Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ellenpont a címe. utána néztem. sokan dicsérték. persze tévedhetnek sokan is de teszünk egy próbát.
utána néztem nemes istván könyveinek de csak a sztárt vársz-ok voltak fent azt meg nem. nagyon nem!ezt most direkt magamtól választottam akárhogy is járok vele. de fogok én ide járni infóért egy egy könyv kapcsán.
-
válasz
leslieke
üzenetére
na köszi a még több infót. majd szétnézek.
most happoltam egy zsoldos könyvet. az a jó hogy több példány is fent van ezekből szóval ha bejön happolom a következőt.na az meg tuti hogy nem olvastam magyar írótól úgy hogy nem tudtam róla ugyan szeretek olvasni de csak ritkán veszem rá magam és amiket olvastam eddig az szinte mind híresebb írótól származik mint aagyűrűk ura könyvek, potter könyvek, asimov is most már, meg ilyenek.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Kvelstadt
üzenetére
A Mysterious Universe több jó könyv is akad, pl. Sheenard könyvei.
De ahogy doc is írja, Zsoldos Péter (pl.: A Viking visszatér, Távoli tűz) és Kornya Zsolt (Raoul Renier néven: A hitehagyott, A kárhozott , A kívülálló trilógia) is jó könyveket írt. Vagy épp Nemes István, aki a John Caldwell, Jeffrey Stone álnevek mellett még sok más néven is írt nagyon jó könyveket.
Sok (gyakorlatilag mind) magyar író álnéven ír, szóval előfordulhat, hogy olvastál már korábban is magyar írótól, csak nem is tudtál róla.
-
doc
nagyúr
válasz
Kvelstadt
üzenetére
a kulfoldi hangzasu alnev oka valoszinuleg pont az olyan hozzaallas, mint a Tied (volt), sokan eleve felredobjak a magyar irokat azzal hogy 'az ugysem jo', ezert inkabb kulfoldi alnevet hasznalnak
mint pl. Kornya, aki Raoul Renier neven ir
Zsoldostol az Ellenpont valami egeszen zsenialis (es nagyon rovid), nagyon jo a Viking visszater/Tavoli Tuz is (ebben a sorrendben olvasd!)
Kornyatol meg pl. a Hitehagyott -
üdv.
régebben beajánlottatok egy könyvet ara a nézetemre hogy nem tartom sokra a magyar rókat.
ami persze hogy butaság mert nem tehet arról az író sem hogy hova születik..szóval elolvastam i.m. brod-tól a tüske a köröm alatt könyvet és hát megkajáltam. nagyon tetszett! nem volt az a húde lebilincselő könyv de a hangulata nagyon jó volt. a nyomozó úr hatalmas figura.
ja és persze duplán kellemeset csalódtam mert azt is mondtam akkor hogy engem nem érdekel a krimi.
el voltam halva a scifi meg a fantasy-vel és nem hittem hogy egy krimi engem le tud kötni. hát le tud.szóval ha van még hasonló jó könyv (még ha nem is krimi ebben a mysterious usniversben akkor szóljatok!
viszont a novellás kötetek tényleg nem érdekelnek.megvan az izzó króm is de abból elolvastam két történetet és nem tudom rávenni magam hogy folytassam.
nem is volt túl érdekes meg nem tetszik nekem ez hogy egy könyvön belül több marharövid történet van. -
b3Ro
senior tag
Stephen King - A ragyogás
Elso konyvem Stephen King-tol, es azt kell mondjam, h nagyon unalmas, pedig direkt ezt olvastam, mert dicsertek. A konyvnek az elso fele erdekes, van egy hangulata, de a kozepe nagyon vontatott. A vege mint a konyvek 90%-nak, ennek is felporog, de az utolso par oldalt elolvasva ujra csalodas ert.
17.
-
Coccolino_O
őstag
Múlt hónapban ezek voltak terítéken:
Carson McCullers: A Szomorú Kávéház balladája / The Ballad of the Sad Café
Michael Baigent – Richard Leigh: A Valkűr-hadművelet
Upton Sinclair: 100%
Tövisháti Ferenc: Amit eszel, azzá leszel!
Armin Risi – Ronald Zürrer: Vegetáriánus élet
Chris Howard: Gyökértelen. -
xenom0rph
őstag
Köszönöm

-
mimi82
aktív tag
-
xenom0rph
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni ! Jártam ma az Alexandrában és a Csernobili/Pripjaty-i atomkatasztrófáról szóló könyv(ek)et kerestem, de a kollegina csak olyanokat tudott mondani ,hogy :
-100 Természeti katasztrófa
-100 Katonai katasztrófa
-100 blabla katasztrófa
-...Ezekkel az volt a baj, hogy maximum egy-két oldalt írtak erről a dologról.
Én viszont olyat keresek ahol az egész könyv e köré fűződik. Akár ilyen történelmileg hiteles, más emberek beszámolóiból, vagy esetleg kitalált történet ,de a lényeg ,hogy az adott témáról szóljon.
Tudtok nekem ilyen könyvet mondani?

-
Gyuri16
senior tag
koszi mindkettotoknek, kovetkezo konyvcsomagba bevalogatom valamelyiket.
meg egy ujdonsag, amit vartam: megjelent ujra a Stalker - Piknik az arokparton Sztrugackijektol a Galaktikanal
-
doc
nagyúr
válasz
Gyuri16
üzenetére
Dick az egyik hatalmas kedvencem

nagyon sok konyve van, van amit nagyon nem ajanlanek elsore (pl. Valist szerintem ne
), nekem a Halal Utvesztoje volt az elso konyvem tole, szerintem nagyon jo kezdesnek is.
Igaz, mara mar klisesnek meg elcsepeltnek hathat, de mikor megirta, akkor hatalmas durranas volt.
Aztan ott van mondjuk az Ubik, de van rengeteg amit lehetne ajanlani. -
Gyuri16
senior tag
válasz
leslieke
üzenetére
szamomra jo hirek Agavetol:
valoszinuleg szeptemberben jon a Hyperion Cantos utolso regenye, az Endymion felemelkedese. ezt mindennel jobban varom
es aztan tovabb folytatjak Dan Simmons konyvei kiadasat. [link]folytatjak China Mieville konyveit is, szeptemberben jon a Kraken. Igaz ez mar nem sci-fi, de a Konzulvaros utan barmit elolvasok tole. [link]
es vegul hozzajuk kerult William Gibson konyveinek kiadasi joga. A Neuromanc-ot biztos beszerzem, eddig nem sikerult. [link]
-
lorcsi
veterán
Székelyhidi Zsolt: Jega Jade
nagyon megfogott, hogy a Kossuth kiadó regénypályázatának egy nyertes könyvét tarthatom a kezemben, gondoltam ez oylan szintű is lesz. Gyönyörű szép rajzokkal..
aztán az elején elég érdekesen fogalmaz, szerintem sokszor túlzottan bonyolultan használja a jelyzőket,d e ez még elnézhető..aztán elkezdi nagyon sci-fi világot részletesen leírni..és a sztoriban is akkora bukták vannak benne hogy csak nézek..pedig még nem sok sci-fit olvastam..de nagyon remélem a többiben jobban elé lesz készítve a regének szálai és nem lesznek ilyne bukták
amúgy szépen írja Jega történetétMÁs:
nem tudom ti hogy olvastok, de én nagyon lassan
a párom 4-5 nap alatt 2 170-180 oldalassal is végzett a nookon, én meg ezzel hagyományos formában alig jutottam el a 100-ig. mondjuk a betűméret is másabb,d e akkor is
azt hittem jól haladok..aztán láttam ő mennyinél jár 
-
leslieke
Jómunkásember
Jövőre szerintem az is jönni fog.
Az The Android's Dream universe könyveit olvastad?
-
leslieke
Jómunkásember
Nap híre!
Megpróbáljuk viszont feldobni a hangulatot egy-két izgalmas bejelentéssel a nap folyamán. Kezdjük azzal, amit mindenki nagyon vár: John Scalzitól novemberben adjuk ki a Zoe's Tale-t.

-
leslieke
Jómunkásember
Stephen W. Hawking - A tér és az idő természete könnyű olvasmánynak nem mondanám, főleg mert kell hozzá ilyen típusú érdeklődés is. De azoknak, akikben ez megvan, mindenképp érdemes elolvasnia.
38.
-
Huma
addikt
Aki szereti a Lőrincz L. László könyveket annak ajánlom John Dickson Carr -A sorozatos öngyilkosságok esete- című könyvét. Eléggé hasonló a stílus.
-
Raymond E. Feist sorozatot nyomom éppen - Sajnos csak elektronikusan, könyvben túl sok volna.
Igazából a játék előbb került a kezem közé, mint a könyvek (kb 15 éve olvastam az első két könyvet) - és most, hogy pont ott tartok, újra feljött bennem, hogy elő kellene újra venni.
Érdekes, hogy a játék jóval korrábban készült (1993), mint a könyv, mely később került beillesztésre a sorozatba (1998).
A világ sem egy statikus valami. Az első három sorozat - ha jól számoltam - kb 80 év jelentősebb eseményeit meséli el. Maga a sorozat nagyon tetszik, a szereplők érdekesek (na jó, talán sokat nem fejlődnek) és persze előbb-utóbb többé vagy kevésbé természetes úton meghalnak.
Fantasy kedvelőknek szerintem kifejezetten ajánlott. Az első három sorozaton már túl vagyok:
Résháború
1. Raymond E. Feist: Mágus – A tanítvány
2. Raymond E. Feist: Mágus – A mester
3. Raymond E. Feist: Ezüsttövis
4. Raymond E. Feist: Sethanon alkonya
5. Raymond E. Feist: Vérbeli herceg
6. Raymond E. Feist: A király kalóza I-II.Birodalom
1. Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom leánya
2. Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.
3. Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II.Kígyóháború Legendája
1. Raymond E. Feist: A sötét királynő árnyéka
2. Raymond E. Feist: A kalmárfejedelem titka
3. Raymond E. Feist: A démonkirály dühe I.
4. Raymond E. Feist: A démonkirály dühe II.
5. Raymond E. Feist: Törött koronaRésháború Öröksége
1. Raymond E. Feist: Krondor: Árulás <- most itt tartok
2. Raymond E. Feist: Krondor: Orgyilkosok
3. Raymond E. Feist: Krondor: Az Istenek KönnyeRésháború Legendája
1. Raymond E. Feist – William Forstchen: Nagyrabecsült ellenségem
2. Raymond E. Feist – Joel Rosenberg: Gyilkosság LaMutban
3. Raymond E. Feist – Steve Stirling: Sebes JimmyAz Árnyak Tanácsa
1. Raymond E. Feist: Ezüstsólyom karma
2. Raymond E. Feist: A rókakirály
3. Raymond E. Feist: A száműzött visszatérA Sötét Tanács
1. Raymond E. Feist: Az éjsólyom röpte
2. Raymond E. Feist: Sötét birodalom
3. Raymond E. Feist: Az őrült Isten düheA Démonháború Legendája
1. Raymond E. Feist: A rettegés légiója
2. Raymond E. Feist: A sötétség kapujaMagyarul - még - meg nem jelent utolsó sorozat
The Chaoswar Saga
1. A Kingdom Besieged
2. A Crown Imperiled
3. Magician's End (May 14, 2013) -
b3Ro
senior tag
Mark Lawrence - Tövisek hercege
1x el lehet olvasni, de nem volt valami kiemelkedoen jo. Voltak benne unalmasabb rszek, es nehol kicsit osszecsapottnak tunt, ugy ertem par helyen nem volt kidolgozva az esemeny.
A folytatast biztos elolvasom, mert csak erdekel, h mi lesz.16.
-
giigz
veterán
Agatha Christie - Az alibi: Szintén egy jó kis krimi volt, kellemes olvasmány

6.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Én olvastam mindhárom Diablo könyvet, ami itthon megjelent, egynek elmentek.
-
Huma
addikt
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
A könyvben kevesebbet kell klikkelgetni cserébe viszont egy jól sikerült, darkos fantasy történetet kapsz. Szóval ha szereted a műfajt akkor ne befolyásoljon a játék. Az csak az alapokat adta.
Mellesleg most olvasom a Švejk, a derék katonát és nemrég olvastam a Legyek urát. Ezek is jó könyvek ha szereted a régebbi alkotásokat.
-
Huma
addikt
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Olvass Diablós könyveket. Már ha szereted a dark fantasyt. Egész jók.
-
Coccolino_O
őstag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Szerintem egynek elmegy.
-
leslieke
Jómunkásember
James S. A. Corey - Leviatán ébredése lendületes, érdekes, olvasmányos történet, de nem érzem azt, hogy kiemelkedő mű lenne. Két nézőpontból mutatják be a cselekményt, mely szálak hol összeérnek, hol elválnak egymástól. A befejezés klisés.
37.
-
Andris837
senior tag
Ma este belekezdek az egyik könyvbe az alábbiak közül:
Az elit alakulat - Stephen Ambrose
Battlefield 3: Az orosz - Andy McNab es Peter Grimsdale
Hogy melyik lesz, az majd még kiderül. A játékot játszottam, igaz már régebben.. A sorozatot meg láttam, de az sem ma volt. Remek kis sorozat volt, így a könyvben sem fogok csalódni, ebben biztos vagyok.
-
giigz
veterán
Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen: Régóta terveztem az elolvasását, nagyok voltak az elvárásaim, de teljesültek, nagyon jó könyv volt.

5.
-
Coccolino_O
őstag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
A remény rabjai
-
morcogi
csendes tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Ha szereted a fantasy-t, akkor elso SK konyvnek nagyon tudom ajanlani A sarkany szeme/A szem (mindket cimmel talalkoztam mar) c. konyvet, kifejezetten konnyu, meseszeru
En is ezzel kezdtem 14 eves korom korul
Illetve a Setet Torony (Dark Tower) sorozat is nagyon jo, bar en csak az elso 3 reszt olvastam belole eddig.Ha vevo vagy a kisregenyekre, akkor a Remeny rabjai (asszem ezen a cimen jelent meg eloszor magyarul, angolul Different Seasons) gyujtemeny a legjobb (szvsz, nyilvan), ebben olyan filmeknek az eredetije van benne, mint a cimado Remeny rabjai, Allj ki mellettem, A jo tanulo, illetve a negyedik novella benne A legzogyakorlat, amibol nem keszult film, de talan nem is baj, az nekem kicsit mar eros volt

-
szg88
őstag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Bármit, mindent
Nekem ez a kedvencem, de én mindent szeretek tőle 
-
doc
nagyúr
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Olvastal mar tole valamit? ha igen, mi tetszett, mi nem?
Eleg sokfajta konyve van, van aki imadja pl. a Dark Tower-sorozatot, aminel en az elso kotet felenel nem birtam tovabb, masnak a Remkoppantok vagy a Langolierek nem jon be, en meg imadtam oket
Illetve ott a Ragyogas, azzal szerintem nagyon nem lehet melle loni.
De ha valami konnyen emeszthetot keresel, akkor pl. Carrie vagy Christine, nagyon jo kis konyvek
-
Mr. Erikszon
senior tag
Stephen King-től mit érdemes elolvasni?
-
giigz
veterán
Jo Nesbo - Hóember: Túl nagyok voltak az elvárásaim a könyvvel kapcsolatban, aminek a vége az lett, hogy az első 200 oldalt végig tudtam volna aludni, utána már beindult jobban. A 413 oldal helyett 1-2 totál fölösleges részletet kihagyva, ezt teljesen kényelmesen meg lehetett volna írni ~ 250 oldalban. Az viszont kétségtelen, hogy egy jól összerakott, és kacifántos történet volt, és a végére csak azt kell mondanom, hogy tetszett, de azt a jó sok óra olvasást nem érte meg, és ilyet még nem mondtam... (A Fejvadászok pl. sokkal jobban tetszett az írótól.)
4.
-
leslieke
Jómunkásember
R. A. Salvatore - Az utolsó lépés Salvatore megint megkavarta a szálakat, érdekes befejezést kerítve a történetnek. A szereplők lelkizésével kicsit túlzásba esett.
36.
-
doc
nagyúr
válasz
Gyuri16
üzenetére
koszi, hallottam mar rola, ranezek

az 'idegen idegenek' tenyleg az egyik vesszoparipam, sana a Venek Haborujaban hiaba indult nagyon jol, sajnos gyorsan eljutott odaig, hogy az idegenek tenyleg idegennek neznek ki es nagyon erdekes elettani specialitasaik vannak, de a gondolkodasmodjuk es viselkedesuk kevesbe kulonbozik az atlagos nyugati emberetol min egy masik kontintensen elo ember
az"end of the day" tipikus idioma, a szo szerinti forditas a hozza nem erto forditot jelzi (sajnos rendszeresen olyanok forditanak konyveket/filmeket, akik nem tudnak angolul, a legjobb mikor a teljesen ertelmetlen magyar mondatot vissza kell magamban forditani angolra hogy rajojjek mi volt az eredeti, es igy megersem...)
-
Gyuri16
senior tag
egy kis ajanlo tolem is
China Mieville - Konzulvaros
Nagyon jo. A regeny eleje egy kis urutazassal telik, de ez csak a foszereplot hivatott bemutatni, utana mar Arieka bolygo az esemeny helszine. A tortenet kozponti szala ennek a bolygonak az oslakosaival foglalkozik. Kapunk igazan idegen idegeneket (doc-nak ajanlva
), akikkel a kommunikacio se megy egyszeruen, mert teljesen mas elven alapulo nyelvet hasznalnak - csak azt tudjak szavakba onteni, ami igaz, ami megtortent/letezik. Ahhoz, hogy uj dolgokat mondhassanak embereket vonnak be a nyelvbe hasonlatkent. Tobb fura eleme is van a regenynek, amelyeket nem sokat magyaraz a szerzo - pl elo hazak, szerves gepek. Nyitottan kell hozzaallni, mert a foszereplo vegulis a nyelv es annak valtozasa. Nem egy konnyu olvasmany, de akinek bejon az elmelkedos sci-fi annak tetszeni fog.Walter M. Miller Jr. - Hozsanna neked, Leibowitz
Kellemes posztapokaliptikus regeny, de elegge sablonos, kiszamithato (nem biztos, hogy a regeny hibaja, vegulis amikor irodott, lehet, hogy meg nem volt ez a tema annyira kozhelyes). Nem tetszett, hogy a konyv ismertetojeben sikeresen lelovik a tortenet veget.ezeken kivul megvolt a Szellemhadtest is, de a sorozat tovabbra se az en vilagom. eltelt 2 honap miota olvastam, es nem igazan emlekszem valami kiemelkedore benne. Ami mondjuk feltunt az a "nap vegen" fordulat tobbszor is szerepel benne, gondolom az "at the end of the day" forditasakent. Ezt tenyleg hasznalja valaki ebben az ertelemben magyarul? Nem szokasom ilyesmibe belekotni, de eleg sokszor szerepel benne..
-
mimi82
aktív tag
Battlefield 3
5/4
Tövisek királya
5/3 Unalmas lett.
Az első rész jó lett.
-
Coccolino_O
őstag
Ezeket olvastam előző hónapban:
George R. R. Martin: Sárkányok tánca
Mitch Albom: Az Idő Ura
Philip Carlo: A Jeges.Bele kell húznom, mert ez így elég vérszegény lett.

-
giigz
veterán
válasz
leslieke
üzenetére
Nem értem miért vagyok most ilyen lassú, egyszerre max. 1 órát tudok belőle olvasni, jó sok részletben olvastam idáig, van olyan hogy egyszerre csak 10-20 oldalt belőle, és most járok a 150. oldal körül...
Holnap nekifekszek, de valamiért ez nagyon nem olvastatja magát velem... Bár még beindulhat 
-
giigz
veterán
Nesbótól most olvasom a Hóembert, de elég nehezen haladok vele, valahogy olyan "nehéz olvasni"...
-
doc
nagyúr
válasz
leslieke
üzenetére
most meglepodtem, a multkor meg azt irtad a Szellemhadtestre hogy nem nagyon jon be
aztan rajottem hogy az bambano volt
azt nem tudom hogy a maradek ket regenyt kiadjak-e magyarul
a Zoe's Tale-rol irtam mar kicsit visszabb, most az utolso konyvet, a Human Divisiont olvasom, eddig nagyon bejon, jobban mint a Zoe's Tale
-
leslieke
Jómunkásember
John Scalzi: Az utolsó gyarmat minden szava aranyat ér, zseniális. Remélem a folytatásra most sem kell sokat várni.

35.
-
leslieke
Jómunkásember
Robert Ludlum - A Bancroft-stratégia az író utolsó műve, mely egy remek könyv. Fordulatos, eseményekben gazdag kémtörténet.
34.
-
leslieke
Jómunkásember
-
Dhampir
félisten
-
bambano
titán
Szerintem az Éjszakai őrség az utóbbi 15 év legjobb filmje. Nem az az ócska halivúdi kliséparádé. Egy csomó filmen éreztem, leginkább a kontrollon, hogy elővették a nagy film making how-to-t és megcsináltak mindent pontról pontra.
A szerzőtől elolvashatod az Ugrás az űrbe meg az Ugrás az ismeretlenbe regényeket is.
-
doc
nagyúr
Brandon Hackett: Isten gepei
Ez a konyv pont annyira egy erdekes gondolatkiserlet, mint amennyire szorakoztato sci-fi. Reszben tanulmany a technologia lehetseges fejlodeserol, reszben izgalmas, fordulatos tortenet.
A kozpontban a technologia szingularitas, annak az emberisegre gyakorolt lehetseges hatasai allnak.
Kimondottan tetszett, bar azert nem maradektalanul. A tortenetbe belevitt nagy "csattanok" es "csavarok" kis gondolkodassal - neha anelkul is - elore kikovetkeztethetok, szoval ha valaki szeretne meglepodni, akkor olvassa megallas nelkul az elejetol a vegeig es ne gondolkozzon
Mivel kimondottan olvasmanyos es izgalmas, ez nem is olyan nehez.
A masik problemam hogy azert vannak tudomanyos szemmel nezve is kifogasolhato reszek, adatok, es itt most nem az elkepzelhetetlenul fejlett technika kepessegeire gondolok, hanem pl. arra, hogy ket, egy naprendszerben keringo bolygo egymastol valo tavolsaga nem allando! Itt sajnos, amennyire a regenybol nekem lejon, az (viszonyitaskepp: a Fold es a Mars tavolsaga lehet 80millio es 400millio km is, attol fuggoen hogy eppen hol allnak egymashoz kepest).
Nezopont kerdese hogy problema-e, de a regeny, foleg az elso feleben nagyon repetitiv es didaktikus, mintha mindenaron bele akarna sulykolni az olvasoba a fontos alapokat, ez egy ido utan mar kisse zavaro, foleg mert itt azert nem kell mondjuk a Greg Egan-konyvekhez hasonlo komoly tudomanyos hatter, eleg nehany alapfogalom megertese.
Ezt leszamitva tiszta szivvel ajanlom a konyvet mindenkinek akit erdekel a technologia, a fejlodes, es/vagy egy minosegi sci-fi, keresek is lassan masik Hackett-konyvet
-
Dhampir
félisten
Amennyiben kedveled a hasonló témákat:
- V. P. Borovicka: Izraeli hírszerzők, Zrínyi, Budapest, 1984
- George Jonas: Megtorlás, Partvonal, Budapest, 2006 (Ez alapján rendezte meg Spielberg a München [Munich] című filmjét)
- William Stevenson: 90 perc Entebbében, Fabula, Budapest, 1990
- Angyal László: A Hamszinnal szembeszállva, Magánkiadás, 1991
- Mark Bowden: A Mogadisu-ügy, Athenaeum 2000, Budapest, 1999 (ez rendhagyó a fentiekhez képest, mert amerikai akcióról szól) -
vegyszer
addikt
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Én csak hangos könyv formájában leltem rá a Trianon évfordulójára kirakott ezer fb post között az Adjátok vissza a hegyeimet-re, illetve az előzmény művet, a Jönnek-re. Bele hallgattam, tetszett (Rékasi Károly előadásában talán van videó is) , majd magamévá teszem egykor...
-
Egorov
aktív tag
Sziasztok
Olvasta már valaki Harper Lee - Ne bántsátok a feketerigót című könyvét?
Jóféle? -
Egon
nagyúr
válasz
brownus
üzenetére
Igen, a "félkarú kardos" a főszereplő, Mersant le Sinistre (Sötét Mersant).
A második rész címe: A Kárhozott, a trilógia leggyengébb kötete. Nagyon erősen indít, de aztán ellaposodik, a vége összecsapottnak tűnik. Ezzel együtt sem tartom rossz regénynek (elég érdekes a sztorija). A harmadik rész A Kívülálló, ami jobban sikerült a második résznél, de az elsőhöz nem ér fel. -
-
doc
nagyúr
ha valaki nagyon ra lenne kattanva a Last Colonyra...
-
lorcsi
veterán
válasz
leslieke
üzenetére
Clark: Gyermekkor vege SPOJLER!!!!
a múlt héten én is elolvastam ezt a könyvet..valóban nagyon érdekes
bár nekem volt a vége fele egy kis furcsaság..
mikor az új "gyerekek" megszületnek..és elviszik őket a Földről, hiszen ezért szállnak be egy Karellen féle űrhajóba. De az OFF-ra szökött földlakó mikor visszautazik mégis a Földön találja meg ezeket az új gyerekeket..hogyan lehetséges ez ?
ahogy kihaltak a homosapiensek a gyerekek visszautaztak?legkozelebb azert a cimet ird oda, ne kelljen mar nyomozgatni

[ Módosította: doc ]
-
Egon
nagyúr
válasz
brownus
üzenetére
Nagyon jó könyvek, remek íróktól.
Gemmell sokkönyves író (sajnos már nem él: 2006-ban elhunyt). A Legenda-ciklus (Drenai saga) elsőnek megírt (címadó), mellesleg a legjobb kötete mellett még kb. 10 könyv játszódik abban a világban. Kronológiailag a legelső az Árnyjáró-trilógia (Árnyjáró, A farkas birodalma, Árnyak hőse), amelyekben feltűnnek olyan nevek, akikre hivatkoznak a Legendában (Karnak, Egel a Bronzgróf stb.). A kifejezetten Druss-hoz köthető regények sorában kronológiailag (értelemszerűen) a Legendás Druss első krónikája című regény az első. Ebben sokminden kiderül, olyan eseményekről amire a Legenda céloz. Kronológiailag a Legenda előtt játszódik még a Haláljáró legendája és a Fehér Farkas is. A Legenda utáni eseményeket taglaló kötetek szubjektíve kicsit kevésbé jöttek be (de még mindig bőven az ajánlott kategóriába tartoznak), leszámítva a Nappal és az Éjjel kardjai-t, ami szerintem jól sikerült, méltó lezárása (hacsak a felesége nem folytatja) a ciklusnak.
A Rigante-ciklus néven írt (másik világban játszódó - erőteljesen felismerhető az ókori Britannia) négy regény volt a legkevésbé bejövős Gemmelltől (bár azok sem rosszak, de többször jó eséllyel nem fogom elővenni őket).
A Trója sorozat ellenben nagyon is tetszett, mindenképp ajánlom elolvasásra.
Ezen túlmenően van még vagy egy tucatnyi regénye (négy különböző ciklus és pár önálló regény), amit nem adtak ki magyarul.Az említett Renier-könyvek a M.A.G.U.S. világában játszódnak (eredetileg trilógiának indult, de a Koponya és Tőr nem készült el, és az író nyilatkozata alapján soha nem is fog). Jól felépített, igazi "Renieri" történetek. Sajnos mostanság nem túl aktív író, pedig nagyon jó író. Ezen a világon játszódik még a Pokol nevű könyve (nekem nagyon bejött), illetve talán a legjobb tőle az ókori Európában játszódó Sötét Mersant-sorozat (három kötetnél tart, az első (Hitehagyott) a legjobb).
-
mimi82
aktív tag
Meg jött az olvasni való!
Tövisek Királya
CSI: Miami - Hétköznapi rémálom
Battlefield 3: Az orosz
Az őszi alkony sárkányaiMajd írok pár sort,hogy elolvastam.

-
Coccolino_O
őstag
Jut eszembe, már fordítják Max Brooks: Zombie Survival Guide című könyvét magyarra. Állítólag nagyon jó, alig várom, hogy elolvashassam.
-
doc
nagyúr
Scalzi, ahogy meg nem lattuk

-
leslieke
Jómunkásember
Robert Ludlum (Kyle Mills) - Árész-határozat a korábbi történet folytatása, legalábbis ami szereplőket és a történet stílusát illeti, az író itt is igyekszik Ludlum stílusát átvenni.
33.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Holnap nekifekszek, de valamiért ez nagyon nem olvastatja magát velem... Bár még beindulhat