- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
bpeter
csendes tag
Hello Natár és Többiek !
Kérek mindenkit nagyon, irja meg, ha volt már dolga WinTV-PVR-350 tv tuner-és dogot. kártyával. Én már kipróbáltam a másét ( USA-ból kapta, ezért csak NTSC-ben... ) és SUPER-nek találom. De nem tudom, hol forgalmazzák. Eddig nem találtam egy boltot...
Kösz !!
[Szerkesztve] -
virtual
tag
A fésüsödés az 50 félkép/sec miatt van, mivel a gépen ezt 25 egész képnek rakja ki. De ha bedigitalizálod, és utána tv-re kiteszed, illetve DVD-be áttömöríted és azt kiteszed akkor ez eltűnik. Ha PC a végcél, és nem TV-re akarod kitenni hanem mondjuk divx-ben tárolni akkor nem érdemes dc10+-ot. Amúgy nálam volt egy 3 hónapig, és messze szebb képet lehet csinálni vele mint bármelyik tunerkártyával
. Viszont nincsen rajta beépített tuner, és drágább is jóval mint pl. a mostani leadtek expertem.
Én most még valami külső MPEG2 hardveres kódolót szeretnék venni, csak azok is 50-től kezdődnek... -
virtual
tag
Na akkor mégegyszer leírom, hogy ezek a tunerkártyák, a pctv pro meg a leadtek expert... egyike sem hardveresen tömöríti az mpeg-et. A digitalizálást a jobb esetben hozzá adott szoftver végzi. Viszont egy 9000 Ft-os tunerkártyával is lehet ugyanígy (nem hardveresen) felvenni, csak úgy nem mellékelik a progit, hanem mondjuk neked kell egyet letölteni. Mivel a tömörítés tehát nem célhardverrel történik, hanem a tuner által továbbküldött képet kapásból tömöríti le a processzor mpeg2-be, ezért olyan mpeg2 kódolót adnak a tv kártyához, ami erre képes is. Sajnos egy jó minőségű mpeg2 kódolás még erősebb gépeken is legalább 5x játékidő. Így amikor te a tunerkártyáddal felveszel, akkor egy gyenge mpeg2 tömörítő által készített mpeg2-őt kapsz. Ha jó a forrás, pl. jó minőségű kábeltv, akkor ez elfogadható valamennyire. VHS esetén, vagy szemcsés kép esetén azonban szivás az ilyen.
Ha valaki jó minőségű anyagot akar készíteni, és van ideje/szabad helye, akkor a következőt ajánlom (és ezt nagyjából minden tunerkártyával meg lehet csinálni)
Felvétel huffyuv codec segítségével (veszteségmentesen) 768*575 felbontással, 25fps (és nem 30 fps, mert az NTSC TV rendszerre vonatkozik)
Hang: 48kHz sztereo PCM
Ha a tuner saját progijában nem lehet ezt állítani, akkor javaslom pl. az iuvcr-t vagy akár a virtualdubot is.
Ezután az mpeg2 elkészítésére vagy a TUNAMI mpeg2 encodert, vagy a szerintem jobb minőséget adó, de talán lassab (meg drágább) Canopus Procodert ajánlom. Aztán lehet írni DVD-re.
Na így profi lesz az anyag, és már majdnem megközelíti egy hardveres lánc minőségét.
Az eljárás előnye hogy pl. virtualdubbal ki lehet vágni még a huffyuv-os részből a reklámokat pl. aztán mehet a kódolás.
DC10+al meg ugyanezt lehet kb csinálni, ott a jobb minőségű első digitalizálás miatt azért sokkal jobb lesz a kép.
DC10+ esetén ezzel borotvaéles képet lehet csinálni analóg videóból -
virtual
tag
A DC10+ egy mjpeg kártya. amivel nagyon jó minőségben meg lehet vágni a videódat, majd visszaírni VHS-re vagy más analóg tárolóra. Ez egy dolog.
A DV2000 tunerkártya meg a hardveres mpeg2 tömörítés egy másik dolog. Ugyanis ezek mind ugyanúgy szoftveresen tömörítenek capture közben, ezért a minőség is olyan lesz amilyen. Közel nem DVD minőség. Egy hardveres mpeg2 tömörítő tunerrel kicsit drágább kategória. Az oldalon sem írják egy szóval sem hogy hardveres, csak azt hogy jó gép kell hozzá (szoftveres mpeg2 miatt) meg ohgy támogatja többek között az mpeg2-őt is valamilyen gyors codeccel.
Ez olyan mint a kép a képben funkció rosszhiszemű alkalmazása. Mivel az sem két tuneres élő kép, hanem csak valami felvett videót lehet elindítani a tvnézés mellett...
Mocskos sárgák
Aktív témák
Hirdetés
- Acer notebook topic
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Elektromos cigaretta 🔞
- BestBuy topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest