Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sarkanyolo2

őstag

válasz gilfoyle #11002 üzenetére

Nálam olyan 3 hete. Teljesen patent, eddig csak loloztam vele, ott már használta az NVIDIA kártyát. Pixelhiba nincs, korrekt gép.

törölt tag

válasz gilfoyle #11002 üzenetére

Nálam pixelhiba nincs, és a videokártya is jól működik. Mind a kettő. Van olyan régebbi játék, ami csak az integráltat ismeri fel, még akkor is, ha az nvidiát adom meg neki. A komolyabbak már látjàk az nv kártyát, és tökéletesen futnak rajta. A gép egy-másfél hete van nálam.

törölt tag

válasz gilfoyle #10999 üzenetére

Szia!

Természetesen Lenovo gépem van, Az Acert eladtam.

A venti játék alatt nem túl hangos, porszívó hatás nincs, most futtattam rajta egy Nvidia technológiai demo-t, de a hangerő nem érte el még egy hajszárítóét sem. Annál halkabb. A Unigine Heaven benchmarkja egy kicsit jobban meghajtja, de a venti itt sem ordít. A venti hangja nem éles, visító, hanem olyan lágy szélzaj. Alaphelyzetben alig hallani.

A zsanérok erősek, kell izom a felhajtásához. A képernyő vékony, elegáns hatást kelt. A tapipad nagyon jó, pontos, megfelelő érzékenységű, a gombjai lenyomáskor koppannak, de érezni, hogy stabilan a helyükön vannak. Két külön gomb, nincsenek egybeöntve egymással és a tapipaddal.

A gyári programokról nem sokat tudok mondani, mert ezekből csak az Energy Manager programot használom, azt pedig észre sem veszem, annyira nem fogja a gépet. Az előretelepített Windows-t nem sokáig használtam, mert mint írtam, a gyári SSHD pár nap alatt tönkrement. Így a Recovery partíció ment a levesbe. A belerakott 1 terás HDD-vel tökéletesen működik. Ez volt az első alkalom, hogy notit szereltem. Nem volt gond a vinyó cseréje. Az alján lévő eltávolítható lapot leszedve, egyből látszik a HDD, és az azt tartó négy csavar. Ezeket kicsavartam, majd a HDD-t egy centit balra húzva lejön a csatlakozóról. Ekkor kivehető. Az új, 1 terás vinyón nem volt rögzítőkeret, így azt lecsavaroztam a rossz SSHD-ról, és rátettem az újra. A vinyó vissza, egy kicsit jobbra kell tolni, hogy rámenjen a csatlakozóra, aztán be lehet csavarozni. A gép aljáról leszedett szervizlapot vissza lehet csavarozni, és kész.

Azt azért még hozzátenném, hogy ebből a gépből többféle kiszerelést láttam, nem mindegyik ilyen, mint az enyém. Van fekete színű is, másféle belsővel, különféle konfigurációkkal, azokat nem tudom, hogy milyenek, mennyire igaz rájuk az, ami az enyémre. Gondolom az i7-essel szerelt példányoknak nagyobb hangja van. Az enyém egy Z50-70, 20354-es modell. Ez a modellszám különbözteti meg a különböző kiszerelésűeket.

Fényes a kijelzője, de az Acerem kijelzője erősebben csillogott, ezen annyira nem problémás.

• sarkanyolo2

őstag

válasz gilfoyle #10996 üzenetére

Nekem a Full HD-s kijelzős változat van. Nagyon szép képe van, csak sajnos fényes a kijelző. Egyetlen negatív dolog csak a fényes kijelző, amúgy egy nagyon korrekt laptopot kapsz a pénzedért. Az SSHD kicsit túl van misztifikálva, túl sokat azért ne várj tőle. A többi rászletre nem térek ki, már leírták.

Csak ajánlani tudom. (A hangszórók is nagyon jók :D)

törölt tag

válasz gilfoyle #10996 üzenetére

Szia!

Nekem van Z50-70 notim. Bár ebből a modellből többféle létezik, melyek többnyire a burkolatban, a kijelző felbontásában, és a processzorban különböznek.

Az enyém: Acer Z50-70 Model 20354

Kijelző: 15.6 col, 1366x768 --> Ebből létezik Full HD-s is.
    CPU: Intel Core i5 4210U (Haswell) 1.7 - 2.4 GHz
    VGA: Intel HD 4400 + Nvidia Geforce 840M
    RAM: 4GB DDR3-1600
    HDD: 500 GB SSHD
    AUDIO: Conexant Smart Audio
    LAN: Realtek GBE Family Controller
    WIFI: Realtek RTL8723BE
    Blootooth: Atheros - Pontos típust nem ír ki, még az AIDA 64 sem.
    Optikai meghajtó: HL-DT-ST DVDRAM GUA0N

Van a gépen 2db USB 2.0, 1db USB 3.0, és egy kártyaolvasó, ami USB 3.0 csatolású.

Az én gépem alul-felül fehér, belül pedig ezüstszínű. Az alján egy három csavarral eltávolítható fedlap van, amin keresztül elérhető a HDD, a memóriafoglalatok, amiből nálam kettő van. Itt elérhető a procihűtő ventilátora is, ha takarítani kell. A töltő a szokásos lapos, Lenovo-s dugó. Az akku 4 cellás, de a kapacitását nem tudom, mert épp benne van a gépben. Használom a géphez adott Energy Manager programot, ami stabil 60%-on tartja a töltöttséget, ha az akku és a töltő is egyszerre van használva.
    A gép csendes, csak erősebb terhelésre, és az NV videokártya használatakor pörög fel. A hangja ekkor sem zavaró. A proci alapjáraton 40 fok körüli hőmérsékletű. A gép masszív, jól össze van rakva, csak a billentyűzet horpad egy kicsit.

Az enyém előretelepített Win8.1-gyel volt szerelve, aminek a kódja a BIOS-ba van égetve. A rendszert a Recovery partícióról lehet feltenni. Az SSHD-m elég hamar tönkrement, így buktam a Recovery partíciót. Szerencsére volt itthon egy még nem használt, 1 terás vinyóm, amit beszereltem a tönkrement SSHD helyére. Erre egy OEM lemezről feltelepítettem a 8.1-est. Ez telepítéskor nem kért kulcsot, kiolvasta a BIOS-ból. A feltelepített 8.1-es tökéletesen működik, azonnal aktiválódik, amint netet érzékel. A géphez Win7/Win8/Win8.1 driverek vannak. A Windows 7 is jól működik rajta, kipróbáltam azt is.

Még nincs nálam túl régóta a gép, de eddig elégedett vagyok vele.

• bpx

őstag

válasz gilfoyle #6062 üzenetére

van, több mint 4 hónapja használom

összeszerelés minősége? passz, első notebookom, nem tudom mi számít jónak, de erre nincs panaszom (szét még nem szedtem)
    recsegős? nem
    akksi: ha csak olvasok (pdf, jegyzet), akkor 2,5-3 óra
    ha valamit csinálok (pl. megy egy Visual Studio vagy Eclipse plusz pár dolog) ~2 óra

tapasztalatok: a fedél és csuklótámasz mágnesként vonzza a koszt és ujjlenyomatokat
    a vga játékra túl gyenge, bőven meglennék az integrálttal is önmagában
    touchpad is felejthető élmény

vannak fura dolgai, amire mások is panaszkodnak (pl. elég a lenovo fórumát nézni)
    konkrétan a kijelzővel van valami:
    sleepből/hibernálásból felébredve néha nem kapcsol vissza a kijelző, ilyenkor csak a kikapcs-bekapcs segít (10-20-30 alkalmanként egyszer)
    sleepből/hibernálásból felébredve néha egyszerűen nem lehet a fényerőt állítani -> restart (gyakoriság dettó)
    néha olyat csinál, hogy kikapcsolás után is teljes fényerővel ég a kijelző, sehogy sem lehet lekapcsolni - ezen konkrétan csak az segít ha magát az akksit is kiveszem a gépből (eddig háromszor csinált ilyet)

továbbá: bekapcsolás után néha egyszerűen megáll a Lenovo logónál -> kikapcs-bekapcs (ilyet is talán 3-4-szer csinált eddig)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés