- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csati7100
csendes tag
Amit felraktál, pont ilyet küldtek a Tv box-hoz, amit a gearbest-nél vettem. Az ebay-en vettem a most használatban lévőt, a hátlapján lévő alfanumerikus billentyűk miatt:
A KeyMap Editorral az a gondom. hogy egy gombhoz csak egy parancsot lehet rendelni.
Nekem pedig egy gombhoz legalább három parancs (lépés) kellene:
1 Képméret vissza 0-ra
2. Tovább lépés (előre vagy hátra)
3. Képméret nagyítás 3-ra -
Csati7100
csendes tag
Egyre inkább izgat a diavetítés javítása. A KeyMap Editor segítségével próbáltam a távirányítón lévő 4, színes programozható gombot felhasználni ehhez. Meglepetésemre mind a négy gomb azonos kódot adott vissza. (16839168).
Találtam egy xml fájlt ami a billentyűvel foglalkozik:
<?xml version="1.0"?>
-<keymap>
-<fullscreenvideo>
-<keyboard>
<left mod="alt">zoomout</left>
<right mod="alt">zoomin</right>
<up mod="alt">verticalshiftup</up>
<down mod="alt">verticalshiftdown</down>
</keyboard>
</fullscreenvideo>
</keymap>Egyenlőre ez sem működik. Azt tervezem, hogy ezt addig masszírozom, amíg el nem jutok a diavetítésnél lévő problémám megoldásáig.
Kérdéseim:
1. Járható-e ez az út?
2. Nincs-e valakinek olyan *.xml progija, ami közelebb áll a témámhoz? -
Csati7100
csendes tag
Egyre több részét ismerem meg a KODI-nak. Most már a hálózati összeköttetés is működik a PC felé. Legutóbb a diavetítést rágtam át. Szuper képességekkel ruházták fel.
A korábbi sikertelen PC-TV box összekapcsolási próbálkozásaim nyomai sajnos megmaradtak.
(Új forrás hozzáadás->Tallózás->Új megosztás keresése képernyő képen)
Sehogy sem tudom ezeket kitörölni.1. Van- valamilyen módszer, bill. kombináció ezek törlésére?
2. Valahol olvastam, hogy a "\" billentyűre a Kodi képernyő méretezhetővé válik, és más programok is elérhetőek. Sajnos nálam sem a távirányítón, sem a PC-hez használt billentyűzeten nincs ilyen gomb. Az Alt+92 kombináció csak a Windows-ban működik.
El lehet-e érni "\" nélkül is ezt az állapotot?3. A diavetítésnél a képeimet a full scrren állapothoz egy kicsit nagyítani kell (num. bill. 2 v.3) A következő képet padig csak alap állapotban (num. bill. 0) lehet behívni. Ezért továbblépés előtt vissza kell venni a nagyítást 0-ra.
Nézegettem a KeyMap Editort. De ott csak egy gombhoz egy utasítást lehet rendelni.
Hogy lehet azt elérni, hogy egy adott gombra, (a diavetítésben) visszavigye a nagyítást 0-ra, majd lépjen egyet előre (vagy hátra) és utána a nagyítást növelje 2-re (v. 3-ra)?
Boccs, ha egyszerre túl sokat kérdezek.
-
Csati7100
csendes tag
Időközben kipróbáltam, vissza tudok menni androidba a kikapcsoló menüből a "Reboot from eMMC/NAND" parancsot választva.
Amikor a Beelink boxban vagyok, ott csak akkor tudok visszajönni, ha kikapcsolom a box áramellátását, majd visszakapcsolom. Ez gyakorlatilag a rebbot.
Nincs egy olyan app, ami ugyanezt a reboot-ot szoftveresen elvégzi?
-
Csati7100
csendes tag
Felraktam a CoreElec programot a Kodi mellé. Most ismerkedem vele.
Meglepett, hogy ha fenn van a CE, akkor egyből a Kodi indul eln, em tudok a Beelink box (GTmini-A) iduló képernyőjébe bemenni. Pedig itt van a Google Chrome, a YouTube, meg egyéb lehetőség is.
A CE nélküli Kodit is innét tudom indítani. Így most van két Kodis lehetőségem, egy CE-vel és egy a nélküli.ha a boxot akarom használni, ki kell húznom a CE kártyát és úgy indítani a boxot.
Ha a Kodit CE-vel akarom indítani, be kell dugni a CE kártyát.
A CE kártya sok ki-be dugdosása tönkre teheti a csatlakozót, nem beszélve az örökös újra indításról.Kérdés: Meg lehet azt csinálni, hogy a box induló képernyőjéből indítom a Kodit és az a CE progival indul el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával!
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- InFocus IN3126 Projektor
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest