- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Malibutomi #19232 üzenetére
Talán itt
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
HollyBoni #19185 üzenetére
Én sem raknék bele kisebbet, főleg ennyivel.
A táp ventilátorvezérlő elektronikája nem tudja, hogy kicserélték a ventit, így ugyanakkora feszt fog adni mint a régebbi nagyobb teljesítményűnél.
Mivel a teljesítményfelvételtől függ a ventilátornak adott feszültség, így ha egy kisebbet raksz be, akkor ugyanakkora teljesítménynél kevesebbet fog forogni az új ventilátor.Én legalább egy 120P-t raknék be oda.
Hanyas volt benne eredetileg?
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
HollyBoni #19147 üzenetére
Ahogy TaaT kolléga is írta, 2000 RPM már nagyon sok, így az biztos nem lesz halk. Ebben a kategóriában szerintem nincs nagyon értelme halkat keresni, nagyjából mindegyik ugyanakkora szélzajt fog kelteni. Persze nem szabad megvenni pár száz forintos ventit ebben a kat.-ban sem.
Ha nagyon kell 2000 RPM feletti normális ventilátor a Scythe Ultra Kaze-t tudom ajánlani. Van belőle 2 és 3 ezres is. De egyik sem halk egy cseppet sem.
TaaT: Hát ami azt illeti, az én hűtőmre is kevés 2 db 1200-as. Sűrű lamellákat néhéz átfújni, de 2000 felett tényleg pocsékolás
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
sinya85 #19131 üzenetére
Igen, azzal meg csak annyi a baj, hogy nagy. Van ilyen "torony ventilátorom", de az meg eléggé alacsonyan hűt, így nem nagyon hűti a felsőtestemet, erre a célra gondoltam egy ilyet.
Most úgy néz ki lesz egy 2200 RPM-es 12-es venti USB-ről, ami kb. 1100-at pörög majd így. Elől hátul rács lesz rajta. Meglátjuk majd, hogy beválik e.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tothgera30 #19129 üzenetére
Igen, az sem rossz megoldás, csak az meg eléggé instabil, nem tudom úgy beállítani mint ezt bedugom a monitorom oldalába és onnan meg úgy irányítom ahogy akarom.
A 12-es ventit meg ugye eléggé nehéz úgy elhelyezni, hogy az emberre fújjon.
De ha eyg 800-as ventit rákötök USB-re, akkor csak 5 Voltot kap, nem? Szóval alig pörögne.
-
Vasinger!
nagyúr
Ilyen USB-s ventilátort hol lehet kapni, vagy milyen néven lehet ilyet keresni?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szamoki #16079 üzenetére
Szerintem itt érdemesebb lenne feltenned.
De ha már itt vagy, leírom a véleményem.
Esetle Scythe Mugen 2-3?
Ezekbe a "csoda" vízhűtésekben nem hiszek. Ha vízhűtés, akkor egy rendes radiátor, ne egy ilyen kis ***
És az meg a pláne, hogy nem is lenne halkabb, mert a radiátor eléggé hűteni is kéne.
Milyen procira menne?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tothgera30 #16064 üzenetére
PH! apróról
-
Vasinger!
nagyúr
Rendelkezek egy Scythe Kaze Server 5.25-ös ventiszabályozóval és mostanában azt csinálja, hogy randomban csipog 2-3-at. Az is változó, hogy mennyit.
Mitől lehet ez. Az érzékelői 30 fok fölés sem mennek, azért nem kéne csipogni. A ventilátorok is rendesen pörögnek. Nem értem.
5let? Írjak a Scythe-nak?
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Egy eléggé érdekes kérdéssel fordulok hozzátok.
NoiseBlocker ventilátortartozékokat honnan lehet venni, ha egyáltalán lehet így külön?
Pontosabban ezekre gondolok:
Bárhonnan érdekelne. A csavarok és a hozzátartozó anya illetve gumi rögzítők érdekelnének. A kábelhosszabbítók nem.Nos?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
proci985 #15234 üzenetére
S-FLEX 1300? Van egyáltalán olyan? Én csak 800,1200,1600 és 1900-at ismerek. Ezek közül volt mindegyik kivéve az utolsó, de egyik sem jött be mivel a mély motorhang nagyon zavaró volt az egész S-FLEX szériában.
Coolinkeim vannak most a gépben, de nem is a légszállítással, inkább a szélzajjal van a baj.
Thermalright? Nem egy prémium kategória, biztos hogy olyan jó?
szab.tam: Már bocsi, de ez nagyon nagy butaság, hogy S775 és DDR2 miatt nem veszel ATI-t. Ati kártya minden chipsetben megy és fordítva. Semmiféle kompatibilitási probléma nem léphet fel.
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Milyen 12-es ventit ajánlotok ma, ami a leghalkabb 800-1300-as tartományban?
Ezek között vacillálok:
Coolink Swif 2 1201
BlackSilentPRO 120mm PL2
Noiseblocker BlackSilentFan XL2Nos?
-
Vasinger!
nagyúr
Pl. egy akármilyen hűtőre. Ha alapon van a procim, feszültségileg és órajelileg is, MX-2es pasztával és 1800-as Swif 2-vel sem megy 35 fok alá ami azért elég durva. 3.8-ra húzva magas fesszel pedig borzalmas eredmények. IDLE/LOAD: 40/60 kb.
Nordic: Hát jó
Én 3000 MHz-en mérek legalább, nem csak 800
Azt mondod megéri még egy ventit rakni? Nekem így van jelenleg: KattMost már nem ezek a cuccok vannak benne, a ventik is máshogy vannak, de nagyjából így áll fel a helyzet mint a képen. Hátul egy 1200-as Swif 2 és a procin egy 120P. Most a hűtő és az 1201 között nincs sok hely, oda elég nehezen férne be egy venti még és szvsz az 1800-as swif is át tudja azt fújni a lamellákat.
TaaT: Linkeeet
-
Vasinger!
nagyúr
Kezdem úgy érezni, hogy ki kéne vágni a szemétbe ezt a Mugen 2-t. Nagyságrendekkel rosszabb hűtöket nem hoz be ...nem értem.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Erre fele elég vízköves a víz, ezért kérdeztem.
Köszierikthekippa: És azóta nem korrodálódott semmit? Vagy a teljesítménybe nem látni visszaesést?
S.Y.S.: Inkább akkor marad a kompresszor. Remélem az is elég lesz hogy kimenjen a belsejéből a por. Ma nem csináltam meg, majd valamikor...
(#14437) TaaT : FEnt van egy ugyanilyen videó is, csak a Swif 2-vel, iszonyat hogy milyen különbség van a kettő között azonos sebesség mellett. A fene sem gondolta volna.
Lehet lecserélem, de anno ennek volt valami nagyon magas hangja amiért nem vettem meg....videóban nem nagyon hallottam.Persze a hang nem minden, kíváncsi vagyok, hogy a légszállítása milyen összemérve.
(#14457) greenfairy
3 fajta üzzemód van benne. Manual, semi auto és auto. Az elsőt nem kell magyaráznom, a másik kettőt én sem értem, pedig ilyenem van.
A honlapon ezt írják:
AUTO mód: Kaze Server kikapcsolja a ventilátort, ha a valós hőmérséklet jóval alacsonyabb, mint a beállított hőmérséklet.FÉLAUTOMATA mód: Autómatikus mód kibővítve, így nem csak hőmérséklet értéket, hanem minimális ventilátor fordulatszámot is beállíthatunk
-
Vasinger!
nagyúr
Holnap tervezem lemosni a hűtőmet (Scythe Mugen 2) mert elég poros stb, gondoltam beteszem a csap alá aztán megszárítom hajszárítóval és letörölgetem. Na igen eddig szép és de mi van ha vízkő marad a lamellákon? Az nem túl jó hővezető. Ti hogy tisztítjátok a hűtőtöket, hogy se zsír, se por, se vízkő ne maradjon rajta?
-
Vasinger!
nagyúr
Lenne egy olyan kérdésem, hogy azt meg lehet e oldani, hogy a Scythe Kaze Server ventiszabályozó kapjon áramot a tápról?
Szóval nem akarom, hogy a gép beinduljon, táp, vga, winyó, semmi sem, csak a ventiszabályozó. Egy Corsair VX 450-ről lenne szó, ahol a Pata csatlakozóra van kötve a szabályozó.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
joecontra #12891 üzenetére
Mondjuk lecserélhetnéd egy ugyanilyenre. Valszeg megadta magát a csapágya.
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Sziszka_88 #12824 üzenetére
Szerintem a legokosabb, ha mindkettőt végbevinnéd.
De ha választani kéne, akkor egy erősebb Corsair táp. De ez ügyben már a tápos topikban érdeklődj.babicsbalu: Szerintem nincsen rá külön hűtés. Esetleg ezt próbálhatod meg, 1-2k-ért meg veszel rá ramsüniket.
Nagyobb kép.
Esetleg még a vízhűtés marad... -
Vasinger!
nagyúr
válasz
atesss #12818 üzenetére
Hát, ha ki is mosod, akkor nagyon alaposan ki kell szárítanod.
Én egyik ventilátoromat sem tettem víz alá, mindig csak vizes ronggyal töröltem át. Lassabb és nehezebb, de így biztos nem kerül a motorba víz.
Én nem ajánlom, hogy átmosd vízzel, mert lehet, hogy olyan helyen megmarad egy kis víz, ami zárlatot csinál bent.
Bár már én hallottam olyat is, aki a kádba fürdette a gépét és semmi baja nem lett.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
aclandiae #12814 üzenetére
1. Igen, mindenféleképp.
2. Szerintem ne, bár az oldalsó ventik működése házanként változó. Van, ahol minden esetben csak ront.
3. Attól függ. Pontosan milyen ventik vannak a házadban? Elvileg mindegyiknek maxon kéne pörögni.
4. Hát, por biztos nem fog már bemenni, a tápot szerintem rendesen visszafogja majd. Esetleg kipróbálhatod, hogy kiszeded a tápot és odateszel egy ventit úgy, hogy bent vannak a hálók és úgy is, ha nem és megnézed, mennyit fojt. Esetleg a méhrácsot is kivághatod. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
xxxbence #12809 üzenetére
Azért, mert olyan alkatrészeket kellett bele rakni, amelyek nem bocsátanak ki annyi hőt és bírják a magasabb hőmérsékletet is, jobban mint egy átlagos alkatrész és ugye a táp szellőzése akármilyen, a sok hűtőborda miatt. És ezek mellett még jól is kell teljesítenie is.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
gordonfreemN #12579 üzenetére
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
fenergie84 #12575 üzenetére
Hát, ha nagyon leakarod cserélni akkor le kéne mérni hogy mekkora ott a hely.
Én az ilyen lapon már láttam ezt a hűtőt és eléggé dicsérték is: Zalman ZM-NBF47 -
Vasinger!
nagyúr
válasz
fenergie84 #12573 üzenetére
Nekem is rálóg a Mugen 2. De ez miért is baj?
Lenne egy kérdésem: Azt az Ac ventit hogyan sikerült odarögzíteni???
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
kmisi99 #12562 üzenetére
Nem nagyon értem az utolsó mondatod. Hogy érted, hogy hátulról fújná a Mugen-re a levegőt?
Egyébként elég hangos rendszer amit elképzeltél, de ha minden áron ezt akarod akkor én így alakítanám ki:
Hátul egy Coolink szív, oldalt a 20-as venti(bár nem látom értelmét, de egy próbát megér), elől a 20-as és felül még a 2 Coolink. De a helyedben egyet raknék oda és a Proci gyárija helyett egy 120P-t tennék, nálam legalábbis ez a nyerő. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
adamwenson #12492 üzenetére
Én a helyedben megpróbálnák egy ventit berakni a winyó elé, ami hűti, ha még nem lenne. Ártani nem árt neki, az biztos, de ha ez sem javít rajta, akkor ha van tuninig, akkor abból kéne visszábbvenni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
adamwenson #12487 üzenetére
Ezek a hőmérsékletek teljesen normálisak, szinte hűvösek is. Többi alkatrész mennyi? Alaplap, HDD?
Tuning van, ha igen mennyi?gizmo20: A hűtőpaszta max 1-2 fokot javítana. Mondjuk egy MX-2. Ha új hűtő lesz, célszerű olyat is venni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
gizmo20 #12485 üzenetére
Helló!
Nem értem mi a bajod a hőmérsékletekkel, szerintem ez teljesen normális.
Azért adok pár alternatívát:
Ventik
Scythe 1900 RPM PWM,
Scythe 1900 RPM halk, de csak 3 pines,
Swif 2 120p 1700 rpm, nálam 1800 felé is ment.Ha hűtő csere akkor:
Mugen 2
Kama Cross -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Krisinto #12472 üzenetére
Bár nem hozzám fűzted a kérdésed, gondolom nem sértődsz meg ha válaszolok.
1. PWM. Az alaplap maga szabályozza, amit Te beállítász neki olyan léptékben. Ehhez külön alaplap és venti is kell.
2. Veszel egy előtét ellenállást pl ilyet: [link]
3. Előlapról egy, un. előlapi ventilátor szabályozóval.
4. Némelyik alaplap képes szoftveresen is szabályozni a 3 pines ventit is, de ez ritka.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
joecontra #12468 üzenetére
Nem. Egyrészt nem biztos, hogy odaférne, másrészt az oldallapra merőleges CPU hűtők, mint amilyeneket ajánlott a kolléga, annak csak bezavarna az a ventilátor és talán még rontana is a hőmérsékleten. Ha javítana is, azt már nagy zaj mellett és max 1-2 fokot. Nálam nem használt semmit.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
JoolsNOS #12463 üzenetére
Szerintem egy próbát megér matricával, veszíteni nem veszíthetsz. Egyébként én is az a fajta vagyok, hogy felhasználok minden sz@rt, barkácsolás végett.
adamwenson: A túlmelegedés instabilitásban is jelentkezik? Mégis mekkorák ezek a hőmérsékletek? Egy képet készítenél? Adatlapod kitöltenéd, hogy mégis mivel van dolgunk?
Abból amit leírtál, valóban nem rossz, nálam is ez a helyzet, érezni a levegőt a kezemmel, lábammal erősen, de mégis meleg, azért mert léghűtés. A léghűtés levegővel hűt és ha a levegő meleg mint jelen esetben, akkor lehet 4000 RPM-es ventid akkor is a meleget fogja fújni rá, mert nem fogja lehűteni a levegőt, annyival, hogy érezhető legyen. (ellenben a vízhűtéssel)#12462 joecontra: Ez akkor lenne jó megoldás, ha maradna a jelenlegi cpu hűtő. De még ennél jobb megoldás is lenne, ha az oldalára akarsz szerelni, akkor egy fan duct-ot. Ezen a képen látszik miről beszélek. Így, csak a kintről jövő "hidegebb" levegőt fogja szívni a proci.
#12466 joecontra: Minél nagyobb, annál jobb, annál több levegőt fúj. Ezek sajnos nem mindig valós adatok.
#12465 joecontra : Ez neked a portalanított állapot?
Megint csak a portalanítást javallom neked, hidd el, hogy rengeteget szigetel az a vastag porréteg a winyókon.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
joecontra #12457 üzenetére
Itt válogathatsz:
80 mm-esek
92 mm-esek. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
JoolsNOS #12452 üzenetére
Szvsz. az a matrica sokat nem oszt nem szoroz, de valóban valamennyit visszafogna. Ha leszeded, biztosan ugrik a gari.
És ahogy néztem az fx5200-es karikat, nincsen akkor nagy hűtő rajtuk, amitől valamiféle nagy változást lehetne várni.
Van többféle megoldás is a winyó hűtésére, bár ha hangtalan megoldást akarsz, az már bonyolultabb és valamely esetekben drága is.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
terquan #12334 üzenetére
Nos, kezdjük ott, hogyha hozzányúlsz a géphez, akkor egyből ugrik a gari.
Szerintem a BR olvasó szokásairól ne itt kérdezz, mert itt nincsenek olyan hozzáértő emberek mint a megfelelő topikban.
Az ilyen kis ventilátoroknál nincs akkor nagy választék, így a cseréve nem biztos, hogy nyernél is valamit.
Esetleg ide is benézhetnél.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
kmisi99 #12303 üzenetére
Akkor valszeg csak annyi a válasz rá hogy Cooler Master.
Ha alacsonyabb fordulaton megy, leül a csapágy és már csak nyűglődik a motor. Ezt hallhatod. Legalább is nekem ez a tippem. Esetleg variálhatsz a ventivel, hogy más helyzetben, hogy reagál, esetleg tápról hajtani ellenállással.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
kmisi99 #12298 üzenetére
Most hogy helyezkedik el a ventid? Mert ezt az egyet nem írtad. Gondolom csúszócsapágyas a venti és annak van egy holtjátéka és ha párhuzamosan rakod fel a földdel, akkor a csapágy nem biztos hogy jól érzi magát, vagy a motor.
Lehet, hogy egyszerűen csak egy fajta állásba lehet használni, ilyet már én is tapasztaltam.A másik pedig a szabályozó. Ezzel a szabályozóval kapcsolatban többen is írtak ilyet, hogy szabályozáskor furcsa hangokat ad a venti. Ezt csak másik szabályozó vételével lehet megoldani.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
anonimus25 #12292 üzenetére
Ezt akartam javallani. Elvileg ez elég jó.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szbalogh #12289 üzenetére
Szép munka! Várom az eredményeket vele. Egy logoutos írást megér.
14-es PWM-es ventit még nem láttam. Szerintem nincsen.
Szerk.: De még is van, itt van teszt is róla, csak Mo.-on nem nagyon szerezhető be és nem is a legjobbak közé tartozik.
anonimus25:
Szia!Szerintem az aktív hűtés a ramokra igen csak parasztvakítás. Otthonra, kisebb-nagyobb tuninggal is elég. Extrém tuninghoz lehet elkél egy nagyobb venti is a tetejére.
Nekem az OCZ platinumom ami 1100 -on meg CL5-ben, DDR2-től egyáltalán nem rossz és a hőmérő 34 fokot mutat rá. Szinte majdnem a leghűvösebb alkatrész a gépben.
Ha nincs a ramokon passzív hűtés se, és nagyon melegszik vagy van rajta de akkor is forró, azt ajánlom, hogy inkább vegyél rá egy jobb passzívat.
Ezek az aktív ram hűtések hangosak és nem annyira jó a teljesítményük se. Arról nem is beszélve, hogy sok helyet foglalnak... -
Vasinger!
nagyúr
Szerintem a kisebb igényű embereknek egy CM 590 is elég. Én anno használtan 8k-ért vettem. Szvsz. a CM 590 vs 690 Adcanced II között nem sok kül. van, csak külsőben és a winyó rögzítésben. Egy 590-es szellőzése is bőven elég egy gépnek, 690-et a több nyílás miatt venni butaság.
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
V.Dave #12011 üzenetére
Több féle megoldás is van.
1. Vagy veszel egy másik, halkabb ventit, ami PWM-es és azt biztos tudja szabályozni a lapod ha ismeri a PWM-et a lapod.
2. Veszel egy előlapi szabályozót, bár annak akkor lenne értelme ha több venti is lenne a gépedbe.
3. Veszel egy állandó értékű ellenállást pl ilyet: Zalman MC-1. Bár ez a tápból szívja az áramot és csak 2 5V és 2 12 V-os ág van rajta. De még itt is vannak ellenállások:link.
4. Veszel egy egyszerű potmétert és avval leszabályozod. Pl.: Fanmate 2, Hátlapi panel
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Mákdaráló #11999 üzenetére
Én inkább hagynám, hogy összekötöd a 2 ventit, bár nem nagyon értem, hogy gondolod, de mind1 is.
A sys fan-ra teszel egy Y átalakítót (lap alja) és egy ventihelyből lesz 2, de így csak az egyik venti fordulatát fogod tudni, ellenben mindkettő venti 12 voltot kap.
2. eset: Veszel egy 3 pin-> molex (lap teteje)átalakítót és rákötötöd a tápodra a ventit, de így megint nem látod majd, hogy mennyin megy.
Egy kérdés: Előre miért nem teszel oda is 12-et? És a gyári venti annyira halk, hogy meghagyod?
Ezt csak kíváncsiságból kérdem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
matthew95(2) #11986 üzenetére
Ott elől az előlapot nem lehet leszedned? Mert ha jól látom, ott egy 8 centis venti rács van.
Mit értesz bekötés alatt? A venti bekötése? Hát nem kell hozzá érettségi, ha arra gondolsz. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
matthew95(2) #11984 üzenetére
Nem, nem egészséges.
Hátulra mindenféleképp rakj egy 8 centiset, majd írom is, hogy milyet, de oldalra nem ajánlom. Előre nem lehet rakni vmi ventit?
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
pincehely #11962 üzenetére
Egy Mugen 2-es jobb, igen. Egy 4g-re húzott 4 magoshoz, már Mugen 2 elkélhet. De a mugen 2-nek sokkal sűrűbbek a lamellái, mint a z600-hoz, szóval annak magasabb légszállítású venti dukál, hogy teljesíteni tudjon. A Z600 nak ugyan ritkábbak a lemállái, de gyengébb is önmagában ventivel.
De itt van pár teszt Mugen 2-ről: katt katt2
Sajna olyat nem találtam, ahol a 2 van összemérve.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
pincehely #11949 üzenetére
Z600.
Nem csak tippeltem -
Vasinger!
nagyúr
Ahogy Henk is mondja, ha lecseréled a hűtőt, már nem fogod tudni a fetek hőmérsékletét, így most marad a tapogatás majd, vagy lézeres hőmérő stb.
A feszt. mindig állítsad be egy stabil értékre, ha tuningolsz, mert lehet, hogy túl sok feszt ad neki magától a lap és kisütöd a procit. De lehet, hogy túl keveset és akkor instabil lesz. -
Vasinger!
nagyúr
Hát 40 fok fölé nem engedném. De van ott érzékelője a lapodnak, vagy honnan tudod, hogy hány fok?
Egy jó tanács, ha tuningolsz, akkor ne hagyd auton a feszt, hanem állítsd be vmennyire.
Az usb-nek annyi, avval már nincs sok mindent csinálni. Szerencséd, hogy csak az ment tönkre. Esetleg próbáld előre kivezetni az usb-t, hátha az még jó.
-
Vasinger!
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Fedezd fel a Sharkoon 650W 80+ Gold erejét - elérhető most!0% THM-re is!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest