagyon látok hibát. De lehet, hogy velem van a gond, mert csak leülök és élvezem a fantasztikus élményt és nem keresem eléggé...
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
Nem emléxem a pontos tipusra, de szerintem ilyet az életben nem fogsz találni. Ez egy japán belpiaci cucc, csajom nem értett hozzá de meg akart lepni, és valami 35k-ért vette nekem odakint, amikor már itthon is 20k alatt lehetett venni a 32gigásokat. ugyhogy lehet, h ez valami speciális tipus, de nincs már meg a doboza, és lejött róla a kis matrica is amin rajtavoltak az adatai.. Aida meg nem ir róla semmit.
-
Kroni1
veterán
válasz
Watt25 #21098 üzenetére
Ez nem feltetlenul igaz, m a formazasnal rakerdez h akarsz-e dvr funkciot. Hibasan, mert ez a timeshift funkcio. Ha nem akarsz, akkor eleg lehetne egy 8gbos is, ugy nekem is tobbet tud felvenni..
Valami buffalo sld-12v vagy ilyesmi de a pontos tipust nem tom, egy fekete sima de itthon nem lehetett kapni, en par eve kaptam.
-
Kroni1
veterán
válasz
Tibor691 #21091 üzenetére
Meg japanbol kaptam nagyon regen.. amugy nem is azt hasznalom, hanem egy kulso hddt. Ha az ember akar timeshiftet is (marpedig az nem rossz) akkor keves a 32gb, max 4-5 orat tud felvenni a maradek helyre hd-ban. Raadasul egy 160gb hdd kb ugyanannyiert beszerezheto hasznaltan mint egy normalis pendrive.
-
Kroni1
veterán
válasz
huncutka1029 #21087 üzenetére
Nekem 32 gb buffalo pendrive-al megy a dvr, es a timeshift is! Tudom a legtobb tipussal nem, de erdekessegkepp megneztem es nalam ez ment gond nelkul.
-
Kroni1
veterán
válasz
huncutka1029 #21066 üzenetére
Mi az a FUSO?
-
Kroni1
veterán
válasz
#20844032 #21054 üzenetére
Meg tudom erősíteni: Az én 4magos PhenomII-es gépem 7850-essel filmnézés közben 90-100W-ot eszik, és ennél azért vannak jóval energiatakarékosabb, 40-50-60W-on ketyegő PC-k.. Egy Bluray lejátszó, vagy Set-top-box is eleszik 30W-ot. Szóval azért nem olyan nagy a difi, főleg ha nem 24/7-ben filmezik az ember...
McReay: USB3.0 komptatibilis visszafelé, nem gond!
-
Kroni1
veterán
válasz
Remi1234 #21043 üzenetére
Igen ezt sajnos nem hangsulyozzák ki a promókban sem, de itt vagy nagyon nyújtott vagy nagyon duci lesz minden.. Azzal lehetne megoldani, ha PC-n mondjuk tudnál adni direkt egy kétszeres szélességet a felbontás terén a játék beállításaiban, de ez nyilván nem fog elterjedni. Néhány játékban lehet állítani az arányt is 16:9 16:10 4:3 stb. Ezzel talán lehet nyerni egy kicsit, de ez se tökéletes. Konzolon meg aztán még ennyi sincs...
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Nem tudja valaki h van-e az LG-nek olyan sima 32"-42" közti LCD vagy LED TV-je ami tud USB HDDre felvenni és esetleg 2 tuneres? 3D meg smart nem lenne fontos, csak a felvétel és másik csatorna nézése egyszerre..
-
Kroni1
veterán
válasz
benvolio #11894 üzenetére
"Ha nem akarsz semmit állítgatni a szervízmenübe akkor feltehető, de zárolni fog bizonyos lehetőségeket ahogy itt írták korábban mások. Vagy előtte állítsd be ha valamire szükséged van /pl. hub,THX/ és utána frissítsd."
Hello! Nekem 55LW5500 van, és csak a DVR funkciót aktiváltam.. A THX menüpont akkor elvileg ebben is aktiválható?! És mit takar pontosan, THX hangrendszer támogatást?!
-
Kroni1
veterán
válasz
BRAAJEN #10308 üzenetére
A philips ötlete volt először a 16:9 és a 21:9-es képarány is egyaránt, azt hiszem, mert állítólag pihentetőbb ilyen arányban nézni a képet az emberi szemnek.. Ezt én el is hiszem, mindemellett az LCD panelek gyártása is gazdaságosabb szélesvásznú 19" esetén mint ugyanez 4:3-ban nemcsak a kisebb alapterület miatt, hanem mert nagyobb kiviteli arány lehet elérni ezzel a méretaránnyal ha jól tudom..
-
Kroni1
veterán
válasz
BlackJack80 #10239 üzenetére
sajnos mig samsungnál műxik ez, LG tvken nem, pedig próbáltam mindenhogy.. Így nekem is venni kellett mégegy HDD-t, pedig elég lett volna egy 500GB-os..
-
Kroni1
veterán
válasz
Watt25 #10152 üzenetére
"Nem azt mondom, hogy nem lehet szebb a kép, ha egy jó minőségű HD boxon keresztül nézed az SD adást, mintha anélkül néznéd. (Sehol nem fogsz tőlem ilyen mondatot találni, akárhogy is keresed.)"
Nem is akarok ilyet keresni. Amiből kiindult a dolog: Én erről a fejlettebb felskálázásról szerettem volna kideríteni, hogy tud-e ilyet a TV-m, nem arra az általad említett alap és ezek szerint akkor szintén skálázásnak nevezett eljárásra amit minden LCDTV megcsinál. A választ megkaptam, nem tud ilyet, így már értem is h egy normál stboxhoz képest jóval gyengébb SD alatti képminőséget.
PLaci: "A TV is felskálázza a saját képernyő felbontására a képet. Azon lehet vitatkozni, hogy melyik berendezés csinálja jobb minőségben. Egy HD box valószínűleg (nem biztos!) szebb jelet ad ki mint a TV saját áramköre."
Szerintem ezen nem lehet vitatkozni, ahogy fent is írtam, a TV-k (legyen szó egy olcsóbb, vagy akár 600e ft-os TV-ről) nem tudnak közel sem olyan szintű felskálázást mint amit egy közepes vagy afeletti, nem gagyi kategóriás settopbox, vagy dvd-lejátszó, vagy játékkonzol csinál! Tisztában vagyok vele, hogy milyen kisebb felbontások vannak, az egyszerűség kedvéért írtam a példámba a negyedrészt, és azt is tudtam, hogy a TV-k is csinálnak valamit a képpel, de nem akarom elhinni, hogy az ugyanez az eljárás, vagy ha igen akkor nem értem, miért ennyivel gyengébb a minősége! (bár gondolom nyugatra tőlünk lesz@arják ezt, mert már kb. mindent HD-ben sugároznak..) 55"-os TV-m van, amin még 3-4 méterről is ég és föld a különbség SD adások esetén!!! Például az RTL klubra mindig azt hiszem a boxról nézve, hogy HD-ben sugároz, a TV saját tunerén nézve meg igen lehangoló az eredmény, több TV-n próbálva, Digitv, UPC kábel esetén is.. Mindenesetre én a tv által elkövetett skálázást ezután sem fogom egy szinten emlegetni az erre alkalmas HDMI-s eszközökön történő felkonvertálással, mert az csak nézhető minőséget, míg utóbbi "HD közeli" élményt is képes adni.
-
Kroni1
veterán
válasz
Watt25 #10133 üzenetére
Már többször megtörtént, de utolsó kísérlet. Ha van egy 960x540-ban felvett videód, annak a bemeneti felbontása ~0.5MPixel. Egy FullHD TV 1920x1080 képpontot, azaz összesen ~2Mpixeles felbontást tud megjeleníteni, ami az előbbi négyszerese.
Skálázás nélkül a TV-den 4 pixelnyi helyen ugyanazon egyetlen pixel információja jelenik meg, skálázással azonban történik ezen módosítás, némi átmenetet visz a dologba, olyan módon mintegy élsimítási eljárás tulajdonképpen. Tehát nem 4 pixelen keresztül kapsz azonos infót, hanem a korábban említett real-time konvertálás után némileg módosítva lesz mind a négy, a környező információ hatására, ezáltal élesebb kép látszatát kelti.
Ha még így sem érted akkor feladom, és elismerem: biztos hülyeség amit írok, és én látom rosszul a dolgot, mikor egyből feltűnt, hogy a HD Box ugyanazon forrásról élesebb képet adott a TV-hez képest SD adásokkal. És azt is elhiszem akkor, hogy a Splash Pro és egyéb PC-s lejátszóprogramokba is csak parasztvakításból van betéve a felkonvertáló funkció, a DVD-lejátszó valamint Konzol gyártó cégek is csak parasztvakításnak találták ki a felskálázás funkciót az újabb készülékeikbe, ami csak digitális formában HDMI-n alkalmazható, analóg összekötésnél nem..
-
Kroni1
veterán
válasz
Bass83 #10127 üzenetére
Bluray lejátszó!? Hát add el! Nem tudom mennyit érhet, de én se tudnám nagyon hasznát venni..
A geeks.hu beállitást én is fakónak találtam, jobban szeretem a teltebb színesebb, élénkebb és már kissé természetellenesen túlszaturált képet, attól kicsit mindig vidámabb leszek! De vigyázni kell, mert ha tulzásba esel az már a színek számát csökkenti, a színhűség sokat romolhat. Nálam asszem kontrasztarány 100, fényerő 50, képélesség 70, színtelítettség 65, árnyalatok 0-0, TruMotion 3-3, helyi sötétítés közepes. a többi képjavító off, valósághű mozi be, gamma max, színskála normál.
-
Kroni1
veterán
Na ennyit arról aki vitatkozott velem, hogy a TV mindenképp felskáláz, és nem csak szétnyújta képet több pixelen azonos információt megjelenítve!!! Most már értem miért volt kicsit szebb az SD adások képe a Settopbox-on, mint a TV saját tunerén, most kaptam ezt a választ az LG-től az erre irányuló kérdésemre:
"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
A készülék a TV adásokat nem skálázza fel HD közeli minőségre.
További információért készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a 06 40 54 54 54-es telefonszámon (H-P: 8-18, SZ: 9-17).Tisztelettel:
LGE Ügyfélszolgálat"Mondjuk sosem érdekelt, hogy SD adások milyenek, csak a F1-et nézem, szerencsére azt HD-ban, úgyhogy nem bántam meg a settopboxról mediacard HD-ra történő váltást!
-
Kroni1
veterán
válasz
Arthuro_Adam #10113 üzenetére
a dts azért baj hogy nincs, mert van pár film, amin csak olyan hangsáv van és azok alatt nincs hang egyáltalán..
-
Kroni1
veterán
válasz
Arthuro_Adam #10108 üzenetére
dlnat nem ajanlom, felirat nincs, hangsav valtas nincs, csak az elsot teszi be automatikusan.. dts hang ugya.ugy nincs mint usbrol, de ott a fentiek legalabb mukodnek..
-
Kroni1
veterán
Na sikerült kiderítenem, az én TV-m is felskálázza az SD adást:
"a normál tévéadások a lehetőségekhez képest szépen jelennek meg, de persze a kép soha nem lesz annyira szép, mint egy 720p-s vagy 1080 soros tartalom. Az LW5500 mentes a tavalyi LG tévék esetében a felskálázásnál jelentkező elmosódásoktól, és a kép emellett kellően élénk is marad." a geeks.hu tesztből
mondjuk nálam azért jelentkezik némi elmosódás, akárhogy próbáltam állítgatni a képélességet és egyebeket, kicsit gyengébben sikerül neki a felskálázás, mint ahogy a Cisco csinálta..
most látom, pont 7 éve regisztráltam a PH-n!
-
Kroni1
veterán
válasz
Roland76 #10062 üzenetére
akkor szerintem az MPC HC neked nem volt jól beállítva, az is tudja a DXVA2-t és annak is elég alacsonynak kéne lennie a CPU terhelésnek! Én is sok jót hallottam a Splash-ről, majd kipróbálom, mert tényleg az egyik legjobb.. Viszont MPC nekem sem volt szimpi a tudása ellenére csúnyácska és puritán, kicsi gombokkal. A KMPlayer Plus új változata (3.2.019) amit jelenleg használok, az egyszerűsége, sokrétűsége és az eléggé egyedülálló 3D-s megjelenítési módok támogatása, 2D-3D realtime feliratkonvertálás, stb. miatt.
-
Kroni1
veterán
válasz
Watt25 #10027 üzenetére
Akkor ezt másképp gondoljuk, mert bizony én úgy tudom, hogy nem történik meg MINDENFÉLEKÉPPEN, ugyanis csakis HDMI bemenetnél lehetséges! A nagyítás (scan) szerintem csak teljes képernyőre kitétel, aránytartó széthúzás ha úgy tetszik, ekkor nincs plusz pixelek közbeiktatása. A felskálást (upscaling) értem felkonvertálás alatt, (lehet h hibásan) de a lényeg hogy ekkor történik (közbeiktatott metódussal) módosítás az eredeti képminőségen, ez csakis HDMI-n történik, tehát AV kábelen, vagy Scarton pl. nincs semmi ilyesmi, ott csak a csúnya SD képet láthatod kinagyítva. Ahogy a BIP által linkelt képen is látszik, csak upscaling esetén van módosítás a képminőségen.
Ahogy írtam a TV-n rosszabb az SD képminőség mint boxon, ezért is írtam, hogy a TV-m nem tudom, hogy csinálja-e.. De majd talán valami okosabb topiklakó, pl. Bloodray megmondja..
SamS20: ez a plazmáknál van így, LCD nem beégésre érzékeny..
-
Kroni1
veterán
válasz
Watt25 #10015 üzenetére
"Upscaling is a process that mathematically matches the pixel count of the output of the DVD signal to the physical pixel count on an HDTV, which is typically 1280x720 (720p) or 1920x1080 (1080p)."
Itt még bővebb infó róla, hogy mi az a felkonvertálás, mely nem azonos a teljes képernyőn való megjelenítéssel! Nem tudom, hogy a TV-m konvertál-e, de a box biztosan, és kicsit szebb is volt a képe SD forrás esetén..
BiP: Köszi a képet, talán ezzel érthetőbb, amit mondani akartam..
-
Kroni1
veterán
válasz
Watt25 #10015 üzenetére
Látom nem akarod megérteni a dolgot. Neked ha van vagy volt dvd lejátszód, akkor az a dvd-ket középen szokta kockában megjeleníteni a tv-den, vagy teljes képernyőn?! Gondolom teljes képernyőn.. Ettől függetlenül létezik felkonvertálós és sima lejátszó is, mint írtam előbbinek szebb a képe, nekem is van ilyenem, tapasztalatból mondom. Az SD adást is teljes képernyőn megjeleníti a TV-d, ugyanúgy minth amikor a PC-ről nézel bármilyen kisebb felbontású anyagot, pl. egy 576-os felbontású dvd-t, vagy 320-as mobiltelefonos videót a FullHD megjelenítőn. Itt szintén van lehetőség az adást teljes képernyőn nézni, felkonvertálás nélkül, csak széthúzva. A felkonvertálás egy technológia, ami javít a megjelenítésen, és nemcsak szétnyújt, de megsaccol és betesz köztes képpontokat is, ezáltal élesebb lesz a kép, mintha csak simán megjelenítenéd az SD adást egy FHD kijelzőn. Ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni..
benjoe1: Sejtettem, hogy ez áll a háttérben, nálunk ugyanazok jönnek be ezért analóggal nincs tapasztalatom. Szarabb a képed Mcard HD-val analógban mint a box-al?! Sajnos az a tapasztalatom, hogy az analóg tunert nagyon lesz@rják a mai tv-kben. Az újabb DVB-T-s Samsung LED TV-nken is csúnyább az analóg, mint a régi, DVB-T nélküli, csak analóg tuneres LCD-nken volt.. A képarány nyújtási lehetőségeket ne keverjük bele a konvertálási kérdésbe, az más dolog, csak a különböző képarányú TV-k, és adások miatt szükséges. A geeks.hu beállítás kiindulási alapnak jó, de saját szemedre hagyatkozz sztem is.
-
Kroni1
veterán
válasz
Watt25 #10011 üzenetére
a felskálázás azt jelenti, hogy a képpontok közé kiszámol egy algoritmus segítségével és betesz még annyi képpontot, hogy ne a forrásanyag felbontásának megfelelő, hanem 1920x1080 képpont legyen a kimeneten. Ugyanígy történik a DVD lejátszókon az 576p forrás FHD-re felkonvertálása, és a konzolok, pl. az én XBoxom is így skáláz fel FHD-re, mivel a játékok kivétel nélkül 720p vagy azalatti felbontásúak. Ez a megoldás nem egyenértékű egy eredeti FHD anyag minőségével, mivel csak megsaccolja hogy a képponton mi lehet nagy vszínűséggel, de tapasztalataim alapján sokkal élesebb kép érhető el vele mint konvertálás nélkül.. Na ezt a TV nem tudom hogy csinálja-e, box viszont biztosan.
Ami viszont nálam a mediacard-al az LW5500-on előny, hogy míg a box minden képarány beállításnál 16:9-ben nyújtva jelenítette meg a 4:3 adásokat, a mcard HD-val működik ez a funkció rendesen és tudok zoomolni minden féle módon, ami épp kell.
-
Kroni1
veterán
válasz
benjoe1 #10009 üzenetére
Nálam is feldobja sokszor 1mp-re hogy kódolt adás, aztán bejön a kép.. minőségre csak a digitálist tudom, analógot be se kerestem, nem értem az miért kellene, digitálisan megvan minden, legalábbis nekem. A HD szép, az SD közül az rtl elég szép, a többi átlagos, talán van ami gyengébb mint a boxon volt, de nem tudom a tv tunere felskáláz-e 1080-ra SD adások esetén, mert a boxon volt ilyen opció hogy 720p-re vagy 1080ra konvertáljon, a TV ugye 1080as de nem biztos hogy ez is felskáláz, szerintem ezért lehet.
-
Kroni1
veterán
válasz
ccs2929 #9863 üzenetére
Véletlenül se vennék hozzá 10k-ért ilyen szemüveget! Pont azért is vettem többek közt LG tv-t hogy olcsó legyen hozzá a szemcsi ha kell.. Nekem is van itthon 2db mozis 200Ft-os, meg mivel én nem kaptam a tv-hez vaterán vettem 7dbos party pack-ot 3.5k-ért.. Csak kiváncsi voltam, hogy van-e olyan játékcím ami jó ehhez a dual play dologhoz, és nem nyújtja el a képet, de akkor ezek szerint van ilyen. Nekem van XB360as konzolom, de még nem próbáltam egy játékban sem..
-
Kroni1
veterán
válasz
Tomix24 #9849 üzenetére
Persze, mindent kikapcsoltam, és mindig PC módban van a gép HDMI1 bemenetre tolva.. Mindegy, jó lenne amugy a tridef, ha nem 50 dodó lenne!
A másik az IZ3D de talán az kevesebb játékot ismer és csak 40 dodó..
Amugy a játék menüjében a graphics options pontnál legalul van a stereoscopic 3D on-off, amint ha on-ra teszel a TV magátol át is vált 3D-re. Légyszi kapcsold már be, és nézd meg a tévéden, hogy neked is leveszi-e a full HD felbontás mellett a frissitést 24p-re vagy sem! kösz előre is!
-
Kroni1
veterán
válasz
GeneraL_XTX #9846 üzenetére
Szerintem nincs is olyan játék ahol direkt aránytalan képe van a splitscreennek, de nem is mozgat igazából, én jobban szeretek fél képen játszani és látni fél szemmel hogy mit csinál a másik!
-
Kroni1
veterán
válasz
GeneraL_XTX #9844 üzenetére
És van szerinted olyan játék amit érdemes Dual Playben játszani?! Mert Splitscreenben azok a játékok amiket ismerek mind nagyon aránytalan, szétnyujtott képpel jelennek meg ha így akarom megjeleníteni. (mondjuk leginkább autósokkal játszom)
-
Kroni1
veterán
válasz
Tomix24 #9832 üzenetére
A DDD Tridef 3D-re gondolsz?! Én is próbáltam a NFS shiftet azzal és 14 napig nekem is tök jó volt!
De itt pont az a lényeg, hogy a Dirt3 az egyik olyan játék amihez nem is kellene ez a progi sem! A menüből aktiválni lehet a 3d-t, a tv egyből át is kapcsol, igaz fullHD-nél nekem sajna lekapcsol 24p-re.. De lehet h valami user error lesz.. (Érdekes, hogy a Tridef progival a Shift persze simán ment 1080@60Hz-en)
-
Kroni1
veterán
válasz
GeneraL_XTX #9830 üzenetére
és az acer laptopomhoz képest vagy 140ms-ot mértem az LW5500-amon.. mondjuk játék közben nekem nem zavaró, de én nem fps-ezet a tv előtt..
Bloodray: Nem tudsz valamit arrol esetleg hogy a Dirt3 meg a Dirt ShowDown játékoknak stereoscopic 3D módban menniük kéne-e rendesen az LG passzív tévéivel? az AMD oldalán elég kevés az ajánlott készülék, leginkább csak monitorokat tesznek be, de mivel az LG passzív monitorai is ott vannak szerintem az LW sorozatú tvkkel is mennie kéne, max nagyobb lag mellett.. Vagy nem?! Nálam magától át is vált 3Dre a tévé ha bekapcsolom a játék menüjében a 3D-t, az egyetlen gond, hogy 720p-ben tudja csak a 60Hz-et, de 1080-on mindig 24Hz-re vált pedig megpróbáltam az összes lehetséges frekit beállítani. 1.4-es a kábelem és a VGA-m is.. Szerinted nem kompatibilis vagy csak beállítani kéne valamit? (képjavítók, valósághű mozi, stb mind offon van)
-
Kroni1
veterán
tudja valaki milyen gombok vannak az 5590 távirányítóján az 5500-hoz képest?! A telomról az 5500-n az LG TV Remote-al tudok felvenni, de ha a Harmony 300-nak betanítom az 5590-es gombsorát akkor tökéletesen működik minden, kivéve a record gomb..
A telefont nem igazán szeretem mindig elővenni, lehet egyik ismerősöm 5590-es távját egyszer áthozatom és betanittatom vele a harmony-t, talán akkor menni fog..
-
Kroni1
veterán
válasz
morpheus133 #9767 üzenetére
Szia! Nem tudok tipust, nincs rajta semmi és rég kaptam.. De a 16GB azért nem jó mert alapból 20GB-ot akarna lefoglalni a timeshiftnek.. Szerintem a legtöbb 32GB-os már jó lesz neki.
-
Kroni1
veterán
válasz
gulyasa #9758 üzenetére
teljesen jol muxik sajat taviranyitoval is, amugy harmony 300al hasznalom. az lenne a kerdesem, hogy hol inaktivalhato maga a timeshift. mert elso formazaskor bekapcsoltam, azota ugy van, es akarmekkora hddt teszek ra mar nem kerdez, es automatikusan lefoglal 20gbot neki.. mindegy igazabol ugyis bekapcsolva akarom hagyni csak nem tom hol allithato.
-
Kroni1
veterán
válasz
RockCNC #9755 üzenetére
Te tudod mennyi rá a keret, de én egy 10x ekkora tárhelyű, és csak dupla annyiba kerülő 2.5"-osat vennék.. A 30Gb jószerivel 1-2 film vagy a timeshift funkció de a kettő együtt már nem fér nagyon bele.. Amugy ha ragaszkodsz hozzá h ennyi elég lesz akkor az auchanban most van maxell 32Gb pendrive akció 9e ft-ért!
benjoe1: nekem is 5500 van, tökéletes volt a mediacard tesztidőszakban is, és most is jól működik. vsz nincs neked még beregisztrálva a UPC által a szolgáltatás, vagy hasonló a gond..
-
Kroni1
veterán
válasz
RockCNC #9750 üzenetére
NEkem egy 32GB-os Buffalo Pendrive-om van benne, és tökéletesen működik, csak kevés a hely, ha felvenni is akar az ember dde ez annyira engem nem zavar. Ebből a 32GB-ból amugy 20GB-ot lefoglal a timeshiftnek, azaz az adásmegállításnak, a maradék 10GB-ra lehet felvenni. Nekem azt írja SD-ben kb. 5 órát, HD-ben még kb. 1:15 -öt tudok felvenni. A timeshift amugy hol kapcsolható ki vagy be?! Nem találom sehol. (LW5500 @DVR engedélyezve)
-
Kroni1
veterán
válasz
Skynet258 #9694 üzenetére
Szerintem az a bajuk, hogy a TV a saját mediaplayerén játszott filmnek nem adja át a DTS hangját hdmi-n, engem is ez bosszant! Az hogy a HTPC-ről kapott jelet továbbitja erősítőbe sokakat nem izgat, mert a PC-t egyből rá lehet nyomni erősítőre.. De a mp-en játszani egyszerűbb lenne sokaknak, távirányítóról irányítható minden, a 3D-s mkv filmeknél sem esik szét a lejátszó felülete, stb.. És nem kellene hozzá más eszközt használni. De én is mindent PC-ről nyomok mert sok a DTS-es filmem..
-
Kroni1
veterán
válasz
RockCNC #9666 üzenetére
Nem a hangzását kritizáltam, hanem a nevét tartom marketingbullshitnek, mert minden hang 3D-ben terjed, de most a 3D nagyon trendi.. Azt meg hogy bekapcsolva szereted használni azon ne csodálkozz, mert a kikapcsolt állással csak azt mutatja a gyártó, hogy az ő szuper találmánya nélkül mit hallanál.. Egy Mega Bass-os walkmant se ugy halgat az ember, hogy off állásban van.
-
Kroni1
veterán
válasz
jooker82 #9660 üzenetére
Nálunk is van a családban, de az én "mezei" 5.1-esem szerintem ugyanolyan 3D-s. Amugy nem szól rosszul, ha bekapcsolod a 3D hangzást dinamikusabban adja ki a hangokat, a hátsók is hangosabbak lesznek, de ilyen effektet más rendszertől is hallottam már. Nem fikázni akarom, de az hogy egy hangszórót felfelé állítok és ráírom hogy 3D csak marketing fogás szerintem, semmi több, mivel most a 3D TV-hez kompatibilis 3D házimozi illik veszik is gondolom, de ha majd lefelé is állítunk két hangszórót az alsó szomszédnak az meg már 4D lesz, hogy ő is élvezze amit én!
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Dirt3 illetve a Dirt Showdown demoja a két 3D-s játék amit a TV-n ki akartam próbálni. Monitoron, illetve 2D-ben a TV-n is elég jól fut max részletességgel is, de 3D-re váltva akadozik, mert amint bekapcsolom a játék menüjében a stereoscopic 3D-t átrakja a frissitést 1920x1080@60Hz-ről 24Hz-re! Minden képjavítót kikapcsoltam, a Valósághű mozit is a 3D videobeállítások közt, de nem tudom 60Hz-re rávenni. A 3D sbs és tab filmeknél nem magától vált 3D-re, hanem ugye távirányítón én választom ki, de ott marad is szépen 60Hz. Valakinek ötlet?!
-
Kroni1
veterán
válasz
ccs2929 #9364 üzenetére
az LW55XX-ösökben kicsit jobb a panel is, az 5500-ból a felvétel funkció előhozhaó szervízmenüből, az 5590-ben gyárilag aktív. Ha nem akarsz Smart TV-t, és nagy az árkülönbség a 4500 és az 5500 közt akkor a 4500-ast venném, ha nem sokkal drágább akkor megéri az 5500-ast venni szerintem!
-
Kroni1
veterán
válasz
gulyasa #9277 üzenetére
hát valahogy ez a belső hdd nagyon átadja a rezgéseket, az egész állványunk rezeg tőle.. a külső 2.5"-öm pedig semmi hangot nem ad.. Azért is vettem direkt mert a korábbi 3.5-ös a külső házban szintén nagyon hangos volt mikor a tvre kötve arról nyomtam az mkv-s filmeket..
vérfolt: nem tud a tv mediaplayere DTS-t, az ilyen filmekhez külső lejátszó vagy PC kell hogy legyen hang..
-
Kroni1
veterán
válasz
gulyasa #9266 üzenetére
UPC-től bérelt Cisco HD DVR Box-om van aminek a felvételei szintén csak saját magán lejátszhatóak, a 3.5"-os HDD-je miatt elég hangos, sőt kikapcsolva is serceg, lassú a menüje, sokszor le is fagy, 30-50W-ot eszik akkor is ha nem akarok felvenni csak egy mezei műsort betennék elalváshoz, és a TV-vel ellenben elalvásidőzítést persze nem tud. Most hirtelen több hibája nem jut eszembe. Ja de! Plussz egy távirányítót kell kezelned vagy egy univerzálisat kell venni miatta. Nekem volt Harmony 650-esem, és Harmony 300-as Logitech-em van most is, de a TV saját faja, megvilágított gombos távirányítóját jobban szeretem használni. és nem szoktunk nagyon TV-t nézni vagy felvenni, pláne egyszerre több műsort.. Ha az F1-et nem tudom nézni azt szoktam felvenni, de ennyi. Úgyhogy ha a TV programozható és tud kikapcsolva is felvenni akkor az tökéletesen elég, menüje sokkal gyorsabb, azt már láttam másnál, úgyhogy a box nekem aztán nem hiányozna..
-
Kroni1
veterán
Üdv! 55LW5500-asom van, DVR funkció enablálva, és most tervezek áttérni a Settopboxról CI modulra. (Végre ugy néz ki UPC-nél megoldható lesz, és amint jön a tesztkártya száműzném is a HD felvevős boxunkat!) a kérdésem az lenne hogy felvétel beprogramozás van a TV felvevőjében? Tehát USB HDD-re a TV kikapcsolt állapotban is tud felvenni?!
-
Kroni1
veterán
gondolom akkor az összes képjavitót stb kikapcsoltad ugye?! mert a bemenet átállitása és a képjavitok kikapcsolása bizony nálam csökkenti a lagot, jelentősen. elhiszem hogy a monitorhoz ami kifejezetten játékra van kicsit lemarad, csak azt mondom h nagyon hc gamernek kell lenni hogy észrevedd a lagot, szerintem.
milyen progival csináltad amugy a képet?! én is kiprobálom.
-
Kroni1
veterán
válasz
sz.z.csicsi #9081 üzenetére
miért irtál panaszt?!
-
Kroni1
veterán
válasz
BÁ Nutrition #8980 üzenetére
Szerintem átjátszani át tudja a TV a DTS-t HDMI-n, csak a mediaplayere nem viszi át.
-
Kroni1
veterán
Most látom, hogy az én LG 55LW5500-asom kompatibilis a 3.3.10-es fw-től! Jajdejóó!! Pedig a gyári spec szerint ez alapból csak CI foglalatos, de ugylátszik akkor szoftveresen tényleg upgradelhető a dolog!
-
Kroni1
veterán
válasz
huncutka1029 #8863 üzenetére
Az kemény!
Köszi a linket, az LG oldalon láttam régen hogy CI foglalat van a miénkbe, ha jól emléxem, és azért is reménykedtem hogy megoldható a kompatibilitás, mert csak ennyi a különbség, ami elvileg szoftveresen valóban orvosolható..
-
Kroni1
veterán
Örülnék ha a CI foglalatos LW5500-as TV-m valami csoda folytán kompatibilis lenne a UPC CI+ moduljával, azért reménykedem mert a különbség a kettő típus közt ha jól tudom csak a másolásvédelem funkció, ami nem lesz bekapcsolva.. Ha meg nem lesz jó hozzá akkor kicsit szomorú leszek, a settopbox-tól már kiráz a hideg! Ha ezze a TV-vel nem megy ami egy viszonylag új, 2011-es modell, akkor sztem sokan nem tudnak majd átállni a boxról a kártyára..
-
Kroni1
veterán
válasz
BloodRay #8796 üzenetére
ismerosre is ugy soztak ra egy kozepkategorias samsungot, hogy abba annyira jo a panel, hogy a sony csak egy ev mulva kapja meg, es a tobbi gyartonak is csak kesobb lesz ilyen hipersuper panelje!
nekem van egy saturnos sony termekmenedzser ismerosom, o is probal korrekt lenni, es zavarja hogy a tobbiek meg szidjak a masik gyartot az o fule hallatara is! amig ilyet lehet egy termekmenedzsernek addig nem is engednem hogy az ilyen nagy muszaki boltokban gyartok altal fizetett dolgozok legyenek, mert ez igy nem a vevo es nem is a bolt erdekeit szolgaalja, csakis az eladoet a jutalekert, meg az adott gyartoet. gondolom ez nyugaton muxik rendesen csak nalunk kell igy kaparniuk a fizuert...
-
Kroni1
veterán
sràcok! az LW5500asomban ha CI foglalat van akkor a CI+ os UPC mediacard semmikepp se lesz kompatibilis vele ugyee? Majusban vezetik be, egyenlore a HD kartya berlese dragabb lesz allitolag mint a hd felvevös settopbox berlese, az usb meghajtora torteno felvetelt is korlatozni akarjak, es csak CI+ os kartyak lesznek! Szimpatikus cég, Digivel meg simán lehet felvenni tvröl, es az a szaros box se kell hozzá!
-
Kroni1
veterán
Én biztosan tudom, ahol a samu tud kissé torzitott, vagy torzitatlan képet adni ott az LG LW5500 sajnos nem, úgy hogy UPC STB van rákötve HDMI-n, mozinagyitástól kezdve mindenhogy állithatod, de olyat nem tud mint a samsung-ok! (persze lehet mondani h a magyar adók nem haladnak a korral, de a samu meg gondol erre is, az LG nem. nem nagy dolog, de azért mégis..) Mondjuk mediaplayerjét nem használom, de ott se lehet ezt beállítani olyan jól mint a samut. Ezzel együtt is ez a legjobb ár/érték arányú most szerintem az összes gyártót nézve, ha most vennék akkor is Lw5590-est vennék csakis!
-
Kroni1
veterán
válasz
BloodRay #8670 üzenetére
Nem, a samsungban valóban több lehetőség van erre, tud olyat is, hogy kevésbé változtatja meg a képarányt, az LG-nél ilyen nincs minden tipusban, legalább is az én LW5500-asom nem tud ilyet sajnos..
Ettől függetlenül úgy, hogy nekünk 2 Samu és 1 LG is van a családban, ennek a képe tetszik legjobban 2D alatt!
-
Kroni1
veterán
15m-es hdmi kabelt en is tudok olcson, 1.3ast es 1.4est ha valakit erdekel...
-
Kroni1
veterán
válasz
Yogi Bear #8578 üzenetére
Miért ne? Ugyanugy mint mondjuk ha XP-ről akarnál frissitéssel Win7-re térni akkor Vista és utána mehet csak fel a 7-es.. Van az első fájlban vmi olyan dolog amit a legujabb fw nem tartalmaz, mert feltételezi, hogy fent van az egyel elöbbi fw révén. Lehet ilyen is mögötte.
-
Kroni1
veterán
Meg nekünk is van 20 éves CRT-nk ami mai napig működik..
-
Kroni1
veterán
válasz
Yogi Bear #8560 üzenetére
Tényleg megnyugtató!!!
De ha már itt tartunk! Kértek sorozatszámot vagy bármi egyebet amugy telefonon, amiből kiderül hogy szürkeimport vagy magyar hivatalos vétel a TV-d?! Melyik számon hívtad őket?! Valamelyik LG szervizt vagy a magyarországi központi ügyfélszolgálatot?
-
Kroni1
veterán
válasz
BloodRay #8519 üzenetére
csak nalunk a nep nagyresze sajnos arerzekenyebb mint nyugaton, ez van. itt lenne ertelme a vilaggarancianak. a baj h az lg hungary tartja fent a szervizt itthon, holott jobb lenne ha tvk araba belekalkulalnak kozpontilag a szerviz fentartast minden orszagra ahol a tvt aruljak. bar sztem is, ez csak nalunk gond nemetek megveszik a mmban amennyiert adjak es kesz, oket nem erdekli semmi.
mas: mi a kulonbseg a ci es a ci+ foglaltok kozt? az lw5500asomban ha jol tom csak sima ci foglalat vaan. ez akkor nem lesz kompatolibilis a ci plusszos kartyakkal? upcnel azt mondtak h olyat akarnak bevezetni..
-
Kroni1
veterán
válasz
BloodRay #8505 üzenetére
Az a rossz vagy jó (döntse el mindenki) hogy ezt meg lehet tenni nálunk.. Ha jól tudom 2-es út menti gyárából a Samsung is teljesen feleslegesen kamionoztatja a TV-it kölföldre meg vissza a vámfizetési kiskapuk miatt.. Nem lenne ésszerűbb a szállítási költségeik felét elkérni, és ezt kihagyni, amivel még a környezetet is kímélnénk? Dehogynem! És mégsincs igy!
A dologban még az az érdekes, hogy nálunk valamiért a hivatalos forrásból megvett dolgok valahogy nagyon sok esetben többe vannak mint bárhol máshol a világon a szintén hivatalos forrásból származók.. Sokan ezért vállalják inkább a rizikót. Én az amerikai hivatalos boltból tudtam szállítással féláron rendelni limited edition Oakley szemcsit, az alapmodell itthoni árához képest, UK-ből 5 válogatott Blu Ray filmet szállítással 16 fontért! Na ezért én szívesen vállalom a rizikót, hogy vagy megjön vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest