Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy CM Hyper TX2-vel rendelkezem. Alatta egy E8400 fut 4.0 GHz-en. 70 felett még sosem láttam, de a 68 is ritka. Üzemi hőm 40-50 fok.
A kérdés. Lehet e szabályozni a venti fordulatszámát vmien módón, mert ugye mindíg ua. megy? -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Én egy Artic Cooling ventit akarok venni a gépembe. Elég noname a házam, ezért kérdezem, hogy egy ilyen(képet nem fikázni, mobillal készült) foglalatba, bele menne e a venti?(12 CM) Ha igen milyen ventit ajánlotok ami viszonylag halk? Én ez és ez között vacilálok!
Erről a házról lenne szó: katt.
Hátra kéne a venti!
A válasz sűrgős lenne, mert ma este kéne leadni a rendelést![ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
-
-
Vasinger!
nagyúr
Majd suliban megbeszéljük, részben igazad van.
Idáig dolgoztam, hogy leszigeteljem a házam, minden kis csücskét és csak a megadott helyeken áramoljon a levegő. Eredmény:Ati 4850: 80 fokró 60 fok
Alaplap: 50 fokró 32 fok
Cpu: itt nem túl sok minden változott, de: Idle:46 ról 40-re és load:70 ről 63-ra
HDD:35-ről 27-reSztem ez elég jó, egy venti vásárlás helyett, csak egy kis sikszallag, 2 régi venti berakás, kicsi BIOS állítgatás és kartonpapí és tádá!
Henk: Én azokról az adatokról nem tudom megállapítani, hogy hány CM-es...
-
Vasinger!
nagyúr
Van egy ilyen ventitm. Az a helyzet, hogy ez hő érzékelős, és nem nagyon megy 100 RPM fölé, úgy alapon. Hogy lehetne a fordulatszámát növelni?? (A képek csak a válasz után fognak készülni )
Naras: Nem sürgős
-
Vasinger!
nagyúr
Van egy ilyen ventitm. Az a helyzet, hogy ez hő érzékelős, és nem nagyon megy 100 RPM fölé, úgy alapon. Hogy lehetne a fordulatszámát növelni?? (A képek csak a válasz után fognak készülni )
Naras: Nem sürgős
-
Vasinger!
nagyúr
Nah, megcsináltam azt a rövidrezárást, tényleg müxik meg minden, csak ez már tényleg túl hangos. Végülis nem rakom bele. Azért köszi a helpet.
Kicsit hadi sérült lettem, mert amikor rövidre akartam zárni, akkor ugye összecsavartam a 2 drót véget, de a drótból csomó kis vasszálka ment a kezembe... Most is úgy fáj
-
Vasinger!
nagyúr
Most inkább, hagyom így ahogy van, majd lesz vmi. Egyébként nem is lett volna jó a TX2 miatt, mert szinte semmi levegőt nem fújt volna be, mert az oldallapra raktam volna rá
Egyébként, amíg nem lesz használható a kezem, addig nem fényképzem, gépelni is szar..
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Az hogy lehet, hogy a CPU és a 2 burkolat venti maxon megy, a procit is lejjebb vettem és minden melegebb vagy 5-10 fokkal???
-
Vasinger!
nagyúr
Hát igen, elég érdekes. Na itt van pár kép:
A foltozott oldallap, elöl a 12-es venti hüti a winyót, A vadállat papst, TX2 előtt, summázat.
-
Vasinger!
nagyúr
Van én nekem egy gépem: Kép.
Ezen a képen már be is jeltöltem mit akarok. Szval ahova a nyíl mutatt, oda érdemes e tenni egy 12 CM-es ventit (ott a zöld vonalak mutatják a légáramlat irányát)? Olyan 500-on járatnám a ventit, ha járatnám. Az ügye odafújná a ramokra a levegőt, meg talán egy kicsit a TX2-es hűtőnek. Szval vélemény?
A választ előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Gorneck #8114 üzenetére
Hát én most le nem mérem neked, de a sztem ua. mint a te képeden. Az a bajom, hogy azt a 3. ventit, amit betennék oda, az menne 1000-en is, csak akkor a BIOS-ban kikéne venni a korlátozást, ami meg fölösleges lenne, hogy minden maxon mennyen mindíg.
Akkor szval szerinted lenne értelme, de mi? A ramok kézmelegek. Esetleg egy kis levegőt fújhatna a procinak. Megér ez annyit?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8120 üzenetére
Jaj, el is felejtettem, hogy van itt egy profi, tapasztalt, okos emberünk
Egy olyan ventit keresek: 120x120x92 MM, KB 100 köbméter/órát szállítson és Max 19 db legyen a zajszint. Tudnál nekem mondani? És ha lehet 4k alatt legyen.Az S-FLEX azért nem jó, mert hangos és kevés levegőt szállít!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8122 üzenetére
Akkor leírom az adatokat, hogy én honna szűrtem le.
S-FLEX 12 CM: 1,600rpm,63.7CFM, 28.0dBA
Enermax Magma 12CM: 1500 RPM, 69.15 CFM, 18dB.
Szerintem itt az enermax nyert. Vagy csak én nemlátok jól vmit?
120x120x92mm? Ezt bizti nem irtad el? Igen, azt lehet, hogy elírtam. Nem értek ehhez, ezért írtam ide
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8126 üzenetére
Köszönöm a kiogtatást. Azért írtam ide, mert nemvoltam biztos a dolgomban és szakértőktől akartam választ kapni. Rólad nem kevés jót hallottam...
Szval szerinted hazudnak az enermaxosok? Ez azért elég gáz :\ De úgy döntök valszeg, hogy rád hallgatok és veszek S-FLEX-et.De egyet magyarázz meg! Most vettem egy noctua ventit 12 centis P13, vagyis 1300 RPM-es, és azt írják 19.8 DB-el hangos. És ez tényleg így van, sőt, hallani se hallom és nem 1300-on hanem 1400-on megy, hogy miért azt nemtudom.
Nagy dilemmába estem, mert én a nocutámnál hangosabb ventit nem akarok venni, és ez az S-flex a 28 DB-vel elég hangos.Azt leírnád, hogy 92.3 Köbméter/óra az mennyi CFM? Hogy is van ez az átváltás?
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8128 üzenetére
Igen találkoztam már ilyen "szépítéssel" máshol is.
Az everest és a BIOS is 1400-at írt ki, de ha te mondod, jó akkor vegyük bele a mérési hibát, 1300-on megy.
Nem a pontos értéket mértem meg, hanem azt, hogy az én zajszintküszöbömet eléri-e.
Igen, ezt már olvastam, hogy kellemes a hangja, de! Attól az még az uo. hangos, az már más kérdés, hogy milyen hangszín
Én úgy gondolom, ha már belerakok egy ventit, akkor ne csak dísz legyen, hanem ha odateszem a kezem, akkor szállítson is valami levegőt. Természetesen a hűtés miatt kell
Küldök neked egy privit egy teljesen más, üzleti ügyben!
S.Y.S.: Köszi, meglesz mára az estimese
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8131 üzenetére
Naszóval. Így néz ki a gépem belseje. Kicsit leírom, mégis hogy van most benne, mert nem a legfrissebb állapota. A Noctua és Papst fordítva van, szval helyet cseréltek, és a kábelrengeteg helyére került egy 12-es, amit már előbb is linkeltem és a képen is berajzoltam.
Hogy mit is kéne lehűteni? A házam le van hangszigetelve, szval a levegő csak a ventiken keresztül tud mozogni, távozni. Van én nekem egy jól fűtő videókártyám is, amely 80 fokos LOAD hőmérséklettel is tud bírni. Én most a papst helyére szeretnék venni egy halkabb, de közel azonos teljesítményű ventit venni.S.Y.S. : olvasgattam a teszted, csak annyiban különbözik, az én igényeimmel szemben, hogy nem P12-es van benne. Mert nekem P12-es van és mondom, meg nem hallom, nemhogy vízforráss hangja legyen
Mystic: Már teljesen lemondtam róla, hála a szakértő kollégáknak
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
VGA hűtőt nem cserélek! Az garivesztéssel jár, és én rendes boltban vettem, szval biztos ami biztos. A vga biztos erős zaj és hőforrás fog maradni a gépembe. Ennyire tellett....
Én sztem mindannyian a Nocutaából a Régi, nagy silent ventinek kikiáltott 1200 RPM-s ventit néztétek. Nekem az újabb verzsön van, P12 1300 RPM-es és úgy "mértem" le az zajszintet, hogy mindennek lehúztam egy percre a hűtőjét az alaplapról és VGA-ét pedig a VGA-ról. Tényleg, szinte semmi zaj nem volt és még a ház oldalát is ráraknám, akkor aztán már tényleg semmi....
z0d1AK: Arra se pénzem, se helyem nincs a házba.
Szumma szummárum, lehet, hogy lesz még 1 Noctua, de talán egy S-Flex!
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Hát, nem féltétlenül.... Az nekem már épp elég, hogy van esély a garivesztésre.
Igen, lehúztam 1 percre. Alapból, amíg nincs használva a GPU, addig nem is mozog rajta semmit a venti és 63 fokon marad, csak terhelés alatt melegszik, úgy igazán.Lehet, hogy marad a Noctua, de még vállogatok ezek közül:
"SLIP STREAM" 120mm Case Fan
Arctic Fan 12 PWM
És persze az S-FLEX -
Vasinger!
nagyúr
Az a bajom, hogy lassan kint van a 4850 fél éve és írkálták a 4850-es topikban, hogy amikor néhanyan megvették, azon a napon mikor kijött, feltették az Accelero S1-et ráventit stb.
Most november december táján, mindenki ír, hogy tönkrement neki a kártyája alatta...
Vmi a Vram hűtéssel lehetett a baj állítólag. 2 kezemen nemtudom megszámolni, hány ilyet olvastam...[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Jójó, vmennyit pörög, de az semmi. Fan Speed: 0%. Az ss, az gondolom a SLIP STREAM?!. AC kilőve.
Akkor marad a Noctua, vagy az S-FLEX.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Nyugdíjas #8155 üzenetére
Értem, akkor Noctua annyi. Ma még szétkapom a gépem és próbálok belőni olyan fordulatszámokat, ami a fülemnek és a gépemnek is kényelmes, és ha olyat találok, nem veszek semmit!
Jójó, VGA hűtő cserénél gari vesztés nincs. Elég jó kézügyességel bírok, olyan szakra járok a suliban, hogy hardver. Szval a bütykölés minden mennyiségben, ebben csak a pénz akadályoztat. De sajna elég drágán jönnék ki ebből a VGA hűtés cseréből :\, szval az elmarad.
-
Vasinger!
nagyúr
Rakott már fel vki ACCELERO S1-et a VGA-ra? Esetleg egy kis tapasztalat megosztás ill. segítség?
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, ha veszek rá egy 800-as S-FLEX ventit, az úgy elég lesz? Vagy ha rárakom az 1000 RPM-es Glacialtech silentbladem, az úgy jó lenne? Egyeltalán annak rá fújni kell a levegőt, vagy a bordáktól szívni? (gondolom fújni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)